Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2011

Av Malin wiper - 16 mars 2011 22:30

 
  
Denna roliga historia fick jag på mejl av  Monica. Tyckte den var så bra så jag sätter in den i bloggen.
     
Blondinen kommer in i tygaffären och går fram till expediten: 
"Jo, jag skulle vilja titta på gardiner till min dator."
Expediten tittar förvånat på henne och säger:
"Man har inte gardiner på datorer."
Blondinen himlar då med ögonen och utbrister:
......"Men hallåå-å! Jag har Windows!"

Av Malin wiper - 16 mars 2011 19:09

myspace codes
Myspace Comments


Jag blev så fruktansvärt trött så jag gick och la mig och sov flera timmar. Fick även dimsyn p.g.av nacken och det har inte hänt på ett tag nu sen jag började med nackövningarna och denna ice gelé som jag lägger på. Fattar ju att jag suttit vid datan lite för länge sista tiden så jag orkade inte skriva mer inlägg i dag. Nu känns det lite bättre och jag sitter med nackkragen men skall vila mig från datan i kväll och bara se på tv. Jag har i alla fall fått iväg två av vinsterna till dom som vann i min tävling. I morgon skickar jag det sista som måste packas in lite mer ordentligt eftersom det är porslinsklockan.

 

     

 

Det är nån som inte kan se musikklippet med Peter Le Marc för det står bara och laddar in. Det gör det inte för mig så jag undrar om det är fler som det inte funkar för. Detta var den bästa kvaliten som jag kunde hitta. Hoppas ni alla haft en givande dag och får en fin kväll...  

 

  

 

Jag tänker så mycket på det som händer i Japan och hur folk nu har det och känner sig. Detta med kärnkraften har man ju förstått att nåt förr eller senare skulle hända igen. Jag röstade nej till kärnkraft när det begav sig. Tycker det är så synd om folket därborta.

 

  

 

 Lite lugn filmmusik från filmen "The last samurai" 


Av Malin wiper - 16 mars 2011 09:33

  


Nu är det dags för "Önska så spelar jag" Jag åkte till Wides Sport i går för just detta ärende.

 

  

 

Här ser ni Lena som äger Wides Sport tillsammans med sin bror. Hon är född i Skillingaryd men var borta från samhället under en period från 1987-1997. Butiken har legat på samma ställe sen 1992 och innan dess var hennes pappa ägaren men då låg butiken på i ett annat område. Lena har även arbetat på Handelsbanken. Hon är gift och har två flickor på 11 och 12 år. På fritiden är Lena med i Skillingaryds gymnastikförening. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Hon är även aktiv i Skillingaryds Intresseförening Hon siktar på att genomföra tjejklassikern och har redan avverkat två av grenarna tjejvasan och lidingöloppet. Hon har två grenar kvar och det är simning och cykling.

 

    

  

Detta är Lenas underbara hund som man kan gosa med när man är där för att handla. Det är en tik som heter Zola och rasen är en fransk vattenhund, Barbet. Klicka här för att läsa om den hundrasen. Hon är helt underbar och ligger ibland på golvet och myser så hon ser ut som en persianpäls...  

 

  

 

Lena är en glad, vänlig generös person som alltid tar hand om sina kunder på bästa sätt. Det är så kul att gå in där och kolla och hitta bra fynd. Lenas önskelåt är "Little Willie John" med Peter Le Marc.

 

    

 

Klicka här för att komma in på Peter Le Marcs hemsida. Han är född 1958 i Trollhättan och är en svensk sångare och låtskrivare. Klicka här för att läsa mer på wikipedia. Klicka här för att läsa om hans comeback 




  


Här visar Lena nåt helt nytt i regnkappsväg. Det ser ut som en vanlig snygg kappa med detaljer. Den är i ett mjukt behagligt material. Hon har bara några stycken hemma för dom är rätt dyra med sina ca 700kr, men ack så snygga. Den finns i lite mer rosa också. Den är inte fullt så orangeskrikig som jag fått fram på bilden.

 

        

 

Tack snälla gulliga Lena för att du ville vara med och önska musik i min blogg...    

 

  

 

Så här ser Wides Sport ut på långt håll

Av Malin wiper - 16 mars 2011 07:57

  

 

I går åkte vi iväg mot vårt grannsamhälle Skillingaryd. Fast vi stannade lite utanför vid Wides sport där vi brukar handla jackor och annat. Jag intervjuade ägaren för "Önska så spelar jag" Det inlägget kommer in efter detta inlägg.

 

        

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida

  

  

 

Vi handlade duschtvål där och den är både bra och billig. Heter "A activ life".

 

    

 

  

 

Här en vy över lokal ett i butiken. det finns så mycket fina sportkläder och jackor, skor mm där.

 

  

 

Här ytterligare lite

 

  

 

Här ser man rum nr 2 med provhytter. Rakt fram ligger fyndavdelningen

 

  

 

Stormsäkra paraplyer för 75kr

 

   

 

   

Klicka här för att kolla vart jag hittade dessa festliga handskar. Fick reda på av min bloggvän Maya att det är Elsa Schiaparelli som designat handskarna. Klicka här för att läsa om henne

 

  

Elsa Schiaparelli

  

  

 

Jag hittade ett par äkta skinnhandskar som kostat 129kr men var nedsatta till 50kr. Dom hade bara ett par kvar av damhandskarna och det är dom till höger. Herrhandskar fanns det massor kvar av och i olika modeller. Det var ett mjukt skönt skinn på alla handskarna.

 

     

 

 

  

 

Fick även tag på ett 5-pack med lite tunnare sockor som är bra nu när det blir lite varmare

 

           

 

  

 

Min man köpte lite lyxigare sockor som annars kostar 75kr/par men nu fick han 2 par för 50kr.

