Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin wiper - 20 juni 2011 08:37

  

I går testade vi en annan rätt på listan över "Carlshamnsdieten" Fläskfärsburgare med sommargrönsaker och på toppen en liten stuvning. Burgaren blev jättebra men sommargrönsakerna var så mäktiga så jag fick inte i mig allt. Biffen är på 130 g och min mans på 150 g eftersom han går på en högre energinivå. Jag fattar inte att man blir så mätt på detta när det varken är sås eller nåt annat på tallriken. Önskar jag hittat nåt ställe att länka till när det gäller denna metod.


Eftersom man får ha 1 tsk fransk senap i burgaren så blir smaken mycket bättre. Sen kan man krydda som man vill.


Här är ingredienserna till den rätten i lite lägre energinivå. Knäckebröd orkar man inte för man blir jättemätt av maten.  


Så här tillagar man det. Nu har vi gått på detta i 4 dagar och känner ingen hunger eller lust för varken godis eller andra godsaker. Det gäller ändå att ta till sig recepten och få lite variation i det hela annars blir det tråkigt. Wokgrönsakerna är ändå bäst och godast. Nu måste vi köpa en wokpanna och min svåger tipsade mig om att köpa en i gjutjärn. Det blir mycket bättre och den är hållbarare


Vår lilla digitalvåg funkar inte längre men vi fick tag på en lite större med skål på second hand för bara 30 kr och den fungerar jättebra. Vi måste ju väga all mat nu så det är bättre med en som är lite större.


I dag har vi strålande solsken här och jag skall ner till samhället för att köpa lite tråd. Jag har hur mycket tråd som helst i olika färger men ibland passar inte nyansen. Jag fick lite sytt i går och visar upp det senare. Mr T har både museieföreningen och sitt projekt i dag. Jag skall även börja promenera för energin kommer tillbaka när man äter bra och utesluter godis och kaffebröd mm.



Ha en bra dag i solen.........  

Av Malin wiper - 20 juni 2011 08:07

 

Jag skrev om denna film häromdan eftersom en kille ville veta vart man kunde få tag på filmen. Nu har jag fått lite mer information om filmen av min bror:


Hej! "Blackboard jungle" är mest ihågkommen för att Bill Haley´s "Rock around the clock" spelas under förtexterna, vilket ledde till upplopp i biolokalerna när filmen kom till Europa. Tack brorsan för informationen....  Han är musikälskare som kan massor.


 


Klicka här för att läsa inlägget om filmen


Här kommer nu musiken som ansågs så syndig på den tiden...  med Bill Hayley & his Comets "Rock Around clock"




Klicka här för att komma in på en sida och läsa om Bill Hayley & His Comets. Klicka här för att komma in på en annan sida och läsa mer. Bill Hayley föddes 1925 i Highland Park, Michigan. Han dog 1981 i Harlington, Texas. Han var en amerikansk rockartist och sångare


 

Av Malin wiper - 19 juni 2011 17:05

  

Letade på Youtube efter en låt som handlade om regn för här har det öst ner hela dan. Hittade en gammal grupp som jag känner igen namnet på som heter The Forturnes med låten "Here comes the rainy day again". Det är en engelsk popgrupp från Birmingham. Dom hade sin första internationella hits 1965 med låten "You`ve got your troubles" som slog i USA och storbritannien. 1966 blev deras manager Reginald Calvert skjuten till döds över en dispyt angående en priratradiostation


Av Malin wiper - 19 juni 2011 14:59

 


Nu har jag i alla fall fått fart på symaskinen...  och det känns toppen. Jag syr bara dom jag lovat bort. Får se om det funkar med tyget på bilden för det trådar sig rätt mycket och passar nog bäst till gardiner.         


  

Här ser ni min man i full action i källaren med att måla och reparera fönster. Vi har så mycket plats i källaren nu sen vi rensat bort allt onödigt.

  


  

Jag gick in i ett annat källarrum där vi samlat allt vi skall ha kvar tills vi gått igenom allt. Då tittar jag helt plötsligt upp i taket och ser denna stång. Vi har bott i huset i 11 år snart och jag har aldrig lagt märke till den...  Mr T säger att det är en hävstång som han som bodde här tränade på.


  

Denna hävstång finns på Blocket. Klicka här. Vi har en enklare modell ovanför vår ena köksdörr som min man använder när han får låsningar i ryggen.


  


 En bit ifrån hänger en ögla som jag inte heller sett. Där har det tydligen hängt en stor boxboll som ägaren tränat på....  Nu har vi ju början till ett gym... 


Av Malin wiper - 19 juni 2011 12:15

  

Clarence och Bruce.


Saxofonisten Clarence Clemons dog i natt i sviterna efter en stroke. Han blev 69 år gammal. Han medverkade som saxofonist i Bruce Springsteens kompband E Street Band. Han föddes i Norfolk Virginia. Under några år var ett tag gift med en svenska och dom har en son tillsammans. Clemons fick stroken 12 juni 2011. Han brukar kallas för "Big Man". Det känns verkligen tråkigt att han gått ur tiden redan nu. Han var en riktig showman som verkligen syndes på scenen och var duktig på sitt instrument.



Klicka här för att komma in på Aftonbladets och läsa mer om detta. Det är så dålig kvalitet på alla klipp  med endast Clarence så jag tar detta minnesklipp istället. 



 


Av Malin wiper - 19 juni 2011 11:07

 


Jag såg att Farfar Hebbe hade varit och sett Sven Zetterberg, honom gillar jag till tusen. Nu måste jag bara se honom nästa gång han kommer neröver. Han är en svensk blues- och soulmusiker, vokalist, gitarrist, munspelare och låtskrivare. Han är född i Skärblacka, Östergötlands län.


 

 

Klicka här för att komma in på Sven Zetterbergs hemsida






Sunday Graphics Comments


Ha en fin söndag vad ni än skall hitta på....  

Av Malin wiper - 19 juni 2011 10:20

 


Vi vaknade 10.00 och trodde klockan var 07.00 så det var ingen höjdare. Fast det gör inte så mycket för det har regnat hela natten och gör så nu också. Min man fortsätter med fönstren som han höll på med i går och kommer att sätta mig vid symaskinen.


  


Vi har misslyckats med många bantningsmetoder så nu har vi börjat med "Carlshamnsdieten" som min svåger gått på. Han gick ner 26 kg på 6 månader. Man får äta 3 gånger/dag men inget mellanmål och det är inte det enklaste, trodde jag. Bilden ovan visar vad vi åt i går på lunch. Man måste väga all mat och vi har fått en lista av svågern på måltidsförslag. Det finns ett med lägre energiintag och ett med högre. Jag var så mätt efter att ha ätit maten ovan så jag klarade mig hur bra som helst fram till middagen som bestod av stekt kyckling och wok. mellan målen får man dricka kaffe och te men inget bröd till. På morgonen äter vi två hårdbrödssmörgåsar med makrill på. Man kan även äta annat såsom bacon, ägg, sill mm.  Kosten är inte helt kolhydratsfri utan innehåller 80-100 g/dag. Man får inte äta såser. En del måltidsförslag innehåller en efterätt i form av en päronhalva. persika mm och en matsked grädde. Det finns massor att välja på.


Jag kan inte hitta nåt att läsa om den metoden på google utan bara insändare.


  


Min svåger rekommenderade Euro Shoppers wok. Den var verkligen god och innehöll bara grönsaker som jag gillar. Man behöver inte äta wokat jämt utan kan istället göra ungsrostade grönsaker och även kokta. Bara man väger och inte blandar i pasta, ris och potatis. Nu blir det inga cafébesök på ett tag.  Eftersom min man är diabetiker så får han hålla mer koll på blodsockret. Många har fått dragit ner på både tabletter och sprutor. Det vore toppen om han blev av med sprutan som han fick för ett tag sen. Hans socker har redan gått ner men han blev förskräckt när han såg sin mage på fotona i helgen och jag själv är så less på min övervikt nu så nåt måste göras. Vi åt ju barer ett tag men det funkade inte för jag blev hungrig igen efter bara en halvtimma efter att jag ätit baren.


Klicka här för att läsa om Euro Shopper


 


Nu har boken "Konsten att förstå en kvinna" kommit…


  


Detta fick jag i ett mejl av Stevie och tyckte det var så lustigt så jag sätter in det i bloggen...  

Snart kommer ett visitkort med alla uppgifter du behöver för  att förstå en man....  (skojar)


 



Av Malin wiper - 18 juni 2011 19:08

  


Jag har fått en fråga av en kille som lyder: Vet du vart man kan få tag på filmen "Blackbord Jungle" eller som den heter på svenska "Vänd dem inte ryggen".


 


Svar: Den finns att köpa på discshop.se. Jag är inte riktigt säker på om jag sett den så jag blev nyfiken. Har jag inte sett den så ämnar jag köpa den själv. Tack snälla du för för din fråga som blev ett bra filmtips....     Filmen är från 1955 och är baserad på en roman med samma namn av Evan Hunter. Klicka här för att läsa mer om filmen.

 

 

En bild från filmen.


Klicka här för att komma in på discshop.se. När jag nu ser trailern så känner jag igen filmen.



Free Clipart Images

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards