Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2011

Av Malin wiper - 12 maj 2011 17:42

 


I går när vi var nere på Tändsticksområdet så blev vi fikasugna men Caféet som finns där öppnade inte förrens 14.00 Då faller min blick längre ner mot området där det stod en massa möbler.  Funderade vad det var för nåt som man aldrig sett där förut. Det visade sig att det öppnats ett nytt café  i januari i år. Vi hade inte en aning om detta.


  


Vi gick dit och såg att det heter "Matvarufabriken". Det såg så mysigt och härligt ut med alla olika möbler och saker som dom pyntat med.


 


Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom har sen  tidigare en saluhall på Barnarpsgatan och nu har dom utökat med Café som har bra råvaror. Klicka här för att läsa lite mer om ägarparet i mat/miljö


   


Mittemot hade dom satt ut detta bord och det såg så romantiskt ut....      


  


  Bara att gå därute och se deras speciella och personliga pyntning var en fröjd för ögat.

     


  


  


Sen var det dags att gå in och kolla och ta sig en fika.


    


  


Det var lika personligt inne med olika sittgrupper.     


  


Det var bara att välja hur man ville sitta.  En inbyggd långbänk fanns vid fönstren med en massa kuddar.


  


Den fortsatt mot den tegelklädda väggen och de såg så häftigt ut.


  


  Vad sägs om en egen liten vrå vid en kalkad vägg och plattor på kortväggen?.


  


Lamporna över boden var gjorda av tidningspapper och det såg verkligen läckert ut.


 


  


Här ser man lite av disken där man beställer. Vi mötte ägaren och en tjej som jobbade där och båda var supertrevliga och mån om sina gäster.


        


  


Ytterligare en interiörbild. Jag är lite besviken på mina bilder för det var lite mörkt därinne och jag glömde blixten. Kolla får ni se att dom även har levande ljus på borden.


 


  


Här har dom lite böcker man kan läsa och även en slags äppeldricka i stora flaskor som man kan köpa. Får kolla nästa gång på etiketten.


  


Kan detta vara nåt för Mimmis stickcafé tro? virkat runt krukorna så det blir en annorlunda effekt. Det har jag inte sett förut.


  


En variant med knappar.


 


Här följer lite av godskerna på disken:


 

    


 


   


  


  


  


  


En plåtvagn full av knaprigt bröd av typ surdeg.


  


Sen kom då det vi beställt och det såg helt fantastiskt ut. Vi tog en skiva var av surdegsbrödet som hade knapriga kanter. Min smörgås bestod av lufttorkad skinka, philadelphiaost under och tunna äppelskivor ovanpå och lite sallad. Till smörgåsen fick man ett litet glas med hemslagad senap. Jag njöt mig igenom hela smörgåsen som var helt otroligt god. Sen var brödet helt suveränt och min mage tålde det hur bra som helst.


  


Min man tog samma bröd men med en krämig bredbar leverpastej som smalt i hans mun.  Underbara små avlånga gurkbitar och ett glas på sidan med torkad lök...  


  


Vi köpte med oss två sorters bröd. Det vi åt där och detta ovan som är lite ljusare. Det går jättebra att frysa in om man har papper över och sen plast för då behålls det knapriga. Det var ägaren som talade om detta för oss och det stämmer verkligen. Det enda jag kan reagera på är att det är lite dåligt skyltat så om inte några möbler hade stått där så hade vi inte hittat dit. Nu vet jag inte om man får sätta upp skyltar i detta område som säkert är K-märkt.


 


Vi var så nöjda och belåtna så dit kommer vi tillbaka och jag kan varmt rekommendera stället som har mycket gott att välja på och hade en bra, vänlig och trivsam stämning. Jag sätter in en länk till dom under kategorier Café & Restaurang.


  


Här ser ni deras saluhall från sidan. Klicka här för att läsa om Stocholmsparet som öppnat denna saluhall och cafeét (Tändsticksområdet)


 


Av Malin wiper - 12 maj 2011 15:26

 


  Min syster och svåger skall sälja sin motorbåt  "Ideal 550s". Den är väldigt välskött. Klicka här för att komma in på blocket för att se båten. Jag har själv åkt i den några gånger och det var en härlig upplevelse. 


          

Av Malin wiper - 12 maj 2011 09:41

 


I går åkte vi även iväg till nåt som heter "Vattenledningsparken" som skall vara ett vackert ställe för utflykter. Så här ser vägen dit ut när man börjar närma sig.


 


Det finns en parkering ovanför dessa tre dammar med sina fontäner. Det är hisnande vackert och man har utsikt över hela stan.


 


Klicka här för att läsa om vattenledningsparken. Klicka här för att se fantastiska bilder som en tjej tagit på vattenledningsparken vintertid. Det är rena konstverken. Bloggen heter "Mina foton"


 


Två av dammarna på nära håll


 


 


Man tar bara trappan ner för att komma lite närmare


 


Överallt finns det stockar att sitta på.


 


 


Ovanför på en höjd finns massor av stockar som sittplatser och stenbumlingar till bord. Skogen tornar upp sig runtomkring och det känns så lyriskt och man bara slappnar av. Nästa gång skall vi ta med matsäck och bara insupa det fina i en riktig mindfulness.


 


 


En liten närmare koll på det fina naturliga möblemanget.


 


Sen åkte vi till en annan damm lite längre upp i skogarna


 


Så här ser den ut.


 


 


En ensam kanadagås. Kanadagås är en fågel inom släktgruppen gäss. Med sin ursprungliga utbredning i Nordamerika men som genom introduktion nu har en stor population i Europa och även på Nya Zeeland


 


Andra sidan på dammen.


 


 


Dom har nån slags sportstuga där också men den var stängd för han som skulle öppna var sjuk.


 


Här slingrar sig stigar och små vägar ovanför dammen


 


 


Sveriges Radio var där med en man som intervjuades vid dammen.


 


  


Det finns flera klipp på Youtube från Vattenledningsparken i Jönköping. Här är ett av dom.  Klicka här för att läsa mer om parken

  

Av Malin wiper - 12 maj 2011 08:40

 

 

Klicka här för att komma in på Bob Dylans hemsida. Klicka här för att få texten till låten. Klicka här för att komma in på en svensk sida som handlar om Bob Dylan

 

  

Klicka här för att kolla munspel 


Av Malin wiper - 12 maj 2011 07:56

Bilden kommer från animatiewereld


God morgon! I gårkväll var det sån åska och blixt så vi var tvungna att stänga både datorerna och tv:n. Det var länge sen som det varit en sån urladdning. Före åskan så regnade det rätt rejält och det behövdes verkligen för det var så kvavt och torrt på dagen. Nu är det lika fint och soligt igen. Jag skall slutföra uppepå vinden i dag och sen hjälpa min man i källaren när han kommer hem från sitt projekt. Dom har nu fått lokal och papperen skall skrivas på i dag. Sen kan dom frakta in möbler och annat så dom kan börja jobba äntligen.


  


När jag rensade på vinden så hittade jag två speglar som vi köpte på rea hos Bredaryds möbler förra sommaren. Dom är aldrig anväda och passade inte hos oss. Speglarna är rätt tunga.  Dom hade kostat över 400 kr men vi köpte dom för endast 50 kr/st. Om det är nån som vill ha dom så är det bara att lägga en kommentar och sen hämta hos oss, vi kan även leverera dom. Annars lämnar vi in dom till second hand. Dom är för tunga för att lägga ut på nätet och skicka.


  


Detta är den större spegeln.  Den stora är 1 m hög och 40 bred


Klicka här för att komma in på Bredaryds möblers hemsida


  


Här ser ni den som är lite mindre. I varje hörn sitter som nitar och det är slipade kanter längst ut. Storleken är 72 cm hög, bredd 40 cm. Färgen stämmer inte riktigt på bilden för dom är lite mörkare i träslaget.


  


Klicka här för att komma in på sidan där dessa puzzelspeglar finns och mycket annat


 

Bilden kommer från animatiewereld


Ha en underbar dag....  

Av Malin wiper - 11 maj 2011 20:28

  

Bilden hittade jag här

 

Klicka här för att komma in på Bobby Darins hemsida. Han föddes 1936 och var en amerikansk sångare, skådespelare och duktig musiker. Han gick ur tiden 1973.
 


Av Malin wiper - 11 maj 2011 18:41

 


Vi tog en tur ner till Piren också. När vi flyttade till Småland så fanns inga restauranger ute på piren men sen efter några år så började det så smått med en restaurang och sen har det bara kommit fler och fler. Klicka här för att komma in på Pirens hemsida


  


  


Pirens Fiskekorg var den första och vi var ofta där och åt deras lunchbuffé men då var det inte lika utbyggt som på denna bild. Dessutom kostade en lunch inte lika mycket som nu. Priserna har höjts så man får ingen mat under 100 kr trots att det inte är nån lyx. Vi kollade en prislista och många rätter går på över 250 kr och det känns helt fel på ett sånt här ställe. En efterrätt kostar lika mycket som maten kostade förr på piren om inte lite mer.  


    


  


  Här bredvid fiskrestaurangen finns en liten fiskbutik där dom säljer fisk oc man kan även slå sig ner vid dessa möbler. Ser lite Lady & Lufsen ut...  Det var inte mycket folk på Piren när vi var där för klockan var inte så mycket och turistsäsongen har inte kommit igång än. På kvällen finns det nattklubb med både mat och dricka så då är det nog full fart.


  


Här ser man hela raden av restauranger efter varandra. och på baksidan så finns det uteplatser så man kan se ut över Vättern.  

 

  


  Så här ser det ut på baksidan på långt håll.

           


  


Ytterligare en vy från Fiskrestaurangen.


 


  


  Så här lyriskt och fint ser det ut på vissa ställen och en bänk finns att sitta på.


  


På sidan om en restaurangbåt finns dessa möbler om man vill sitta ute.


  


Så här ser båten ut.


 


  


Jag smygfotade in i en restaurang som höll på att öppna för lunch.


    


Bartendern är igång för att förbereda och en annan servitör skriver matlistan.


 


  


Detta är en annorlunda liten guidebåt


          


   


En rad med jättefina bänkar och bord som sitter ihop


   


Det är så vackert när man tittar ut från framsidan av piren.


   


Tog en tur bakom piren vid gångvägen och där ligger detta stora ankare som en prydnad


       


   


Detta ser ut som en propeller


   


  Helt plötsligt ser jag en sliten sko på marken


   


En bit därifrån ligger den andra skon i en kartong...   Det konstiga var att skorna var långt ifrån nya.


Ibland är man osedvanligt trögtänkt och jag får skylla på solen. Det är naturligtvis som skrivmoster kommenterade att i kartongen låg nya skor som personen tog och kastade iväg dom gamla...    


Av Malin wiper - 11 maj 2011 17:01

 

 

Ibland står det fullständigt still och man vet inte vilken musik man känner för. Frågade min man och han ville höra Cilla Black. Alla gamla klipp har sån dålig kvalitet så man får ta det som låter bäst.

 

 

 

Klicka här för att komma in på Cilla Blacks hemsida. Hon föddes 1943 i Liverpool, England. Hon var efter Beatles en av de största artisterna från Liverpool, också den enda kvinnliga artisten som slog igenom riktigt stort från den staden. Däremot lyckades hon inte med sin USA satsning.Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se