Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin wiper - 28 juni 2011 19:37

 


När vi åkte hem så tog vi vägen över Norrahammar och gick vi in på Återbruket för att köpa ett gammalt fönster att kunna sätta in när vi målar ett.  Dom som arbetartar där är väldigt vänliga och skojfriska så det känns lättsamt.


  


Här har min man hittat ett fönster som hade precis rätt mått. Priset var endast 30 kr. Dom har verkligen satt låga priser på sina grejer.


  


Bakom detta stängsel finns det hur mycket kontorsmöbler och annat som helst. Nästan oförstörda höga stolar som man kan ha i en bar mm.


       


  


Tvättställ i långa rader breder ut sig. Många av dom är rätt fina och i olika färger. Jag tror att dom har eller har haft badkar också.


 


  


Vad sägs om en mintgrön toalettstol....    


    


  


I ett annat hus bredvid där man betalar har dom en loppis.  


Dom har tre rum med saker bl.a möbler.


       


 

  


Blev så full i skratt när jag såg denna spegeltavla med motiv på Ridge från evighetsserien "Glamour"


  


  Sen föll mina ögon på denna dubbla biofotölj som dom nyss fått in.  Min man fick agera modell. Han sa att den var jättebekväm. Det är biofotöljer äldre men vad gör det när man blir såld direkt på grejen....  Hade jag möjlighet så skulle jag inreda ett rum i källaren till biograf.


  


Möbeln hade en skylt där det stod vem som tillverkat biofotöjerna "O Jonssons Snickerifabrik" Arbrå tel 20...  sånt kort nummer var det länge sen det fanns. Jag måste ta reda på fakta om denna möbel. Det ser ut som den stått i ett förråd.


  


Här står den nu hemma på vår altan för att putsas upp och få sig formsydda dynor....  Jag frågade vad dom ville ha för möbeln och då sa tjejen 100 kr och då var det avgjort. Den kommer att bli en fin inredningsdetalj på ett passande ställe i huset eller när vi flyttar så småningom. Skall ta reda på vad man kan putsa upp den med. Möbeln var inte så tung heller och väldigt bekväm


  


Här en lite nyare variant  som såldes på blocket för ett tag sen. Vet inte vad dom skulle ha för denna. När jag putsat upp och klätt min så blir den en härlig extraplats att sitta på.

Av Malin wiper - 28 juni 2011 17:09  


Vi var och fikade på Café Lakatos. Killen på bilden heter Jonathan Fagerlund och jobbar lite då och då hos Maria på Lakatos. Han är en sångare som jag skrivit om förut när vi var på Tabergstoppens dag i Taberg förra sommaren. Jonathan var med i melodifestivalen 2009 och arbetar  både med musik, café och som gyminstruktör på Atlantis gym. Klicka här för att komma in på Atlantis hemsida. Han var var en jättetrevlig kille som ställde upp på bild trots att han slutat sitt pass när vi fikat klart. Jag såg i alla fall när han serverade några gäster och han hade verkligen handlaget...    


 


Klicka här för att komma in på Jonathan Fagerlunds blogg


  


Här är låten som han tävlade med i melodifestivalen 2009 "Welcome to my life". Jag tycker att låten är bra och han sjunger bra. Killen är verkligen vältränad...  


 
 


Vi själva tog bara en liten mandelskorpa med vanligt kaffe till. Jag kände mig så ofräsch i dag för jag var helt osminkad och håret var stort och lockigt. Vi hade strömavbrott precis när jag skulle plattånga håret och sen skulle vi äta. Strömmen kom tillbaka precis då vi bestämt att vi skulle äta ute istället och ta maten jag tagit fram till middag.


  


Jag fotade utifrån uteservering  in genom dom öppna panoramafönstren.


  


Detta smaskiga är yoghurt med massor av goda bär, så mycket så det svämmar över...  


  Av Malin wiper - 28 juni 2011 16:05

 


Jag var ute och jagade lite kläder i dag och hamnade till slut i Sesamhuset på östra sidan om Jönköping. Affären heter "b`chick och hade kläder för oss med lite övervikt. Från storlek 44-54 och dessutom hade dom rea på massor av fina kläder. Det kom folk in hela tiden så jag tror att denna affär kommer att gå bra. Sesamhuset har genomgått en stor renovering och det är massor av nya affärer där. Sesamhuset ligger på östra sidan om stan.


Klicka här för att komma in på Sesamgallerians hemsida


  


Här är hon som jobbar där och hon var väldigt trevlig och servicemindet så det var en välkomnande och trevlig stämning. Hon bistod sina kunder utan att vara påträngande så det kändes väldigt bra. Jag hade letat på alla dom vanliga affärerna och kunde ha dom kläder jag provade men dom satt inte bra och då känner man sig inte bekväm. Jag köper inte lika mycket som förr eftersom jag inte arbetar längre och lönen är mindre och skall räcka till mer. Sen är det ju övervikten också men nu fick jag tag på tre klädesplagg som satt jättebra.


   


Klicka här för att se vart dessa galgar finns och mycket mer  


Klicka här för att läsa om butiken. Klicka här för att se hur många av dessa butiker det finns ute i landet och vart.


  


Köpte denna finjumper som har en toppenkvalitet och ser mycket snyggare ut i verkligheten. Den hade kostat 399 kr men nu 200 kr.  Det är resår nertill och den är rätt lång.


 


  


Den är så snygg framtill med detta glitter och själva plisseringen.


  


Köpte även dessa två linnen som också är längre än dom jag brukar ha. Dom satt jättebra och kändes så sköna och stabila i kvaliten. Dom hade kostat 299 kr nu 150 kr. Det är utsmyckningar på dom också med små nitar i mönster


    


  


En liten vy över butiken som har ett bra urval med kläder som passar till alla smaker. Dom har även smycken och halsdukar.


       


  


Dom har massor av snygga jackor också i många olika färger. Jag kommer då att gå tillbaka dit så länge jag är överviktig. Tack för ett bra bemötande och en jättefin butik...  


 


  


Utanför butiken så finns det ett Café som även serverar mat.


  


Det är Sesam Mat & Café som fanns där förut också.

Av Malin wiper - 28 juni 2011 07:21

 
Tuesday Graphics


Då vaknar man upp till en solig dag igen och livsandarna börjar komma tillbaka efter att magen känns lite bättre.  svullnaden lägger sig så småningom och nu äter vi ändå nyttigt men på ett annat sätt. Viktminskningen får ta lite längre tid istället och det får man stå ut med. Sen måste man röra sig mer för att nåt drastiskt skall hända. Min man är på väg till jobbet som projektet fått tills dom får komma in i sin nya lokal och börja på allvar att jaga arbeten. Jag har lite på agendan så jag hinner inte blogga mer på förmiddan. Maten skall vara klar tills han kommer hem och sen skall vi åka till Jönköping för att handla lite som behövs.


Tack för alla era fina kommentarer som glädjer mig ofantligt. Ni är även så himla snälla och goa...  Jag känner mig lyckligt lottad som har såna härliga bloggläsare som er alla.


  

Bild från öppen trädgård 2010 hos Mr J och hans familj.


  


När jag ser denna bild så kommer jag ihåg en händelse för 41 år sedan...  tiden går fort. Jag hade en månads semester från kontoret jag arbetade på och ville testa att jobba inom vården på semestern. Till saken hör att min pappas bror var gift med en översköterska på Ängleholms sjukhus och fixade ett sommarjobb åt mig på ett ställe som hette "Dr Thulins vilohem" där välbeställda äldre kunde bo på ålderns höst. Dom hade en vacker trädgård och full service så det gällde inte lika för alla då heller. Det hände många roliga malörer och situationer eftersom jag var helt oerfaren på detta område. Nu skall jag inte berätta om just det utan vad som hände på morgonen hos min faster där jag fick ett rum i deras källare. Det är ju fuktigare söderöver och finns lite insekter som är lite större än andra.


 


Jag sov gott hela natten men vaknade av att det kliade så förfärligt på näsan så innan jag hade öppnat ögonen så förde jag handen till näsan och började klia men det kändes inget så jag öppnade ögonen och där satt en jättelik skalbagge och stirrade rakt in i mina ögon. Jag flög upp ur sängen och där på golvet var några till. Jag fick verkligen rysningar men lyckades ligga kvar i källaren tiden ut i alla fall men med täcket över huvudet....   Det skall sägas att jag hade det toppen ändå hela månaden och min faster med familj var så gästvänliga och tog ut mig på en massa äventyr så jag kommer ihåg den månaden med glädje.


  

Klicka här för att komma in på en sida med fina bilder på insekter och andra djur


   

Blomma från Mr J:s trädgård  


Av Malin wiper - 27 juni 2011 19:54

  Klicka här för att komma in på Lynn Andersons hemsida. Klicka här för att läsa om Lynn Andersen som fick en hit med denna låt på 70-talet. Det är nåt fel här på bloggplatsen för allt är så segt och tar sån tid. Att ladda upp bilder tar en evighet också.


 Jag har inte mått bra i dag för IBS har slagit ut med full kraft och jag har en riktig ballongmage...  Nu är det bara att skona magen med sånt jag tål. Det tar några dagar att komma i form igen och jag måste nog äta 2 omeprazol/dag tills det lugnat ner sig. Hela välbefinnandet blir påverkat när inte magen är bra. Jag är ändå så glad att jag varit bra i magen så länge denna gång. Hoppas ni alla haft en fin dag i värmen, antar att semestern nalkas snart. Min syster jobbar sista veckan nu före semestern. Min mans yngsta bror befinner sig i Kina (Beijing) på jobb. Han både håller föredrag och fixar till saker som måste åtgärdas på arbetsplatser därborta. Han ringde oss när han var ute och promenerade. Många ville ta kort på den långe Svensken...  


       


Av Malin wiper - 27 juni 2011 16:16


Dom hade öppet på Café Rosariet i går så nu känns det verkligen som sommaren kommit igång. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om Rosarium


       Så här fint ser huset ut in mot den vackra rosenträdgården.


 


 Här ser man en del av utecaféet. Det är så otroligt idylliskt och vackert att sitta där eller gå omkring och njuta av växtligheten.


Här sitter Mr T och njuter i en av deras roliga och ovanliga bänkar.


     


 


Detta är Stäppsalvia som det finns mycket av där.  Klicka här för att läsa om stäppsalvia


  


       


  


Ett klipp med vackra rosor med musik till 


Av Malin wiper - 27 juni 2011 11:23

 


Nu är jag äntligen klar med den andra klädnypeklänningen. Tack vare det så kan jag skicka dom i dag. Denna blev bättre än jag trodde.


  


Så här ser den ut baktill där det också är bubblor


  Klicka här för att kolla vart dessa barnklädhängare finns


  


Jag hittade ett brosch i form av en fisk i lite pärlemorglänsande. Det passar ypperligt till mottagaren av denna klänning....  


  


Såna här galgar hade min föräldrar när jag växte upp. Dom var lindade med nåt slags plastremsor. Fanns i många färger och mönster. Min mamma har kvar en av dom i sin garderob fortfarande. Klicka här för att se vart jag tog bilden


  


Nu är min man hemma igen och jag har förberett maten. Det blir inga wokgrönsaker för mig nåt mer utan kokta istället eftersom magen reagerade. Jag kommer dessutom inte kunna få i mig så mycket grönsaker som Carlshamnsdieten innehåller så jag lägger till ärter istället som jag tål. Min mans blodsocker har gått ner från 6.9 till 5.5 på bara 9 dagar. Nu får han dra ner på dosen insulin. Vi fortsätter men på vårt eget vis men metoden är ypperlig för den som inte har IBS mage, min mage tål tydligen inte för mycket fibrer. Mannen tålde dieten men vill äta som jag kommer att göra för annars blir det för komplicerat. Vi fick i alla fall en kickstart med detta och det tackar jag syrran och svågern för. Vi skall äta carlshamnsdietens nötbiffar som blev jättegoda. Mr T har  köpt en fantastiskt fin nötfärs på City Gross som var helt nymalen. Det finns många bra recept på denna diet som vi fortsätter med.


  

Så här ser maten ut nu och enda skillanden är att det är lite mindre grönsaker. Därför måste vi äta nåt i mellanmål. Nötfärsbiff med kryddning av fransk senap och andra kryddor.


   


   


Här en liten ledtråd vart denna klänning kommer att hamna...    
  Julia Caesar föddes 1885 i Stockholm och dog 1971 i Stockholm. Hon var en svensk skådespelerska. Redan som 18-åring medverkade hon som statist på gamla Folkan i Stockholm. Den här låten gjorde henne även populär som sångerska. Klicka här för att läsa mer om henne.


  

Rivjärnet hittade jag här


Klicka här för att komma in på en klassikerfilmsida som handlar om henne. Hon kallades kärring och rivjärn men det var inte så allvarligt menat för hon var en älskvärd och omtyckt personlighet.


  


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se