Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2011

Tv, diskmaskin, frys, kamera och lite till..............

Av Malin wiper - 4 augusti 2011 18:12

  

Dom som bor på andra sidan ån håller på att bygga nåt som jag tror blir ett soldäck. Skall bli kul att se när det är färdigt. Dom har rena drömläget med starndtomt, brygga och båt.

 

Bilden kommer från Animatie wereld

När jag var ute och klippte gräset så kom min man gående med en stor kartong och såg ut som ett solsken. Här är en ny tv sa han och jag kände hur oron släppte i magen eftersom vår tv som vi köpe för bara två år sedan nu gått ur tiden och garantin var tydligen bara på ett år på vissa fel. Jag trodde han vunnit på tipset men blev förvånad att han valt ut en själv. Då säger han att det bara är en kartong som han hade tänkt skicka tillbaka tv:n i för undersökning.... Att skicka tillbaka den kostar över 300 kr och sen skall den undersökas och det kostar osv. Vår förra tv gick sönder efter 3 år precis när garantin gick ut så detta känns trist. Nu får jag kolla på tjocktv:n i vardagsrummet tills vi har råd att köpa en ny.

  

  

Som om inte detta vore nog så slutade diskmaskinen fungera efter 6 år så nu står vi och handdiskar. Min man håller på att försöka hitta felet och har vi tur så kan han laga maskinen annars får vi köpa en begagnad tills vidare. Som om inte det räckte så håller kylen och frysen på att braka ihop också...   efter 6 år. Förr höll dom lite längre och vi köpte en dyr för att den skulle hålla längre. Vi har antagligen bara fått måndagsexemplar. Dörren till frysen öppnar sig helt plötligt och då skall ett larm komma men det har slutat att fungera. När vi kom hem från mamma så stod frysdörren öppen.

  

Som om inte detta vore nog så har jag inte fått tillbaka min nya kamera än som gick sönder direkt . Senaste beskedet var att jag skulle få en ny men nu har dom skickat efter reservdelar och skall laga den. Det tar minst 8 dagar och då har jag nästan väntat en månad. Så är vår köptrygghetslag numera.... man måste alltså ha en reservkamera om det händer nåt och nu har jag min gamla som skakar och stänger av sig och håller på. Den är inte ens ett år gammal men jag hittar inte kvittot och köpte den kontant så jag får skylla mig själv. Jag tog extra försäkringar och år på den nya röda kameran men det hjälper inte.

Som om inte detta vore nog så har vi för första gången glömt att ställa ut soptunnan och nu får vi vänta 2 veckor på att få den tömd. Dom brukar komma sent på dan men nu hade dom varit här redan 07.00 Skall sägas att soptunnan är full och vi ringde och frågade om dom kunde göra en tur förbi när dom är ute och åker men det gick tydligen inte. Dom går inte ut ur bilen numera utan man får ställa ut den på gatan och det är bara nån meter dit.


 Detta var väl det mest negativa inlägget på länge... men vi hade i alla fall tur med maten... Vi orkade inte laga mat så vi köpte hem en caesarsallad från Ritz konditori och den är så njutbart god så humöret steg flera grader.


Dom har riktig parmesanost i salladen och dressingen är makalöst god. Även kyckligen och krutongerna. Jag brukar aldrig gilla caesarsallad men denna slinker ner hur lätt som helst...

  

Som om inte detta vore nog.... så kom min man in med en liten söt groda i ett vattenbad. Det finns jättemånga smågrodor nere vid ån och han ville visa och antog att jag ville fota. Jag kollade men bad honom sen att gå tillbaka direkt ner till vattnet med den stackars vettskrämda grodan...    Jag kan inte sätta in några filmklipp förrens jag får den nya kameran tillbaka.

  


klicka här för att läsa "Television history" Dom första 75 åren. Tekniken går så fort framåt nu så allt är lite slit och släng.

 

  

 
 
Ingen bild

Systern

4 augusti 2011 22:20

Men nu får det väl vara nog med elände! Ni måste köpa en lott för så mycket otur kan bara leda till tur, hoppas jag :-)

Vad gäller diskmaskinen så pajade även våran för ett tag sedan och vi ringde till en reparatör som fixade den för 800 kronor inkl moms. Så gå inte och köp någon begagnad innan ni bett om en prisuppgift vad det kan kosta att reparera den ni har.

Den nya kameran måste ju omfattas av vanlig garanti då den är så ny, så i det fallet hjälper nog ingen extra försäkring. Fy vad trist för dig :-(

Hoppas det löser sig med Tv´n så det inte är något stort fel. Om det inte funkar så har de 32" LCD-tv på Netonnet för 1990 kronor just nu. Men det är ju pengar det med... Många bäckar små, som det heter.

Vi håller alla våra tummar här i Kinna för att allt ska lösa sig på ett bra, snabbt och smidigt sätt för er. Kanske är detta ett omen att huset snart blir sålt :-) eller som jag sa: Att ni vinner på en lott eller tips.

Ett annat talessätt är ju " När nöden är som störst så är hjälpen som närmast". Nu blev det många klyschor men jag hoppas de stämmer.

