Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2011

Av Malin wiper - 12 september 2011 13:30


  Bild från gårdagen då det var ett störtregn med åska. Hösten är min bästa årstid och det såg riktigt dramatiskt och vackert ut när ovädret drog fram.  I dag är det däremot sol utanför mitt fönster. Man får verkligen följa naturens skiftningar när man bor så här nära vatten


         


 Vårt hus är till salu. Klicka här för att komma in på inlägget ang dettaBanner Makers


 

Här sjunger Norah Jones "My beautiful Autumn". Klicka här för att komma in på hennes hemsida


Av Malin wiper - 12 september 2011 11:00

 


Jag tycker så synd om alla dessa fosterhemsbarn som inte fick sin ersättning för sitt lidande som dom fick utstå som barn. Det är skandal att inte samhället tar sitt ansvar och ersätter dom. 250.000 är ingen summa att tala om men ett litet plåster på såren. Tyvärr så fortsätter dessa skandaler  och barn placeras i olämpliga hem och ingen kommer och gör hembesök för att kolla att barnen har det bra. Det pratas så mycket om att barnen är vår framtid som vi skall värna om. Pyttsan! säger jag...  .  Nu har dom ju dessutom tagit bort dom flesta psykologerna i skolan så barnen har ingen att gå och prata med... .  En cermoni med offentlig ursäkt är som en spark i magen... . Maria Larsson bara mal på i samma spår och bryr sig inte ett dyft.  Hoppas inte detta är sista ordet utan att kampen  fortsätter.

 

 

 

Klicka här för att läsa om detta med den uteblivna ersättningen. Jag har fått en annan aspekt på det hela genom en kommentar. Naturligtvis så skall inte barn som far illa hemma måsta bo där utan då skall bra fosterhem kunna erbjudas. Pengar kan naturligtvis inte ersätta ett lidande men det verkar vara ett bra påtryckningsmedel för att få myndigheter att vakna. Jag menar inte heller att alla fosterhem är dåliga.

 

 


Klicka här för att komma in på en sida som handlar om The Beatles

 


 


Klicka här för att komma in på Farfar-Hebbes utlottning av en Elvis-film. Vinnaren dras på hans lyckohjul 25/9

Av Malin wiper - 12 september 2011 07:00


Klicka här för att komma in på en blogg som heter "Ljuva 50-tal" 

   

Eftersom jag inte orkade gå på Mimmis stickcafé i går p.g.av förkylning så bad jag min man åka ner och ta några bilder. Jag gjorde ett bildspel av fotona men dom var inte tillräckligt många så jag fyllde ut med lite andra. Tror inte att jag kommer ut nåt i dag utan vilar mig. Känns lite snopet att jag inte kunde vara med i går men det kommer fler tillfällen som tur är.

Klicka här för att se ett bildspel från gårdagens Stickcafé hos Mimmis Magasin

 

 

 

 Här ser ni tre generationer. 

 


Klicka här för att komma in på pysselsidan där jag hittade denna bild 

          

 


Banner Makers

Av Malin wiper - 11 september 2011 12:00


I går när vi var till Mormor Magdas Glassfabrik i Taberg så stod det massor av häftiga motorcyklar framför huset. Det visade sig att dom var på besök i  gruvan.


  Ingången till gruvan under det höga berget.  

  Klicka här för att komma in på gruvans hemsida. Jag skulle gärna vilja gå på guidad rundvandring i gruvan och dess gångar men jag lider av klaustorfobi efter några traumatiska händelser i mitt liv för länge sedan. När jag arbetade inom vården och skulle åka hiss med vårdtagare så fick jag verkligen bita ihop och var kallsvettig under hissfärderna. Här en liten del av alla motorcyklar av många olika märken. Den häftiga turkos/vita är en Harley Davidson 


Denna var jätteläcker också men jag glömde att kolla vad det är för märke på denna 


 

Detta är en Triumph   


Detta är en Honda 


   

Här en Yamaha "Drag Star" 


En häftig sidovagn av märket Palma 


    

Free Orkut Facebook and My Space Sunday Graphics Glitters


Jimmy Joe Lee 


   


Av Malin wiper - 11 september 2011 08:15


   

Inlägget under skrev jag i går men glömde tidsinställa. Jag kommer inte att kunna gå på stickcafeét för jag har blivit förkyld. Har känt mig risig några dagar och haft småhosta men nu har jag feber och jätteont i halsen. Jag sätter ändå in inlägget för att göra reklam för evenemanget. Nu går jag tillbaka till sängen och önskar er alla en fin dag...   Jag kommer inte att kunna blogga nåt i dag men det kommer in ett tidsinställt inlägg lite senare som jag skrev i går.


  

Här ser ni Mimmi själv som fixat fram kaffe till stickcaféet i april i år  Klicka här för att komma in på Mimmis Magasin

    

I dag är det dags för Mimmis stickcafé igen efter sommaruppehållet. Det börjar 15.00 och alla är välkomna. Man behöver inte  handarbeta för att vara med utan det går lika bara att komma och bara umgås och dricka kaffe. Jag själv är inte så intresserad av stickning och virkning så jag kommer att sy på en duk som jag köpte hos Mimmis i våras. Jag tycker däremot att det är snyggt med stickat och virkat men man måste ha ett brinnande intresse.


