Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2011

Av Malin wiper - 8 mars 2011 08:25

 

Jag är tvungen att ta en bloggvila i dag för jag har lite att pyssla med.
Önskar er alla en jättefin och solig tisdag...  Här är det sol varje dag än om lite kallt fortfarande. På Ritz Konditori bjuder dom på semla i dag för alla som är medlemmar. Typiskt att man går på lågt Gi....  
 
  
  
Klicka här för att komma in på Nana Mouskouris hemsida 
 
        

 

 

Av Malin wiper - 7 mars 2011 15:25

  

 

Den här låten hade min första bloggvän Cattis inne på sin blogg och jag tar in den på min blogg också för jag gillar låten och det var så länge sen jag hade nåt inne med honom.

 

     

 

Klicka här för att komma in på Paul Simons hemsida. Paul Simon är född 1941 i Newark, New Jersey. Han är en amerikansk sångare, gitarrist, textförfattare, kompositör och skådespelare.




     


Min son har spelat in en massa låtar och om ni vill lyssan så klickar ni här  Den första låten spelas upp automatiskt när man kommer in på sidan. Sen är det bara att klicka på ikonerna under namnet Charlie Henry. Jag gillar mest den första låten som är melodisk och lite lugnare. Han har komponerat sen han var liten men i olika musikstilar och jag gillar även dom skivorna han spelat in i studio där han haft sångerskor med på låtarna. Som barn spelade han fiol i en symfoniorkester. Senare bas i en blåsorkester mm. Det är jättekul att han är så musikalisk precis som sin far. Kan aldrig glömma när han spelade klassisk musik på sin farmors piano, det värmde ens moders och fadershjärta. Hans farmor var kantor men är nu borta sen länge.

  

       

 

Glöm inte min tävling. Klicka här för att komma till tävlingsinlägget

 

Av Malin wiper - 7 mars 2011 12:39

  


Här är jag på väg in mot samhället efter min promenad och som ni ser så börjar snön sakta smälta bort. Det var en bitande kyla och det blåste rätt kraftigt. Önskar att jag tagit mössa på mig men jag fryser mest om ansiktet.

 

  

 

På vår fina stationsbyggnad satt denna skylt på dörren till väntrummet. Kollektiv bestraffning igen...  Tråkigt att vissa inte kan lämna saker ifred och det blir bara vi skötsamma som får betala kalaset. Som ni ser så är jag på krigsstigen i dag...  

 

  

 

I byggnaden så är denna butik inhyst som säljer cyklar, mopeder, motorcyklar mm. Dom har rea just nu. Butiken heter "Cmmc motor"

 

  

 

  

 

Det ligger glas och sönderslagna flaskor lite här och där

 

 

 

   

 

Vår lilla fina brandstation 

 

   

 

Här promenerar jag under järnvägen.

 

  

 

   

 

Jag köpte mig ett Aftonblad och en lott på "Konfekthörnan" och tog mig en välbehövlig fika på Ritz...  

 

  

 

   

 

  Behövde bara läsa debattsidan så kom det negativa fram igen. Jag sa till min man för några månader sen att snart kommer dom att försämra högkostnadsskyddet också precis som kvinnan i inlägget skriver och nu är det på gång. Dom svagaste skall bära det tyngsta lasset. Många kommer att gå under så dyra som medicinerna är nu och sen Apoteken privatiserats så har det blivit ännu dyrare. Min man har många läkemedel för både diabetes och andra som han måste ha efter sin stroke och hjärtinfarkt.

 

        

 

 

Jag avslutar med nåt positivt och vackert att titta på.... Jag låter mer anfådd än jag är...   

 

    

Av Malin wiper - 7 mars 2011 11:18

  


Jag hade tänkt ha en gissningstävling men har inte hittat nåt som ni kan gissa på så det blir en vanlig utlottning av två saker. Tävlingen pågår till 15/3 17.00 Man behöver inte ha en blogg för att vara med men ni som har blogg och vill vara med kan länka till detta inlägg på er blogg (inget krav). Har sett att dom flesta gör så. Vill ni vara med så är det bara att skriva en kommentar i detta inlägg.

 

        

 

Jag tänker låta den som blir dragen först i utlottningen välja vilken av priserna personen vill ha. Den som kommer som tvåa i lottningen får ta den saken som blir kvar

  

  

 

Här ett av priserna som består av en klocka från "Cult design" som jag köpt på Mimmis Magasin. Till detta köpte jag ett träfat som också kommer från "Cult design"

 

              

 

  

 

Så här ser den ut från sidan. Det bästa är att man kan köpa ett större avlångt fat och bygga på med fler grejer från "Cult design".

 

  

 

Nästa sak är en nostalgibilbok från "Butik Ingelund" Den är skriven av Peter Haventon och är i svart/vita bilder inuti med en fin kvalitet på papperet. Den heter "Bilar vägdamm och nostalgi" Det är rätt många sidor och mycket intressant att läsa i boken.

 

        

 

  

 

Baksidan av boken 

 

Av Malin wiper - 7 mars 2011 08:47

  

 

Detta är en av mina favoriter i Melodifestivalen. Den låter lite Beatles och har ett häftigt shownummer. Fast jag har varit lindrigt intresserad av festivalen i år och zappat bort den för andra program. Gillar inte alla delfinaler utan vill ha festivalen som förr med endast en stor uttagning där man får ett riktigt shownummer i mitten och sen koras vinnaren till den stora tävlingen. Nu vill dom bara ha in så mycket pengar som möjligt och ringer man det billigare numret så är man en snåljåp fick man reda på sist av den kvinnliga programledaren...  

 

Klicka här för att komma in på The Monnikers hemsida


  

Av Malin wiper - 7 mars 2011 08:07


I dag var jag uppe tidigt och åt frukost trots att jag sovit urdåligt i natt och vaknade med en låsning i vänster axel. Det vara bara att smörja in sig med Ice gelén och nu känns det rätt bra. I dag kommer jag att börja promenera igen. Min man har fullt upp i dag med både museieföreningen och projektet. Jag skall iväg på en grej i dag men det är ingen idé att skriva nåt om det innan det hänt. Ute verkar det bli ytterligare en solig dag.
 
    
 
Nu börjas det i alla fall att röras om lite i grytorna och det skrivs på protestlista mot utförsäkringarna som slår hårt mot vanligt hederligt folk. Jag minns en tid då det var självklart med 100% i sjukpenning och då även A-kassan gick att leva på. Då köade man på F-kassan för att hämta ut sin sjukpenning. Nu skall det läggas ner massor av Försäkringskassekontor. Ur led är tiden (sa dom förr) om dumhet. Regeringens mantra har blivit "Det skall löna sig att arbeta" Ja vi har det ju så bra med den skyhöga sjukförsäkringen...   som vi själv avstått en del i lön för att få och känna oss trygga... Facket håller på att urholkas helt och det kommer inte att finnas nån hjälp att få när regeringen fått igenom att LAS (Lagen om anställningsskydd) lakas ur mm, Dom vill dessutom att folk skall kunna jobba hur mycket övertid som helst, det finns en gräns men den vill dom sudda ut. Då undrar man hur det skall kunna bli fler arbetstillfällen.
 

       

 
Men det är väl så det är uttänkt att slita ut ett arbetslag i sänder för att sen ta in nya. Strindbergs uttryck "Det är synd om människan" stämmer på punkt och pricka. Vi förgör oss själva och ser inte hur korkat allt är. Det är en nedmontering av samhället som känns skrämmande och jag tycker synd om dom unga som skall ta över i denna röran. Regeringen vill att vi skall arbeta så länge som möjligt men vart finns dom jobben?. Ingen vill dessutom ha en äldre person och är man inte helt kurant så går det helt bort. Själva går dom i pension efter 12 år i rikstan. Listan kan göras lång av all dumet som jag ser med mina erfarna ögon...  Det finns mycket mer att säga men jag orkar inte...    
 

   Nu önskar jag er en så bra dag som möjligt på denna knäppa planet...  
Av Malin wiper - 6 mars 2011 14:30

Swan

     


Jag kom inte ut nåt i dag utan tar nya tag i morgon. Har en förlamande trötthet som inte vill ge sig. Tur att man kan kolla på film och tv-serier.

 

  

 

Jag såg två svanar från fönstret och bad Mr T gå ut och fota. Dom verkar vara lite yngre, gissar på att dom föddes 2009. Han försökte slänga ut lite bröd men dom blev bara rädda.

 

  

 

  

 

Här en av dom på lite närmare håll. Han fick zooma rätt rejält. Vi hade nästan helt tama svanar för några år sedan men det funkar inte i längden att ha 8-15 sång och knölsvanar i ån som vi hade då. Dom kommer upp till husen och skrämmer slag på folk...  Man tordes knappt gå ut ibland när dom stod nedanför bron och skulle ha mat. Till slut så lärde jag mig hur jag skulle mota bort dom. Man far ut med armarna och går bestämt emot dom för då backar svanarna.

 

      

  

   

 

Det är så vackert nere i ån nu när isen smälter och solen ligger på. Nu har vi dessutom en vidare utsikt när dom kommunen gallrat och rensat bort gamla täd och buskar. Det var en granne (man) längre ner på vår gata som tjatat i flera år att dom måste göra nåt. Stort tack till den mannen...    

 

 

 

   Klicka här för att komma in på en bildsida med Konståkerskan Oksana Baiul. Oksana Baiul är född 1977 i Ukraina och är nu en professionell konståkare. Hon blev olympisk mästare 1994 i Damernas singlar och 1993 världsmästare. Klicka här för att komma in på hennes hemsida

 

  

 

   Här ett klipp från ett åk med Oksana Bauil 1994. Hon åker till musik från Svansjön. Klicka här för att läsa om baletten svansjön.

  




Av Malin wiper - 6 mars 2011 11:05

  

Bilden kommer från Vicke animera i gimp


Det var länge sen jag hade en tävling så jag ämnar ha en nästa vecka. Trodde jag skulle kunna lotta ut nåldyna och klänning men jag har inget kvar till detta ändamål och dom jag håller på med är redan bortlovade. Jag kommer istället att ha två andra priser. Förut hade jag rätt många gissningstävlingar men jag har inte hittat nåt på sista tiden som man kan gissa på. Därför blir det nog utlottning om jag inte kan hitta på nån klurig fråga. I dag är min nacke bättre och jag skall ge mig ut i solskenet. Vi kom upp rätt sent i dag så det blir ingen utgång före lunch. Ev åker vi ut med bilen och promenerar på nåt vackert ställe. Synd att vi inte kunde besöka musikdagen på Folkets Hus i går som säkert var jättekul och intressant med både musik och utställningar. Jag har vant mig vid att livet inte är som förr så jag får ta vara på dom dagarna som är bättre.

 

Jag önskar er alla en solig och skön söndag...  

 

  

 

Här sjunger och spelar Melanie "Summer of love" Hon är en av mina ungdomsidoler. Klicka här för att komma in på Melanie Safkas hemsida. Klicka här för att läsa hennes biografi. 

 

 


  

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards