Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 29 december 2010 13:51

               

Av ia fick jag också denna häftiga tomteparad som klättrar uppför ett snöre. Den kommer också från Halmbocken.

 

        

Så här ser den översta tomtenissen ut som står och drar upp dom andra nissarna. Kolla alla detaljer och vilken min och karaktär hon fått till i ansiktena och även kroppen.

 

          

Detta är tomtenissen längst ner som försöker hålla sig kvar...  

 

               

Här en av tomtenissarna på mitten som tycks vara rädd för höjd...  

 

             

Sen den sista nissen som tycks helt orädd. Tänk att få till karaktärer med bara några streck.

 

   

 

ia hade plockat ihop både broscher och knappar mm i en fin burk som jag kan ha till mina hobbyarbeten...    tack kära väninna. 

 

   

Inte nog med det utan jag en cd full av jättebra julmusik. Allt från Mahalia Jacksson, Louis Armstrong, julmusik i 50-talstappning, även julmusik från Ally Mc Beal mm. 

 

 

Av Malin wiper - 29 december 2010 11:36

  

Jag fick ett överraskningspaket av min väninna ia...   i går och vi har känt varandra i över 7 år nu och blev vänner genom nätet. Detta är det senaste alstret från "Halmbocken" som ägs av hennes väninna Tina som för sin familjetraditionen vidare vad gäller konsthantverk.

 

              

 

Lätt som en plätt att sätta ihop och så här fint blev det. Jag tycker att denna ljusstake är så annorlunda och häftig. Detta är även Tinas senaste alster för hon sätter sin egen tradition också med lite nya alster.         

 

   

Detta är halmbockens signum.    

 

         

Här ser ni hennes broschyr och liljeforslyktan som jag fick av ia förra året. hon gör enorma julbockar och dom är verkligen gjorda från grunden.       

 

Klicka här för att gå in på Halmbockens hemsida  

 

 

Jag önskar er alla en fin dag så här i slutet på 2010...   

Av Malin wiper - 29 december 2010 08:43

  


Vi kom upp lite sent i dag och man blir nästan bländad när man tittar ut för så vitt är det. Jag skall tipsa om en film jag såg för några dagar sen som var jättebra. Filmen heter "Everybody´s Fine" från 2009 i regi av Kirk Jones. I rollerna ser vi: Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Melissa Leo, Sam Rockwell mfl. 

 

       

 

HANDLINGEN

 

Everybody's fine är en både rörande och rolig film om en fars försök att återuppta kontakten med sina utflugna barn. Huvudrollen som änklingen Frank Goode görs av Robert De Niro och i övriga roller syns Drew Barrymore, Kate Beckinsale och Sam Rockwell. När Franks barn lämnar återbud till en planerad släktträff inser han att hans avlidna fru var den som höll ihop familjen under alla år och Frank beger sig ut på en resa genom USA för att försöka återknyta banden med sina barn. Frank tror att han ska få ta del av deras lyckliga och framgångsrika liv men får istället uppleva en allt annat än perfekt verklighet.

 

                       

 

MIN RECENSION

 

Detta är en film med lite melankolisk underton ända från början. En far som inte komunicerat med sina barn, mamman hade skyddat honom från alla problem med barnen. Dessutom jobbade pappan jättemycket för att kunna förverkliga sina barns drömmar som nästan mer var hans egna. Robert De Nero är en fantastisk skådespelare och i denna film får han fram så mycket känsla med små medel att man blir påverkad i hela kroppen, jag blev så berörd och fällde många tårar. Robert De Nero är känd för att ge allt i sina rolltolkningar och här är det inget undantag. Det är drama från början till slut. Jag kan varmt rekommendera filmen. Det som jag kan tycka är lite fåningt i filmen är att pappan gjorts så gammalmodig när det gäller teknik och annat. Han går omkring och fotar med en gammal kamera med filmrulle i och det gör inte folk i hans ålder längre (66 år).

 

Av mig får filmen 4 filmrullar av 5 möjliga

 

           

 

 

 

Av Malin wiper - 28 december 2010 18:43

      

 

Här sjunger den Italienska sångerskan Mia Martini låten "Donna" hon är syster till Loredana Berté som var gift med Björn Borg några år. Mia Martini tävlade i melodifestivalen 1992 och hade en låt som var väldigt vacker och hette "Rapsodia". Hon föddes 1947 och gick ur tiden 1995 under tragiska omständigheter.

 

        

 

Klicka här för att läsa lite mer om henne. Klicka här för att höra hennes melodifestivallåt från 1992. Där hör man verkligen vilken härlig röst och känsla hon hade.


Av Malin wiper - 28 december 2010 12:08

  

Det är denna pryl som ingen visste vad det var på second hand. Jag själv trodde det var en istång men den runda formen framtill stämmer inte. Sen har jag gissat på nåt med stearinljus men det tror jag inte stämmer heller. Jag köpte den för 10:- för att ta reda på om ni vet vad detta är för nåt. Materialet är nåt slags stål med mässingslegering. 

                  

 

   

Sen trycker man ihop den så den ser ut så här.       

 

Av Malin wiper - 28 december 2010 09:46

          

Ännu en favorit i repris. John H Clarke som spelar spansk gitarr så bra att man rycks med. Klicka här för att komma in på hans hemsida

 

 

Av Malin wiper - 28 december 2010 08:07

   

Vi kände för att åka till Habo och fika i går på Café Non-Stop som är ett av våra favoritfik. Utanför står en issläde som dragits av en isbock som en konstnär i trakten arbetat med länge för att förgylla torget där caféet och biblioteket ligger. Hörde på radion för några dagar sen att nån släpat bort isbocken och haft sönder den så det blir väl lika som med Gävlebocken. Fast i år har dom lyckats klara bocken och det beror nog på kameror och frivilliga som har gått vakt. Tomteskulpturen har fått stå kvar förut men i år kunde inte nån pappskalle hålla sig undan utan måste förstöra för oss andra som njuter av det lilla extra som vi får oss till livs.            

 

    

Vi gick i alla fall in i värmen och fick oss en härlig fikastund. Hon som äger stället är så jättetrevlig och man känner sig välkommen.           

 

     

Jag brukar aldrig gilla såna här grillade smörgåsar men hon gör dom så goda och saftiga så man bara njuter. Annars brukar dom bli lite torra men inte denna och jag tar nästan alltid en sån när jag går dit och man får den i ett papper så man kan äta den utan kniv och gaffel. Det går hur bra som helst. Vi hade bestämt att sluta med allt godis och kaffebröd i dag.

 

     

Här sprack detta löfte direkt...  när min man såg denna croissant med med massor av grädde och lite hallonsylt i. Min man sa att den var den godaste han ätit.  Det är ett hemligt recpt som kommer från ägarinnans pappa. Jag satt där och blev så frestad så tandvattnet nästan rann...  Det var bara att konstatera faktum att jag också blev sugen och vi får börja om i dag med nya krafter.

 

      

Hon hade 3 st kvar och vi köpte med oss dom hem och åt på kvällen...  Jag känner i dag hur fettet sväller extra och stoppar jag inte nu så blir det resår i byxorna igen som för några år sedan då jag var farligt nära 100 kilosstrecket. Vi hade i alla fall en gourmetisk kväll med 1.5 var och en kopp kaffe...  Klicka här för att läsa om Croissant       

            

 

I natt har vi haft 23 grader minus och vi fick sätta upp värmen rejält. Jag fryser inte lika mycket som min man. Nu är det 17 grader och kylan kommer nog att hålla i sig. 

             

Ha en jättefin vintrig dag och njut ni som är lediga...  Barn har det nog jättekul nu med både skidåkning och andra vinteraktiviteter.

 

Av Malin wiper - 27 december 2010 17:53

       

Vi var även en tur till Röda Korsets second hand på klostergatan som är vår favorit och alltid har behållit sin karaktär och vänliga stämning i dom 10 år vi bott i Småland. Dessutom är kläderna alltid väldoftande och fräscha innan dom hänger ut dom. Jag har för mig att dom tvättar allt i maskin innan dom säljer kläder och andra tyger.

 

      

När vi kom in på second hand så var det en kvinna där som varit på denna second hand ända sen vi flyttade till småland. Hon är jättetrevlig och rolig att samtala med. Vi hittade en pryl som vi inte visste vad det var och inte hon heller så hon ropade på en kille som tycktes höra dit än om han var rätt ung. Hon frågade honom om han visste vad det var. Då sa han till henne som jobbat där ideéllt i många år: Det borde väl du veta som är så jättegammal...  Jag såg hur sårad hon blev och han fortsatte...Denna sak måste ju komma från din tid...  Han sa inte detta på skämt utan fullt allvar, precis som om hon inte fanns. Jag blev så arg så jag sa till honom när han var på väg att gå...Det var det värsta jag hört...  då vände han sig om och tittade på mig som om jag var nåt som katten släpat in...  . Frågade henne sen vem han var och då sa hon att det var en kille som hoppade in och jobbade där ibland...  Det är skamligt rent ut sagt.

 

       

Där hade dom också en kaffebryggare och när man kollar förpackningen så ser det ut som den är från 40-50-talet men då fanns ju inte såna här bryggare.   

  

 

Ha en fin kväll...   

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards