Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2011

Av Malin wiper - 9 april 2011 14:19

 


Jag fick en kommentar i dag av min  bloggvän Margit att hon och hennes Lasse var i Gnosjö som inte ligger så långt bort från oss. Jag ringde upp henne och vi bestämde att träffas på Gnosjös second hand 10.30 Våra gubbar fotade oss men det var bara denna bilden ovan som blev bra och jag tittade tyvärr åt ett annat håll just då. Det var verkligen jättekul och Margit var en varm, glad, spontan och lättsam person så det gick som en dans. Hennes Lasse var också jättetrevlig och våra män satt sig i en soffa och pratade medans vi satt i en annan och fick en givande pratstund.

 

Det tar lite tid innan bilderna i bloggen laddas in så nåt är fel hos bloggplatsen. 


 


Så här ser det ut utanför Gnosjös second hand som är i tre hela våningar med hur mycket saker som helst av allt möjligt. 


       


Klicka här för att komma in på Gnosjö Hjälpens hemsida


          


Vi pratade en lång stund sen gick vi var för sig och kollade igen om alla våningarna och vi träffade på varandra ibland så vi kunde slänga några ord.


  


Den här bordslampan för 60kr köpte jag att ha på mitt nya databord. Den är i en jättefin glimmrande grön färg.


    


  


Köpte även denna kopp för 20kr som jag skall testa att göra nåldyna i. Det är nog en typiskt 70-talare.


  Margit spelar dragspel och var ute efter en bättre dragspelsväska men jag vet inte om hon hittade nån.


  


Köpte denna svan för 25kr som är signerad.


 


  


Dom hade en hel hög med nya badrumsmattor i avlånga eller runda för 10kr/st. Vi köpte denna avlånga i lite turkosgrönt. Sen köpte jag inget mer utom ett påsktyg.


    


HÄR ÄR SAKER JAG FOTADE:


  


Detta är en tavla av konstnären Lars Norrman som även gjorde affischer åt IKEA på 70-talet. Det fanns ytterligare en och dom kostade 400kr/st. Lars Norrman föddes 1915 i Helsingborgs stadsförsamling, Skåne. Han dog redan 1979 i Johannes församling, Stockholm. Han var en svensk målare och grafiker. Klicka här för att kolla på tavlor som Lars Norrman målat och som nu auktioneras ut. Klicka här för att komma in på ytterligare en sajt med Lars Norrmans konst


 

På nedre botten finns det möbler, bokhyllor mm.

  

Här bara en bråkdel av alla påsksaker som fanns där

            

  

Här en lampa från 70-talet som nu är jätteinne. 

   

Sånt här gammalt sänglinner är nu populärt igen och har gått upp i pris.

Vi åt i Gnosjö också men det får jag skriva om senare. 

 

Det var så kul att träffa dig och Lasse. Hoppas vi träffas igen så småningom... 

       

Jag och Mr T var ute på ett härligt äventyr i går också men det får jag skriva om en annan dag. Ha en fin eftermiddag och lördagskväll...  

Av Malin wiper - 8 april 2011 07:54

 


Nu skall jag försöka åstakomma ett inlägg fast inte min bloggvila är över än...  . Jag är mycket bättre och har trappat ner värktabletterna lite. Tyvärr så kan jag inte stå vid datan längre än 10 minuter sen måste jag göra annat och gå tillbaka senare så allt kommer att ta tid. Muskelavslappningen som jag gör 2 gånger/dag är jättebra och jag får mer kraft efterråt och orkar mer. Den kommer jag att fortsätta med för den känns nödvändig. Tack alla ni gulliga som har kommenterat så omtänksamt och fint...  .

 

  

 

Förra veckan åkte vi in till storstan och tog en cappuccino på Cagé Lakatos. till kaffet tog jag två mörka chokladtryfflar som smakade ljuvligt.

 

  

 

Hon hade en ny bakelse som såg supergod ut. Har man bra råvaror så blir det inte så sött och sockersuget kommer inte surt efterråt men jag håller mig ändå borta från sånt bröd nu.

 

  

 

Hon har alltid så fint och mysigt på toaletten. Det är pyntat, rent och snyggt.

 

  

 

  

 

Detta är nåt slags dekorativa väggvaser.  

 

  

 

Tack till min härliga man som gästbloggat lite medans jag haft min vila....    

 

  

 

Historia från Damtoan. En bok för alla nödställda tjejer:

 

 

 

NYTT BENSINPRIS

 

Det kom en bilist till en bensinstation och skulle tanka.

-Ni är den siste kunden som får tanka till

det gamla priset, sa personalen på bensinstationen.

-Då tar jag full tank,

sa kunden

När allt var färdigtankat frågade han vad

det nya priset skulle bli

-2kr billigare svarade personalen...

 

  Klicka här för att komma in på Ebbas fik

 

Av Malin wiper - 7 april 2011 11:53

Gästinlägg av Mr T

 

Wiper och jag besökte Mimmis Magasin igår för att se vad dom hittat till påsken bland sina leverantörer.

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

Denna gav jag till min fru för ett tag sen.

 

  

 

Här har vi påskat upp den med en annan insats. Hönan på denna Cultinsats är handmålad.

 

  

 

Denna tupp stod på charkdisken på ICA. Det roliga var att dom satt en upphittad barnvante på huvudet...  

 

Min fru hälsar till er alla och hoppas ni har det bra. Hon är mycket bättre nu och rörligare efter att ha hållit på med stretschövningarna några dagar. Ha en bra dag önskar er Mr T

 

 

Av Malin wiper - 5 april 2011 12:39

 


Nu är jag hemma igen och min fantastiskt duktiga sjukgymnast har undersökt mig minst en timme, hon är otroligt noga. Mina muskler har blivit för korta så dom får för lite blodtillförsel och till slut får man värk som inte går över om man inte ser över sin situation. Jag får inte vara vid datan på länge för jag kommer att måsta göra övningar flera gånger/dag och dessutom har jag mina nackövningar. Skall även gå flera korta promenader varje dag. Jag har helt enkelt suttit för mycket vid datan och till slut går det inte längre när man har en massa skador i kroppen dessutom. När jag kom dit så var jag tvungen att be om hjälp för att få av mig strumporna men när vi testat dom övningarna jag fick så kunde jag ta på mig strumporna själv och kände mig mer avslappnad i kroppen än på länge. Nu är det upp till mig hur jag vill må och därför blir jag tvungen att ta en längre bloggpaus tills kroppen fungerar bättre och då måste jag få mer kontroll på mitt dataanvändande. Jag vill absolut inte sluta blogga men tills jag känner mig starkare i kropp och själ så är det nödvändigt för mig att koncentrera mig på att bli bra och få en starkare kropp.

 

      

 

Jag har även blivit tipsad av sjukgymnasten om en sajt där man kan ladda ner gratisprogram som jag skall använda mig av "muskelavslappning" några gånger/dag som jag nu laddat ner. All oro jag kännt av denna värk sätter sig också i kroppen och man mår psykiskt dåligt.

 

 

 

Klicka här för att komma in på sajten jag blev tipsad om

 

Jag kommer att sakna er alla men kommer att kolla min mejl en gång/dag. Jag tar i alla fall bloggpaus minst en vecka sen får jag se hur det känns. Vill inte lägga ner bloggen. Om några kommentarer kommer in så svarar min man på dessa.

 

  Sköt om er alla mina härliga läsare....  

 

  


Scraps, Comments, animated graphics and glitters for Orkut, Myspace, Facebook, Hi5, Tagged, Friendster
Post Amazing Scraps From- OnlineScraps.net
Av Malin wiper - 5 april 2011 07:16

 


Det ser ut att bli en fin dag i dag också och termometern står på 2.7 grader varmt. Ser fram emot att gå till sjukgymnasten i dag och hoppas hon kommer på vad som felas i min rygg. Har mindre värk nu när jag tar 1.5 alvedon 4 gånger/dag och sen Ibumetin 3 gånger/dag. Min man fixar frukost medans jag står här och försöker få till ett inlägg men det tycks stå still lite i hjärnkontoret. 

 

     

 

Krukorna i detta inlägg kommer från Amalias blomsterhandel på Råslätt i Jönköping. Jag har skrivit om dom förr och där finns inte bara blommor utan en massa annat också.

 

 

Bild från bij leeuwke 

 

  

 

Jag har då aldrig sett såna här krukor som ser ut som en tavla och har ett snöre upptill att hänga i.

 

  

 

Jag har ett visitkort på deras öppettider men hittar ingen hemsida.

 

  

 

När vi var dit sist så var inte second handaffären öppen i Råslätt men jag fotade denna fina porslinshäger som stod i skylten.

 

  

 Bild från bij leeuwke

 

Detta blev lite utfyllnad i brist på annat. Ha nu en fin tisdag...   

 


 


Annorlunda kakform i form av en blomma. Klicka här för att gå in på Tradera där den säljs.


       


Klicka här för att komma in på ett inlägg ang en tävling hos Joanna som jag är med i. Ni kan också vara med. Tävlingen avslutas i morgon.

Av Malin wiper - 4 april 2011 17:09

 

Bilden kommer från bij leeuwke


Jag var tvungen att avbeställa hos sjukgymnasten i dag för jag hade så ont och var så illamående men har fått en ny tid i morgon för undersökning av rygg och höft hos henne. Nacken har jag ju redan övningar för och detta är mer akut. Det har varit rena våren ute med strålande sol och 10.4 grader varmt....  Vi har haft två omgångar med ungdomar som går omkring och tar upp beställning på majblommor. Det skall börjas i tid...  Vi beställde en dekal och även två små majblommor men man kan ju inte köpa av alla som kommer och ringer på än om dom blir besvikna att nån hunnit före. Hur mycket man än vill.

 

 

Klicka här för att läsa vad det står där jag hämtade denna majblommebild som är årets. Klicka här för att läsa om en man som har nästan alla års majblommor 

 

  

Så här såg majblomman ut 1950. Klicka här för att komma in på Tradera för att se fler

  

Ha en fin kväll...    

 

   

Bilden kommer från bij leeuwke 


Jag har aldrig varit till Paris men min bror och hans fru var där för några år sedan med några av sina vänner och det var tydligen en härlig upplevelse med både god mat och annat. Här en låt med Cole Porter och Ella Fitzgerald.

 

  

Cole Porter vid sitt piano

 

Klicka här för att komma in på en Cole Portersida

 

Klicka här för att komma in på Ella Fitzgeralds hemsida

 

    

 

 

Av Malin wiper - 4 april 2011 13:17

 

 

Klicka här för att komma in på Mark Knopflers hemsida

 

Klicka här för att komma in på Emmylou Harris hemsida 


Min man kom in med posten för en stund sedan. Till saken hör att vi får posten sent på dagen numera när dom dragit in och omorganiserat. Jag blev så rörd och glad när jag såg att jag fått ett kort av min bloggvän Maya. Hon skriver så fint i kortet och önskar att jag skall krya på mig...  Det var verkligen gulligt gjort av henne...    Det syns att hon är konstnärlig och målar tavlor för hon har en häftig och snygg handstil. Tusen tack snälla du... 

 

   

 

Det är som en pärla som gnistrar i mitten på kortet. Jag mår lite bättre nu eftersom jag tar en större dos av alvedonet igen. Vilar i dag men skall försöka ta mig ut i morgon igen. Ont krut förgås inte så lätt som  dom sa förr....    

Av Malin wiper - 4 april 2011 07:36


I dag vet jag inte hur mycket jag kan blogga för nu har jag ont i vänster höft igen och det känns inget vidare. Jag minskade dosen tabletter till 1 alvedon 4 gånger/dag och har nog stått vid datan lite för mycket ändå. Till hit kan jag skriva sen måste jag gå härifrån så det tar lite tid. Om jag inte svarar på era kommentarer direkt så beror det på detta.
 
  
Fjällstugans vackra räcke upp till andra våningen. I dag skall jag till sjukgymnasten 11.45 för nacken. Jag har inte lyckats göra en av gummibandsövningarna för jag blev het groggy efter varje gång. Ute är det grått och trist och ingen snö så långt jag kan se. Min man har fullt upp i dag med allt möjligt. Det blir nog flera korta promenader för mig i dag och ingen lång. Om jag inte visar mig här mer i dag så vet ni varför.
 
Bilden kommer från bij leeuwke  
 
Ha en härlig måndag...  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se