Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin wiper - 27 juni 2011 09:43

 


Det är inte fullt så varmt i dag och det är skönt när man sitter inne och syr. Det är så lugnt och stilla ute så jag skall ta mig en paus och sätta mig ute och dricka en kopp te.


  


Här lite bildbevis att jag kommit en bit på väg i min syning. Nu skall bara snedslåbandet sys på. Jag valde ett snedslåband i mörkt rosarött. Det är barnklädhängare som gäller och förr så slog jag på stort och köpte hängare i trä som jag målade och dekorerade. Numera har jag fått gratis klädhängare på en del butiker och ibland köper jag billiga plasthängare.

 


 


  


Jag har nålat fast snedslåbandet på själva klädnypeklänningen också. Att sen sy på det är det mest kritiska. Jag får inte sy snett utan allt måste se snyggt ut och rakt ut.

 

  


Det kommer mig osökt att tänka på Rosariumets damm. Där dom i år har två sköldpaddor.


 


Klicka här för att läsa om Rosarium


 


Först tänkte jag: Vilka häftiga och realistiska skulpturer....  Sen började dom röra på huvudet och då förstod jag att det var levande sköldpaddor. Dom är större i verkligehten en jag fick fram på bilden.


        

Av Malin wiper - 27 juni 2011 06:55


Monday


Det fina vädret fortsätter som det ser ut. Min man åker snart iväg till Ryhovs sjukhus i Jönköping för att ta fler prover och tester. Dom upptäckte nåt på hans EKG för ett tag sen som dom aldrig sett förut så läkare har ringt hem och är intresserad i forskningssyfte att utreda vad det är frågan om. Dessutom får han inte upp sin puls mer än till 110. Förra gången han var där var otrevligt för dom sprutade in nåt som fick hjärtat att jobba hårdare. Sen sprutade dom in radioaktivt medel och han fick ligga under en kamera. Han var lite skärrad när han kom hem och det är inte likt honom som är rätt cool. Denna gång blir det inte lika obehagligt. Det skall bli intressant och se vad det kan vara för fel.


 


Själv skall jag fortsätta och sy färdigt klädnypeklänningar. Jag hade kunnat skicka två stycken före midsommar men en av dom tog jag med mig som present när jag träffade min bloggvän. Nu skall jag färdigställa en så kan jag skicka båda i dag eller senast i morgon....   Nu är i alla fall hela gräsmattan klippt och jag skall bara ut med trimmern så är det färdigt för denna gång. Jag hinner således inte blogga nåt mer på förmiddagen och besöker era bloggar senare på dan för att hinna med. Som ni ser har jag bloggtorka...  


     


  

Grafikblomma kommer från Inger Maryissa


Av Malin wiper - 26 juni 2011 17:12

     


Klicka här för att komma in på Anastacias hemsida


Det är nåt fel på Eros hemsida så klicka här för att komma på en annan sida istället 


Av Malin wiper - 26 juni 2011 16:41

 

Jag i en trähammock i Rosariets underbara trädgård


 


Jag frågade Vicke om han ville göra en ny header åt mig men det var ingen brådska. När jag kom hem så hade han redan mejlat över en ny header och som ni ser så är den helt fantastisk. Han är otrolig på att animera och sätta ihop bilder. Det är sånt djup i bilden som känns som den föreställer en teaterfoajé. Det ligger mycket arbete bakom att animera och göra bilder. Tusen tack snälla Vicke...    Du har nåt att vänta från mig.


Klicka här för att komma in på Vickes fina blogg och kolla in hans animeringar. Han har nya animeringar varje dag

 

  


  


Jag är även glada att ha en ny kamera som är samma sort som jag hade före den nya jag köpte. Fast denna är en nyare modell 2011 med både bättre macro, bättre ljusmätningssystem, bättre zoom, bättre filmfunktion i full HD. Dessutom är den snabbare och lättare. Tyvärr fanns den bara i färgerna rött och svart på Elgiganten så jag tog den tomteröda...  


    


Heders åt Elgiganten som bytte ut min kamera så jag slapp två avbetalningar. Vi har varit kunder där i flera år och är jättenöjda. Jag har varit till Rosariet och fotat lite som jag sätter in senare. Jag kände mig genast hemma igen när jag fick en kamera som passar till mig.

Av Malin wiper - 26 juni 2011 07:34

 


Här en låt med Edwyn Collins som jag hörde på WWR Internetradio för några dagar sen när ia var DJ. Han föddes 1959 i Edngburgh och är en skotsk sångare. Hans största hits är låten "A Girl Like You" och det är den jag satt in här i en liveversion. Han har numera en solokarriär och jobbar även som illustratör, tv- skådespelare och producent, och skivproducent.


