Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2011

Av Malin wiper - 17 maj 2011 18:37

 


När vi var på väg till Maxi för att handla barer i går så såg jag denna fina "Bubbla" Volkswagen från 60-talet som var så otroligt välskött. Klicka här för att läsa om Volkswagens historia.


    


  

Jag glömde att rotera bilden rätt....  i bildprogrammet...   


Jag kör med Allévo barerna för dom är skonsammast för min mage. Den som jag gillat mest är blåbär med yoghurtöverdrag. Nu har det kommit två nya sorter: pistage och orange med mörk choklad. Tyvärr så hade dom inte pistage på Maxi men den med apelsinsmak fanns och den är jättegod.


  


En bit från Maxi så finns det en jättefin och stor frukthall. Vi har aldrig varit dit men nu gjorde vi en runda. Vi köpte lite grönsaker och annat.


 


  


Så här ser det ut på utsidan med en massa frukt och även blommor. Dom hade smakprov på frukterna. Sen fanns det både godis, kryddor, oljor, exotisk avdelning, potatis, pasta mm.


 


  


Det var lite svårt att fota för det kom folk in men här ser man en liten vy inomhus. Jag fotade den trevlige killen i kassan också men glömde blixten så bilden blev dimmig och dubbel. Det såg väldigt fräscht och fint ut därinne.


Klicka här för att komma in på Jönköpings Frukthalls facebook


  


Detta fat fanns att se i fönstret på Röda korsets second hand i Huskvarna. Det är ett tvåvåningsfat för frukter.


    


  


Det fanns en broschyr till fatet.  Så här kan man lägga upp frukterna.


  


När jag rensade i en kartong så hittade jag min sons första klädesplagg...  En liten kofta som min mamma stickat och han hade på sig när vi åkte från BB. Hon stickade flera fina fantomenmössor också men jag har inte hittat nån av dom än. Mamma stickade rätt mycket ett tag och även till oss barn när vi växte upp.  Nu blev det en salig blandning igen...  Varför kan jag inte skriva om en sak i taget?...   Nu har jag torkat två golv i källaren och nu är det dags för trappen ner. Sen jag gick ner i källaren så har det hänt mycket och det behövdes en organisatör där...  Jag är väldigt lättad nu.

 

Evening


Av Malin wiper - 17 maj 2011 15:44

 


  Jag hade inte tänkt säga nåt än men ni förstår nog att nåt är på gång när vi har sån storrensning i huset. Vi skall försöka sälja huset för vi har varken ork eller råd att ha det kvar längre. Det är för stor tomt och för mycket att göra på utsidan av huset. Även källaren borde inredas för att få mer plats. Vi hann inte bo länge i huset förrens vi blev sjuka så vi har haft lite otur.  Vi har ändå bott här i 10 år och trivts väldigt bra så det känns konstigt att flytta men vi anser att det är nödvändigt. Jag blir lite sorgsen nu för vi hade stora planer för detta välbyggda hus som en byggmästare byggt...  


            Mäklaren kommer på torsdag och då får vi reda på hur läget är. Är det så att det är svårt att sälja eller att vi får ut för lite för huset så bor vi kvar tills det blir sålt. Vi hoppas verkligen att vi får det sålt så fort som möjligt för vi har blivit erbjuden en toppenlägenhet som ligger i ett fyrfamiljshus, både centralt och naturnära. Vill inte avslöja nåt mer innan vi vet mer.


  Av Malin wiper - 17 maj 2011 10:43

 


När min första bloggvän Cattis läste om att vi var nere i källaren och rensade så tipsade hon på sitt humoristiska sätt att jag skulle sätta in låten "Då går jag ner i min källare" med Pierre Isacsson....  Verkligen passande. Han har verkligen en höjdarbasröst. Han föddes 1947 i Bergum (Göteborgs och Bohus län) Han dog 1994 i samband med färgan Estonias förlisning. Han uppträdde på båten just då. Han var en svensk sångare och trubadur. Ett tag var han med i gruppen "Family Four"


  


Gruppen "Family Four" Pierre Isacsson står längst till vänster med sin gitarr. Family Forur var med i melodifestivalen några gånger och 1976 kom dom på sjätte plats

Rapport från källarröjning....  


 


Så här ser tapeten ut i källartrappen, rena 70-talet och hallen hade samma tapet när vi flyttade in i huset för 10 år sedan. Nu är den poppis igen...  


 


Hittade en sydd bonad som jag fick en gång för många år sedan på en arbetsterapi där jag arbetade. Jag skulle sluta och fick en massa fina saker som denna bl.a Den vill jag verkligen inte göra mig av med för den är ett fint minne från en bra arbetsplats.


  


Min man hittade i en låda en massa misslyckade klädnypeklänningar som jag hade tänkt göra om men ser att det är omöjligt...  Han slängde ner allt i tvättmaskinen och det gjorde inte saken bättre för dom blir snyggast när man tvättar dom för hand.


Här följer några som inte var så misslyckade efter tvätt och strykning:


  


  


  


Dessa 6 går nog till second hand om ingen vill ha dom for free. Nu går jag ner i min källare igen..........  


Av Malin wiper - 17 maj 2011 08:30

 


Klicka här för att komma in på Nils Landgrens hemsida. Jag träffade honom för några år sedan på "Råslättsdagen" där han uppträdde med ett storband. Jag fick då hans autograf.


 


Nils Landgren, född 15 februari 1956 i Degerfors, är en svensk trombonist och sångare. Han är sedan 1979 gift med svenska skådespelerskan, regissören och koreografen Beatrice Järås


Klicka här för att komma in på Viktoria Tolstoys hemsida


 


Denna låt har jag spelat förut,  det är en favorit i repris. Ha en underbar dag...  


Av Malin wiper - 16 maj 2011 21:05

  


I går åkte vi och lämnade fler saker till Röda Korset second hand. Detta är bara en bråkdel för vi hittade massor i källaren som vi inte skall spara.  Vi har lämnat in så mycket nu så vi får fika gratis varje gång...    Jag är faktiskt glad att det inte är toppenväder ute i dag för jag skall tillbringa den mesta tiden nere i  källaren. Som ni förstår så har vi storrensning och börjar närma oss målet...  


  


Här ser ni vårt gratisfika som bestod av en halv smörgås var med ost och gurka.


 


  


Numera går det även att fika ute där.


 


  


Då får man beställa och hämta sitt fika här i fönstret...  


 
  


Interiör från Röda Korsets café på Klostergatan.


  


Jag hittade denna gamla kaffedoserare av märket "Melitta" i en kartong i källaren. Den är inköpt på nån second hand för några år sedan och har bara blivit liggande. Den ser ut lite 70-tal.


  


Det roliga är att den ligger i en helt oförstörd orginalförpackning. Klicka här för att komma in på en kuriosasida där det finns en precis likadan kaffedoserare. Jag fattar inte varför det blivit så mycket nostalgi i min blogg för det var inte meningen från början. Det kan ju bero på att jag går så mycket på second hand och då går hjärnan igång när man ser nåt man känner igen från förr...   Min diabelle telefon från 90-talet finns där också. Den var jättedyr när man köpte den med sina 800:- och har inte gått ner i pris utan snarare upp. Klicka här för att kolla hur en diabelle telefon ser ut. Jag har kvar min och den användes flitigt i tv-serian Dallas på 80-talet  


Jag passade på att fota lite saker där också. Dessa skor med hög klack skall tydligen knytas baktill.


 


  


En jättesöt liten kopparkanna som man vattnar blommor med och kan stå framme som en inredningsdetalj för den är så liten och nätt.


 


  


Två klockor i keramik som man kan ringa in till middag med...  


 


  


Dessa nubbeglas/shotsglas var jätteläckra. Dom hade såna skarpa färger upptill


    


  


Nubbeglas med hjärtan


 


  


Golfbag för 75 kr


    


  


Jättefin docka som satt i skylten


  


Ytterligare en.


  


Nu på lördag så har dom vårmarknad. Röda Korset, Klostergatan 3


  


När jag ser dessa permanentspolar så kommer nostalgin krypande igen...  Såna har jag suttit med många gånger och mest på 80-talet då håret skulle vara jättelockigt. När jag sen klippte av mitt långa hår så upptäckte jag att jag inte hade bara självfall utan lockigare hår än jag trodde. En frissa sa till mig att jag inte behövde permanenta mig för att få lockigt hår eftersom det var lockigt redan. Nu försöker jag få det så rakt som möjligt... Jag kom ihåg när mamma permanentade syrran och mig och vi blev nåt så otroligt lockiga så håret blev alldeles risigt och vi ville knappt visa oss ute...  det tog lite för bra.
 


Klicka här för att komma på skor som är rena konstverken och jätteroliga. Jag hittade länken hos Fina fruns blogg. När man kommit längst ner på sidan så är det bara att klicka på "older post" så kommer nästa sida upp och det bara fortsätter med fler och fler konstverk till skor. Man undrar om dom verkligen går att använda eller bara är ett konstverk.

Av Malin wiper - 16 maj 2011 18:39

 


Den här bilden som jag tog när vi var på rundvandring på Länsresidenset i Jönköping för ett tag sen ville länsstyrelsen använda på en av sina sidor där dom presenterar vinnarna i tipspromenaden som gick av stapeln den dagen. Klicka här för att komma in på sidan. Kul att dom ville använda min bild...  Klicka här för att läsa om den intressanta dagen (del 1) då dom hade öppet hus och även full rulle på residensgården. Klicka här för att läsa del 2. Klicka här för att läsa del 3


  


Här en häftig potatissång...   Free Orkut and My Space goodevening Graphics Glitters

Av Malin wiper - 16 maj 2011 15:50

 


När jag var in på Mimmis Magasin för att köpa priset till gissningstävlingen så passade jag på att fota nya saker som kommit in.


  


Det hängde en kanin i mjukt material vid kassan. Den såg så kul och häftig ut.


    


  


Detta var nog den största ljushållarplatta jag sett. Det ryms 9 ljus om man vill ha bara såna annar är det bara att sätta dit vad man vill.


  


Kolla in denna häftiga kökshandduk från Ekelunds. Kul med lite nya mönster och en sån här skulle passa till en kaffeälskare som mig...  Klick här för att komma in på Ekelunds väveris hemsida


 


  


Den finns även med teord. Rooibos är ett höjdarte som jag druckit i många år. Klicka här för att komma in på en sida där Rooibos te säljs. Klicka här för att läsa om Rooibos te


  


Klicka här för att komma in på "Sköna hem" där denna tekopp finns och mycket annat


  


Detta är ett smyckeskrin som är tygbeklätt.


  


Så här ser det ut inuti.


       


  


Det finns även denna sykorg som är lite större. Kul med knappdekorationer och annat.


  


Ny snygg gardin som går att rulla ner.


 


  


Ännu en variant.


 


  


Dom har fått in massor av änglahängen i olika storlekar och former. Klicka här för att se vem som tillverkar dessa änglahängen och kort som finns att köpa hos Mimmis

 


 
Här följer lite nya gardinlängder:
  
  
    Det ser ut som 70-talet kommer stort nu.
  
Utanför butiken finns en massa nedsatta kvalitetstyger. Detta med hästar på var jättesnyggt. Har aldig sett det förut i butiken.


Av Malin wiper - 16 maj 2011 12:57

 


Flera stycken gissade på bokstöd men Petra kom först in med det rätta svaret. Hon är min första nätvän som jag träffade på en matsajt som heter "Tasteline" man hade egna sidor att lägga ut recept och annat på. Petra var en av dom som var på min kontaktlista och vi har inte brutit kontakten och jag tycker väldigt bra om henne. Det måste ha varit 8 år sedan och tiden bara rusar iväg.

  

  


När man fäller upp stöden från plattan så ser det ut så här.


    


  


Har satt i några böcker för att visa hur det ser ut

 

  

Priset  


Stort grattis till Petra som får sig tillsänd "Cultljushållaren som är inhandlad på Mimmis Magasin. Om du vill så kan du även få bokstödet?.  
   Tack till er alla som var med och gissade...    


Dessa gissade också rätt men kom för sent:

Skrivmoster...  

anitabirgitta...  

Helga...  

Syrran


 Här kommer en liten vinnarfanfar...     Klicka här för att läsa en biografi över Randy Dunn som spelar fanfaren

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se