Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2010

Av Malin wiper - 12 augusti 2010 13:53

     


Jag såg filmen "Änglavakt" häromdan och blev så besviken. Michael Nykvist och den franska skådespelaren Tchéky Karyo blev lite av behållningen av filmen. Den hade kunnat bli en svensk "Änglarnas stad". Endast Michael Nyqvist fick fram en känsla i filmen med sin rollkaraktär. Den manliga ängeln i filmen var en jobbig figur och det blev lite för mycket ibland när han la sig i allt och spelade över. Annars är han en bra skådespelare.

 

            

 


Trots det allvarliga ämnet att ett barn blir allvarligt sjukt så kände jag ingenting och fick inte fram en enda tår. Den grep helt enkelt inte tag i mig och då har dom inte lyckats förmedla känslan som skall uppstå av ett sånt trauma.

 

   

 


Ernst (Michael Nyqvist) och Cecilia (Izabella Scorupco) lever ett lyckligt och välordnat familjeliv. En dag drabbas de av något som totalt vänder upp och ner på deras tillvaro.

 

När allt är som mörkast träffar de främlingen Walter (Tchéky Karyo), som förändrar deras liv på ett fantastiskt sätt.

Regissören Johan Brisinger har tidigare gjort "Underbara älskade".


Jag kan tyvärr inte ge filmen mer än två änglar av 5 möjliga.

 

     

 

 




Av Malin wiper - 12 augusti 2010 08:52

         

 

Den här vinyl LP-skivan "Arrival" har jag fullständigt spelat sönder på slutet av 70-talet...  

 

  

 

Klicka här för att komma in på ABBAS hemsida



         


Denna bild som skall föreställa framtidens skolbänk hittade jag här     

Av Malin wiper - 12 augusti 2010 07:55

                       


God morgon alla boggare och andra läsare. Hoppas natten varit sömnrik och mardrömsfri. Jag älskar hösten men skulle vilja kunna sitta nere vid ån några veckor till, som det är nu så regnar allt bort och man kan inte ens klippa den nu vildvuxna gräsmattan. I dag kan inte min man börja med källaren igen förrens han gått färdigt på sitt projekt som börjar 10.00 Jag skall se om jag kan gå ner och smårensa lite innan.

 

                             

 

Kom att tänka på detta med Skolministerns förslag att föräldrarna skall sitta med i skolan när deras barn är stökiga...  allt är så idiotiskt nu så man undrar om en del saker är ett skämt. Det enda rätta är att ha mindre klasser och fler lärare så alla barn blir sedda och sen skall man ta tag i problemen direkt. Fånga upp barn som har problem, även såna som mobbar och hjälpa dom som blir mobbade. Det måste finnas dom som törs ta tag i problemen. Själv tyckte jag att skolan var pyton och blev aldrig sedd och fick den hjälp som passade mig. Sen undrar man hur länge och ofta skall dom sitta med i skolan? får dom betalt under tiden?.

 

                               

 

Vi skriver 2010 men inget händer fast alla vet vad som sker i skolan. Barn far illa och vi väljer att se på. Jag vet själv hur det känns att bli mobbad och det var lärare som visste om detta men dom valde att blunda. Nu förstår jag ju att det finns massor av bra lärare så man skall inte dra alla över en kam, det är regeringen som inte tar sitt ansvar och det är omöjligt för en lärare att hålla ordning på så stora klasser. Det skall kännas tryggt i skolan där man tillbringar så mycket tid, hur man har haft det i skolan kan spegla hela ens liv sen  även självkänslan som är svår att bygga upp igen. Om det är 5 stökiga i klassen av 30 elever skall då föräldrarna sitta bredvid alla barnen?. Sen funderar man ju automatiskt om detta också är en kvinnofälla. För inte kommer männen att gå ifrån sina arbeten. Det kan sägas mycket om detta men nu sätter jag punkt.........   

Av Malin wiper - 11 augusti 2010 17:31

        

 

Här sjunger Nana Mouskouri en låt från filmen "Paraplyerna i Cherbourg". Det har både åskat och regnat för fullt här så vi har fått stänga ner våra datorer flera gånger.

 

Cherbourg är en stad och kommun i Frankrike. Den ligger i Normandie, i departementet Manche, vid Engelska kanalen. Det officiella namnet är Cherbourg-Octeville sedan 28 februari 2000, då Cherbourg förenades med grannen Octeville 

 

         

Detta paraply kommer från Lisbeth Dahl Klicka här för att kolla en häftig blogg. Klicka här för att kolla roliga paraplyer.

 

              

 

Paraplyerna i Cherbourg är en fransk/tysk musikalfilm regisserad av Jacques Demy med musik av Michel Legrand, från 1964. Huvudrollerna spelas av Catherine Deneuve och Nino Castelnuovo. All dialog i filmen sjungs fram, varför det är sång nästan hela filmen igenom. Filmen blev tilldelad Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes 1964.

 

Klicka här för att läsa om vad filmen handlar om 



Klicka här för att kolla på paraplyer för män.


                           

Av Malin wiper - 11 augusti 2010 15:43

 


  


Jag som var så avslappnad blev lite stressad nu för att vi fick ett samtal från en firma som tar bort oljetankar och värmepannor. Vi fick fjärrvärme här för 5 år sedan och ställde oss då på kö för att få bort tanken och pannan. Det är lag på att dom måste bort om dom inte används. Först nu har dom ringt och vi var sist i kön... . Under dessa 5 år så har dom tagit bort över 1500 tankar och värmepannor hos folk. På bilden ser ni trappen ner till vår källare. Det är så omodernt och har inte gjorts nåt åt sen 70-talet. När min man och jag blev sjuka så tappade vi kontrollen över källaren och allt som inte rymdes eller blev för mycket slängde vi ner dit.

 

       

 

Så här ser den urkopplade oljepannan ut. Nu är det så att vi har inte orkat städa upp källaren men nu blir vi tvungna och mannen har nu kört bort flera lass med kartonger och annat skräp. Hoppas verkligen vi hinner för dom skall komma en dag i nästa vecka men visste inte när. Eftersom Mr T inte orkar med så mycket kroppsarbete och inte jag heller så får han ta paus stup i kvarten. Han har ju kol också än om lindrigare men den ger sig tillkänna vid stor ansträngning.      

 

          

Här ser man utsidan av tanken som är belamrad med saker som vi nu måste flytta. Jag har redan fått 2 stora påsar med saker till second hand. Vinden är ju utrensad så det skall bli toppen att få detta gjort också. Jag skämdes som en gris sist när det kom en person hit för att läsa av vattenmätaren i källaren. Jag ville bara sjunka genom jorden. Nu lämnar man in mätresultatet själv. Att få bort tank och värmepanna kostar 3.500:-

   

 

        

 

Så här ser fjärrvärmeskåpet ut och det tar inte mycket plats. Önskar man hade råd att göra ett nytt stort badrum i källaren med bubbelpool och hela köret....  Sen skulle jag vilja ha en liten biograf i ett annat rum i källaren...  det är bara att vänta tills Svenska spel ringer... . Tänk att man fortfarande har drömmar....  det bådar gott. Fjärrvärmen har funkat till 100% och vi har även fått ner kostnaderna.

 

          

Denna ängelljushållare köpte jag på Mimmis magasin i går. Har satt den mellan två tavlor ovanför rumssoffan. Som ni ser måste vi tapetsera om vardagsrummet. Tapeterna håller på att lossan från väggen på flera ställen och dessutom är den så ful och sliten. Alltid är det nåt.

 

        

 

Denna korg fanns att köpa på second hand när vi var dit sist och jag blev så nostalgisk. En sån här tvättkorg var mer regel än undantag när jag växte upp. När mamma och pappa hade varit nere i tvättstugan så kom dom alltid upp med den rena tvätten i en sån här korg som dom bar i varsin ände. Den var faktiskt såld redan stod det på en röd lapp på korgen...  

         

Av Malin wiper - 11 augusti 2010 12:03

              

Jag var int på Mimmis Magasin i går för att köpa knappar till en jacka. Dom hade fått in en del nytt men får ännu mer till veckan eftersom dom skall iväg på en mässa. Här en jättefin gardin med hundar på.

 

         

Sen har dom alltid en massa roliga vaxdukar. Den i mitten med fiskarna på har jag inte sett förut. Det finns vaxdukar för alla smaker. 

 

    

Dom hade fått in såna här jättestora tavlor i nåt plädliknande material. 

        

    

Mimmi hade ytterligare en hemma som föreställer massor av stenar utspridda på ett mörkgrått underlag.

 

              

här en jättefin kökshandduk med bagare på                 

 

   

Dessa kuddar är i höstens färger.   

       

Av Malin wiper - 11 augusti 2010 09:13

            

 

Klicka här för att komma in på Jose Filicianos hemsida.

 

   

José Feliciano, född 10 september1945 i Lares, Puerto Rico (uppvuxen i New York City, New York, USA), puertoricansk sångare och gitarrist.

Han är blind sedan födelsen, och gjorde sin scendebut redan vid sex års ålder. I början av 1970-talet hade han flera hits, till exempel Sverige top10 Shake A Hand, Rain, Come Down Jesus och Feliz Navidad, Magnolia Destiny.                  

 



Jag kan inte komma in på era bloggar förrens senare för vi måste stänga av strömmen för att laga en kontakt och lite annat. See you later... 

  


 OBS! jag är inne en stund men måste snart gå ur igen. Såg att bloggarna nu är automatiskt skyddade så ingen kan ta bilder. Jag gick in och hävde detta för alla bilder är inte mina egna så det är bara att ta om ni så vill genom att högerklicka på bilden och...sparar som...

Av Malin wiper - 11 augusti 2010 07:50

                                    


Jag lånade denna animerade bild av Vicke, han har sån fantasi i sina animeringar. Tänk när man kunde ha så många bollar i luften.  Jag hade förr en förmåga att göra flera saker samtidigt och fick mycket gjort på mina arbeten. Nu är det en sak åt  gången som gäller,  det var svårt att vänja sig med i början. Fast samtidigt så har jag lugnat ner mig och är inte så uppe i varv som förut.

 

          

   

 

När jag kollar videoklipp på mig själv från före utbrändheten så blir jag alldeles snurrig...   och det liknar mest dom gamla stumfilmerna där allt går jättefort. Jag pratar inte lika fort som förr heller så mitt liv har verkligen blivit förändrat. Det har varit många års arbete med mig själv än om jag inte lidit förr av min personlighet utan blivit hög av stress och har mått bra av mitt tempo. Det värsta var ju att man inte var försiktig med sig själv utan behandlade kroppen som ett gummiband. Tänk att denna bild kan få mig att tänka på allt detta...  Hade tänkt skriva om nåt helt annat... .   

 

   

 

I går blev vi så sugna på att gå till Ritz konditori så vi tog oss varsin skinksmörgås och kaffe, satt och njöt där ett tag. Numera gäller det locket av för smörgåsar som nästan alltid säljs dubbla...  Att utesluta ost och ta bort locket gör mycket för kaloriintaget. Nu har vi gått på viktminskning i 20 dagar och jag får ha svångrem i mina sommarbyxor. I går kunde jag ha en turkos jumper som jag inte kunde ha i början på sommaren så det känns att det går sakta men säkert framåt. Nu har jag inte samma sug längre efter sötsaker.

 

    

Jag kan fota läckerheter utan problem och jag tyckte att roserna och bladen på denna tårtan var så fint.

 

     

Detta stod bredvid kassan hos Ritz och piggade upp oss kunder...     

 

 

 

           

 

För dom som älskar Star Warsfilmerna så finns det en star wars kaffemugg för 120:-. Min son älskar dom filmerna och jag funderar på att köpa en sån till hans samling. Klicka här för att komma in på den sidan. Jag är ute efter ett tyg med Star Warsmotiv så om nån dyker på nåt sånt när ni är ute och handlar så kan ni väl ropa till?. 

 

 

            

Jag fotade lite blommor nere i samhället och jag fattar inte vad det svarta smala långa stråväxten är för nåt?. Den såg rätt läcker ut bland dom gula blommorna.

    

 

   Nu önskar jag er alla en toppendag vad ni än skall hitta på...     

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards