Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 27 december 2010

Röda Korsets second hand, klostergatan!

Av Malin wiper - 27 december 2010 17:53

       

Vi var även en tur till Röda Korsets second hand på klostergatan som är vår favorit och alltid har behållit sin karaktär och vänliga stämning i dom 10 år vi bott i Småland. Dessutom är kläderna alltid väldoftande och fräscha innan dom hänger ut dom. Jag har för mig att dom tvättar allt i maskin innan dom säljer kläder och andra tyger.

 

      

När vi kom in på second hand så var det en kvinna där som varit på denna second hand ända sen vi flyttade till småland. Hon är jättetrevlig och rolig att samtala med. Vi hittade en pryl som vi inte visste vad det var och inte hon heller så hon ropade på en kille som tycktes höra dit än om han var rätt ung. Hon frågade honom om han visste vad det var. Då sa han till henne som jobbat där ideéllt i många år: Det borde väl du veta som är så jättegammal...  Jag såg hur sårad hon blev och han fortsatte...Denna sak måste ju komma från din tid...  Han sa inte detta på skämt utan fullt allvar, precis som om hon inte fanns. Jag blev så arg så jag sa till honom när han var på väg att gå...Det var det värsta jag hört...  då vände han sig om och tittade på mig som om jag var nåt som katten släpat in...  . Frågade henne sen vem han var och då sa hon att det var en kille som hoppade in och jobbade där ibland...  Det är skamligt rent ut sagt.

 

       

Där hade dom också en kaffebryggare och när man kollar förpackningen så ser det ut som den är från 40-50-talet men då fanns ju inte såna här bryggare.   

  

 

Ha en fin kväll...   

 
 
Cattis

Cattis

27 december 2010 19:53

Fy vilken oförskämd kille. Kanske har han blivit tvingad till att vara där av arbetsförmedlingen men anställda och kunder ska inte behöva lida för att han är missnöjd. Lite hyfs får man ha ändå.
I en närbutik här är det en kille som inte verkar trivas för han säger varken hej eller annat när man kommer till kassan. Sitter där som om hela världen håller på att rasa.
Tur att affären och de andra som jobbar där är hur trevliga som helst annars hade jag aldrig handlat där.
Ha en fortsatt bra kväll
Kram

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

28 december 2010 08:05

Ja du det var ingen höjdare och hon var nog inte många år äldre än mig och jag själv börjar känna mig lite osynlig numera. Det är ju ideellt arbete sån nån betalning får man ju inte om man inte tillhör ledningen. Det är tråkigt om folk nu måste arbeta med nåt dom inte trivs med för att inte bli utförsäkrade. Härligt att dom flesta är trevliga på den affären du handlar i för sånt betyder mycket.

Ha en jättebra dag
kram

 
-Nena-

-Nena-

27 december 2010 21:47

Fy vilken otrevlig och ouppfostrad kille.
Han passar ju absolut inte att arbeta på ett ställe där han har med andra människor att göra =/
Vad arg jag blir när jag läser om honom.
Bra att du sa till och förhoppningsvis gick det in något när du sa till honom även om han inte visade det då
Hoppas kan man ju göra i alla fall.

Tittade mest in för att önska er en god fortsättning.
Jag tar lite bloggpaus nu både från att skriva och läsa och återkommer efter nyårsskiftet.

Varm kram till er där hemma
♥ Nena

http://nena.bloggagratis.se

Malin wiper

28 december 2010 08:02

Ja det var ingen höjdare. Trycka ner en kvinna som jobbat ideellt i många år utan ett öre. Det är inte roligt att bli äldre för man känner hur osynlig man blir.

Tack snälla du ;) God fortsättning själv.

Då får jag önska ett Gott Nytt År också
Sköt om dig
varm kram

 
Helene

Helene

28 december 2010 08:45

Jag blir så jäkla ilsk när jag hör nåt så elakt!! Han måste vara en väldigt olycklig människa! Skönt för kvinnan att ni var där och stod up för henne.
♥ Helene

http://sistersgiftcompany.blogspot.com

Malin wiper

28 december 2010 09:40

Ja det blir man verkligen och jag önskar att jag sagt nåt mer men jag pratade med kvinnan jag kände senare för att höra hur hon tog det.

Ha en fin dag over there
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards