Öppen Ridå

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin wiper - 7 juni 2011 07:47

 


Klicka här för att komma in på The Hollies hemsida. Här låten "Bus stop"


The Hollies är en brittisk popgrupp bildad 1962 i Manchester. Gruppen ingick i den första vågen av The British invasion, och var även en av de mest framgångsrika inom den. De brukar oftast ses som seriösare än tonårsband från tiden som till exempel Herman's Hermits. De var också kända för sin starka stämsång och sina harmonier. Namnet "The Hollies" tog gruppen av namnet för järnek (holly) som fanns hemma hos Graham Nash som juldekoration 1962 och efter Buddy Holly eftersom de spelade Buddy Holly-låtar (Källa: http://www.musiciansradio.com/ show 82


 



Klicka här för att kolla på fler roliga busshållplatser. Klicka här för att se ännu fler roliga bus stops







happy summer

Det verkar bli lika varmt i dag men just nu är det vindstilla. Min man åkte nyss iväg på kurs igen till Eksjö. Jag tror att det är sjätte gången han är där. Han har stått för bil så många gånger så nu är det en annan kille som ställer upp med sin bil. Det är skönt för mig att ha bilen så jag kan handla eller åka ut om jag känner för det. Kommer ju ingenstans när jag inte kan cykla för nacken blir påverkad. Nu önskar jag er alla en härlig sommardag....  


Av Malin wiper - 7 juni 2011 07:31


Vi var till Skillingaryds slätt samma dag som det var vår "Hjulafton" för att kolla på Smålandsrundan där dom visar upp en massa gamla bilar. Nu var det mest lastbilar och nån enstaka buss. Det var så många så jag kan inte dokumentera alla utan visar bara upp några av dom här. Man kan knappt gå utanför dörren nu förrens en massa häftiga bilar dyker upp.


Klicka här för att komma in på en sida där det står om denna Smålandsrunda. Det handlar om Götaströms Fordonshistoriska klubb



Många lastbilar förr hade såna här michelingubbar som prydnad på sina bilar


 

Vi hann inte gå igenom allt för det fanns hur många fordon som helst.



Här en gammal buss.


    

Här en annan äldre typ av buss. Bussbolaget hette G. Enqvist


Klicka här för att kolla på andra gamla lastbilar


  


  


 

Här kommer ett klipp från Smålandsrundan 2010

    


   

Av Malin wiper - 6 juni 2011 18:22

 


Nu är alla fönster vita utom vindskupan som har den hemska röda färgen kvar. Sen när man får bort det fula gröna på plåtbeslagen runt fönstren kommer det att höja upp huset ett litet snäpp. Det blåser så mycket så att det inte går att ha fönstren öppna. Det kommer att bli mer extremväder i landet framöver enligt det jag läst. Just nu är det för varmt för att jag skall må bra men jag är glad för alla soldyrkares skull. Den lilla stund jag satt i solen vid vattnet gjorde ändå att jag fick lite färg. Jag brukar annars numera köpa solbränna på tub....  för att inte skrämma folk så dom tror dom ser ett spöke...    

<
flower graphics


Ha en fin sommarkväll

Av Malin wiper - 6 juni 2011 14:14

 


Klicka här för att komma in på Rolling Stones hemsida. Jag gillar många låtar av gruppen men tog denna eftersom den passar till förra inlägget (måla).  Jag gillar att försöka få en röd tråd i det hela...  



       


Av Malin wiper - 6 juni 2011 13:25

   


Nu har vi fått ett helt fönster målat på utsidan men det skall målas en gång till. Det gröna fula runtomkring skall vi ta senare efter visningen för det hinns inte med.


  

Här ser man skillnaden. Det var röd färg på fönstren förut och denna fula gröna plåt runtomkring. Vi har lite att göra inne också så det blir en hektisk vecka.


    


Fast lite fika måste man ändå ha så vi åkte till en liten badplats vid Hoksjön. Den håller på att avfolkas helt. Det är så vackert att sitta och titta ut över sjön och på andra sidan ligger golfbanan så man ser lite folk som går omkring. Det var rena rama mindfulnessen att sitta där och njuta men till slut började det blåsa för kraftigt.


  


Här framför omklädningsrummen ser man att dom inte klippt gräset i år så badplatsen är på fallrepet. Är det så att alla vill ligga på stora badstränder numera?.


  


Här har mannen slagit sig ner för att ta upp vårt fika.


  


På en gren bredvid hänger en barnjacka som glömts kvar


  


Här ser man en snutt av golfbanan.


  


Precis när vi åkte in på skogsvägen mot badplatsen så stod en saab som var helt förstörd och vadaliserad inuti så vi ringer nog och säger till att den står där.


  


När vi åkte hem så stannade jag för att fota lite på Byarums bruk där dom gör gjutjärnsbänkar mm. Det ligger bara några km från oss.


Klicka här för att komma in på Byarums Bruks hemsida


  


Här ser man den vanligaste av deras bänkar som brukar finnas i svart och vitt.


  


Antar att dom tillverkat detta vackra gjutjärnsstaket där också.


  

I går så blåste det så hemskt så lampan som står i rumsfönstret ramlade ner. Mr T höll på att skrapa ett av fönstren nere i källaren så jag hade dragit ner rullgardinen och blåsten gjorde att den tryckte mot det som stod på fönsterbrädan. Innan jag hade hunnit sopa så såg jag att krukorna var på väg ner och reflexmässigt så sprang jag dit för att fånga dom och då trampade jag mitt i glödlampsglaset och blodet sprutade och kom ända upp på elementet. Det är jag i ett nötskal som jag var innan utbrändheten (återfall)....   Jag fick gå och plocka ut en massa glasbitar ur foten men vet inte om det sitter nån kvar för jag har lite ont i dag också.


Av Malin wiper - 6 juni 2011 08:57


Summer Graphics
click to get More Summer Comments & Graphics


Det verkar bli samma sommarväder i dag också. Syrran hade hört att det skulle bli en urladdning med regn och åska men ändå 27 grader varmt. Min man skall fortsätta med fönstren men han hinner nog inte måla alla på utsidan innan visning men dom är i alla fall skrapade, kittade och målade emellan. Sen måste man ju ha lite pausar emellan och det är vi specialister på...    


 


Jag fick en kommentar från min bloggvän Helena som bor i USA. ang förra inlägget där jag fotat en häftig omgjord Ford. Paret som ägde bilen är goda vänner till Helena och hennes man, dom kommer från Vimmerby. Märkligt att dom tankade på vår lilla Preemmack precis när vi åkte förbi...  Världen är bra liten ändå....  Jag sprang omkring som en galning och fotade bilen och dom var så tillmötesgående...   


Free Orkut and My Space funny Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace funny Comments & Graphics


Ha en fin dag på stranden eller vart ni än befinner er....   men se upp allt är inte vad man tror...

Av Malin wiper - 5 juni 2011 19:23


   

När vi var på väg hem från campingen så tvärbromsade vi vid vårt Preem för där stod en gammal ombyggd ford med släpvagn som såg hur häftig ut som helst. Ägarparet var så vänliga så jag fick fota bilen.





Kolla in hjulen och utsirningen i plåten.



Lite närmare titt.



Här åker dom iväg.

  



Av Malin wiper - 5 juni 2011 14:28


Min man har fullt upp i källaren och har nu kommit till sista rumsfönstret på höger sida. Han skall måla köksfönstren invändigt i dag och sen måste dom torka några timmar. Jag tycker att han sliter så mycket nu så jag sköter all marktjänst och annat i huset. Jag fixade en matsäck och tyckte att vi skulle åka till vår camping och sätta oss där och fika och njuta av omgivningen. Vi kommer bara hinna måla fönstren på framsidan för sen har vi andra grejer som måste fixas innan visningen.



Här har vi parkerat framför den fina minigolfbanan. Den är verkligen välskött likaså gräsmattorna.


Klicka här för att komma in på en sida där man får se bilder och veta vad campingen har för öppettider.


Vi tog ett bord en bit ifrån vattnet.



Tur att jag inte satt mig direkt när Mr T hällde upp kaffet för då hade jag blivit brännskadad. Bordet var så rangligt och dåligt så man behövde bara komma åt det lite så välte allt. Tur att jag hade hela termosen full med kaffe så vi inte stod där helt utan. En sån fin camping där allt är så välskött men deras utemöbler är inte mycket för världen och borde bytas ut innan en olycka händer. Det är inte billigt att hyra stugor eller stå med husvagn där så det borde vara bättre utemöbler.



Vi flyttade oss till en grupp nära vattnet men det var en rätt sliten grupp också men bättre än den förra. Man får göra som förra sommaren när vi var ute och ta med oss stolar. Fast då stötte vi inte på några såna dåliga utemöbler.



Det hade kommit lite folk men ingen som badade. Ett sånt fint ställe borde vara överfullt när det är så varm ute men dom åker väl till större ställen. Såg den tendensen i fjol sommar då vi besökte alla små badplatser runt om i kommunen. Vi var nästan ensamma överallt trots att det var så vackert men barnfamiljer nu vill säkert ha mer service med grejer för barn och även kiosk. Fast här finns det en kiosk som säkert har kaffe också.




Klicka här för att komma in på en häftig blogg där bl.a denna husvagn finns


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards