Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin wiper - 25 juni 2011 09:38

 


Nu blev jag lite ledsen mitt uppe i midsommaren. Peter Falk har gått ur tiden i en ålder av 83 år. Han är född i New York City, New York. Han var en amerikansk skådespelare som är mest känd för rollen som kommisarie Columbo. Serien gick i omgångar mellan 1968 och 2003. Jag kollade alltid på den serien som var mäkta populär på den tiden. Han spelade en lite udda enstöring till kommisarie och var klädd i sin lite slarviga beiga överrock. Columbo körde omkring i en gammal "Peugot". Peter Falk blev  rätt gammal men det är trist ändå när ens äldre idoler försvinner.


Klicka här för att komma in på "The Ultimate Columbo Site"


  

Columbo framför sin bil i serien. Klicka här för att kolla vart jag hittat bilden


  

I serien röker han cigarr. Här till vänster en cigarr från min tändarsamling. Även en vanlig cigarett som är en tändare och en askkopp ur min samling


Klicka här för att läsa vad som står i Aftonbladet ang detta


  


  


Av Malin wiper - 25 juni 2011 08:13

     


Efter fikat åkte vi vidare på landsbygden runt Vrigstad och sjön Rusken.Vrigstad är en tätort i Sävsjö kommun i Jönköpings län


Här står jag på en bro och fotar ett hus som tycks stå i vatten på andra sidan sjön. Var tvungen att låna min gamla kamera som Mr T använder för att kunna zooma in ordentligt. När jag gjorde samma med min nya kamera som skall ha en bättre zoom så blev det inte alls lika bra.


  


Vi stannade en stund på en liten badstrand vi var på förra året. Då var det toppenväder och vi hade fika med oss.


    


  


Vi fick stanna bilen ofta för jag ville fota. Detta är en köttko som var väldigt kraftfull och hade korta ben.


  


En Bethelkyrka mitt ute på landsbygden.  Den var väldigt fin och fönstren lite annorlunda


  


Vacker kraftfull häst i rörelse


  


Det här stoet med sitt föl galopperade omkring i hagen när vi stannade och det var otroligt vackert. Man behöver bara ta dom små landsvägarna så kan man dyka på vadsomhelst och det berikar verkligen och är rena mindfulnessen.


  


Här bor det folk som har en egen tjärn och det var otroligt vackert runt den stora tomten.


  


Här fick jag zooma krafitgt. Mitt på gården så ser man denna trädgårdsgrupp. Underredet på bordet är från en gammal symaskin och det ser så härligt ut.


    


   


Det finns hur mycket kor, hästar och får utefter dom små vägarna och det andas lugn som från en annan tid.


    


    


 


   


Jordkällare som nästan var igenväxt.


  

Vädret var varierat i går mellan sol och regn.


    


Några får i höggräset som tittar nyfiket på mig.


 


  


  


Fick en bild med ett får i rörelse


 


Klicka här för att läsa lite om Arabiska hästar


Av Malin wiper - 24 juni 2011 18:11

     


På förmiddagen tog vi bilen och åkte mot Nydala. Här ser ni Nydalas Café som är jättefint och när det är soliga dagar så finns det många möblemang att välja på när man sitter ute och myser. Vi var dit flera gånger förra året.  


Klicka här för att läsa om familjen Norrby som nu driver Café Nydala. Klicka här för att komma in på Nydala klosterträdgårds hemsida


  

Grafikbilden kommer från Inger Maryissa


   


Den här trevliga och glada tjejen är en av ägarna. Vi kände inte igen oss sen förra året och då sa hon att dom hade tagit över Caféet i början av juni. 


 


   


Här är det massor av godsaker som vi lyckades motstå...  


 


   


Här är resten av ägarna. Det var en vänlig och gemytlig stämning därinne och sånt betyder jättemycket för trivseln.


                      


   


Jag fick fota deras fantastiska räksmörgås.


 


  


Den här morotskakan såg också jättegod ut....  Det var nästan så att tandvattnet började rinna trots att jag inte har sånt sug längre...  Dom har även lite maträtter och sallader.


  


  


       


  


Det var helt annorlunda därinne nu än förut så dom nya ägarna satt sin prägel på stället och så skall det vara.


  


Här sitter mannen och jag och njuter av en liten god kaka med lite chokladmousee inuti. Den gav inget sockersug alls och deras kaffe var jättegott. Den unga tjejen föreslog att hon kunde fota oss och det uppskattades verkligen


                


  


Man kände sig verkligen som hemma


  


Det var så fint och pyntat i fönstren.


    


  


Jag gillade dom skira romantiska spetsgardinerna.


   


  


Dom hade detta fina rynkade tyg runt disken och det gjorde att det blev en härlig känsla av teater eller bio....  


                 


   


Vi kommer absolut att åka tillbaka dit igen i sommar.


  


Midsommarstången hade inte kommit upp än. Dom skulle ha festligheter 15.00


 


  


Detta gamla fina stenhus ligger snett bakom caféet. Klicka här för att läsa inlägget från förra sommaren när vi var till Nydala


 


Tyvärr är jag så missnöjd med den nya kameran "Canon Power shot SX210IS" men min man sa att man inte kunde byta. Öppet köp har ju alltid funnits och nu kan det vara för sent men vi skall åka till Elgiganten på söndag där jag köpt kameran. Det går inte att ta såna närbilder som jag gjorde med den gamla kameran. Min man glömde kolla detta med macro. Den nya kameran har macro 5 cm och den gamla hade 3 cm och då kommer man närmare. Jag vill ju nästan komma in i blommorna och fick nästan aldrig några misslyckade blombilder med den kameran. Med den nya så blir mer än hälften suddiga. Sen har den svårt att fokusera. Zoomen är urdålig också så jag blir förvånad när min man läst så mycket bra om denna kamera. Jag tycker bilderna blir mycket sämre fast jag bearbetar dom i fotoprogrammet.   


  Klicka här för att komma in på en häftig blogg  som heter Ljuva 50-tal där dessa koppar och mycket mer finns.

Av Malin wiper - 23 juni 2011 16:03

Grafikbilden kommer från Inger Maryissa  


Denna låt är midsommarnostalgi för mig men jag har aldrig hört den med Anita Lindblom förut. Den heter "Visa vid midsommartid". Klicka här för att kolla hur många skivor hon spelat in. Klicka här för att komma in på "Farbror Sids" blogg där man kan se många bilder på henne. Klicka här för att komma in på "Larssons blogg" där hon också är representerad plus en massa annan nostalgi. Anita Lindblom är född 1937 i Hille, Gävle och är en svensk schlage-sångerska och skådespelerska. Hon bor numera i Frankrike sedan länge i en liten studio med sin katt. Vad jag har hört så tog hon hand om hemlösa katter förut.  Klicka här för att läsa vad som skrevs om henne när hon fyllde 70 år för 4 år sedan. 


 

Bilden kommer från Vickes animeringar


Vi skall bara göra vad som faller oss in i morgon och har inget mål alls.  Jag tar en bloggpaus på en eller 2 dagar. Vi hade helst velat bjuda hem ett par vi lärt känna men orkar inte just nu eftersom vi nyss börjat på  Carlshamnsdieten. Jag hade tänkt göra en ny midsommarheader men känner att det inte finns nån energi till detta.

 

Ha en riktigt härlig Midsommarhelg alla mina härliga bloggläsare.


  

Grafikbilden kommer från Inger Maryissa

  


Av Malin wiper - 23 juni 2011 12:34

 


Det blev ändå så att jag gick in på Ritz konditori för att känna av caféstämningen som är så viktig för mig. Trots allt gott som fanns där så kände jag inte det minsta sug men tog ändå en kopp kaffe med en liten sockerfri kaka till. Vi äter inte det hårda brödet som man får till vissa måltider så det gör inget om man tar en liten slät kaka ibland.


  


Så här såg kakan ut när jag var färdig med den...  Jag är så inne i detta nu så jag kan inte få mig till att äta sylten i mitten fast allt var sockerfritt.


 


Klicka här för att komma in på en sida som heter "Fyndtips från Ullared" man skäms ju att säga att man inte varit till Ullared när vi har så pass nära dit....  


  


Den här kan väl inte vara så farlig med så mycket frukt på toppen?...  helt utan kalorier som Mr T brukar svänga sig med ibland.


  


Klicka här för att komma in på en sida med både vackra och roliga bakverk


  


Här en goding med ett flarn på toppen av vit choklad.


     


Den här låten "Torsten på skorsten" med Ove Thörnqvist dyker upp i mitt huvud ibland. Kommer på mig själv att nynna på den och allrahelst när vi själva plåtade in vår skorsten. Klicka här för att komma in på Ove Thörnqvists facebook. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes i Uppsala 1929. Klicka här för att läsa mer om honom


  


Här en bild på vår gamla skorsten. Plåtslagaren med sina söner som hjälpte till. Dom gick på plåtslagarutbildning. Detta skedde i september 2009.


  


Här det färdiga resultatet som blev hur bra som helst


  


Klicka här för att komma in på ett ställe och läsa om sotare.

Av Malin wiper - 23 juni 2011 10:59

 


Hittade en bild som min man tog i går när han åkte ner till Butik Ingelund för att köpa te. Dom hade inte fått hem nåt nytt sen sist men det var inte så länge sen jag var där. Jag själv orkade inte åka ner i går. Här har vi sol just nu och jag får se om gräset är så pass torrt att man kan klippa ytterligare en sida.


Klicka här för att läsa vad jag skrev sist jag var till Butik Ingelund


    


Han köpte detta te som heter "Hjärtegott te" och det är det verkligen. Det innehåller: svart smaksatt med tropiska frukter, vanilj, gräddarom samt blommor. Man känner verkligen smaken av vanilj och nåt sötningsmedel behövs inte. Klicka här för att komma in på Presentverksta´n som för detta te och även annat.


  


     


I dag har jag varit ner till samhället och gick in på spelbutiken för att ta mig ett lotto med hopp om att bli miljonär....  Skulle jag ha turen att få en storvinst nån gång så skulle jag nog svimma för första gången i mitt liv....  


   


   


På torget har dom denna fina bänk runt det kraftfulla trädet. Den ser verkligen välskött ut.


   


  Jag blir lite lätt förvirrad eftersom jag inte ens blir sugen när jag ser en sån här läcker glasstrut...  Nu kom min man hem för dom fick sluta lite tidigare i dag.


  

Varför inte en virkad glass...inte en enda kalori...  Bilden hittade jag på en häftig virksida som heter "Linda virkar" Klicka här för att komma in på sidan


 


Här en låt och en grupp jag aldrig hört. Hittade klippet när jag letade på ice cream. Gruppen heter Jonathan Richman & The Modern Lovers. "Låten heter Ice Cream man". Klicka här för att komma in och läsa om gruppen.

  


 


Av Malin wiper - 23 juni 2011 07:24

  

Grafikbilden kommer från Inger Maryissa


Jag tycker denna låt passar ypperligt nu i detta regnslask. Misstänker att vi får en blöt midsommarhelg. Vi skulle ha åkt till syrran och svågern men är för trötta just nu. Går man på diet så blir storhelger lite konstigt för vi måste äta på ett visst sätt. Vi kommer bara att åka ut och se oss omkring lite och sen fortsätter min man med fönstren som han kommit en bit på väg med. Just nu håller han på med rumsfönstren och har bytt glas i flera av dom och sen målat. Just nu har jag bloggtorka eftersom jag knappt varit utanför dörren och upplevt nåt. När affärerna öppnar så åker jag ner och kollar lite i byn. Det känns konstigt att inte kunna ta en fika på Ritz Konditori men jag kan ju gå in och ta en slät kopp kaffe bara för att känna stämningen...    Detta är i alla fall den första dieten jag testat där man inte känner nån hunger mellan målen. Nu är vi inne på dag 7 och det känns som vi kommer att klara av detta.


    


Klicka här för att komma in på Björn Skifs hemsida. Han föddes 1947 i Vansbro och är en svensk sångare och skådespelare. Björn Skifs är en tidlös sångare som just nu har en revival och hans shower har gått för fulla hus. Jag har alltid gillat honom och kom ihåg när han hade en grupp som hette "Blåblus" som bildades 1972. 1962 bildade han bandet "Slam Creepers" dom vann Sveriges radios popbandtävling 1966. 


Grafikbilden kommer från Inger Maryissa

Nu önskar jag er alla en härlig dag så här dan före midsommarafton....  


Av Malin wiper - 22 juni 2011 18:51


Här sjunger Sinead O`connor ABBA låten "Chiquitita". Klicka här för att komma in på hennes hemsidaJag fick en liten kris i dag i min diet och har mått lite konstigt. Är lite frusen och orkeslös så jag la mig i sängen och såg reprisen av showen med Ove Thörnqvist  som gick på svt i går. Jag var inne på kärvänligt 2:s blogg och såg att hon skrivit om detta och satt in en massa bra musikklipp med honom. Han är verkligen en showman och artist som har ett fantastiskt mellansnack full av humor och upptåg. Sen har han skrivit så många bra texter, man fick höra många låtar ur hans musikskatt. Det var idel toppenmusiker han hade med sig så det var verkligen underhållande. Han är 83 år gammal men still going strong. Jag tror jag har hans autograf för jag träffade honom på en flygplats för ett antal år sedan. Skall kolla igenom mina album.


Jag sätter in en låt av honom i morgon för nu är jag för trött. Ha en riktigt fin kväll mina härliga bloggläsare....   


Artistic Flowers

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 19/1

 

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se