Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2011

Av Malin wiper - 16 maj 2011 07:54

 


Min gissningstävling avslutas i dag 13.00 Klicka här för att komma in på tävlingsinlägget.


  


Priset är denna "Cult design" ljushållare som jag inhandlat på Mimmis Magasin

Av Malin wiper - 16 maj 2011 07:07


 
I dag var jag uppe med tuppen och känner mig rätt utvilad. Hoppas man kan klippa färdigt gräsmattan i dag. Det har varit ömsom sol ömsom regn. I går när jag kollade ut genom köksfönstret på eftermiddagen så fanns det ingen röd parasoll på utegruppen vid ån. Vi trodde nån hade tagit parasollen eftersom det har varit stölder av saker i trädgårdar. Då gick vi ner till ån och parasollet hade tydligen lyft rakt upp och blåst iväg en bit...  Vi har ingen skruvanordning på parasollfoten för den förstördes för några år sedan så vi har den bara nerstoppad. Vi får köpa en ny helt enkelt. Vi var bjudna på kaffe hos en promenadvän men det blev inget för det kom en sak emellan och vi visste inte om vi skulle hinna. Vi har bestämt att ta det en annan gång istället. Jag träffar henne ofta på byn.
 
  
 
Det är detta röda parasoll jag menar. Det kommer att hända igen om vi inte köper en ny fot.
 
  
 
När vi rensat på källare och vind så hittar man många saker. Här en gammal tia från 1990. Klicka här för att se vad man får för gamla mynt på Tradera. En tiokronorssedel från 1984 inbringade bara 10 kr. När jag letade efter sedlar så hittade jag en häftig blogg. Klicka här för att komma in på bloggen
  
  
 
Lite gamla slantar. Det har funnits både stora och små femöringar. Ettöringar kunde man handla för när jag växte upp. Det fanns ettöreskola...  och dom var inte små utan lika stor som kola är nu.  Dom måste nog vara i bättre kondition än dessa. Klicka här för att läsa om öre
 
  
 
  I ett fotoalbum uppe på vinden hittade jag denna minnesbild. Det är min son och jag i Sundsvall 1994. Jag är där för att hälsa på honom eftersom han bodde där just då. Vi är ju båda födda i Sundsvall och hans pappa bor kvar där fortfarande. Det jag har på mig i klädväg är så typiskt 90-talet och även håret. Först en vit t-shirt, en mörk jeansskorta, ljusblå jeansjacka och sen en lång vid kjol till detta. Sen har jag ju min rätta hårfärg som är mörkaste brunt med ett stänk kopparrött när solen skiner.  Bakom oss finns en kinesrestaurang dit vi skulle in och äta. Dom hade jättegod mat. Då hade min son en jättelång blank hästsvans i flera år men numera klipper han sig jättekort.
 
Klicka här för att komma in på min sons facebook. Han har en jätterolig presentationsbild...    man måste tydligen vara inloggad för att se den så leta på Charlie Henry om ni vill se hans facebook
 
 
 
Här en nostalgilåt med Lena Andersson som numera heter Lena Andersson Hubbard och är gift i USA med en präst. Klicka här för att komma in på hennes hemsida som jag bara ramlade på när jag letade efter 90-talet. Klicka här för att komma in på ytterligare en sida med Lena Andersson.  
 
 

Av Malin wiper - 15 maj 2011 20:00

 


Samma hår 2004 var det dags för att byta den gamla skraltiga dörren. Vi köpte ingen ny utan åkte till Återbruket i Norrahammar. Vi fick tag på en dörr som passade till huset men inte färgen så vi fick måla den. 


  


Här matar jag svanar samtidigt. Jag kom både sångsvanar och knölsvanar rätt nära. Det var min räddning när jag började komma tillbaka lite från utbrändheten. Rena mindfulnessen och på det sättet fick jag ett liv i min ensamhet för det var det enda jag orkade.


 


  


Dörren har kommit på plats och det är bara fodret kvar. Hade vi inte blivit sjuka så hade utsidan fixats för länge sen. Putsen är orginal från 1943 så man fattar inte hur den hållit.


  


Klicka här för att komma in på ett ställe med ytterdörrar


  


Så här såg det ofta ut med svanar uppe på gården. Kolla till höger på svanungarna som svanparet tagit med sig upp för att vi skall mata dom.


          


  


2009 hade vi en plåtslagare som plåtade in vår skorssten. När vi köpte huset var det oljevärme men sen fick vi fjärrvärme i hela området. Klicka här för att komma in på deras hemsida  


Av Malin wiper - 15 maj 2011 15:30

 


 


Så här trist såg vårt hus ut när vi flyttade in. Visserligen har vi inte gjort så mycket på utsidan som inte är förändrad sen det byggdes 1943. Fast denna trappa i betong med utsirningar är ett minne blott den mejade vi ner 2004. Den höll på att falla ihop helt så det var nödvändigt at fixa en ny trappa.

 

  

 

Här har min man använt en mejselhammare för slå sönder trappan.

 

  Nu är det poppis att göra inredningsprylar i betong. Denna bild hittade jag här

 

  

 

Till slut såg det ut så här och som ni ser så sitter en gammal lykta på sidan om huset också. Nu har vi två lampor på vardera sida. Vi upptäckte att utebelysningen inte var jordad så vad som helst hade kunnat hända. Vi tog hit en elektriker som fixade detta. Dörren är också utbytt.

 

 


Klicka här för att läsa om vad en mejselhammare är för nåt verktyg


   

 

Sen byggde min man en stomme i trä till en ny trappa. Han har aldrig gjort nåt sånt förut så det var bra gjort. Min mans bror som står till vänster om mig var hos oss en helg för att hjälpa min man att sätta dit stommen. 

  

 

 

  

 

Här har nu trappen kommit upp och är nu 7 år gammal...  

 

   

 

Kolla på detta experiment...     

 

Av Malin wiper - 15 maj 2011 12:53

 


  Klicka här för att komma in på en sida som säljer "Iberogast" som är det nya läkemedlet mot IBS.  Allt har blivit dyrare på Apoteken sen det blev privat och jag hade då inte väntat mig nåt annat. Jag komme ändå att testa detta medel så kanske jag slipper äta losecpreparat. Klicka här för att läsa vad Wikipedia skriver om läkemedlet Iberogast


  


Detta är lite av symptomen för IBS. Klicka här för att läsa om IBS. Jag själv har lärt mig med åren vad min mage tål och kan smälta. För mycket fullkorn klarar inte min mage av och kan inte ta hand om. Har gått igenom alla undersökningar när det gäller detta och jag har inga som helst fel på tamen och då får man diagnosen IBS. Känner direkt när nåt ger gasbildning och undviker sånt i fortsättningen. Det går längre mellan gångerna som jag har IBS numera.  En sak som dom glömt på denna checklista är att psyket spelar in också. Mår man psykiskt dåligt så kommer IBS som ett bre på posten. Ibland vet man inte vad man reagerar på i en måltid så man får tänka efter lite vad den innehöll.


  


Klicka här för att läsa mer om IBS. Tyvärr så står det att man skall äta mycket fibrer men det stämmer inte för alla. Läkaren som gjorde undersökningarna på mig sa att dom flesta som kom in på undesökningar ang detta hade ätit massor av fibrer och när dom dragit ner på detta så blev dom bättre. Det som passar för en passar inte för alla.


     


Det konstiga är att jag kan äta stekt ägg men blir dålig av kokta ägg...  


  


 


Klicka här för att komma in på Gloria Estefans hemsida. Hon föddes 1957 i Havanna, Kuba och är en kublansk-amerikansk sångerska, bosatt i Miami. Hennes band heter The Miami Sound Machine. Hon är gift med Emilio Stefan jr och har två barn med honom.
Av Malin wiper - 15 maj 2011 11:22

 


Vi åkte ner till Vackra Ingelund i går också. Det är Lagan som går där och det är bedövande vackert med både natur och fågelliv.


 

 

   


Naturligtvis så måste vi göra ett besök på Butik Ingelund också. Klicka här för att komma in på Butik Ingelunds hemsida


  


Dom har ett mors dagserbjudande. Köper man ett halsband för 199 kr så får man gratis ett armband som hör till. Mors Dag infaller 29/5.


 


  


Tyvärr så fick jag ingen bra bild på smyckesetet som är finare i verkligheten.


             


  


Häftigt bord med lite barnböcker på.     


  


Här ser vi butiksägaren Christina från vänster och hennes mamma till höger. Det är två glada och härliga personer som det alltid är kul att samtala med när vi besöker butiken.


 


  


Dom har fått in en ny honung i olika smaker. Vi tog den milda "Ängshonungen" längst till vänster för att testa.


          


  


Ett fat som man kan ha lite av varje på. Ljus eller varför inte småkakor eller chokladtryfflar.