 


Klicka här för att komma in på Edwyn Collins hemsidaI går eftermiddag hade jag min största matkris och jag mådde illa av tanken att äta en stor tallrik med grönsaker så nu skall vi äta fisksoppa till middag i dag för då behöver man inte äta lika mycket grönsaker. Min mage fick totalstopp och är som en ballong...  En del kan äta hur mycket grönsaker som helst och magen funkar perfekt men för mig fungerar det tvärtom. Istället för wok så skall vi koka grönsaker till maten ett tag och se om det blir bättre. Jag kommer inte att ge upp denna gång. I dag skall vi emellertid äta lunch ute och se om det finns gi mål på IKEA annars går vi nån annanstans.


  


Såna här påsar med godis från videobutiken är ett minne blott...  tills jag nåt min trivselvikt.


Jag är  ledsen för en person som står oss nära är allvarligt sjuk men vi hoppas på det bästa. Personen är en riktig kämpe med stor livsglädje och kämparanda. Även en äventyrare som prövat på mycket i livet. Vi tänker på dig och finns här....  


 


Av Malin wiper - 26 juni 2011 06:48


Sunday comments

Nu verkar värmen och solen vara på väg tillbaka. Då går det äntligen att klippa gräset, nu är det så vildvuxet så man får snart använda en "Lie"....   Om affärerna är öppna i dag så skall vi åka till Elgiganten och få kollat min kamera eftersom jag tror att jag fått ett måndagsexemplar. Är det inget fel och jag inte får byta så får Mr T ta över kameran och jag får köpa ytterligare en ny...  Min man fotar inte lika mycket som mig.


   


När vi var ute och åkte på midsommarafton på småvägar så stötte vi på detta hus där det varit en lanthandel men nu är ett sommarhus.  På ena fönsterrutan stod det: Långö fd Lanthandel. Dom som har huset nu till sommarstuga har låtit skyltfönstren vara kvar och även gamla varor som sålts i lanthandeln. Jag har sökt på google för att läsa om lanthandeln men kan inte hitta nåt.


  


Så här ser det ut i ena fönstret, en massa gamla burkar och en kamera längst fram.


  


  


I detta fönster står en dockservis och lite svagdricksflaskor mm. Det är så härligt när det bevaras på ett fint sätt och jag ger en eloge till sommarstugeägarna som låtit detta vara kvar för allmän beskådan och glädje.


  


Fin emaljerad gryta från 60-talet. Klicka här för att komma på sidan där den och mycket annat finns att se.


  


Här ser man ingången till den fd Lanthandeln.


    


  


En bild på hela huset på lanthandelssidan.


          


  


Nujut nu av att sommaren verkar komma åter. Bara det inte blir över 25 grader och fuktig värme för då flyter jag bort....  


   

 

Av Malin wiper - 25 juni 2011 22:00

 


Klicka här för att komma in på sidan där denna säng finns och många fler. Här kan man verkligen bli inbäddad...  och omstoppad. Jag har legat i sängen hela eftermiddagen och varit helt utan energi. Min man tål dieten bättre än mig men han har inget sockerberoende. Det har gått bra tills nu. Funkar det inte så lägger jag in en potatis i kosten för att få lite mer kolhydrater.  Det är som kortslutning i hjärnkontoret...  


Dans med Neil and Sabra

Good Night and Sweet Dreams Pictures, Graphics, Images, Comments

Av Malin wiper - 25 juni 2011 13:50

 


Vi hann även ta en tur till Bäckalyckans festplats där dom har misommarfirande varje år för oss i kommunen. 17.00 spelade en grupp som heter "Stanfur" och dom ville jag höra.


 


Klicka här för att läsa om Bäckalyckan


  


Det ser så kul ut för det är bilar parkerade även ute i skogen. Trots vädret så var det massor av folk i området som tog för sig av det som bjöds.


       


  


Ett loppis fanns på plats också


 


  


Bilden blev lite på sniskan


 


  


I Bäckalyckans hembygdsgård var det bl.a Bingo på denna altan


       


  


Här ser man scenen


  


Gruppen Stanfur. Klicka här för att komma in på stanfurs hemsida


 


Detta är en ryggsäck med inbyggd högtalare. Klicka här för att komma in på sidan och se och läsa mer        


  


Många cyklar till festplatsen som bara ligger nån km från centrum


   


Ett chokladhjul är ju bara ett måste...  


 


  


Fyra boulebanor har dom där också


 


  


Som ni ser har det här börjat regna igen men det tycktes inte bekomma nån av dom festglada.


  


Klicka här för att kolla på paraplyer och annat


  


Kaffeservering utanför framför ingången till huset.


  


Min man träffade en kvinna från museieföreningen som han pratade med ett tag inne i huset


  


  


Jag tittade ut genom baksidans fönster och där fortsätter en tipspromenad.


  


För barnen finns en stor lekpark och mycket annat.


  


Här ser ni min man med paraply när vi är på väg därifrån. Vi var nog bara där en halvtimme eftersom vi kom så sent.


  Annorlunda paraplyställ. Klicka här för att komma in på "Onlinebutiken"

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se