Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 1 december 2010

Bloggfri dag, nästan....

Av Malin wiper - 1 december 2010 08:22

  


Nu är det första december och julen närmar sig med stormsteg. Här har vi hela 20 grader kallt och träden är som frostiga och det ser så vackert och vindstilla ut. I dag skall jag hålla mig inne för att fixa lite hemma med både städning och baka några kakor så vi inte har helt tomt i frysen. Vi har kunnat ha kaffebesök flera gånger nu men har fått avstyra för vi har haft ostädat och inget att bjuda på så nu tar jag en bloggfri dag för att fixa detta. Min man har fått en del kompisar nu när han är med i både museieföreningen och projektet och vi vill att dom bara skall kunna titta in på en kopp kaffe. Ibland behöver en del hjälp med datan och andra problem som min man är bra på.

 

            

 

Vi har fått mycket mindre fåglar här nu och det kan bero på att maten inte räcker till för alla och den har dessutom blivit så dyr att det känns som man har husdjur. Jag tycker inte att fågelfröna skall hålla ett sånt högt pris. För några år sedan så var det mycket billigare. En stor säck räcker inte länge. Alla har inte råd att mata fåglar längre tyvärr. Änderna kan man ju mata med bröd och förut fick man gammalt bröd gratis på ICA och det får man nog nu också. Vi bor ju så nära vattnet också och då är det svårt att se på när dom inte kan få tag på mat. Vi kommer inte att fika ute så mycket nu och jag går ju inte på akupunkturen just nu och då åker man inte till Jönköping lika ofta.

 

      

     Denna bild kommer från min bloggväns grafik "Kew grafik" 

 

Ha nu en riktigt härlig första decemberdag...   

     

 
 
Pisan

Pisan

1 december 2010 08:50

Önskar dig detsamma! Kramar! ♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

1 december 2010 09:07

Tack! ;)

Varm kram

 
Helga

Helga

1 december 2010 10:03

Visst är det vackert med all snö och kyla... Bra att du tar en dag för hemmajobb - det är ju trist men härligt när det är klart!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

1 december 2010 16:53

Underbart vackert. Det blev inget men vila istället

Ha en fin kväll
kram

 
Sussi

Sussi

1 december 2010 10:43

Kul med nya vänner fast det är som du säger. Man vill inte ha fikagäster om inte hemmet är städat och fint. Skönt att få städningen gjord på ett tag med. Jag skulle också behöva städa. Doris hårar som bara den nu..

Fåglefröna är verkligen sååå dyra. Jag köpte en 8-kilos säck med solrosfrön sist. 139 kr fick jag betala för den. Det är svindyrt ju! Men vad gör man inte. Dom stackars fåglarna måste väl också få mat..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Malin wiper

1 december 2010 16:52

Ja det är roligt för honom så han kommer igång efter flera svåra år. Vi har inte orkat sköta om hemma som vi gjorde förr. Tyvärr blev det varken städning eller bak utan bara vila. Ja du och skall man mata änder också så blir det dyrt. Verkligen svindyr säck

Ha en fin kväll
kram

 
Margit

Margit

1 december 2010 19:20

Tittat in o bläddrat i din blogg!! Lser att du idag "tar det lugnt" med blogandet idag...men du har ändå flera inlägg...HUR hinner du????
Lasse o jag har idag varit i Brukskyrkan..Vi var 4 stycken som hade ansvar för SOPPKOKNINGEN..och det blev idag: TRATTKANTARELLSOPPA!!! Och den var /blev MYCKET GOD!! Dom flesta uppskattade den..och tog 2 ggr....Såå vi började kl 10...och kom hem vid 2 tiden...Både trevligt och GOTT också
Nu är det 2 ggr till i dec...sedan uppehåll tills i jan..nån gång.
Trevligt att ha lite att vara med på. sociala kontakter...och samtidigt äta god soppa....
Här hade vi i natt - 22..och likadant i morse...LITE mindre under dagen..men snart - 20 igen...
Kram till er båda!!!

http://margitholm.blogg.se

Malin wiper

1 december 2010 22:34

Jo men jag skrev ju bara två inlägg ;) Jag hinner tack vare att jag inte är ute på lika mycket kul varje dag som du är. Tycker ändå du hinner blogga mycket. Vad kul att ni gjort trattkantarellsoppa som är så gott. Det låter jättekul med dessa träffar. Då har vi ungefär lika kallt.

Kram till er båda också

 
-Nena--

-Nena--

1 december 2010 21:19

Tråkigt att det ska vara så dyrt med fågelmat.
Vi matar inte för hundarna skrämmer ändå bort dem och så äter de det som fåglarna spiller ut.
Grannen matar men jag vet att de också sa att det blivit så dyrt.

Vila är också bra (läste i ditt kommentarsvar att du inte gjort det du tänkt)

http://nena.bloggagratis.se

Malin wiper

1 december 2010 22:32

Ja det är himla dumt men vi kommer att mata fåglarna ändå och änderna får gammalt bröd. Det blev mest vila i dag för magen strejkar.

Hoppas din kväll varit bra
kramar

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

1 december 2010 23:45

Här har vi haft det riktigt kallt hela dagen också. Det var så jag led med Liza som fick göra sina behov ute, hon ville inte vara ute så länge i kylan faktiskt. Skönt när hon har lite förstånd för jag hade inte så stor lust att leka i snön idag heller av någon anledning.
Skönt med lite bloggvila, ibland blir det ju väldigt mycket att blogga om.
Jag har fått inse att jag måste vara smärtfri minst en dag för att orka med badrumsskurningen och smärtfri är jag verkligen inte tyvärr.
Jag hoppas att ni har haft en fin dag.
Stor varm kram i kylan!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

2 december 2010 08:08

Förstår Liza så väl att hon inte ville gå ut i denna kylan. Tråkigt att du fått såna besvär med handleden, man kan ju inte göra nåt. Vi hade en fin lat dag i går ;)

Ha en skön dag
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards