Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 24 december 2010 09:38

      

 

Denna låt är nostalgi för mig eftersom den spelats ända sen jag var barn på jularna, fast i en annan version eftersom denna inte fanns då. Klicka här för att komma in på Evan grafik


Av Malin wiper - 24 december 2010 09:08

  

God morgon gott folk till julafton...  Jag kan inte låta bli att skriva ett inlägg medans min man duschar. Här är det så stilla och vintervitt ute och ingen snö faller just nu. Vi har haft en underbar julmorgon med långfrukost och massor av god skinka. Hoppas ni alla har det jättebra och bara njuter av dagen.

 

  

 

Helt plötsligt så ser jag ett paket som ligger på köksbordet och det ser ut att gå ihop med vaxduken...  min man har tydligen köpt en julklapp till mig. Jag skäms lite för jag har köpt en till honom också men inte hunnit eller orkat gjort den färdig. Det är ett karttyg som han nu säger att han vill ha som tavla i datarummet. Det har jag visat här förut och det är köpt hos Mimmis Magasin. Det blev han jätteglad för. Jag funderade på vad det kunde vara i paketet för jag kände inte igen papperet. Trodde att han köpt nåt i Jönköping i går när han var in och besiktiga bilen.

 

   

så otroligt glad när jag såg vad det var. Denna isblocksliknande ljusstake har jag gått och tittat på massor av gånger på Mimmis Magasin. Det är nåt speciellt med den. Dessutom är den jättetung och en sån som följer en resten av livet (tidlös) Den kommer från "Cult". En riktigt fin sak och det gulliga är insatsen som han valde med hjärtat på som jag aldrig sett där förut. Jag hade tänkt köpa denna efter julen själv men då hade den inte funnits kvar. Detta var den sista. Min egen tomtegubbe fick många kyssar och kramar av sin tomtegumma (patetiskt) men det struntar jag i så här på julafton får man vara lite barnslig... 

        

 

       

I går kväll åt vi ingen julmat utan jag gjorde en extra god vegetarisk lasagne. Vi skar ner bitar av finaste sortens tomater i den finkrossade tomatsåsen  och hade en extra god riven ost i vitsåsen som är underst och överst på lasagnen. Vi satt och myste jättelänge med bara levande ljus i hela köket. 

 

       

 

Vi drack lite vitt vin till lasagnen och eftersom vi dricker så lite så tog vi varsin liten tetrapack som blir ca 1.5 glas var. Detta vin var rätt gott och fruktigt med lite druvkärnesmak nästan antydan till grape frukt men ändå inte för skarpt. Klicka här för att läsa om vinet.

 

                    

 

Nu skall vi ut och handla lite som vi glömde i går och jag tror inte att det är så mycket folk ute i dag. Allt är nog redan färdigköpt. Jag pratade med min svägerska i Piteå i går och det var så kul, hon och hennes man skall snart bli farmor och farfar. Dom har två vuxna barn, en pojken och en flicka. Flickan bor i Norge med sin norska kille. Vi skall försöka åka upp och hälsa på till sommaren. I dag tänker jag extra mycket på min egen son som är bjuden till sin tjejkompis och hennes nya kille. Dom har köpt ett nytt hus och dom blir 10 personer. Jag skall snart ringa min son också.

 

         

Av Malin wiper - 23 december 2010 15:46

             


   JAG ÖNSKAR MINA LÄSARE EN RIKTIGT

    

                    GOD JUL

 


                     

 

Jag kommer inte att helt sluta blogga över julen men det blir inte lika mycket som vanligt. Sköt om er och ha det så kul...  

 

                       

Av Malin wiper - 23 december 2010 14:25

        

 

Här sjunger The Beatles " Please Mr Postman" som passar bra ang förra inlägget. Animeringarna vill inte ladda in utan står bara och rullar. Antar att jag haft för mycket bilder i mina inlägg. Fast så här illa har det inte varit förut. Små animeringar funkar nästan aldrig nu.

 

           

 

Klicka här för att kolla på roliga brevlådor. 

                  


Av Malin wiper - 23 december 2010 12:47

  

Min man och jag var in till samhället för att handla lite innan han skulle in och besikta bilen. Helt plötsligt kom denna brevbärartomte cyklandes och ropade God Jul till folk på torget och det var så mysigt och stämningshöjande så jag blev helt uppåt. Vilket bra initiativ att ha tomtemössa på sig och sen var han väldigt trevlig och glad också. Det var lite över det vanliga och man kände hur julstämningen spred sig i kroppen. Tack snälla brevtomte för att du förgyllde hela torget med din positiva utstrålning...      Jag hoppas du får en riktigt God Jul själv.                   

 

   

Här ett julkort jag fick i går som också var lite över det vanliga.

 

        

Det är en man från Habos second hand som skrivit kortet. Vi har varit där några gånger och jag har bloggat om detta för det är en jättestor second hand och dom är så vänliga och trevliga alla där. Man känner sig välkommen.

 

               

Klicka här för att komma in direkt på ett av inläggen jag skrivit ang Habo second hand

 

       

Min brors fru som gör keramik har skickat detta julkort som hon gjort själv och vi har fått snåna förut också i olika utföranden och färger. Hon har en egen stil och jag förstår inte hur hon gör dessa. Urhäftiga. Tyvärr så har det blivit nåt fel på min kamera så det blir en fläck på bilderna. Måste kolla så garantin finns kvar för kameran är rätt ny.

 

         

Hos frisan Hon & Han så hade dom från 10%-75% nedsatt pris på hårprodukter och jag köpte både champoo, hårinpackning och vax. 

 

       

Handlade man för över 100:- så fick man ta en julklapp ur denna trästomme.             

 

        

I mitt paket låg detta. Reseförpackningar av tre produkter och det är ju toppen att ha med på resor. Tusen tack...             

 

   

Detta är ett fuktighetsbaserande vax som var nesatt med 75% så det kostade bara 36:- och jag har aldrig använt det förut så det skall bli spännande. Klicka här för att komma in på en sida där detta hårvax finns. Jag följde inte med min  man till Jönköping utan försöker färdigställa här hemma istället.          

 

Av Malin wiper - 23 december 2010 09:18

          

 

Här sjunger Stevie Nicks "Silent Night" gillar hennes lite råa röst för ibland blir jag lite less på det sammetslena och sockersöta så jag gillar verkligen denna versionen.

   

                  

 

Klicka här för att komma in på Stevie Nicks hemsida. Hon är född 1948 i Phoenix, Arizona och är en amerikansk singer-songwriter. Hon är mest känd som sångerska i Fleetwood Mac, till vilken hon anslöts 1975 tillsammans med dåvarande pojkvännen Lindsey Buckingham.

 


Av Malin wiper - 23 december 2010 08:25

            

Då har vi kommit till dan före dopparedagen. Det är just dopp i grytan som var julen för mig när jag växte upp. Kom ihåg hur vi i hela familjen trängdes vid doppgrytan och doppade ner både tunnbröd och vörtbröd i skinkspadet. Kan känna fortfarande hur gott det var och skinkan var mycket godare förr. Jag vill att skinkan skall vara lite torrare som dom var just då och smakrika. Jag undrar om det inte var att dom var lite fetare. För det mesta var vi barn ensamma med våra föräldrar på julafton och nån dag före kom pappa hem med granen och vi klädde den tillsammans och då var kulorna av glas så rätt som det var så tappade man en kula som gick i tusen bitar.

 

        

 

Från början var vi bara brorsan och jag för syrran är ju 10 år yngre än mig. När hon föddes så bodde vi på ett annat ställe men jultraditionerna fördes vidare. Det var i alla fall när man var barn som det var som roligast med julen. Den bästa julklapp jag fått som barn var ett par vita konståkningsskridskor som blev väl använda. Mamma och pappa tyckte om att laga mat och dom hade verkligen en gormetisk tunga så vi fick verkligen njuta. Det fanns ju inte tv när jag var riktigt liten så vi lyssnade på radion och spelade spel mm. Man roade sig mer själv på den tiden. Ofta fick jag block och färgkritor och då satt man och ritade i flera timmar.

 

   

I dag skall mannen åka in till Jönköping för att besikta bilen. Vi fick ingen annan tid. Jag blir hemma för att göra klart med städningen. I går fick jag rätt mycket gjort och nu är det bara sovrum och kök kvar. Jag hajjade till när jag kom in i min mans städade och röjda datarum för det var sån skillnad. Han är en fena på att lägga saker överallt och ovanpå så det blir små berg. Vi skall göra om lite sen så han får ett stort skåp som man kan dra igen så inte eländet syns... 

 

      

Vi var in på Indiska i tisdags och såg denna läckra Buddhalampa.

 

    

Dessa vilt mönstrade keramikburkar gillade min man låsanordningen på och dom var jättetäta. Nu skall jag göra mig i ordning för att åka ner till samhället och fynda hos frissan som har 70% på många hårprodukter. Jag har fått slut på vaxet och använder nu en sort som inte passar så bra till mitt hår. Jag behöver ett som är återfuktande. Långhårig kommer jag vara under hela julen och klipper mig inte förrens i mitten av januari. 

            

 

Sköt om er och ha en fin dag utan stress...    

 

Av Malin wiper - 22 december 2010 18:33

         

 

Jag visste inte vilken Linda Gail Lewis var förrens jag läste Farfar-Hebbes blogg. Hon var vän med Carl Perkins som jag däremot känner till.

 

           

   Bilden kommer från Gold clip art

 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Linda Gail Lewis är sångerska och pianist. Hon föddes 1947 i Ferriday, Lousiana, USA. Hon är yngre syster till till Jerry Lee Lewis och nu dök det upp i skallen att jag hört henne förut när jag kollat på en dokumentär om Jerry Lee Lewis liv. Hon började sin karriär tidigt 1960-talet. Lewis började som jazzsångerska men medverkade också tidigt som duettsångerska på Jerry Lee Lewis inspelningar och turnéer. Hon släppte år 2000 en framgångsrik CD tillsammans med Van Morrisson. Sedan dess har hon turnerat främst i Europa med sin rock´n roll-anstrukna country.

 


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards