Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin wiper - 28 juni 2011 07:21

 
Tuesday Graphics

Då vaknar man upp till en solig dag igen och livsandarna börjar komma tillbaka efter att magen känns lite bättre.  svullnaden lägger sig så småningom och nu äter vi ändå nyttigt men på ett annat sätt. Viktminskningen får ta lite längre tid istället och det får man stå ut med. Sen måste man röra sig mer för att nåt drastiskt skall hända. Min man är på väg till jobbet som projektet fått tills dom får komma in i sin nya lokal och börja på allvar att jaga arbeten. Jag har lite på agendan så jag hinner inte blogga mer på förmiddan. Maten skall vara klar tills han kommer hem och sen skall vi åka till Jönköping för att handla lite som behövs.

Tack för alla era fina kommentarer som glädjer mig ofantligt. Ni är även så himla snälla och goa...  Jag känner mig lyckligt lottad som har såna härliga bloggläsare som er alla.


  

Bild från öppen trädgård 2010 hos Mr J och hans familj.


  


När jag ser denna bild så kommer jag ihåg en händelse för 41 år sedan...  tiden går fort. Jag hade en månads semester från kontoret jag arbetade på och ville testa att jobba inom vården på semestern. Till saken hör att min pappas bror var gift med en översköterska på Ängleholms sjukhus och fixade ett sommarjobb åt mig på ett ställe som hette "Dr Thulins vilohem" där välbeställda äldre kunde bo på ålderns höst. Dom hade en vacker trädgård och full service så det gällde inte lika för alla då heller. Det hände många roliga malörer och situationer eftersom jag var helt oerfaren på detta område. Nu skall jag inte berätta om just det utan vad som hände på morgonen hos min faster där jag fick ett rum i deras källare. Det är ju fuktigare söderöver och finns lite insekter som är lite större än andra.


Jag sov gott hela natten men vaknade av att det kliade så förfärligt på näsan så innan jag hade öppnat ögonen så förde jag handen till näsan och började klia men det kändes inget så jag öppnade ögonen och där satt en jättelik skalbagge och stirrade rakt in i mina ögon. Jag flög upp ur sängen och där på golvet var några till. Jag fick verkligen rysningar men lyckades ligga kvar i källaren tiden ut i alla fall men med täcket över huvudet....   Det skall sägas att jag hade det toppen ändå hela månaden och min faster med familj var så gästvänliga och tog ut mig på en massa äventyr så jag kommer ihåg den månaden med glädje.


  

Klicka här för att komma in på en sida med fina bilder på insekter och andra djur

   

Blomma från Mr J:s trädgård  


Av Malin wiper - 27 juni 2011 16:16

Dom hade öppet på Café Rosariet i går så nu känns det verkligen som sommaren kommit igång. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om Rosarium


 

Så här fint ser huset ut in mot den vackra rosenträdgården.


 

Här ser man en del av utecaféet. Det är så otroligt idylliskt och vackert att sitta där eller gå omkring och njuta av växtligheten. 


Här sitter Mr T och njuter i en av deras roliga och ovanliga bänkar.



   


Detta är Stäppsalvia som det finns mycket av där.  Klicka här för att läsa om stäppsalvia


  

Ett klipp med vackra rosor med musik till 


Av Malin wiper - 27 juni 2011 11:23

  

Nu är jag äntligen klar med den andra klädnypeklänningen. Tack vare det så kan jag skicka dom i dag. Denna blev bättre än jag trodde.


  

Så här ser den ut baktill där det också är bubblor


  

Jag hittade ett brosch i form av en fisk i lite pärlemorglänsande. Det passar ypperligt till mottagaren av denna klänning....  

  


  

Nu är min man hemma igen och jag har förberett maten. Det blir inga wokgrönsaker för mig nåt mer utan kokta istället eftersom magen reagerade. Jag kommer dessutom inte kunna få i mig så mycket grönsaker som Carlshamnsdieten innehåller så jag lägger till ärter istället som jag tål. Min mans blodsocker har gått ner från 6.9 till 5.5 på bara 9 dagar. Nu får han dra ner på dosen insulin. Vi fortsätter men på vårt eget vis men metoden är ypperlig för den som inte har IBS mage, min mage tål tydligen inte för mycket fibrer. Mannen tålde dieten men vill äta som jag kommer att göra för annars blir det för komplicerat. Vi fick i alla fall en kickstart med detta och det tackar jag syrran och svågern för. Vi skall äta carlshamnsdietens nötbiffar som blev jättegoda. Mr T har  köpt en fantastiskt fin nötfärs på City Gross som var helt nymalen. Det finns många bra recept på denna diet som vi fortsätter med.


  

Så här ser maten ut nu och enda skillanden är att det är lite mindre grönsaker. Därför måste vi äta nåt i mellanmål. Nötfärsbiff med kryddning av fransk senap och andra kryddor.


   

Här en liten ledtråd vart denna klänning kommer att hamna...    



 Julia Caesar föddes 1885 i Stockholm och dog 1971 i Stockholm. Hon var en svensk skådespelerska. Redan som 18-åring medverkade hon som statist på gamla Folkan i Stockholm. Den här låten gjorde henne även populär som sångerska. Klicka här för att läsa mer om henne.


Klicka här för att komma in på en klassikerfilmsida som handlar om henne. Hon kallades kärring och rivjärn men det var inte så allvarligt menat för hon var en älskvärd och omtyckt personlighet.



Av Malin wiper - 27 juni 2011 09:43


Det är inte fullt så varmt i dag och det är skönt när man sitter inne och syr. Det är så lugnt och stilla ute så jag skall ta mig en paus och sätta mig ute och dricka en kopp te.


  

Här lite bildbevis att jag kommit en bit på väg i min syning. Nu skall bara snedslåbandet sys på. Jag valde ett snedslåband i mörkt rosarött. Det är barnklädhängare som gäller och förr så slog jag på stort och köpte hängare i trä som jag målade och dekorerade. Numera har jag fått gratis klädhängare på en del butiker och ibland köper jag billiga plasthängare.


  

Jag har nålat fast snedslåbandet på själva klädnypeklänningen också. Att sen sy på det är det mest kritiska. Jag får inte sy snett utan allt måste se snyggt ut och rakt ut.

 

  

Det kommer mig osökt att tänka på Rosariumets damm. Där dom i år har två sköldpaddor.


  

Klicka här för att läsa om Rosarium


  

Först tänkte jag: Vilka häftiga och realistiska skulpturer....  Sen började dom röra på huvudet och då förstod jag att det var levande sköldpaddor. Dom är större i verkligehten en jag fick fram på bilden.


Av Malin wiper - 27 juni 2011 06:55


Monday


Det fina vädret fortsätter som det ser ut. Min man åker snart iväg till Ryhovs sjukhus i Jönköping för att ta fler prover och tester. Dom upptäckte nåt på hans EKG för ett tag sen som dom aldrig sett förut så läkare har ringt hem och är intresserad i forskningssyfte att utreda vad det är frågan om. Dessutom får han inte upp sin puls mer än till 110. Förra gången han var där var otrevligt för dom sprutade in nåt som fick hjärtat att jobba hårdare. Sen sprutade dom in radioaktivt medel och han fick ligga under en kamera. Han var lite skärrad när han kom hem och det är inte likt honom som är rätt cool. Denna gång blir det inte lika obehagligt. Det skall bli intressant och se vad det kan vara för fel.


 


Själv skall jag fortsätta och sy färdigt klädnypeklänningar. Jag hade kunnat skicka två stycken före midsommar men en av dom tog jag med mig som present när jag träffade min bloggvän. Nu skall jag färdigställa en så kan jag skicka båda i dag eller senast i morgon....   Nu är i alla fall hela gräsmattan klippt och jag skall bara ut med trimmern så är det färdigt för denna gång. Jag hinner således inte blogga nåt mer på förmiddagen och besöker era bloggar senare på dan för att hinna med. Som ni ser har jag bloggtorka...  


     


  

Grafikblomma kommer från Inger Maryissa


Av Malin wiper - 26 juni 2011 16:41

 

Jag i en trähammock i Rosariets underbara trädgård


 


Jag frågade Vicke om han ville göra en ny header åt mig men det var ingen brådska. När jag kom hem så hade han redan mejlat över en ny header och som ni ser så är den helt fantastisk. Han är otrolig på att animera och sätta ihop bilder. Det är sånt djup i bilden som känns som den föreställer en teaterfoajé. Det ligger mycket arbete bakom att animera och göra bilder. Tusen tack snälla Vicke...    Du har nåt att vänta från mig.


Klicka här för att komma in på Vickes fina blogg och kolla in hans animeringar. Han har nya animeringar varje dag

 

  


  


Jag är även glada att ha en ny kamera som är samma sort som jag hade före den nya jag köpte. Fast denna är en nyare modell 2011 med både bättre macro, bättre ljusmätningssystem, bättre zoom, bättre filmfunktion i full HD. Dessutom är den snabbare och lättare. Tyvärr fanns den bara i färgerna rött och svart på Elgiganten så jag tog den tomteröda...  


    


Heders åt Elgiganten som bytte ut min kamera så jag slapp två avbetalningar. Vi har varit kunder där i flera år och är jättenöjda. Jag har varit till Rosariet och fotat lite som jag sätter in senare. Jag kände mig genast hemma igen när jag fick en kamera som passar till mig.

Av Malin wiper - 26 juni 2011 07:34

 


Här en låt med Edwyn Collins som jag hörde på WWR Internetradio för några dagar sen när ia var DJ. Han föddes 1959 i Edngburgh och är en skotsk sångare. Hans största hits är låten "A Girl Like You" och det är den jag satt in här i en liveversion. Han har numera en solokarriär och jobbar även som illustratör, tv- skådespelare och producent, och skivproducent.


Klicka här för att komma in på Edwyn Collins hemsida


I går eftermiddag hade jag min största matkris och jag mådde illa av tanken att äta en stor tallrik med grönsaker så nu skall vi äta fisksoppa till middag i dag för då behöver man inte äta lika mycket grönsaker. Min mage fick totalstopp och är som en ballong...  En del kan äta hur mycket grönsaker som helst och magen funkar perfekt men för mig fungerar det tvärtom. Istället för wok så skall vi koka grönsaker till maten ett tag och se om det blir bättre. Jag kommer inte att ge upp denna gång. I dag skall vi emellertid äta lunch ute och se om det finns gi mål på IKEA annars går vi nån annanstans.


  


Såna här påsar med godis från videobutiken är ett minne blott...  tills jag nåt min trivselvikt.


Jag är  ledsen för en person som står oss nära är allvarligt sjuk men vi hoppas på det bästa. Personen är en riktig kämpe med stor livsglädje och kämparanda. Även en äventyrare som prövat på mycket i livet. Vi tänker på dig och finns här....  

Av Malin wiper - 26 juni 2011 06:48


Sunday comments

Nu verkar värmen och solen vara på väg tillbaka. Då går det äntligen att klippa gräset, nu är det så vildvuxet så man får snart använda en "Lie"....   Om affärerna är öppna i dag så skall vi åka till Elgiganten och få kollat min kamera eftersom jag tror att jag fått ett måndagsexemplar. Är det inget fel och jag inte får byta så får Mr T ta över kameran och jag får köpa ytterligare en ny...  Min man fotar inte lika mycket som mig.


 

När vi var ute och åkte på midsommarafton på småvägar så stötte vi på detta hus där det varit en lanthandel men nu är ett sommarhus.  På ena fönsterrutan stod det: Långö fd Lanthandel. Dom som har huset nu till sommarstuga har låtit skyltfönstren vara kvar och även gamla varor som sålts i lanthandeln. Jag har sökt på google för att läsa om lanthandeln men kan inte hitta nåt.


  

Så här ser det ut i ena fönstret, en massa gamla burkar och en kamera längst fram.


  

  

I detta fönster står en dockservis och lite svagdricksflaskor mm. Det är så härligt när det bevaras på ett fint sätt och jag ger en eloge till sommarstugeägarna som låtit detta vara kvar för allmän beskådan och glädje.


Fin emaljerad gryta från 60-talet. Klicka här för att komma på sidan där den och mycket annat finns att se.


  

Här ser man ingången till den fd Lanthandeln.


  

En bild på hela huset på lanthandelssidan.


  

Nujut nu av att sommaren verkar komma åter. Bara det inte blir över 25 grader och fuktig värme för då flyter jag bort....   

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards