Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2011

Av Malin wiper - 27 maj 2011 09:13

 


Klicka här för att komma in på B.B Kings hemsida


Klicka här för att komma in på Eric Claptons hemsida


  


Dessa paraplylampor har samma namn som på låten jag spelar här med B.B King och Eric Clapton "Come rain or come shine". Klicka här för att komma in på sidan där dom finns. Jag skulle själv inte ha nåt emot att äga en sån lampa.


Klicka här för att komma in på designern Marie- Louise Gustavsson som är frilandsdesigner och varit med att skapa dessa paraplylampor. Hon har även skapat den här lampan som jag haft inne i bloggen förut.


 


Av Malin wiper - 27 maj 2011 08:52

 


Det var sol och ganska varmt i går men sen på kvällen blev det störtregn och det behövs ju också. Var lite låg i går men i dag känns det bättre. Jag tror inte att jag sover ordentligt eftersom jag inte kan hålla mig uppe hela dan utan börjar frysa och bli knockat trött på eftermiddagen. Vi hann i alla fall göra en del på huset i dag och till helgen blir det lite mer som kommer att fixas till. Kollade på Debatt i tv 1 men det var nog sista gången för det är så dåligt så man tappar intresset. Förut så var det lite vanligt folk med också men nu är det bara en massa proffstyckare. Det var sån låg nivå så det var pinsamt. 


  


  


Detta armband köpte jag av Pisan för ett tag sen och det är väldigt färgstarkt och lite annorlunda.


  

En bild jag tog 2009 när vi var nere i Skåne på semester. Det är gäss som har ställt sig som i en ring runt en röd rund skål dom äter ur

 

  


Så här ser det ut i dag på vår högra sida om huset. Ingen sol än men den försöker bryta fram så jag tror det blir bra väder. Det blir lite svårt med tid i dag att blogga för vi har inte så mycket tid på oss att fixa resten i huset.


  


Jag hade tagit fram tyger och skulle klippa till en massa klädnypeklänningar men annat kom emellan så här ligger två stycken tillklippta och jag skall försöka fixa några till i dag. Inte säkert att dom blir klar denna veckan.


          

  
click to create your own
Av Malin wiper - 26 maj 2011 11:57

 


När jag var ute och klippte gräset så kom tankarna upp om vad jag skrev i det förra inlägget. Lite självdestruktivt och negativt om detta med gammalt vrak...  Kom då att tänka på skrivmosters blogg och hennes dikt "Glädjeskutt" den var så positiv och härlig så jag kände mig genast lite bättre till mods. Läs gärna hennes dikter som är så målande knivskarpa och personliga. Dessutom hennes tänkvärda inlägg i olika änmnen som får en att tänka efter och rannsaka sig själv. Visst måste man få vara ledsen och  må dåligt men man behöver ju inte trycka ner sig själv helt i skoskaften...    


   


Mitt i gräsmattan stod dessa blommor så färgstarka och stolta.


   


  Jag stack in kameran genom ett av källarfönstren och fotade min man uppifrån när han fixar resten av källarfönstren innan han tvättar dom.


   


Så här stort har vi på baksidan av huset så det går att bygga ett garage och lägga plattor. När vi flyttade in så var det helt vildvuxet på baksidan så vi fick ta hit en maskin som rev upp allt.


 


  


Här står den luggslitna gamla bänken som vi hade nere vid ån i flera år. Den är ommålad ett antal gånger och bräderna har gjort sitt nu. Den kan få några år till om man byter ut bräderna och behandlar ordentligt. Vi har haft tålig färg på men bänken har fått stå ut med en massa umbäranden precis som vi människor. Nu har jag bara en sida kvar att klippa och sen blir det mat. Eftersom vi kom upp så sent så blir allt förskjutet men vad gör det om hundra år?...  


  


En sån här i betong hade nog varit bättre. Klicka här för att komma in på den sidan. Det finns mer att se där


   


    


Klicka här fär att komma in på Zuccheros hemsida

Från wikipedia:


Zucchero, född Adelmo Fornaciari, 25 september 1955 i Reggio Emilia, är en italiensk sångare. Han är sedan mitten av 1980-talet en framgångsrik artist i sitt hemland. Internationellt sett är han mest känd för låten "Senza una donna" (Without a woman), som är en duett med Paul Young. Han har också spelat in duetter med bland annat Sting, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Elton John, Brian May, Eric Clapton, Miles Davis och BB King.

  

Av Malin wiper - 26 maj 2011 10:23

 


Klicka här för att komma in på Miranda Lamberts hemsida


  


Klicka här för att kolla på roliga hus


 


Ha en fin dag och sköt om er....  


Av Malin wiper - 26 maj 2011 09:43


click to create your glitter text


Jag brukar inte sova så länge men vi har bara varit vaken en stund och nyss avslutat frukost. Tyvärr var jag in och kommenterade på några bloggar och önskade dom en härlig onsdag...  Sen ser jag att det är torsdag i dag...  känner mig som det gamla vrak jag är i dag.


  


Det känns helt tomt i huvudet och jag vet inte vad jag skall skriva om. Solen skiner i alla fall och blåsten verkar ha bedarrat


EN KÅK GÅR I GRAVEN


 


Jag har skrivit några gånger om att vi skall få en tunnel under järnvägen och ett hus måste rivas. Har dokumenterat detta förut men nu är huset definitivt borta. På bilden hade dom kommit en bit och allt inne i huset var tömt. Vi kom ihåg att ett ungt par med ett litet barn hade flyttat in i huset för ca 2 år sedan och förra året byggde dom en jättefin inglasad altan. Undrar hur det kändes att måsta lämna huset?


 


  


Här är grävskopan i full gång för några dagar sen.


  


Klicka här för att kolla vart jag hittat denna hägare av industrispill i form av en grävskopa. Det finns andra också.


  


  


Så här såg det ut i går förmiddags och när vi åkte förbi senare så var huset ett minne blott och dom hade börjat gräva en stor grop. Nu går det fort och vi kommer att få en rondell en bit därifrån också. Nu hittade jag inte allt annat jag skrivit om detta bygge.


   

Klicka här för att kolla vart jag hittat denna bild  


Det var bara några dagar sen som jag klippte gräset och nu är det lika högt igen. Om vi hade en liten gräsmatta så hade det gått an men det är tre stora sidor att klippa på.

Av Malin wiper - 25 maj 2011 21:36

 


Klicka här för att komma in på Hanne Boels hemsida. Klicka här för att läsa om hennes nya album

 

 


Hanne Boel, född 31 augusti 1957 i Köpenhamn, är en dansk popsångerska. Sedan sin debut har hon släppt över tio album.Av Malin wiper - 25 maj 2011 17:48

 


Det ringde på dörren och där stod grannens flickor och var så snälla och talade om för mig att vårt partytält var på väg att välta...  tack  snälla ni...  Det blåser nåt otroligt och min man hade inte kommit hem från kursen han varit på till Eksjö. Jag stod därute och balanserade med tältet och förstod att det inte var nåt att göra åt så jag tog av tyger och la hela stommen på marken. Grannfrun, mamman till flickorna kom ut också för att hjälpa mig...  . Då kom mannen hem och jag tog ett foto där den låg. Detta är det andra tältet på två år som blåst sönder.  Sån här blåst kom jag inte ihåg att det var förr på sommaren. Om vi skulle ha bott kvar här så hade vi köpt ett dyrare och stabilare tält eller berså.


  


Här står det nu för att slängas på skroten...    Jag hade väl nästan väntat mig att nåt sånt skulle hända än om vi satt fast det ännu bättre än förra året.


 

        


  


Tyget till tältet ligger i hallen och det är också trasigt och bara att slänga.


  


Vi satt fram möblerna på framsidan istället där vi har en stor stabil parasoll.


  


Det känns ändå lite snopet...  fast tältet var så billigt så vi har i alla fall haft nytta av det i ett år.


Minnesbilder från 2009


  


Den här paviljongen som vi hade 2009 blåste också sönder men den hann vi bara ha i 1 månad...  Vi hade sidor som man kunde sätta på som man ville. Vi hade varit ute med bilen och när vi kom hem så hade paviljongen blåst upp i trädet bakom...  det såg ut som en installation...  


  

  


  


2009 hade vi gruppen som nu står nere vid ån på sidan om huset.


 


  


 


click to create your ownAv Malin wiper - 25 maj 2011 14:24

 


Nu är jag hemma efter att ha varit till frissan. I dag hade jag Johanna och ibland hon som äger friseringen Sanna. Dom är superduktiga båda två och jag blir alltid nöjd. Jag frågade till råds om vax för alla jag använt själv är jag inte nöjd med. Hon sa att mitt hår är så kraftigt och även hårstråna så jag måste ha ett som inte sugs in i håret och försvinner.

 

  


  Hon använde detta på mitt hår och det kändes så bra och det gick bättre att forma så jag köte en burk. Det heter The outsider doop. Klicka här för att komma in på en sida där den finns och går att läsa om. Hon sa att jag skall ha ett torrt vax tvärtemot vad jag trodde.


       


Nu har håret blivit ännu torrare av solen och jätteblekt så jag beställde en tid för toning och slingor. Jag har blekt den grå utväxten flera gånger nu och till slut måste man tona för att få igen glansen.


     


Nu skall jag ta det lugnt ett tag innan jag fortstätter att klippa till klädnypeklänningar. Hann några stycken före frissan. Ute fortsätter det att blåsa men solen skiner i alla fall. Jag är ensam några timmar för mannen är på kurs. Är inte i så bra form i dag och känner mig lite stressad. Det är nog detta med huset som spökar.


  


Här är skylten med namnet på friseringen som ligger bredvid Ritz konditori. Jag kan inte hitta nån hemsida.


       


Här är jag i en frisyr som jag hade i början av 80-talet. Ett tag skulle man dra över håret på en sida. Jag ser lite konstig ut på ögonen och det beror på att jag arbetade i ett mögelhus och sköldkörteln var påverkad och alstrade för mycket hormoner. Det visste jag inte då men fick en massa ögonlocksinflammationer utan att veta vad det var.


  


Lite passande Barbershop musik...     


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se