 

         

 

Här skiner solen i dag också. Vi har inte så mycket snö kvar nu men på vägarna börjar det torka upp. Min man tog sin första insulinspruta i går kväll och han sa att det inte kändes nåt. Sockret har gått ner redan nu på morgonen. Vi skall försöka få bort hans sputa genom att han går ner i vikt och då kommer även jag att mista kilon. Han har så många diagnoser så en till blir lite för mycket. I dag skall vi handla hem allt vi behöver för resten av veckan i mat som innehåller lägre Gi. Det blir inte helt utan kolhydrater men betydligt mindre. Vi känner oss peppade och är beredda att kämpa, men då kan man inte spåra ur hela tiden. Hoppas verkligen vi skall lyckas. Vi vet hur man går ner på lågt Gi eftersom vi testat förut med bra resultat. Synd att man inte kan gå på barer som vi också testat men sist vi försökte så blev vi så deprimerade. 

 

   

 

Sen jag blev överviktig så avskyr jag att väga mig så det är måttbandet som gäller. Vi har nu misslyckats så många gånger men jag har inte gått upp utan står på samma. Min man har däremot gått ner 6 kg sen han vägde sig på vårdcentralen sist.

 

    

 

  

   Ha en fin och solig dag...   

 

Av Malin wiper - 15 mars 2011 17:01

  


Nu är tävlingen avslutad och jag har dragit följande vinnare:

 

  

 

  

 

Den första jag drog ur koppen var Stevie. Du får nu välja nån av följande, Klockan från "Cult design", bilnostalgibok eller klädnypeklänning.

 

  

 

Nr 2 blev Sanna. När Stevie valt så blir det din tur att välja nåt av dom två som blir kvar.

 

  

 

Som nr 3 kom Mita som då får det som blir kvar.

 

  

 

Grattis till er alla tre. Tack till alla som var med i tävlingen...    

Jag redovisar sen vad dom valde. Här kommer bilder på priserna:

 

  

 

Klocka från "Cult design" med träfat under. Köpt på Mimmis Magasin.

 

  

 

Nostalgibok om bilar köpt hos Butik Ingelund

 

   

 

Klädnypeklänning som jag själv tillverkat. I den har man klädnypor när man hänger tvätt. Går även att lägga annat i klänningen. Allt tyg i klänningen kommer från Mimmis Magasin 

 

Klicka här för att komma in på The Rolling Stones hemsida

 

 

Av Malin wiper - 15 mars 2011 15:13

  

 

Minst 100 000 barn har tvingats fly sina hem efter jordbävningen och tsunamin i Japan. Svenska Rädda Barnen går direkt in med 250 000 kronor till insatsarbetet.
- Vi kommer att fokusera på barns skydd mot våld och övergrepp, säger katastrofsamordnare Mari Mörth. Du kan läsa mer om det genom att klicka här.

 

Ge en gåva genom att klicka här.

 

Ta gärna med dig denna text till din sida!

 

  

 

Jag tog med mig detta från  Vickes blogg

Av Malin wiper - 15 mars 2011 14:09

  


Här i köksfönstret som en inredningsdetalj har jag lagt den gamla fina vispen som jag köpte på second hand hos "Bra & Begagnat" sist vi var där. Som ni ser så är våra fönstekarmar färdiga för skrapning och målning så jag hoppas vi skall orka ta ett fönster i tagit i vår och sommar. Mr T och jag fick lite spader för vi vaknade så sent och sen tog det tid för mig att få klart bilder och inlägg så luften gick ur mig. Då tyckte min man att vi skulle gå ner till byn och promenera lite och sen avsluta med lunch på Ritz konditori.

 

  

 

   Min man hade skickat med mig pengar i går till två dubbeltriss när jag var på skrapcaféet. Han vann två nya så vi var in och hämtade dom. Han skrapade dom sen och vann ytterligare en så vi får se om det blir nåt på den.

 

     

 

  

 

Min man beställde in en Nacosallad med kyckling som såg så här fin ut och den var jättegod enligt min man. Det var fullsatt därinne så det var inte många platser att välja på.

 

  

 

  

 

Min mage är inte så förtjust i sallad utan vill helst ha bearbetade grönsaker. Jag tog därför en superfärsk och njutbart god räksmörgås med stora handskalade räkor...  

 

  

 

  

 

Vi såg ett fint bröd där som vi köpte med oss för att frysa in. I brödet finns pramesanost, tomat, oliver mm.

  

 

   

 

Detta stod att läsa på Aftonbladets insändarsida. Bra beskrivning av otrohet. Det är en helt annan sak om parterna kommit överrens att ha ett öppet förhållande men att gå bakom ryggen på nån skulle åtminstone för mig vara svårt att reparera eftersom förtroendet skulle vara förbrukat. 

 

  

 

  

 

I dag 17.00 är det i alla fall dags att kora 3 vinnare i min utlottning.

Klicka här för att komma in direkt på sidan för tävlingen. Där finns inte klädnypeklänningen som jag la till i går. Vill ni se den så är det bara att scrolla ner en bit i bloggen. 

 

 

 

  

Bilden kommer från animatie wereld

 

Av Malin wiper - 15 mars 2011 10:01

     

 

Den här låten med The Beatles passar bra till förra inlägget. Klicka här för att komma in på en Beatlessida






  


   Det tog sån tid att skriva det förra inlägget och jag är så trött i dag så jag får komma in på era bloggar lite senare. Med mina krämpor så kommer det lite surt efter när jag gjort nåt extra så nu måste jag ta en promenad för hälsans skull.

 

   Ha en fin dag, och tack för era härliga kommentarer...    

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se