Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin wiper - 3 juni 2011 15:48

  

Vi var tvungna att ta en paus i husbestyren och åkte iväg till IKEA och deras återinvigning. Dom har byggt om inne och snyggat till rejält.


  

Här är programmet för dagen men vi missade rätt mycket för vi kom så sent. Modevisningen glömde vi bort tyvärr.


  

När man kom in på IKEA så hade dom gjort en liten scen där ett band spelade


  

Lite godsaker var uppdukade lite överallt.


  

Vi gick direkt upp på restaurangen där dom hade stora fyrkantiga smörgåsbakelser. Dom var så stora så vi delade på en. Två kaffe och bakelsen gick bara på 29 kr. Dom var jättegoda och inte så mycket majonnäs utan magen tålde att äta detta. Det var lax, räkor, skinka, ost mm.  


LITE FINT JAG SÅG NÄR JAG GICK IGENOM NYA IKEA


  


Jag måste ge en eloge till IKEA som fått till det så bra efter nyöppnandet. Allt är så sobert, ljust, ser mycket större ut och är luftigare. Det finns mycket mer att välja på än tidigare också


  


Dom har väggar bakom vissa möbler som dom tapetserat så fint.


  


Ett litet minikök med barbord och tuffa vita höj och sänkbara plastbarstolar


  


Annan variant av hörnsoffa nu lite mer oval


  


Jag har börjat gilla såna här stolar istället för klumpiga fotöljer. Syrran har svart/grå såna och Mrs A har röda.


  

Läcker spegel med lampa ovanför


  


Helt plötsligt hamnade vi i ett kök där två tjejer fixade häftig tårtor. Glömde fråga om dom gick i bagarutbildning


  


Denna har dom döpt till IKEA...  


       


Sen kom det en tjej till som hade en tårta med sig  som hade toppats med gordgubbar och maränger.


  


Om vi flyttar så måste vi köpa en snyggare och bättre säng. Vi har haft 6 sängar på 20 år...  Den vi har nu är den fulaste...  Vi köpte den bara för att den var hög.


   


Vad sägs om krukor på väggen...  


   


Denna glashylla skulle passa till min tändarsamling men jag vill ha en speciell som går att snurra.


Fortsättning följer............................ 




Av Malin wiper - 3 juni 2011 09:21

 


Här sjunger Eva Eastwood med sin orkester "Farfars 50-tal". Klicka här för att komma in på Eva Eastwoods hemsida



Tyvärr så laddas inte bilderna i bloggen i direkt utan man får vänta lite. Jag tog bort reklamen en månad och då blev det bättre. Nu borde dom starta flera servrar och uppdatera så dom blir snabbare. Bloggplatsen har fått så många fler bloggare


Av Malin wiper - 3 juni 2011 08:12


Nu är solen tillbaka med full kraft så det finns ingen ursäkt längre att inte klippa färdigt gräset...  Vi har nyss vaknat och jag måste nog gå till Apoteket för att köpa nåt mot pollen för jag reagerar på nåt som slår ut nu. Mina ögon kliar och är svullna, jag brukar ta Clarityn frystorkade tabletter men har inte känt nåt förrens dom senaste dagarna.


   


Vi har ju rensat bort en massa och jag skrev att jag inte hade nåt kvar från det jag växte upp. Hittade ändå en liten silversak som ser ut som en servettring. Jag blev inte döpt men fick namnet Margaretha . Det kan vara en sån där ring som scouterna hade för att hålla upp halsduken också. Kan inte minnas när jag fick denna men gammal är den...   Jag trivdes aldrig med namnet Margaretha och blev dessutom kallad för "Svarta Malin" i skolan för jag hade det mörkaste håret. Jag blev till och med mobbad och kallad för för "Digerdöden" (svarta döden)  ändå kunde  jag inte börja ogilla namnet. Då var Malin ett väldigt ovanligt namn som det var länge sen nån döptes till. När jag fyllde 15 år och skulle konfirmera mig så bestämde jag mig för att ta namnet Malin. Tyvärr så var jag tvungen att ha kvar Margaretha som andra namn och jag tyckte det var botten att man inte får bestämma sånt själv. Ni kan tänka er att det såg märkligt ut när jag stod med böjt huvud ovanför dopfunten och prästen hällde vatten över det tuperade och sprayade håret. Det gjorde att det var som impregnerat och rann bara av... 


    

En bild på mig när jag gick på lekskola som det hette då (förskola)


Jag vet faktiskt inte om min 3 år äldre bror är döpt så jag måste fråga honom. Mina föräldrar var rätt trendiga så när syrran föddes 10 år senare så döptes hon på BB. Det finns en bild på detta hemma hos mamma.  


Hade det varit nu så hade jag inte döpt mig utan ansökt om nytt namn. Jag har ansökt om nytt efternamn en gång så jag har både min mans efternamn och min mormors flicknamn. Jag blev rätt irriterad när jag gifte mig med Mr T och vi inte kunde få dubbelnamn båda två.



Sen när jag då hette Malin och skulle hälsa på folk så trodde dom att jag skämtade för det kan man väl inte heta...  det var lite frustrerande när ingen trodde på att jag hade det namnet. Det var verkligen ovanligt. Blev besviken sen när dom började döpa barn till Malin och den äldsta av dom är nog uppåt 45-årsåldern nu. 


    

Min bror och jag gör tandkrämsreklam. Jag utan mjöltänder framtill....  Pappa höll på med scrapbooking redan då och dekorerade alla fotoalbum och det har även jag gjort. Nu skall det vara mer lyxigt men då tog men vad man hade hemma både från tidningar, knappar mm. Tyvärr så blev man klippt efter karott trots att man ville ha långt hår. Jag har ett album på vinden med konfirmationskorten men orkar inte leta just nu. Tänk att allt detta föll över mig av ett ynka silverföremål som jag hittade.


 

Nu önskar jag er alla en härlig solig och njutbar dag

Av Malin wiper - 2 juni 2011 12:09

 


Eftersom jag sett dom två första Änglagårdsfilmerna så måste jag ju bara se den sista och det har jag gjort nu. Behållningen av filmen är fotot och dom vackra miljöerna som nästan är andlöst vackra och vackert filmat. Filmen blev lite tråkigt stundtals men gick ändå att se.  Det blev i alla fall ett bra avslut på Änglagårds triologin. Man saknar dom karaktärer som försvunnit sen första filmen men det var en hel del tillbakablickar.


 


Filmen är ett drama av Colin Nutley och i rollerna ser vi Helena Bergström, Rickard Wolff, Molly Nutley, Sven Wollter, Reine Brynolfsson, Tord Peterson, Ing-Marie Carlsson mfl


  

Både Pv och Volvo Amazon förekommer i filmerna. Det är så härligt att få se dom på vägarna igen och att det finns folk som sköter om dom så vi får fortsätta att njuta av dessa skönheter. Klicka här för att komma in på sidan där det finns fler att kolla på.


HANDLINGEN:


Mycket händer i ett samhälle på femton år. Människor förälskar sig, gifter sig, får barn, skiljer sig. Några flyttar, någon dör – i Yxared precis som på andra ställen.

Fanny, Zac och dottern Alice reser tillbaka till det lilla samhället i Västergötland. Det är Alice som får dem att återvända – var kommer hon ifrån, vilka är hennes rötter? Fråganom vem som egentligen är Fannys pappa blir åter aktuell. Och Alice, vem är hennes pappa.


Jag ger filmen 3 solar eftersom fotot och miljöerna gav så mycket och fick mig att må bra.


        


Den fantastiska fotografen heter Jens Fischer och är född 1946 i Bromma. Han är en svensk filmfotograf som tilldelats guldbaggen tre gånger för bästa foto. Klicka här för att läsa mer om honom. Klicka här för att komma in på hans hemsida


  

Jens Fischer


Av Malin wiper - 2 juni 2011 07:49

     

Bilden kommer från animatiewereld


Jag får se om jag orkar blogga i dag för jag har fått såna besvär med magen. Känns som magkatarr,  jag måste försöka slappna av och bara sköta om kroppen. Jag har slarvat lite med mina avslappningsövningar för att jag inte hunnit men det är en dålig ursäkt för det tar inte så lång tid.  Om vi skulle få sålt huset nu så har vi ingen lägenhet att flytta in i för vi hann inte bestämma oss för den som var inflyttningsbar 1/8 och tiden är för knapp eftersom visningen av huset inte är förrens 12/6. Det är nog lika bra jag tar en dag i taget och släpper oron.  Vi började i går att äta bacon och ägg på morgonen för det håller hungern och suget borta. Tack vare det så åt vi endast 2 smörgåsar i går.


  


Nu har solen brutit fram helt och det blir toppenväder i dag också. Jag har en sida kvar av gräsmattan att klippa i dag. Min man har nu skrapat och kittat köksfönstren och skall nu ta nästa fönster på framsidan av huset. Efter några dagar kan man börja måla. Han har fått lite hjälp i går att kitta köksfönstret men nu klarar vi det själva för vi såg hur det gick till.


  


Här är det "M" som kittar ett av köksfönstren...  


  


Det är han som har den här fina Hondan MT5. Det är en gammal moped som rustat upp. Det är en populär 4-växlad moped som tillverkades av Honda mellan 1982 och 2000. Mopeden driv av bensin och tanken rymmer 6,8 liter, varav 1 liter i reserv, och den har separat oljetank. Den tillverkades i färgerna svart/gul, vit/blå, röd/vit, svart/röd och gul/blå


  


Naturligtvis måste man ta paus och njuta av både fika och natur...    


Ha en fin helgdag och njut av solen och naturen....  .




Det var så länge sen jag hade en låt med Rod Stewart inne i bloggen och blev påmind när jag var inne på Stevies blogg. Jag tar nu en av hans gamla låtar som jag inte hört på länge "Downtown train". Klicka här för att komma in på Rod Stewarts hemsida 



Av Malin wiper - 1 juni 2011 18:28


Vi har fått 4 jättefina kaktusar av vår granne Mr "J" och Mrs "J" som hade öppen trädgård förra sommaren som vi var och tittade på... Tusen tack! jag blev jätteglad. Klicka här för att läsa om kaktusar



Klicka här för att läsa och skåda vad jag skrev om deras trädgård förra sommaren. Detta är del 1

  

Klicka här för att se och läsa del 2


   


Jag tog lite närbilder också. på denna häftiga runda små klaskaktusar. Hoppas nu bara att jag kan få dom att må bra med mina långt ifrån gröna fingrar. Jag älskar i alla fall växter av många slag.



Han och hans fru/sambo har en fantastisk trädgård så det är som att komma in i paradiset när man går in på baksidan av huset.




Denna är på väg att komma upp och spänningen kommer att bli "olidlig" för mig...



Sen har vi denna som verkar rulla ihop bladen och har som taggar på sidorna.


  

Av Malin wiper - 1 juni 2011 11:55

 


Nu är det mest arbete som gäller och Mr T skrapar fönster för brinnande livet...   Jag själv fixar lite inne och klipper även gräset som på bara några dagar växt jättemycket. Vi fick ett kort besök av min väninna A så vi fick en pratstund. Hon gav mig några papper som handlade om IBS som jag skall läsa igenom.


    


Jag var till Apoteket och köpte den nya medicinen mot IBS men jag fick en allergisk reaktion direkt med klåda och känslan av att ha sticksiga kläder på sig. Det smakade lite kamomill och jag har aldrig tålt det så det är ju jättesynd. Klicka här för att läsa om Iberogast


  


Han tar mellan fönstren också. När köksfönstren är klar så får vi hjälp av några killar från hans projekt som är duktiga på att lägga på kitt. Sen skall kittet torka några dagar innan man kan måla. Det tar tid och jag hoppas det inte börjar regna.


  


Lite paus måste man ha mellan varven och vi satt en stund och fikade nere vid vattnet.  



  


Vi har haft några gräsänder (gräsänklingar) på besök i backen. Honorna häckar väl nu antar jag?.



Så här ser omslaget ut till hennes nya cd.


Av Malin wiper - 1 juni 2011 08:15

  


Vi hade lite tid efter frissan innan min man skulle till tandläkaren så vi åkte och kollade lite på Hjortsjöns camping som ligger ca 3 km från centrum i Vaggeryd. Dom har en fantastisk fin och välskött minigolfbana som jag bara måste testa vid nåt tillfälle.


Klicka här för att komma in på Hjortsjöns camping


 


  


Här ser man en kiosk och där anmäler man sin ankomst till campingen också.


  


Bakom grönskan ser man omklädningsrummen och annat som hör till campingen.  


  


Här ser man lite av dom fina stugorna som går att hyra. Skulle ha gått lite närmare.  



  


Sen det fantastiska badet med sin sandstrand och stora brygga.


  


Det finns även en ramp så alla kan ta sig ner i badet. Det borde det finnas överallt.


  


    


Det är sanslöst vackert och många utplacerade bänkar och grupper så man kan sitta ner och bara njuta. 




Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards