Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2011

Av Malin wiper - 23 maj 2011 17:52

    


Var in till Mimmis Magasin för några dagar sen och dom har ett bord där man får köpa 3 saker och betala för 2.


  


Här lite av det som stod på bordet. Ljushållare som man kan sätta upp en eller flera i en upphängningsanordning eller ha dom som dom är.


 


  


Här en av upphängsningsanordningarna.


  


Eller också gör man så här och sätter i denna hållare som är för tre ljuslyktor.


  


Dom hade fått hem kultljushållare i pastellfärger och det såg läckert ut.


 


 

Färgstark löpare som var rätt lång

  


Ny kudde med ett citat.


 


  


En sparsmakad kudde


  


Här har fantasifulla Therese varit framme och sytt en kudde av ett lurvigt material och ett av deras gardintyger i mitten.


 


  


Hon satt en mönsterbit av gardintyget baktill på kudden...  


 


  


Dom säljer jättefina dekorationer för vägg och andra ställen i ståltråd. Detta i form av en trollslända. Helena guidar mig proffsigt omkring så jag ser vad som är nytt. Hon kan verkligen konsten att dekorera.


 


  


Denna läckra fisk i ståltråd var uppsatt på väggen.


 


  


Det fanns även en hjärtformad.


 

Av Malin wiper - 23 maj 2011 13:06

 


När vi åkte hem från mamma i lördags så mellanlandade vi i Jönköping och besökte en restaurang som heter "Anna-Gretas mat & bar" som vi tänkt testa länge men inte blivit av. Här ser man uteserveringen men det blev ingen bra bild för solen låg emot.


       


Klicka här för att komma in på Anna-Gretas mat & bars hemsida


  


En liten del av uteplatsen. Vi hade tur som fick ett bord för allt var bokat men dom som skulle sitta vid vårt bord satt ute istället. Det är så pass liten restaurang så man måste beställa bord i god tid.


 


  


Här vid baren blir man mottagen och blir visad till ett bord av trevlig personal.


 


  


Det är avskalat utan att vara kalt.


  


Detta skall föreställa en tapastallrik. Klicka här för att komma in på sidan där den finns


  


Det serverades bl.a Tapas på denna restaurang och det har jag aldrig prövat förut så det blev spännande. Man fick fylla i en kupong vad man ville ha för tapas. 4 till 5 st var som en varmrätt i storlek.


  


Så här såg min tallrik ut och jag gillade allt utom räkorna som min man fick ta över. Allt det andra var hur gott som helst. Bollarna längst fram med ost och annat i var det godaste av allt.


    


  


Kolla in min mans tallrik som är helt olika min...  Jag hade blev mätt på fyra tapas så det var tur att jag gav bort en skål till mannen. Det är rätt dyrt så det är inget ställe vi kan besöka ofta men det höll sån hög klass som vi hört talas om.


 

Av Malin wiper - 23 maj 2011 07:50

   

Harpo heter egentligen Jan Svensson och är en svensk popmusiker som föddes 1950. Han slog igenom 1973 med låten Honolulu och hade flera låtar på topplistor både i sverige och utomlands. Bl.a låtarna Moviestar, Television och horoscope

 

 


Klicka här för att läsa den svenska tv historien i korthet


Klicka här för att komma in på en sida som handlar om HarpoDen här veckan blir lite hektisk för vi måste fixa så vi kan ha visning av huset så småningom. Jag skall fortsätta att röja lite och vi skall fixa till saker som måste göras innan visningen. Lika bra att börja nu så det inte blir stressigt. Vi har ju kommit en bit på väg och jag hajjar till varje gång jag går ner i källaren för det är så städat och fint. Inte mycket saker kvar heller. Min man skall rensa bort alla sina gamla papper. Jag är färdig med sånt men har lite mer på vinden att rensa bort. Det är så fint väder ute så jag hoppas man kan sitta ute och fika senare en stund.click to create your glitter text

Av Malin wiper - 23 maj 2011 07:43

 


För två år sedan köpte vi denna platt tv till sovrummet hos Swedx. Helt plötsligt blev mottagningen urusel och det verkade som nån kontakt var glapp. Vi bytte antennsladd både ute och inne. Då blev det ingen signal alls. Då mejlade min man till Swedx i fredags och redan på lördagsmorgon hade vi ett mejl. Det tycker jag är service och dom sa att vi installera Firmware uppdatering. Vi fick en jättebra beskrivning.


Klicka här för att komma in på Swedx hemsida


  


Vi tog ner tv:n och av med magnetfronten som finns i flera färger så man kan byta.


  


Vi ställde tv:n på byrån och bilden blev helt röd när han arbetade med att installera. Nu är tv:n  hur bra som helst igen....  Vi köpte tv:n där för att vi hade hört att dom hade bra rykte.  Blir det fel så får man alltid hjälp. Tack till Swedx...  


  


Retro tv från 60-talet som jag hittade här Prylotek.se


  


Klicka här för att se vart detta tv ekipage kommer ifrån


  


Det var en gång. Vi hade själva tv rätt tidigt motför många andra när jag växte upp. Min pappa var intresserad av att hänga med och hade VHS långt före mig själv och den var toppmatad. Kom ihåg hur han spelade in på videoband hela tiden. På 90-talet hade dom redan börjat med två tv-apparater för dom såg på olika program. Dom gamla tv-apparaterna var som en fin möbel.

Av Malin wiper - 22 maj 2011 18:24

 


Jag hade några ordspråk inne för ett tag sen och nu har jag fått en kommentar på nåt klurigt som jag vill ha hjälp med...   Jag har gissat på präst.


Klicka här för att komma in på bloggen till tjejen som kom med detta kluriga


. Vilket av följande tre yrken nämner den skrockfulle helst inte på en båt?
1 Präst X Kock 2 Smed------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   


Fortsättning sen lördag när vi var i Kinna, Skene


Sen åkte vi till mamma och fikade. Vi hade termos och kaffebröd med oss eftersom vi inte kan ta med mamma ut på Café längre. Hon blir orolig och vill bara hemVi hade tänkt sitta ute på gården som förra gången men det var för kallt för mamma som lätt fryser. Hon var spirituell och glad som vanligt. Det blev rena kramkalaset och jag pysslade om mamma en stund sen genom att fixa hennes hår och sminka henne lite. Jag hade köpt en  jumper på second hand för bara 30 kr som inte satt bra på mig men på mamma som gått ner mycket i vikt hängde den fint. Förut älskade hon alla sötsaker och kunde äta rätt mycket men nu får hon bara i sig lite så det är ingen idé att lägga fram för mycket.


  


Här kommer mamma gående med sin rullator. Hon har lite besvär med cirkulationen i benen. Vi är här på väg ner till dagrummet efter att vi umgåtts ett tag.


  


Sen åkte vi iväg till syrran och svågern och där blev det fika också...  Vi har spårat ur igen allrahelst jag som nu sitter här med sötsug igen och skall börja om för femtioelfte gången...  Jag undrar verkligen om jag kommer att bli smal igen som förr...  


    


Det är så lustigt för min syster är blondin och jag är mörkhårig. Sen blev jag blondin och nu är hon mörk...  Hon har klippt sig i en kort frisyr och har mörkare brunt hår med lite rött i. Hon passar jättebra i detta men man är lite ovan...  Känns som ombytta roller...  

 

       


  


Dom hade sån fin grupp mitt på bordet ute på uteplatsen. En snidad träskål som min svågers morfar tillverkat och i den massor av fina snäckor.    
  
Axa hade varit hos en hundvakt några timmar och lekt med en annan hund och var helt slut och orkade knappt hälsa...  
    
  
Till slut reste hon sig lite och man fick klappa om henne
 
  
Här är hon lite piggare.
 
  
Sen fick jag en bild på deras katt Pip-Larsson som varit ute på äventyr men som kom hem en stund och var lite social...  
 
  
Men säg den lycka som varar beständigt...  Här är han nu på väg bort igen på nya äventyr. Katten Nisse såg vi inte skymten av och syrran sa att han är ute jämt på sommaren och ibland ligger dom och vilar ute på trädgårdssoffan eller stolarna.
 
  
Sen var klockan slagen att ge sig iväg hem igen. Denna färdigrostade klocka stod i skyltfönstret i en butik i Ulricehamn.
  


Fina glas i samma skyltfönster


  


Även dessa champagneglas som gick i kärlekens tecken för älskande par. 


    


Vi höll på att tvärbromsa av förvåning när vi såg detta hus på hemvägen. Det har varit ett risigt nedgånget hus som nu är helt nyrenoverat och heders åt dom som gjort detta så huset får bevaras till framtiden


    


Klicka här för att komma in på Nellie McKays hemsida  

  

Av Malin wiper - 22 maj 2011 13:45

 


Jag har haft för många inlägg på gång nu så jag har inte hunnit med riktigt. Var på vårt fina ICA häromdan och köpte lite i deras fina charkdisk som alltid är så fräsch.  Här en av dom trevliga och serviceminded kvinnorna som jobbar där. Jag blev så glad när hon ville vara med på bild. Klicka här för att komma in på ICA:s hemsida


 


  


Dom har jättegoda luncher varje dag som man kan köpa med sig. Här ser ni deras matsedel för förra veckan. Vi brukar köpa ibland när vi inte orkar laga mat och det vet jag många som gör. Maten är jättegod och vällagad.


 


  


Burkarna till vänster var dagens och jag tror att det var thaimat.


  


Till maten får man alltid en fräsch fin sallad


    


  


Här lite ur deras delikatessdisk  


  


En del av deras goda sallader. Dom har även jättefina räktårtor mm.


  


Här en fantastisk bulgursallad


  


Just nu kan man få en förpackning med två gammaldags CocaColaflaskor om man köper 3 stora plastflaskor med densamma. Jag dricker inte CocaCola själv eftersom den är så vanebildande och jag har ju redan sockerberoende så det vore som att ropa på fler problem. Fast det hade varit roligt att ha dessa gamla flaskor eftersom jag som barn bodde bredvid Sundsvalla CocaColafabrik som inte finns numera


 


 

  Flaskorna är i två olika modeller av gammal typ


  

   

Kolla in detta klipp med ICA  Stig när han var ung. Han sjunger här i en pjäs han var med i då... Klicka här för att läsa om Nationalteatern 
 

Av Malin wiper - 22 maj 2011 12:22

 


Min bloggvänn Vicke som är jätteskicklig på att animera och även gjort min header har nu tolkat min blogg i denna bild. Jag och flera andra bloggare vann en tävling hos honom och priset var att han tolkade våra bloggar och det har han gjort med bravur. Jag blev så glad och rörd av denna tolkning som stämmer precis på pricken...   Jag skulle vilja sitta i bilden och fika och få mig lite underhållning av den roliga mikrofonkillen.


     Klicka här för att komma in på hans blogg och läsa vad han skrivit om detta. Han gjorde även min förra header. Han har lagt ner ett otroligt jobb på att tolka våra bloggar och skall ha en stor eloge för detta....     Han är dessutom en snäll kille.  Nu skall jag försöka få in bilden på min menyrad. Har bara gjort sånt en gång med hjälp av en bloggvän.

  

  


Klicka här för att komma in på Elvis hemsidaAv Malin wiper - 22 maj 2011 09:29

  


Detta gamla stenhus som ligger ett stenkast från sushi Hong är så vackert med sina svarta smidesräcken


  


Huset är verkligen pampigt. Numera har jag tid att se mig omkring mer och då upptäcker man så mycket fint som finns i ens närhet.


    


  


   


  


Detta var helt makalöst vackert när solen låg mot balkongen


  


   


  


Längst ner i huset ligger "Café Bakgården" som vi besökt en gång och vi blev inte besvikna. Dom har olika möblering i varje rum. Det går även att äta lunch där i form av sallader och annat. Klicka här för att se på Cafékartan vad det fått för betyg


    


Klicka här för att kolla häftiga balkongräcken
 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se