Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2011

Av Malin wiper - 21 april 2011 07:43

 


    


  Så här hade jag spökat ut mig förra året som påskkärring...  men i år orkar jag inte anstränga mig lika mycket...  När jag arbetade inom arbetsterapi så klädde jag alltid ut mig i full mundering till påskkärring. Pensionärerna tyckte det var kul och sen ordnade jag äggmålartävling och ägglunch. Vi hade eget kök när jag arbetade på Bergmästargården i Gävle och man kunde bara gå in där och beställa det man behövde ha till olika festliga tillfällen. Då kom artister och spelade och sjöng lite då och då. Vi till och med dansade med pensionärerna och dom fick ett glas vin till maten och nubbe till sillen.

 

    

 

 

Det var ett stimulerande och omväxlande fritt jobb, där man kunde vara kreativ och det inte fanns en massa begränsningar. Jag skulle kunna skriva en hel bok om min tid i det yrket för det var den bästa tiden i mitt yrkesliv. När jag sen arbetade på mitt sista terapijobb så började det blåsa sämre vindar och det skulle sparas in på allt från pappersdukar som skulle återanvändas och lagas med tape till att vi som tog med pensionärerna ut för att fika eller äta skulle börja betala vårt själva trots att det var på arbetstiden vi utförde detta och det ingick i vårt arbete...  Då var det dags att skola om sig till nåt annat.                 

 

  

 

  För många år sedan då jag var yngre och lekfullare så brukade jag måla ägg på mitt eget sätt när jag var med och ordnade påskfest med antingen släkten eller vänner. Istället för placeringskort så försökte jag måla gästernas ansikten och hår på varje ägg och satt det i en äggkopp. Sen fick gästerna gissa vilket ägg som skulle föreställa dom och sätta sig på den platsen...  det blev rätt kul, spännande och festligt att se deras blickar och man fick skratta lite före maten. Synd att man inte har nåt foto på detta. Jag har för mig att det skall finnas nåt kort men då är det in mina föräldrars album. 

 

   

 

Klicka här för att kolla vart jag hittat dessa virkade stekta ägg...  Det är bara fantasin som kan sätta stopp. 


   

Klicka här för att kolla vart jag hittade dessa stapelbara plastäggkoppar i retrostil 


Have A Nice Day CommentsYiruma är artistnamnet för I Ru-ma, född 15 februari 1978, en populär pianist och kompositör från Sydkorea. Namnet "Yiruma" betyder "prestation" på koreanskaAv Malin wiper - 20 april 2011 19:05

 

 

Klicka här för att komma in på Lars Winnerbäcks hemsida

 

Klicka här för att komma in på Lisa Ekdahls hemsida

 

   Detta är en krok i form av en gitarr. Klicka här för att komma in på sidan.


Av Malin wiper - 20 april 2011 18:04

 


Nu har dom i alla fall fått ut utemöblerna på Ritz konditori men vi glömde detta och satt oss inomhus...  Det ser lite tomt ut men det satt folk på andra sidan om dörren och då ville jag inte fota.

 

 

 

  

 

  Såna här fina blomsterhinkar stod på borden. När vi hade beställt vårt vanliga med smörgås och kaffe så stod jag kvar i dörröppningen för att vänta på min smörgås och då kom en man fram till mig och började prata. Då visade det sig att han trodde att jag arbetade på caféet...  Kände mig lite yngre helt plötsligt. Han var av utländskt ursprung och hade ett konstnärligt utseénde och utstrålning. Det kändes helt plötsligt som man var på ett café i Italien...  

 

PÅSKFRESTELSER HOS RITZ

 

         


 


 


 


 


       


 


  Tyvärr inget för oss utan vi tog våra vanliga smörgåsar som är njutbara också. Jag är ändå glad att jag kan stå emot alla dessa frestelser...  

 

  

 

Vid kassan hade dom ett kakafat fullt med små chokladägg...  

 

  

 

Vi orkade inte sätta upp partytältet i dag men det kommer ju en dag i morgon också. I år är vi lite tidiga med att göra iordning på gården och det hör inte till vanligheterna. Det har dessutom regnat lite i dag och solen är borta nu. Vi är så slöa nu så det blir bara till att kolla på tv och ta det lugnt. Vi kommer att åka till mamma och syrran nån dag i påsk.

 

  


Av Malin wiper - 20 april 2011 13:24

 


Nu arbetar dom för fullt för att få upp bänkar och annat på torget. Vi var ner till samhället för att fika och att kolla runt lite.

 

 

 

  

 

Här fixar dom till bänkarna lite.

 

 

 

       

 

Då är det dags för mig att inviga en av  bänkarna...  efter att vi tagit en härlig fika på Ritz...    

 

  

 

Dom här damerna bedriver torghandel och vi köpte både påskliljor och en annan blomma. Bra priser var det också.

 

 

 

 

 

  

 

På friseringen "Hårateljen" hade dom tuppar som var likadan som den jag köpt på second hand för ett tag sen men jag har bara en och dessa två är i olika storlekar.

 

    

 

Klicka här för att komma in på "Hårateljens hemsida"

 

  

 

  Vi har planterat två påskliljor som vi satt på vår yttertrappa. Dom håller väl några veckor. Det är en början i alla fall men sen skall vi handla sommarblommor på vår Handelsträdgård som vi gör varje år. Deras blommor håller jättelänge.

 

  

 

  Mannen fick plantera blommorna medans hans fru agerade förman...  

 

    

 

  

 

Synd att man inte kan få fram hur fint dom har fjädrat in alla träden på vår torgata ända upp till ICA. Här anar man i alla fall.

 

  

   


 


Nu börjar det hända lite nere vid ån för nu kommer båtar förbi lite då och då. Här två kanoter med unga pojkar vid paddlarna.

 

    

 

Vi har fikat också men det skriver jag om i nästa inlägg... 

Av Malin wiper - 20 april 2011 09:46

    

 

Nåt är galet i Sverige när vi misslyckats så med vården. Nu har ytteligare en incident hänt att en man dött på ett äldreboende p.g.a att larmet inte fungerade. Han larmade och larmade men ingen kom. Jag har själv min mamma på ett serviceboende och hon har det rätt bra med undantag av en del incidenter som hänt där också under årens lopp som vi syskon fått ta hand om. Politikerna som dragit ner i vård och omsorg tycker väl att det är en onödig utgift att kolla upp så allt fungerar, dom är ju ändå så gamla. Det cyniska och känslokalla har kommit för att stanna känns det som om det inte bildas nån proteströrelse. Klicka här för att läsa vad som står i Aftonbladet i dag om detta med han som fick sätta livet till för att inte larmet funkade. Min mamma är lika gammal som honom så jag förstår hur hans döttrar känner det. Visst dom har levt sitt liv men det skall vara ett värdigt avslut på livet. Alla gamla har varit unga, arbetat och betalat skatt för att få en trygg ålderdom.

 

     

 

Jag har själv arbetat inom äldreomsorgen i ett antal år och även utbildat mig inom arbetsterapi där jag jobbade på olika terapier sammanlagt 10 år. Då aktiverades dom äldre och hade jättekul och det blev billigare för samhället med friska äldre som inte blev dementa av inaktivitet. Jag slutade inom det yrket när dom började dra ner på terapierna och sen upphörde dom nästan helt. Nu sitter dom äldre och stirrar rakt fram eller på en tv hela dagarna....  För mig som upplevt bättre tider känns det skrämmande för jag är snart där själv och kommer att fara illa.

 

   Det finns mycket att säga om detta men nu måste jag vara positiv och gå ut i solen och leva så länge man har ett värdigt liv kvar.

 

 

 

Klicka här för att läsa en biografi över Charles Aznavour

 

 

Av Malin wiper - 20 april 2011 08:10

 


Jag har inte kommit i kläderna än men solen kom först nu så det är ytterligare en solig dag att se fram emot. I dag skall vi försöka få upp vårt partytält så vi kan sätta in bänkarna Mr T oljat in och vårt bord. Dom har blivit lite bleka av solen förra året så vi skall köpa en annan olja som även ger lite färg. Så småningom lär man väl få måla dom istället. Sen har vi två parkbänkar som skall ut innan jag kan städa på inomhusaltan och göra lite snyggt där också så vi kan sitta och äta frukost där på morgonen.

 

  

 


 


Den här roliga och lite annorlunda tuppen köpte vi på vår Butik Ingelund förra påsken. Den är designad av Cecilia Carlsson. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Det var så länge sen vi var till Butik Ingelund nu så vi skall göra ett besök i dag eller i morgon. Bara att gå därnere vid kvarnen och dammen är rogivande sen kan man gå en skogspromenad som har bänkar och broar och andra sevärdheter i området. Tyvärr så funkade bara mitt påhitt om "Önska så spelar jag" några gånger för det är svårt att få tag på folk på butikerna som har tid att gå ifrån och svara på frågor sen vill ju inte alla vara med och det får man respektera. Jag skall se om jag kan fråga lite personer från samhället som jag känner lite om dom vill vara med.   


        

 

Nu önskar jag er alla en härlig och solig dag...  

 

Här sjunger Sarah Vaughan & Billy Eckstine Eastern Parade. En riktig påskdänga som även finns på svenska "Påskparaden" men jag hittar den inte

 

 

 

Klicka här för att komma in på Sarah Vaughans hemsida 


Klicka här för att komma in på en sida som handlar om Billy Eckstine 


    Av Malin wiper - 19 april 2011 11:49

 


Vi har suttit ute och fikat för första gången i år. Vi satt nere vid ån för min man håller på att olja in bänkarna vi köpte förra året och det tar hela dan i dag att torka. Det är lite kallare i luften men för mig alldeles lagomt varmt. Jag har gjort en påskheader men är inte nöjd med den för solen låg på för mycket så den får vara kvar tills lite senare i dag då vi gör en ny.

 

  

 

Jag trodde att bordet och stolarna skulle se värre ut efter en hel vinter men dom funkar i sommar också. Har tvättat av allt noggrannt så vi kan sitta därnere och njuta så mycket vi vill.

 

  

Bilden kommer från bij leeuwke 


  

 

Här kommer min man med parasollen som ser ut som en röd fana...  

 

  

 

Klicka här för att kolla på roliga parasoller och annat fint

 

  

 

Hela slänten ner till ån är täckt av såna här fina blå blommor

 

  

 

Här penslar min man på lite olja på bänkarna och jag hoppas vi får upp partytältet i morgon.

 

  

Klicka här för att kolla vart jag hittade denna lite annorlunda trädgårdsmöbel

 

 

  

 

Nu måste jag ut igen för det är svårt att sitta inne i detta härliga väder. Hoppas ni alla har det toppen....      

 

 


Av Malin wiper - 19 april 2011 08:45

 


När närmaste granne fått ut sin husvagn på tomten då vet man att det är sommar..   Vi har haft två husvagnar en gammal och en ny men vi förstod efter några år att det inte passade oss eftersom vi inte hade ro att stå still på samma plats utan ville ständigt se oss omkring.

 

  

 

Klicka här för att se vart denna virkade husvagn med bil finns

 

I går var det verkligen en riktig sommardag och det verkar bli så hela påsken nu. Önskar jag kunde skriva nåt lyriskt poetiskt som jag kunde förr men nu blir det bara pannkaka av allt om jag ens försöker. Får nog leta upp mina gamla diktböcker på vinden. Klicka här så kommer ni in på Skrivmosters blogg och hon är en hejare på att formulera sig och har även skrivit böcker med både poesi och annan text. Sen får hon oss att tänka till lite med sina inlägg som får igång hjärnan i olika dilemman.

 

  

 

I dag skall vi försöka jobba lite i trädgården så vi får ut våra möbler och kan sitta och njuta. Vi är lite sena med detta och det är dags att lägga på ett kol. I går var jag så rastlös vid 14.00-tiden så vi åkte iväg till Jönköping. Jag hade tänkt köpa lite kläder men som vanligt så är det svårt och att hitta kläder när man är överviktig eftersom jag inte passar i modet som är avtaget under bysten.

 

  

 

Jag hittade denna lite oversize topen som är lite längre baktill och satt jättebra. Sökte sen efter en vit blus att ha ovanpå men hittade ingen som passade. Jag skulle behöva uppdateras lite men jag har inte råd att hänga med i tiden nu när jag har mindre pengar utan måste välja varje gång om jag vill ha nåt till hemmet eller mig själv mm. Jag hittade även ett par svarta tunna byxor som går nästan ända ner  men har knytning så man kan ha dom även vida nedtill, dom satt jättebra. Topen kostade 175kr och byxorna var på rea för 299kr men sen var det rabatt så dom gick bara på drygt 200kr.

 

  

 

Både min man och jag fick spader och gick till Röda korsets second hand och vräkte i oss två såna här våffor var....  och dom var dom godaste jag ätit på många år. Tjocka frasiga med en härlig smet. När vi satt där så slöt vi en pakt att från och med i dag så är det slut på all urspårning och vi skall sköta oss  så vi går ner några kilon tills högsommaren.

 

  

 

Nu gick min man ut och krattade gården så vi kan ställa ut bänkarna först sen blir nog partytältet uppsatt i dag också. Då skall jag sitta därunder och påta på påtbrädan lite också...  

 

  

 

Mimmis hade fått in en vaxduk som bara osade 70-talet...  Jag har haft nåt liknande i vanlig duk på 70-talet och nostalgin kommer som ett brev på posten.

 

  

 

Ha nu en fin dag alla ni goa läsare därute....  Nu är klockan så mycket och jag är inte påklädd än så jag kommer in på era bloggar lite senare.

 

 


Klicka här för att kolla vart jag hittade denna husvagn i genomskärning...   

 

Klicka här för att läsa om Galenskaparna & After Shave  

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se