  


Dom har fått in lite nya kökshanddukar som var jättefina.


  


Ytterligare en fin broderad  handduk.


  


En soffa full av vita kuddar i olika storlekar och former


  


En galvaniserad balja som skulle vara superläcker med en massa planterade blommor i.


 


  


Spagrejer har dom jättemycket av.


       


  


Oljor och borstar i alla former


  


  


Nya små babyfiltar


    


Läckra stora tändsticksaskar som är fina att sätta på bordet


  


Sen förut har dom såna här avlånga tändsticksaskar med gamla foton på.


  


  


På väggen hängde ett recept på olika drinkar. Klicka här för att komma in på sidan där dessa finns och många fler.


 


Lite avslappnande musik som passar när man har sitt spa hemma....   Han som spelar gitarr heter Mark Salona. Klicka här för att komma in på Mark Salonas facebook. 

    


 


Syrran och svågerns hund Axa relaxar....    


Av Malin wiper - 15 maj 2011 08:06

 

 

Vi var till Handelsträdgården i går för att köpa en blomma som vi skall ha med oss i dag på kaffebjudningen. Det är så fint där och alla knoppar börjar brista och det känns verkligen sommar nu. Ute är det redan soligt och fåglarna kvittrar för fullt. Hoppas jag kan klippa färdigt gräsmattan i dag så det inte kommer nåt regn och förstör. Tyvärr så har inte vår handelsträdgård nån hemsida så jag kan inte sätta in nån permanent länk. Dom håller till på Esplanaden 4, tel 0393-10154. Klicka här för att se vad jag skrev om don senast.


  


Denna växt blev man helt paralyserad av så fin, ståtlig och annorlunda var den. Jag frågade en av ägarna och han sa att det var en svartöga.


 


  Klicka här för att läsa om växten svartöga.


  


Så här ser blomman ut på nära håll. Den är verkligen färgstak och kostade 99 kr och det tyckte jag inte var dyrt när jag såg andra som inte var lika häftiga som kostade över 100 kr


  


Denna var också läcker i sin skarpa rosa färg och så livskraftig som den ser ut. Deras blommor är av den hållbara sorten och deras jord av det finaste slaget. Köper man blommor där så håller dom jättelänge. Jag tror att detta är en hibiskus. Klicka här för att läsa om hibiskus


  

Bilden kommer från animatiewereld


  


Det finns jättemycket färdiga grupper i olika storlekar och prisklasser. Denna hade en flätad häftig korg som stack ut.


  


Sen den här med en liten hundvalpspinne som sticker upp i blomsterhavet.


  

Animatiewereld


  


Här en med både mörka och ljusa blommor


  


En hög svart hink med blomsterarrnagemang.


       


  


Dom har massor av krukor men dessa sobert lila i glas har jag inte sett förut. Det står "Sandra Rich" på krukorna. Klicka här för att komma in på "Sandra Rich" hemsida.


 


Här en låt från förra årets melodifestival som gick av stapeln i Norge. Denna grupp kommer från Belaruse och heter 3+2 och sjöng låten "Butterflies". Klicka här för att läsa om gruppen 3+2

  

Nu önskar jag er alla en fin och färgstark dag...  
Av Malin wiper - 14 maj 2011 18:44

 


Det blev ett besök hos Ritz också eftersom det var ett tag sen sist. Nu hade dom fullkorns tekaka med gravad lax på. Det vita ovanpå var nån slags god röra. Smörgåsen var jättegod. Vi träffade en massa folk vi lärt känna som vi stannade och pratade med. Vi åkte ner till Butik Ingelund för att fota lite både inne och ute och just när vi skulle kliva in i butiken så kom två damer ut därifrån som var med i samma promenadgrupp som mig för några år sedan. En av dom bjöd hem oss på kaffe i morgon och det skall bli kul.

  

  


  


Det ser alltid så härligt och gemytligt ut när man ser en sån här plåtvagn utställd.


    


  


På torget sjöd det av liv men inga satt på dom fina Byarumsbänkarna i dag. Dom flesta satt ute och fikade på Ritz. Det har varit mycket varmare i dag med 17 grader som mest.


  


En häftig bil susar förbi som jag inte hinner se vilken modell det var.


 


  


Här ser man den framifrån.


 


   


Här en ny pakbänkskombination som jag inte sett förut på torget.


 


          

  

Orkut Good Evening Scraps

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se