Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2010

Av Malin wiper - 10 augusti 2010 17:05

  

 

I går när vi var till storstan så låg vi bakom denna bil ett tag som är en "Opel Kadett Super". Jag ville så gärna ha ett bra kort av bilen som är en 60-talare. Det var inte lätt och jag kunde inte vrida på mig så mycket och Mr T fortsatte att följa efter...     

      


            

Till slut svängde bilen och vi efter. Om dom misstänkte nåt så måste dom ha känt sig skuggade...  Nu är man ändå rätt galen med sin kamera....   


   


Detta låter ju inte klokt men vi följde efter ända in på deras parkering där dom verkade bo...  Jag skämdes och ville inte gå ur bilden utan skickade ut min man för att fota medans jag försökte krympa så mycket det gick...  Det kom ut en tjej och en kille ur bilen och jag såg hur roade dom blev när min man förklarade sitt ärende. Bilen är lite rostig och han hade svårt att få tag på reservdelar så han hade tänkt sälja bilen till nån som har en liknande och behöver reservdelar. 

 

   

Han stod 

och pratade med killen rätt länge medans hans tjej gick in i huset.                    


Klicka här för att komma in på ett ställe som heter Garaget.org där det finns några Kadetter 

 

 

Opel Kadett är en personbil, tillverkad i flera olika generationer och utföranden av den tyska biltillverkaren Opel.

Opel Kadett var under flera decennier Opels bästsäljare.


  

  

Av Malin wiper - 10 augusti 2010 12:40

          

 

Hittade denna bild på en sida som heter "What´s new" Fendergitarrer  flower powermålade.     

 

Klicka här för att komma in på Melanies hemsida. Hon är en av mina ungdomsidoler. Klicka här för att komma in på Melanies tributsida.

 

            

 

Melanie Safka, även känd som endast Melanie, född 3 februari 1947 i Queens, New York, är en amerikansk sångerska och låtskrivare

 



  

Av Malin wiper - 10 augusti 2010 11:32

  

Det är rätt stort område och man blir verkligen avslappnad av att gå där.

 

         

 

   

  

 

   

Sen är det fina stabila bänkar utspridda överallt så man kan bara sätta sig ner och njuta. Nu blev jag lite varse om vad jag säger just nu för detta att kunna sitta ner och bara njuta ett längre tag utan att det kryper i kroppen är ganska nytt för mig. Före min utbrändhet så hade jag svårt för detta och blev lätt uttråkad och rastlös. Det är lite som att födas på nytt och njuta i det lilla lite mer.  

 

   

 

      

 

 

Detta är ett faschinerande klipp men jag får lite gåshud och rysningar...  

 

   

Såna här träkrukor med stora kaktusar stod på parad på ett ställe. 

 

         

Fattar inte varför jag fått texten så långt upp på en del bilder. Har väl för bråttomt...  

 

   

Den bruna dörren långst fram på bilden är ingången till Rosariets Café.

 

   

Dahlior finns det hur många som helst av och i olika färger.

 

     

 

Av Malin wiper - 10 augusti 2010 11:12

  

I går var vi även en tur till Rosariet som ligger på östra sidan om Jönköping. Det är ett litet paradis där man kan gå och bara njuta av all växtlighet och den fina omgivningen. I huset på bilden finns ett café och man kan antingen sitta ute eller inne. Är det fint väder så vill man gärna sitta ute och njuta av allt det vackra man har framför sig. Jag kände att jag behövde lite mindfullness.

 

Klicka här för att läsa mer om Rosariet.

 

   

Det är en väldig perfektion i denna park som ni ser så är häcken klippt som ett u och inte en kvist sticker upp en gång.

 

            

Jag fotade massor av blommor också.

 

   

Här en staty på en pojke som står framför ett hav av blommor. Hela parken är så arkitektoniskt vacker.

 

   

Statyn är gjord av Konstnären Sonja Katzin och heter "Solsångaren" i brons.

 

Klicka här för att läsa om Sonja Katzin som är född 1919.  

 

   

Alla trädgårdsmöbler är utspridda och det är bara att välja vart man vill inta sitt kaffe med dopp.

 

   

Det går även att sitta för sig själv under ett träd i all grönskan.  

 

   

Denna bänk var verkligen läcker och ovanlig. Färgen är så där skarp som på bilden också. Det blir verkligen en färgklick.

 

   

Framför Rosariebyggnaden står en liknande bänk men lite mattare färg och som en soffa mer.

 

    

 

         

 

Fortsättning nästa inlägg.............  

Av Malin wiper - 10 augusti 2010 07:59

      

 

Klicka här för att komma in på Ella Fitzgeralds hemsida. Ella var ofta på tv när jag växte och hon besökte Sverige ett antal gånger.

 

               

 

Klicka här för att komma in på en sida där det står lite mer om Ella och dom andra stora jazzmusikerna


Av Malin wiper - 9 augusti 2010 21:58

  

God kväll på er alla!. Efter att jag kommit hem från akupunkturen så klarade jag inte att både blogga och att göra iordning kort jag tagit i dag så jag har bara vilat. Här går jag på akupunktur och min sjukgymnast håller på med olika metoder inte bara akupunktur utan både sjukgymnastik och annat.

 

Klicka här för att läsa om akupunktur

 

  

 

Här ser man en nål som sitter mellan tummen och pekfingret. Sen har jag en nål i huvudet och flera i nacken. Han tyckte att jag skulle gå 2 gånger/vecka ett tag framöver och det låter bra. Jag blev bättre på ögonen efter behandligen, precis som om jag fick fokus på synen igen men det kommer att ta tid för jag kände när jag satt mig här för att göra iordning korten så fick jag ta många pausar. Tack för era gulliga kommentarer som jag svarar på i morgon...  

 

   

Sen gick vi över till Café Lakatos som inte ligger långt därifrån. Jag tog en god skinksmörgås men uteslöt överdelen och det är ett bra knep att dra ner på kalorier. Smörgåsar är ofta dubbla nu och det man inte tänker på är att det då blir två smörgåsar istället för en.

 

   

Hon hade gjort nya läckra bakelser i glas igen...  

 

   

Tack och lov så är det inte lika svårt längre att av stå. 

 

   

Sen var jag in på en Life hälsokostaffär och köpte en annan sorts bar också så jag får lite omväxling. Man fick 3 st för 49:-. En av dom är med yoghurtöverdrag och blåbär i och den var supergod. Den heter Allévo

 

            

I lördags när vi hade främmande så hade jag min nya vita blus på mig med brodyr i orange och vinrött upptill på mig. Den satt lösare nu än när jag köpte den men jag trivs inte så bra i den och har gjort en del impulsköp på sista tiden så nu skall jag vara mer noga och bara köpa sånt jag känner mig bekväm i. Jag upptäckte att ett smyckeset jag köpte förra sommaren av Pisan passade utmärkt till blusen. Jag vill inte visa mig helt på bild just nu för jag känner mig lite risig.

 

           

Det är det här smyckesetet jag menar. Ängelhalsband, armband och örhängen.

 

        

Armbandet.

 

       

örhängena.    

 

        

Av Malin wiper - 9 augusti 2010 08:42

        

 

Klicka här för att komma in på Bonnie Raitts hemsida.

 

      
       
Comments by ZingerBug.com

 


                    Klicka här för att komma in på en sida med både fina och roliga paraplyer

 

Av Malin wiper - 9 augusti 2010 07:26

            


Då var det måndag igen och veckorna rusar iväg. Det regnar för fullt ute och det gjorde det i går också. Skönt att vara uppe lite tidigare i dag så man hinner nåt. Det hände nåt obehagligt i går som skärrade mig. Jag brukar få dimsyn ibland av nacken, nån nerv kommer i kläm när jag ligger. I går så la jag mig en stund för att titta på tv och somnade, sen vaknade jag av att ha den värsta dimsynen jag någonsin haft. Jag har vant mig vid detta men den här gången var det så hemskt så jag fick panik. Benen darrade och min man fick gå till frysen och hämta en gelefryspåse som jag genast satt runt halsen. I vanliga fall så brukar dimsynen försvinna efter ca 10-15 minuter men nu tog det över en timme och jag blev så rädd att det var bestående.

 

                

 

Helt plötsligt så såg jag texten på tv:n men ena ögat hängde inte med riktigt så det tog ytterligare ett tag innan allt var återställt. När jag vaknade nu så var allt som vanligt och jag vet ju att det kan bli så för vissa med nackskada. I dag är jag så tacksam att jag ser ordentligt och vill inte sitta vid datan några längre stunder. Jag skall snart gå ut och promenera och jag struntar i vädret och tar på mig regnställ. Det blir bättre blodgenomströmning om man promenerar regelbundet.

 

          

 

Dessutom skall jag på akupunktur igen för min sjukgymnast kommer tillbaka från semestern. Nu blir jag tvungen att gå där i flera månader för att få ordning på detta. Riktigt bra blir det aldrig men så pass att man kan fungera och leva med detta. Till en viss gräns klarar man mycket men när det går över den så blir det ordentligt handikappande.

 

   

Vi åkte igenom Stengårdshults samhälle i går när vi åkte till den fina lilla badstranden. I samhället hade om en kyrka med ovanlig arkitektur. den såg annorlunda ut från alla håll men fotade tyvärr bara från sidan. Bredvid kyrkan var ett klocktorn i trä. Kyrkan heter alltså Stengårshult K:A. 

   

 

Kyrkan uppförd 1912 och ritad av Torben Grut.

 

Torben Andreas Grut, född 2 juni 1871 i Tuns socken, Västergötland, död i Frederiksberg, Danmark 24 december 1945, arkitekt. Grut betraktades under sin verksamhet i Stockholm från 1903 till och med 1920-talet som en av sin generations ledande arkitekter. Särskilt känd är han för att ha ritat idrottsbyggnader (främst Stockholms stadion) och olika slags representationsbyggnader. 

 

 

Jag är inte religiös men uppskattar fin, eller annorlunda arkitektur vad det än må vara för byggnader. 

         

 

Jag trodde att jag skulle kunna gå ut och promenera nu direkt men nu fullkomligt vräker regnet ner och det är stora pölar på vägen och hur man än klär sig så blir man blöt i detta busväge. Jag får vänta en stund. Ha en fin måndag och sköt om er...           

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards