Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 4 juli 2011 12:49

 


Den här skylten gjorde att man hajade till lite....  Den fanns att skåda på väg ner mot Dunkehallaravinen dit vi åkte för att visa syrran och svågern hur fint det var. Antikaffären "Stallkvarn" som både har gammalt och nytt var öppet men stängde bara 10 minuter efter att vi kommit tyvärr. Klicka här för att komma in på Stallkvarns diversehandels hemsida.


  


Jag har testat hur det blir på min mans data  när jag bloggar. Då funkar det med animeringarna och är helt normalt så vi får installera om och optimera datan. Bilden ovan är en animering men blir en stillbild hos mig men inte på min mans data.


  

Klicka här för att se bilder från Stallkvarn


 


Klicka


 


  


Människa och djur i vila....    


 


Klicka här för att komma in på BAHA mens hemsida som sjunger denna låt.Av Malin wiper - 4 juli 2011 10:42

 


Nu åkte syrran och svågern hem igen men lite tidigare än dom tänkt. Det ringde folk som var intresserade av deras båt som dom har till försäljning så dom måste hem men vi träffas snart igen och vi har haft det toppen. Dom är jättenöjda med husvagnen och låg i den i natt och det funkade perfekt. I går åkte vi in till Jönköping och dom köpte en porta potti till toaletten. Dom är mycket billigare på Jula och funkar perfekt. Dom hade en stor husvagn förut men dom vill bara ha en mindre.


  


Klicka här för att se vart jag hittade denna Porta Potti


  


Vi stannade till i Byarum för syrran ville kolla på Hantverksbutiken som har så mycket fint.


  

Animatie wereld


  


Det hänger en massa jättesnygga trasmattor utanför på huset.


 


  


Gubbarna satt ute och väntade med hunden Axa


 


  


Dom har musikkvällar på hembygdsgården och här är programmet för i sommar  


    


  


Här fick Axa hälsa på en annan hund. Det var en ras jag aldrig sett förut. Lång röd man och rätt stor hund. Den var jättefin och dom gick bra ihop. Hunden är en Irländsk Setter. Klicka här för att läsa om Irländsk Setter


 


  


Vi hade tagit matsäck med oss så vi stannade på halva vägen för att fika. Detta ställe heter Hyltena som ligger mellan Vaggeryd och Jönköping utefter den gamla vägen. Klicka här för att komma in på Hyltena Stoppets hemsida. Som ni ser finns det en badstrand nedanför utflyktsplatsen.


  


Här packar Mr T upp kaffe och smörgåsar. Man ser lite rosa och blått på sidan och där står syrran. Vi ville inte vara med på bild just nu....  


  


På den rastplatsen har dom som små lusthus man kan sitta i men dom var fulla med folk när vi kom dit. Det regnade inte så det gick bra ändå.


  


Klicka här för att se vart jag hittade detta lusthus


Vi har gått igenom datan och kört ett stort virusprogram i natt men ändå så går det inte att ta in animeringar till bloggen. Dom blir stillbilder och jag får använda gamla animeringar från 2009, 2010 som är nedsparade i arkivet. Nu misstänker jag att det är bloggplatsen som det är fel på så jag skall skriva till dom. När jag skall spara ner en bild så står det att den redan finns och om jag vill ersätta bilden. Då gör jag det men det konstiga är att ingen bild kommer upp döpt till nåt namn. Jag får alltid så konstiga fel så jag blir galen...  Det kan bli så att vi får ominstallera datorn och då gör vi det i natt.


  


Efter att syrran och svågern åkt så ringde det på dörren och utanför stod en manlig kusin till mig som bor i Helsingborg. Han hade vägarna förbi och detta är hans bil. Han bodde förut i Ängelholm och det är min pappas brors son. Jag bjöd in honom på kaffe och vi satt och pratade en stund. Han släktforskar så han hade med sig en hel lunta till mig över min farmor och farfars släkt så det skall bli roligt att läsa igenom.


  


Härliga Axa som jag redan saknar. Hon är så tålig och trygg. Svågern går på kurser med henne och dom säger att hon är så lättlärd och tror att hon till och med kan tävla så småningom.


Jag är lite trött nu så jag kommer ut på era bloggar lite längre fram i dag. Tack för alla era kommentarer trots att jag inte hunnit vara inne och kommentera hos er. Ibland måste man vila från bloggen och då passar det bra när man har folk hos sig några dagar.

Av Malin wiper - 3 juli 2011 21:23

 


Doris Svensson, känd under artistnamnet Doris, är en svensk sångerska född 1 juli 1947 i Göteborg. Jag undrar vart Doris Svensson tagit vägen? Hon är en tidlös artist som både sjungit pop och jazz.  Jag har haft henne inne på min blogg flera gånger förut. Hon var med i gruppen "Plums". Plums fick en hit med låten "Mama didn`t lie" 1967. Denna låt har förekommit i bl.a serien "Cleo" som nu går i repris.


