Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 27 december 2010 18:34

  

 

Klicka här för att komma in på Tracy Chapmans hemsida.

 

         

        

Klicka här för att komma in på Buddy Guys hemsida


Av Malin wiper - 27 december 2010 17:53

       

Vi var även en tur till Röda Korsets second hand på klostergatan som är vår favorit och alltid har behållit sin karaktär och vänliga stämning i dom 10 år vi bott i Småland. Dessutom är kläderna alltid väldoftande och fräscha innan dom hänger ut dom. Jag har för mig att dom tvättar allt i maskin innan dom säljer kläder och andra tyger.

 

      

När vi kom in på second hand så var det en kvinna där som varit på denna second hand ända sen vi flyttade till småland. Hon är jättetrevlig och rolig att samtala med. Vi hittade en pryl som vi inte visste vad det var och inte hon heller så hon ropade på en kille som tycktes höra dit än om han var rätt ung. Hon frågade honom om han visste vad det var. Då sa han till henne som jobbat där ideéllt i många år: Det borde väl du veta som är så jättegammal...  Jag såg hur sårad hon blev och han fortsatte...Denna sak måste ju komma från din tid...  Han sa inte detta på skämt utan fullt allvar, precis som om hon inte fanns. Jag blev så arg så jag sa till honom när han var på väg att gå...Det var det värsta jag hört...  då vände han sig om och tittade på mig som om jag var nåt som katten släpat in...  . Frågade henne sen vem han var och då sa hon att det var en kille som hoppade in och jobbade där ibland...  Det är skamligt rent ut sagt.

 

       

Där hade dom också en kaffebryggare och när man kollar förpackningen så ser det ut som den är från 40-50-talet men då fanns ju inte såna här bryggare.   

  

 

Ha en fin kväll...   

Av Malin wiper - 27 december 2010 17:02

  

 

Vi åkte in till Jönköping i dag och tog den gamla vägen för den var så upplogad och fin. Solen sken så det var en fröjd för ögat. Vi har inte varit hemma så länge och jag är lite trött.  

 

  

 

Såna här gamla hastighetsåkningsskridskor fanns att köpa på Tändsticksområdets second hand. När jag växte upp så var det en populär sport som dom sände mycket av på tv. Vi har väl ingen direkt som är så bra längre som dom var då på denna skridskosport.

 

            

Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna bild 

 

            

 

Hastighetsåkning på skridskor, tidigare skridskolöpning, är en idrottsgrenis med skridskor. Sporten går ut på att deltagarna skrinnar en förutbestämd sträcka så snabbt som möjligt. Tidigare tävlade man ofta på utomhusbanor även på världsnivå, till exempel spolades is på Nya Ullevi, för övrigt världens första konstfrusna 400 m-bana för hastighetsskridsko, men sedan slutet av 1980-talet hålls alltfler större tävlingar i inomhushallar. Numera går nästan samtliga internationella mästerskap inomhus. Sverige saknar komplett inomhushall för hastighetsskridsko. Dock är den på Ruddalen, där VM gick 2003, nästan helt inbyggd

 

          


Det fanns en spegel med det längsta handtaget jag sett. Hade den varit i bättre skick och kvalitet så hade jag köpt den på kul.

 

      

 

Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade dessa gamla handspeglar. Det finns mycket annat där också

 

     

 

Två roliga figurer som stod på en hylla. Glömde att kolla under gubbarna. Vet inte om det är keramik eller nåt annat material. Dom är som matta på kroppen.

 

                 

 

            

 

Två Don Pedro kaffebryggare fanns där också. Dessa finns även numera i nyproducerat från "Bodum". Dom var som mest populära på 60-70-talet. Klicka här för att komma in på "Bodums" hemsida. Det är ju inte klokt att dom nu kostar 699:-. Klicka här för att läsa om "Don pedros" historia.

 

    

 

Jag köpte detta brosch som var lite speciellt. Det ser ut som två kvinnoben och kostade 30:-.

 

             

 

     

 

Köpte även detta brosch med ett hästhuvud i mitten för 15:-

 

      

 

     

 

Fint hus och hustak bakom tändsticksområdets bio och café

 

          

Av Malin wiper - 27 december 2010 08:40

               


Då vaknar man upp till ytterligare en fin vinterdag och nu känns det som om jag inte vill vara stugsittare längre utan vi åker nog ut och ser oss omkring. Vi skulle ha åkt till mamma men det går förkylning där och hon var inte bra heller. Vi avvaktar några dagar. Alla i släkten verkar ha haft en fin jul för min man pratade med sin mamma i går och dom hade varit till Luleå på julafton och det hade varit överdåd med mat. Vi fick julklapp av svärmor...    . Det börjar ljusna på morgonen nu redan vid 08.00 så man får vara uppe i tid för att kunna mysa med levande ljus. Nu har jag väl ändå bloggtorka...  

 

   

I går när jag drog ut drömboken ur bokhyllan så ramlade detta bokmärke i metall ner på golvet. Köpte det för många år sedan på Röda korsets second hand och det är både snyggt och användbart. Jag hade sökt efter bokmärket för min man läser så mycket och detta har han använt förut.

 

        

Vart har jag varit i hela mitt liv...  eftersom jag inte vetat att det finns vinflaskor i plast. Det var verkligen en nyhet för mig. Dom är ju bra för att minska vikten när dom fraktas. Då bör det ju finnas rätt många sorters vin att välja på. För mig ger inte detta nån känsla, jag vill ha vin på riktig flaska. Fast jag har ju vant mig vid tetrapack men inte till fest. Vinet heter Mitchelton Shiraz och är ett rött vin från Australien. Det håller 14.5% alkoholhalt. Flaskan är 100% återanvändbar och har 1kr i pant.

 

Nu önskar jag er mina fina läsare en God fortsättning...  Hoppas ni haft en härlig jul med bra balans.

 

        

                 Bilden kommer från Cinas Grafik

Av Malin wiper - 26 december 2010 11:35

         

 

Klicka här för att läsa om Louis Armstrong

 

 

Klicka här för att kolla vart jag hittat denna bild       

 

Klicka här för att komma in på Ella Fitzgeralds hemsida


Av Malin wiper - 26 december 2010 10:28

                   

I dag är det ännu en slödag och jag har inte mycket att skriva om. Det småsnöar och vi har nu bara 8 grader kallt. Min man skall i alla fall till gymmet i dag. Vi äter ingen julmat i dag för det har man redan lessnat på. Jag kom upp lite sent för jag hade en sån konstig dröm på morgonen.

 

     

 

Jag drömde att jag gick på en stig och två pojkar kom springande emot mig och ingen av dom väjde så vi krockade och killen åkte ner i en tjärn och hans kompis dök ner och räddade honom. Killen sa att han skulle stämma mig så jag skulle få dryga böter. Då sa jag att dom hade ju kunnat väja men sen vände jag mig om och en stor låda stod på stigen full av paket. Mitt namn stod på lådan. Jag tänkte att detta är inte mina paket och en röst sa att jag inte fick gå förbi lådan och heller inte öppna paketen för då skulle jag också få straff. Jag måste förbi så jag drog ut lådan i skogen och fortsatte.

 

           

          Bild från nätet 

 

I drömmen så bodde min man och jag i en främmande stad på hotell och jag begav mig dit. Utanför hotellet där vi legat och sovit natten förut stod helt plötsligt samma låda som i skogen fullt med paket. Jag kunde ju inte öppna och sen sa en röst att jag inte fick lämna lådan för då skulle det bli full utryckning av poliser och jag skulle hamna i fängelse. Då letade jag efter mobilen i fickan för att ringa upp min man men den fanns inte där. Bad en förbipasserande kvinna gå in på hotellet för att få tag på min man. Hon kom ut och sa att det inte var ett hotell utan ett elektronikvaruhus...  Då skrek en röst att det var kineserna som hade en drive mot folk ang. detta med lådan...  sen vaknade jag...  Jag kan inte för mitt liv begripa vad den handlade om och vad som var meningen med drömmen. Det är nåt som hjärnan kokat ihop.

 

  

Så här ser drömboken ut som jag fick av min son. Den kom ut 1974 men den svenska upplagan kom ut 1985

 

 

Jag slog upp ordet "Hot" i min drömbok som jag fick av min son för många år sedan. Där står det: Du varnas bestämt för spel och spekulation om det var nån form av hotelse eller en hotfull stämning i drömmen. Det var faktiskt hotfullt. Jag har tagit många trisslotter på sista tiden och känt en stor lust att ta många fler   

 

      

Så här hade Mr T hängt upp tomtemössan och skägget i hallen...  Då har verkligen tomten tagit semester...    

 

   

På Julafton då vi var till ICA för att inhandla det sista så kom en hund gående långsamt med kopplet släpande efter sig. Förstod då att knuten släppt från där den suttit fast utanför affären. Jag sprang efter för att fånga in hunden men då kom ägaren ut precis och hon sa att hunden är gammal så den kommer inte långt. 

 

 

Av Malin wiper - 25 december 2010 17:53

                                                


Här är slöar vi bara i dag och jag går omkring i ett par av min svärmors välstickade sockar och bara myser. Juldagen måste vara årets slöaste dag. Min man är på videobutiken för vi blir uttråkade av alla dåliga program på tv:n som sänds nu. Jag har nyss sett en film som jag haft i min ägo några år som heter "Love Actually" från 2003 som är en höjdarfilm som jag ser om varje jul för det är verkligen en riktigt kul, dråplig och rörande film och en av dom få som går att se om. Den har en hel arsenal av bra skådespelare.  I går gick en svensk film på tv som dom sänder varje år nu "Tomten är far till alla barnen"  en svart komedi. Den har jag också sett ett antal gånger. Dom måtte ha haft kul på den filminspelningen...   

 

           

 

Detta är en av soundtracken till filmen som sjungs av Kelly Clarkson. Det är massor av bra musik i filmen. Klicka här för att komma in på Kelly Clarksons hemsida 

 

              

 

Av Malin wiper - 25 december 2010 09:02

      

 

Klicka här för att komma in på Jussi Björling sällskapet. Jussi Björling föddes redan 1911 i Borlänge i Kopparbergs län. Han gick ur tiden 1960 på Siarö i Stockholms skärgård. Han var en svensk opera- och konsertsångare (tenor). Han utnämndes till hovsångare 1944. Han har en av dom bästa operarösterna fortfarande. Än om jag även gillar andra såsom Placido Domingo som har en enorm värme i sin röst.

 

          

 

Hittade ett klipp på Youtube med Placido Domingo och Charlotte Church som var enormt bra men inbäddat så det går bara att lyssna på där.

 

        

 

klicka här för att höra dom sjunga tillsammans.

 


Presentation

Vaggerydstorget

   

Några av mina bästa bilder i ett bildspel

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se