 

Det har kommit mer och mer folk så det är riktigt roligt och stimulerande att träffa olika människor.Klicka här för att komma in på en sida med roliga Kaffemuggar och koppar 


Min vän A-G:s snyggt virkade tofflor 


Klicka här för att se vart denna virknål i bambu finns  


Av Malin wiper - 10 september 2011 17:30


 

Här sjunger Lou Reed "Take a walk on the wild side". Han föddes 1942 och är en amerikansk rockmusiker, låtskrivare och fotograf. Klicka här för att läsa mer om honom


   Banner Makers

Av Malin wiper - 10 september 2011 15:51


Jag kände att vi måste åka ut lite i dag och körde mot Jönköping men sen tappade jag orken och vi stannade till i Taberg istället. Min man sa att dom  öppnat en glassfabrik där dom har fantastisk god glass utan tillsatser. Eftersom vi inte skall äta vare sig glass eller godis nu ett tag framöver så åkte vi dit bara för att fota men vem kan motstå att ta lite i alla fall... Vi kan kalla det för smakprov...  Stället heter Mormor Magdas  därproducerade glass med de allra finaste råvarorna. Tillverkad i Mormor Magdas Glassfabrik i Taberg. Min man trodde att dom även hade ett glasscafé men det är mer som en glassbutik. Mejerivarorna är helt ekologiska.


 

Klicka här för att komma in på deras hemsida


Klicka här för att komma in på deras facebookDet hängde vimplar och ballonger därinne som gjorde det så mysigt och festligt. Allt gick i lite pastellfärger och det lockade verkligen till glassinköp...   Här handlar man sin glass och andra tillbehör.  En annan del av lokalen. Det var mysigt och häftigt inrett.Här ser vi en av tjejerna som vi träffade där. Dom var två stycken ute i butiken och båda var både glada och trevliga så man kände sig välkommen.


 Här ser ni lite plastskedar i olika färger som man kan köpa med sig.


                             Här ser ni den andra tjejen. Vi var egentligen ute efter att dricka kaffe. Tjejerna var så flexibla så vi fick vårt kaffe  med glass. Dom kan ta emot 5 personer men än så länge så är det mest ett försäljningsställe. 


                               


 


Här kan man se vart dom tar sina råvaror ifrån.


   


På dessa träskyltar på väggen står vilka glassorter dom har.


                          


    


Här fick vi välja vilken glass vi ville ha till kaffet. Jag tog vanlig vanilj med hallon och min man "Coola äpplen"


  


Sen fick vi vårt kaffe och började äta glassen och den var ljuvligt god. Den var emellertid rätt mäktig så jag kunde bara äta hälften men vi tog hem resten och frös ner. Det var en ren fin smak och sylten i glassen var syrlig och mycket smakrik. Dessutom var den väldigt krämig. Vi kommer att åka tillbaka så småningom för att köpa med oss glass till frysen.


    


I dom här frysboxarna är det lite större paket med många glassar som man kan köpa med sig.Sen blev vi bjudna på en sked med tryffelglass som var helt underbart god...   Vi köpte med oss en sylt som skall vara jättegod till glass. Den heter "Heta Gubben" För kalla glassar. Dessertsås för vuxen smak. Den tillverkas av Korpakulla Delikatesser. Den är också helt ekologisk.


 

Klicka här för att komma in på deras facebookJag kan verkligen rekommendera er att besöka glassfabriken. 

Av Malin wiper - 10 september 2011 08:41

Vaggeryd i mitt hjärta... Låt mig besjunga dig nu...Jag tog mig en liten promenad i går i mitt närområde och bara njöt. Jag måste få tillbaka lite ork och kraft efter några hektiska dagar. Det var underbart höstväder med sol och vindstilla. Lagom temperatur i mitt tycke.   Överallt ligger det förtöjda ekor och det ser så idylliskt utJag gillar alla dessa små bryggor som har blivit vindpinade av tidens tand och passar så bra in i vår lilla å och runt sjön.Här gick det inte att komma fram för ett tag sen eftersom dom byggde en cykel och gångtunnel under järnvägen. Nu är det en backe ner och det ser jättebra ut.Här är jag nere vid själva tunneln men jag går inte under den utan fortsätter min färd rakt fram där jag går förbi ett dagis. 4 flickor ropar nåt åt mig och jag går närmare. Det är en jordig slänt upp där dom står bakom stängslet. En av flicorna frågar om jag vill ta upp en leksaksmotorcykel av plast som dom "råkat" slänga över stängslet... . Jag vill ju gärna hjälpa dom men blev lite betänksam när jag försöker komma upp för den jordiga slänten som ger vika hela tiden. Hör att barnen är roade av mitt mitt kämpande upp för den jordiga slänten

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på en antik leksak.


Jag lyckades till slut ta mig upp men ramlade på baken flera gånger och med min dåliga kondition så höll jag inte på att ta mig upp igen. När jag sen kom upp till dom så flåsade jag som en varg... . Dom blev glada men tyckte nog att "Tanten" var lite knäpp. När jag sen halkade ner i mina gamla fotspår så ropade dom igen och ville att jag skulle slänga över en pinne... . Då var jag tvungen att säga att jag har skador i kroppen varpå en av flickorna sa att det hade hennes farmor också som fått ett nytt ben.... men sen sa hon knä...

  


Detta såg lite rörande ut. Precis som att nån hittat vanten på marken och sen hängt upp den med ett band så den vantlöse skulle hitta den igen...Vackert och välskött gammalt uthus

 


Cyklarna ser nästan ut att dansa runt trädet

Tillbaka på min egen gata igen.Här har jag fotat en grannes bro med fin blomma. Det är dom som har öppen trädgård ibland. Det är rena rama paradiset på baksidan av huset. 

Klicka här för att läsa om Frida Lyngstad
 


Banner Makers

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se