         


Klicka här för att komma in på Doris Svenssons facebook. Klicka här för att komma in på "60-tal.nu" för att läsa lite mer


  


Klicka här för att se vart jag hittade denna bilden med gruppen Plums där Doris var medlem ett tag för länge sen


Av Malin wiper - 3 juli 2011 18:28


Här sitter alla inne och handarbetar och fikar vidare


 Mrs A stickade en beige kofta i ett lite knottringt tunnt garn.


       Denna finna tavla med en sydd ålderstrappa på har denna kvinna tillverkat och den sitter på en av väggarna i Hembygdsgården. Hon har många järn i elden och är urduktig på handarbete


Ålderstrappa är ett bildmotiv som är vanligt inom folklig bildkonst från 1600-talet fram till 1800-talet
Här har hon som var med i "Mamma byter bo" virkat en hakklapp som är superfin. Hon virkar och stickar så det glöder om virknålen och stickorna. Klicka här för att komma in på "Mamma byter bo"


          Här i vit virkad tunika ser vi hon från "Mamma byter bo" som är upphovet till den stickade klänningen och hakklappen ovan mm. Kände inte igen henne först för hon hade långt hår när jag såg henne sist.


    En tjej stickade en fin tunn kofta av ett fint blått garn.


 


           
Den här kvinnan hade ett garn som det blev mönstger automatiskt av. Det såg fint ut.
Här håller Helena upp en poncho som hon stickat, den är jättefin.En av kvinnorna vann dessa fina hemstickade sockor på hembygdsgårdens lotteri.Här provar jag en handvärmare som Mrs J har stickat. Dom fanns i flera olika färger.Här ser ni hon som är upphovet till handvärmarna. Hon har även stickat den eleganta klänningen som hon har på sig. Önskar att jag fått fram bättre hur läcker den är. Dom är så duktiga allihopa på handarbete så man baxnar.Nu kommer bilderna i lite oordning och jag har inte fått till bilderna till belåtenhet och alla har inte kommit med för jag har tagit så knäppa vinklar.
Igelkotte som håller till under vår egen trappa. Det blir lite mindre inlägg nu eftersom vi har besök och vill umgås. Vi har haft en toppendag med många aktiviteter.


  


Syrran och svågerns hund Axa är nu 9 månader och har inga problem att åka bil utan är jättelugn och trygg. Hon har anpassat sig otroligt fast det är första gången hon är ute och åker så långt. Nu måste jag tillbaka och umgås. Ha en fin kväll....  

Av Malin wiper - 3 juli 2011 15:58


Vi hade det toppentrevligt på Byarums hembygdsgård i går på vår avslutning av Mimmis stickcafé. Stickcaféet fortsätter igen 11/9.  Här ser ni Helena och Mimmi som vi tackat med att samla till en blomma åt dom var, det är dom verkligen värda för allt arbete dom lägger ner på fritiden. Det var ett jättebra initiativ av dom att starta detta stickcafé som blivit en träffpunkt där man har lärt känna lite mer folk. Jag är ingen handarbetsmänniska men gillar att sy men man kan komma dit och bara prata och umgås. Vi var 14 st sammanlagt som kom. Mimmi och Helena är så jättefina och färgstarka personligheter.


  


Jag anlitade Vaggeryds Handelsträdgård för att fixa till blomsterarrangemangen. Dom är helt suveräna på att sätta ihop blommor och har en hög kvalitet på både växter och blomjord. Jag som inte har gröna fingrar är helt beroende av dom när det gäller växter till tomten. Dessutom är dom vänliga och hjälpsamma. Jag blev verkligen supernöjd med blomkorgarna.


Klicka här för att komma in på Byarums Hembygdsförenings hemsida
Några av oss träffades utanför Mimmis och samåkte och en del åkte till hembygdsgården direkt.Sen åkte vi vidare till Hembygdsgården.


 Här går Mrs A-G som var till oss och fikade häromdan och hon till höger är Mrs M som jag varit med i samma pomenadgrupp som en gång i tiden.


    Här har nu nästan alla kommit till bords ute i den fina caféträdgården.


 Dom har ett helt bord med både kaffebröd och smörgåsar så det är bara att välja. Allt är hembakt och det är en gemytlig härlig stämning. Många turister åker in där och njuter en stund innan dom far vidare och många kommer tillbaka år efter år.


 Här fick jag fota Mimmis väska som hon köpt i USA där hon varit nyligen. Den är jättehäftig och ovanlig. Bilden blev lite kul med gulliga Mrs A i bakgrunden som blev som inramad av väskhandtagen...


 


 Sen var vi tvungna att flytta inomhus eftersom det kom en störtskur.


 Vi har en tjej i gruppen som var med i "Mamma byter bo" på Tv och hon är otrolig på att sticka och virka. Denna klänning har hon tillverkat. Jag har skrivit om henne förut.


    Helens häftiga väska som hennes mamma Mimmi köpt till henne i USA.


Fortsättning följer......................

Av Malin wiper - 2 juli 2011 18:25


Kolla in denna häftiga husvagn... Jag tog inte reda på vad det var för märke på alla husvagnar jag såg. Kan ju inte smyga omkring och störa folk hela tiden...   En sak är då säker att är man ute och åker på dom små vägarna så dyker alltid nåt intressant upp.


    Den hade ett häftigt förtält.


    Här en lite äggskalsfärgad.


    Ytterligare än och med tidsenliga campingmöbler    Så här såg solstolarna ut förr med trästomme och tyg. Ursnyggt.Vad sägs om denna? Wow!


  


Klicka här för att kolla  på gamla husvagnar
En lite mer fyrkantig modellBakom detta förtält ser det ut att vara en häftig husvagn också.Såna här gamla bilar dök upp inne i Vrigstas samhälle.


Jag har nyss kommit hem från Mimmis Stickcafées avslutning i Byarums Hembygdsförenings Café. Vi har haft det toppen och kunde till och med sitta ute ett tag innan det började störtregna. Min syster och svåger kommer snart hit och vi skall äta lite gott och umgås. Ha en fin kväll allihopa. Har tyvärr ingen tid just nu att besöka era bloggar.

Av Malin wiper - 2 juli 2011 18:15


I fredags  efter att vi tittat på husvagn åt syrran och svågern så såg vi så många Volvo PV på vägen så vi frågade två män utefter vägen om det var nåt särskilt som hände. Då fick vi reda på att det var en Volvo PV träff i Vrigstad inte långt ifrån där vi var just då. Vi åkte in i Vrigstad och letade upp stället där dom höll till.Ratt till Volvo duett som såldes på Tradera för 175 kr. Auktionen är avslutad


Klicka här för att komma in på Svenska Volvo PV-Klubbens hemsidaDet första vi såg var dessa två Volvobilar som stod parkerade på baksidan av Hotell Granudden. Det visade sig att träffen höll till framför hotellet.Hotellet heter Granbacken. Klicka här för att komma in på deras hemsidaDet är ett jättestort område där Volvoägarna campar i dessa tre dagar. Dom anmäler sig i detta hus. 


När man kom närmare huset så såg det ut så här på verandan...


Klicka här för att komma in på Vrigstads ostkakas hemsidaKaffe och ostkaka var gratis.


Klicka här för att läsa lite mer om ostkakan
Klicka här för att komma in på en nostalgiblogg
Denna Volvon var ett specialbygge.Så här stod det att läsa om den bilen.Jag fick fota den lite inuti och bilen var fantastisk och otroligt välskött. Motorn blänkte som en discolampa....Här en fantastisk röd blank Volvo PV. Det fanns hur många PV som helst och alla var som konstverk. Inte tyckte jag att dom var så märkvärdiga när jag växte upp och dom var en vanlig syn på vägarna. Fast numera sköter dom om bilarna på ett annat sätt och dom är i topptrim. Jag gillar även dom som är bruksbilar och ser ut lite som förr.


    


Klicka här för att komma in på en Volvo PV sidaHär en riktigt röd och bakom en lite matt ljust turkos med lite dekorationer av ljusbeige.
Här susar en helsvart iväg från campingen. En sån hade min morbror Nicke när jag var liten.Detta är en gruvambulans och dom fixade och trixade med bilen hela tiden. Det är verkligen härligt att det finns såna entusiaster som sköter om dom gamla bilarna så att dom finns kvar och vi andra får njuta av att se dom på vägarna.När jag såg denna så tänkte jag direkt på min sons pappa som jobbade på "Televerket" som det hette då och for omkring i en sån här bil och lagade ledningar mm. Detta är verkligen nostalgi för mig.Klicka här för att se en massa olika Volvo duett
Exakt en sån här volvo Duett hade min mamma och pappa. Vi fick alltid sitta i bagageutrymmet när vi åkte till landet.


Klicka här för att läsa om Volvo duettSkulle inte ha nåt emot att ha en sån här bil i min trädgård.


Fortsättning följer...................................

Av Malin wiper - 2 juli 2011 07:34

 


Jag blir nog tvungen att ta en bloggvila i dag för jag har fullt program. 08.15 skall jag till frissan sen har jag lite annat att pyssla med och 15.00 blir det avslutning på stickcaféet och vi håller till på Byarums hembygdsgård.


       


Ha en fin dag....    

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

friday for future

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se