Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2011

Av Malin wiper - 12 april 2011 08:26

 

 

Det passar ju bra att ta en låt med Alice Babs efter förra inlägget. Här sjunger hon med sina vänner Sven Asmussen och Ulrik Neumann. Klicka här för att läsa om Swe-Danes som är deras gruppnamn. Sven Asmussen har uppnått en ålder av 95 år

 

    


Av Malin wiper - 12 april 2011 07:57

 


Nu är min man på väg till Ädelfors Folkhögskola med sina projektvänner för en utbildning. Folkhögskolan ligger öster om Vetlanda. Det känns lite konstigt att sitta med sin frukost i ensamhet men jag läste lite tidningar och sen skall jag ut och promenera. Fortsätter även att rensa och städa lite härhemma. Det är redan toppenväder ute.

 

Ädelfors Folkhögskola, entren 

  Klicka här för att läsa om Ädelfors Folkhögskola i Holsbybrunn

  

När jag var ute och promenerade häromdan så stötte jag på en katt som stod och gnällde bakom stängslet till vår reservstation för fjärrvärme. Jag trodde katten blivit instängd och inte kom ut så jag gick runt och kollade om det fanns nån öppning. Katten hade verkligen inte blivit instängd utan det fanns öppningar lite överallt men katten slutade inte att gnälla och halvskrika...  den la sig ner och rullade runt och åmade sig och jag antar att det berodde på kattmånaden än om det är april nu...  

 

 

Stötte på ett hus med denna fina vindflöjel eller vad det nu heter.

 


 

Här har man inte kunnat gå på ett tag för gångbanan har varit avstängd. Dom har gjort en gång och cykelväg under järnvägen som går på vänster sida

  

Så här ser det ut när man kommer fram till mitten av gångvägen på vänster sida. Det ser ut att snart vara klart för invigning.

    

  

Jag tog lite foton som blivit över.

  

Nu börjar båtarna komma ut i vattnet igen och det känns så lyriskt

        

  

Vi var till IKEA i söndags för jag var så rastlös. Det var inte så mycket folk som det brukade vara så det kändes skönt att bara gå där och strosa. Vi köpte två spotlights till systemet vi har med en skena i taket. Det är lite dyrt så vi får köpa några i sänder.

  

Lamporna vi har till det systemet ovanför rumsbordet fanns på fyndlagret kraftigt nedsatta. Fast inte i den vinröda färgen som är på våra. Denna kostar nu bara 85kr.

  

  Klicka här för att kolla vart dessa roliga hattlampor finns. Det finns många roliga och annorlunda lampor på den sidan

  

  Nu har dom bara dessa runda kvar i olika färger.

  

Jag blev väldigt förvånad när jag såg att Toy kommit tillbaka. Det las ju ner för några år sedan men nu säljer IKEA dessa i plastförpackningar. Själv gillade jag smaken på Toy och är uppvuxen med dessa tuggummin. Jag kom inte ihåg sist jag tuggade men då var det ett sockerfritt V6.


   

Vår jazzsångerska Alice Babs var med på Toy reklam förr. Klicka här för att läsa om Toys historia. Nu har det skurit sig redan och jag gör för långa inlägg med en salig röra...  

 

  

Ha nu en bubblande fin dag...  

Av Malin wiper - 11 april 2011 14:52

Fruit


Click here to getImages &
Fruit Pictures - Pictures


  Det är lite jobbigt att hitta på bra mellanmål när man försöker undvika sötsaker men sen kom jag på att jag kan göra en liten fruktskål med olika bär och andra tillbehör.

 

  

 

  Jag använde mig av två fina glas som jag fått av syrran. Eftersom det inte finns några bra svenska bär än så har jag köpt flera frysta förpackningar med olika bär och frukter. Här har jag använt mig av frysta hallon och blåbär. Först tinade jag dom ett tag och sen in i micron 0.5 minuter. Efter det så varvade jag bären med lite vaniljkesella, 70%:ig choklad (hackad), och hackade valnötter. Det blev ett riktigt gott och nyttigt mellanmål. Sen är det ju bara att variera med andra frukter och bär och olika nötter.

  

        

 

    

  


Av Malin wiper - 11 april 2011 13:48

Skylt som finns på ICA i Vaggeryd 


Jag har blivit mycket bättre i rygg och höften av övningarna jag fick av min sjukgymnast och även muskelavslappningen som går att hämta gratis här välj sedan gratissajter på vänster menyrad, då kommer man in på en ny sida och gå då längst ner där det står att man kan ladda ner avslappning på mp3-fil. Jag går fortfarande på både Alvedon och Ibemutin men har fått minska dosen. Har förstått att jag inte rört mig tillräckligt så nu är det andra regler som gäller och jag måste ruta in min dag så jag hinner allt som är nödvändigt för att jag skall må så bra som möjligt. I dag är det rena sommarvädret och det är bara att ta emot och njuta så gott man kan.

 

  

 

Min man har så många åtaganden i dag så vi gick ner till Ritz och tog en smörgåslunch och äter laxsoppa lite senare i dag. Min man tog en varm foccacia som var supergod

 


 


För min del blev det en fräsch och god räksmörgås med stora fina handskalade räkor. 


 


 


Kolla in deras fina cupcakes som dom började med för ett tag sen och dom varierar sig ständigt. Klicka här för cupcake recept.

 

  

 

 

 

Dessa bakelser fick verkligen tandvattnet att rinna...  

 

  

 

  

 

Stolarna till uteserveringen står här på språng för att ställas ut vilken dag som helst... 

 

   

 

Nu har det även blivit utställt lite blomdekorationer lite överallt i samhället. Denna står utanför ICA där vi även har två långa fina bänkar att vila kroppen på.

 

   

 

Jag har ägnat mig åt lite vårstädning i dag. Tar ett rum i taget och tänker inte på hur lång tid det tar. Min man är hemma en stund så han städar just nu toaletten. Hoppas ni har lika soligt och fint som vi har det här.


 

 

   

 

Här sjunger countrysångerskan Lynn Anderson Rose garden. Hon föddes 1947 i Grand Forks, North Dakota. Hon debuterade 1966 på Chart med Ride, ride, skriven av Liz Anderson. Hon fick en Grammy Award för denna låt 1971 och den är skriven av Joe South.

 

       

 

Av Malin wiper - 11 april 2011 08:39

 


I fredags besökte vi även ett ställe som heter "Furen" som min mans kompis varit och badat i mycket under åren. Det blåste rejält men var otroligt vackert och det kändes som man var vid havet. Jag kan själv bara stå och filosofera vid en sån vacker sjö och det gör inte saken sämre att det är lite dramatiskt. Här står min man och kolla och låter sig trollbindas. Jag har aldrig gillat stora badplatser utan såna här lagoma med inte alltför mycket folk.

 

      

Jag hittade endast en bild där en kvinna var med och fiskade och det var frustrerande. Är det verkligen 2011 nu?. 

 

          

 

Klicka här för att läsa om Furen  som även är ett fiskevårdsområde.

 

   

Det kändes så lockande att bara slänga sig i vattnet och njuta...   Vi kommer att åka dit i sommar och ha matsäck med oss för att ta del av det vackra och man vet aldrig, kanske bada också...  

 

 

 

 

 

  Här har dom en liten grillplats nere vid vattnet. Ovanför på vägen står lite bänkar och bord att slå sig ner vid. 

 

 

 

 

 

Jag hade kunnat stå där hur länge som helst och bara leva i nuet. 

 

     

 

     Här står jag själv och försöker hålla mig kvar trots den kraftiga blåsten.

 

 

 

  

 

         

 

  

 

Nu önskar jag er alla en  dag ni helst vill ha av upplevelser...    

 

 

Av Malin wiper - 11 april 2011 07:15


Comments by ZingerBug.com
 

 


I dag fyller min svåger år (min systers man) och han är en jättesnäll toppenkille som jag och min man önskar en härlig födelsedag...    Mr K kommer från Göteborg och min syster träffade honom där för många år sedan.

 

        

 

Min svåger Mr K har sett Status Que live flera gånger i Götebors så därför blir det födelsedagsmusik till honom med den gruppen.

 

 

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida     


Av Malin wiper - 10 april 2011 17:09

    

Bilden kommer från Leuwke


Klicka här för att komma in på Louise Hoffstens hemsida  


Av Malin wiper - 10 april 2011 15:53

      


I fredags skjutsade vi en god vän till min man som skulle på begravning i Ljungby. Hans styvpappa hade gått bort endast 53 år gammal. Efter begravningen ville han visa vart  han tillbringat flera år av sitt liv där hans fosterpappa och fostermamma bodde för dom var väldigt viktiga personer i hans liv. stället heter Yxkullsund är ett naturreservat.

  

   

 

Det var flera såna här gula trähus på den stora tomten och det heter Ykkullsunds säteri. Klicka här för att läsa om säteriet. Man får scrolla ner till tredje huset på sidan.

 

 

 

  

 

Här är ett annat av husen.

 

        

 

  

 

Jag fick ta lite bilder inomhus där det var massor av rum. Här en jättegammal kakelugn.

 

 

 

  

 

En gammal klocka som jag inte vet vad den används till.

 

  

Klicka här för att kolla vart jag hittat denna klocka

 


 


Nån slags draperiuppsättning ovanför en dörr.

   


 


I ett rum stod en rustning i ett hörn men jag tror inte att den är så gammal.

 

      


 


 


I ett rum låg en tigerliknande katt och myste i sin säng.

 

   


 


 


 


Utomhus huserade ett Vietnamesiskt hängbukssvin som var helt tamt så vi fick klappa på henne/honom. 


 

Vietnamesiska hängbukssvin är en en ras av svin från Vietnam. Den är betydligt mindre än de vanliga grisarna som finns i Europa och Nordamerika, de flesta vuxna grisar blir ungefär i storlek som en större hund med en vikt mellan 27 och 136 kg.


    


Dom hade massor av kor där också. Här kommer dom emot mig och är nyfikna.


  


  


En hel del kalvar fanns i hagen också.


  


    


 


 

  Här en gammal lastbil.

  

Ytterligare en som var lite mer rostig.

    

 

  

Kul med såna här gamla traktorer där tidens tand satt sina spår och den nu fått gå i välbehövlig pension...  

  

Ett gammalt kraftfullt träd som numera sett sina bästa dagar men står där som en vacker skulptur.

Fortsättning följer..... 

  

Puch Dakota som sonen i huset ägde. Puch Dakota var en mopedmodell tillverkad av det österrikiska företaget Puch

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se