Kram fr Kinnamaffian

Malin wiper

5 augusti 2011 07:18

Jag tyckte det var kul att göra ett inlägg om eländet med en glimt i ögat ;) Allt som gått sönder kan vi vara utan när man börjar tänka efter. Fast det blir lite tråkigt men vi får köpa en sak i taget. Eftersom vi skall till min son i slutet av månaden så vill vi inte ta av pengar vi satt in till själva resan och nån avbetalning vill vi inte ta förrens mina glasögon och kamera är betalda. Vad tråkigt att eran diskmaskin också gått sönder. Jag tror inte att våran går att laga för den var inte så dyr från början och började redan för ett tag sen att bete sig konstigt. Vad bra att det inns såna billiga LCD-tv tack för tipset. Som du säger så är det nog dags att åka ner till spelbutiken och köpa sig en lott eller två :D.

Mäklaren har ringt och det står helt stilla på fastighetsmarknaden. Det oro i världen nu och ingen verkar få sålt sina hus.

Det talesättet hoppas jag stämmer ;) Vi har en tv i rummet som funkar och vi diskar för hand och jag fotar med en darrig kamera som ändå lyckas fixa mina kort ;) Man känner sig bara så fattig och eländig motför när man arbetade.

Tack för dom tröstande orden och tipsen från Kinnamaffian ;))

Ha en fin dag syrra
Kramar

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

4 augusti 2011 23:13

Men nä vilken otur ni drabbas av. Ska alla dyra saker verkligen gå sönder på en och samma gång :( Så himla typiskt! Jag hoppas att Mr T hittar några bra lösningar så ni slipper köpa "nya".
Skönt iaf att maten smakade bra och att det inte gick fel med den.
Vilken söt liten groda. Det fanns mängder av de där smågrodorna nere hos pappa och hela vägen ner till sjön. De tycks vara många i år.
Hoppas nu att det löser sig för er.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

5 augusti 2011 07:11

Ja du ibland kör det ihop sig ;) och man vill bara skratta åt eländet till slut. Allt som gick sönder kan man vara utan men det blir lite trist i längden. Tänk att det är så många grodor i år och man undrar varför.

Ha en jättefin dag
kram

 
Helene

Helene

4 augusti 2011 23:41

Wow, vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser ditt inlägg så här kommer en SUPER STOR KRAM i stället!! ♥♥♥

http://www.sistersgiftcompany.com

Malin wiper

5 augusti 2011 07:10

Ja du sånt händer ibland och jag ville göra lite roligt av det hela för man vill bara skratta till slut.

Tack för din kram som gav tröst
Ha en fin dag/natt ;)

stor kram

 
Petra

Petra

5 augusti 2011 08:07

Det brukar vara så att allt händer på en gång!!
En jul så fick vi stock i köksavloppet och diskmaskinen pajjade!! SUCK!! Hoppas allt löser sej för er!! KRAM

http://petrano1bloggspace,se

Malin wiper

5 augusti 2011 08:17

Det har verkligen en tendens att göra så. Inget vidare för er att få sånt elände på en jul. Jag fick inte iväg paketet i går för jag hittade ingen passande kartong men nu fann jag en i källaren ;) så i dag skickas paketet.

Vi kan ju vara utan allt som gått sönder så det är ingen katastrof men jag ville göra nåt lustigt av det hela ;)

Ha en härlig fredag vännen
kramar

 
Maya

Maya

5 augusti 2011 08:28

En undran, eftersom allt rasat ihop på samma gång, har Ni möjligen kollat vad hemförsäkringen täcker? Kanhända att den täcker åtminstone hushållsapparaterna?

Jag/vi brukar inte köpa de dyra försäkringar som butikerna säljer eftersom det är (oftast) 2 års garanti på elprodukter och antingen täcker den garantin, hemförsäkringen eller så täcker ändå inte den dyra tillköpta försäkringen. Man kastar alltså pengarna i sjön tycker jag.

T.ex min undervattenskamera täckte inte garanti och försäkring om den fick in vatten, det torde ju vara fabrikationsfel om den släpper in vatten kan man ju tycka. Men vad gäller kamera så kan Du i butiken fråga om dom har en utlåningskamera vid garantifel, ibland har dom det. Säg att Du inte klarar Dej utan en kamera (skyll på att Du fotar för en förening eller nåt sånt). Bamsekramar och lycka till på Er! Hoppas Ni vinner på lotto eller nåt :)

KRAM!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

5 augusti 2011 09:00

Jag brukar inte heller ta dessa extraförsäkringar men gjorde det eftersom förra kameran också gick sönder. Jag fick en utlåningskamera men den funkade inte och stängde av sig hela tiden och gick på batterier. Den fick vi lämna tillbaka direkt. Jag kan klara mig utan alla dessa grejer tills vi kan köpa nytt men det är lite tråkigt ändå. Dom tar ingen hänsyn till att jag behöver kameran så är den nya konsumentköplagen. Ingen service längre som förr. Vet inte om hemförsäkringen täcker sånt. Får fråga gubben ;)

Tack för dina alltid så bra tips och hjälp. En lott skall inhandlas i dag

Ha en fin dag
många kramar

 
Petra

Petra

5 augusti 2011 14:11

Väntar på paketet med spänning!!KRAM

http://petrano1bloggspace,se

Malin wiper

5 augusti 2011 17:58

Du har det nog tidigas måndag

Kram

 
Istanbul Property

Istanbul Property

31 januari 2019 23:30

Thank you nice website.

http://https://www.istanbulproperty.net

Malin wiper

1 februari 2019 08:04

Thank you very much

Have a nice day
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Av Malin wiper - Lördag 20 april 08:30

    Jag har sett en dramaserie på svt play som min syster tipsat mig om. Den heter Painkiller. Det är den Guldbaggebelönade regissören och manusförfattaren Gabriela Picher som ligger bakom denna tv serie                                      ...

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards