Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 4 juli 2010

åtta glas!

Av Malin wiper - 4 juli 2010 08:28

                  


I går åt vi på Restaurang åtta glas. Vi har ätit där några gånger och alltid blivit nöjda med både mat och personalen som alltid är vänliga och förhöjer stämningen. Vi kom en tid då det inte var nåt folk där så jag fick tillfälle att fota stället lite mer.

 

klicka här för att komma in på deras hemsida

 

 

   


Här en överblick över den övre lite större delen av restaurangen. Det känns lite 50-talsretro och är superfräscht. Dessutom är toaletterna i toppskick och alltid rena och fina.              


   


En bit av den nedre delen. Stolarna är jättesnygga i gulbeige skinnklädsel.     


   


Dom har flera höga bord och barstolar nedanför den större restaurangdelen. Ibland har dom nattclub i en annan del av lokalen.


   


Själva bardelen är gigantisk och väldigt annorlunda så det är den man ser först när man kommer in. Tyvärr tog jag ingen bild på håll för då ser man mer hur stor den är.           


   


Upplysningen av baren är proffsigt gjord och ger en härlig, häftig stämning som man knappt kan ta ögonen ifrån. Jag har nog aldrig sett nåt liknande.           

 

  

 

När man får in vatten och öl som är kall och dessutom is i vattnet då vet man att dom kan sin sak. I den här värmen så uppskattas denna gest extra mycket.         

 

  

 

Detta som dom tog in efter att vi fått vårt dricka blev också otroligt uppskattat av oss. Ett fantastiskt bröd som dom hade rostat lite och en tapernade till som inte gick av för hackor. Jag som äter begränsat med matbröd nu var ändå tvungen att ta en halv skiva för att smaka på tapernaden. Jag kan säga att vi njöt så vi rös. Det var den godaste tapernaden vi nånsin ätit. Den trevliga servitören (hovmästare) sa att oliverna var grekiska.        

 

  

 

Sen kom vår mat in som bestod av fläskfilé, saltbakad potatis, murkelsås, smala långa bitar av olika rotsaker, en slags brun jättegod sås som dom droppat över tallriken. Detta var en sån stor portion så ingen av oss lyckades äta upp allt än om vi ville för det var verkligen gourmémat. Allt från servering till mat och interiör får högsta betyg av både mig och min man. Jag kan varmt rekommedera er att göra ett besök där om ni har vägarna förbi.

 

  

 

Glömde att visa lamporna som hänger i rad och ser ut som flygande tefat. Dom är urläckra.       

 

 

 
 
Lena

Lena

4 juli 2010 08:56

Låter jättegott!! Har aldrig varit där, men ska nog ta med gubben en gång.

Ha en skön Söndag!!

Kram

Lena

http://wilenas.blogg.se

 
wiper

wiper

4 juli 2010 09:32

Lena: Det tycker jag du skall göra.

Ha en skön söndag själv
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

4 juli 2010 13:03

Wow! Vilket ställe! Och maten ser superläcker ut. Jag förstår att ni njöt av er måltid där. Miljön och servicen är definitiva upplevelseförhöjare.

Jag måste nog ändra lite i mitt senaste inlägg - det var minigolf vi spelade, inte vanlig golf. Jag hade säkerligen kommit sist där också *fniss*
Soliga kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Monica

Monica

4 juli 2010 21:56

Vilken läcker restaurang och bar!
Tapenade är verkligen gott, brukar göra en potatissallad på ljummen färsk potatis, fetaost, roccolasallad och tapenade, mums:))
Maten såg god ut, saltbakad potatis är inte dumt, i Gran Canaria åt jag det till lunch varje dag, de kallades för Canarian potatos, man fick olika röror och såser överallt som man doppade potatisen i. Billigt och supergott:))
Kram*

http://www.blackpearl.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

8 glas

6 juli 2010 11:17

Tack för dem fina bilderna och för en härlig recension...Vi är väldigt tacksamma och vi hoppas att ni kommer tillbaka.. Mvh personalen på 8glas

 
wiper

wiper

6 juli 2010 13:09

8 glas: Vad kull att ni tittade in och även gillade min recension ;) Ni kan vara stolta över er fina restaurang och jag kommer naturligtvis tillbaka och äter hos er.

Ha en fin dag

Monica: Ja du det är verkligen häftigt. Den salladen låter god. Kul att du också ätit saltbakad potatis.

Ha en fin dag
kram

Lambergsfrua: Ja du det var toppklass. Jag hade nog för bråttomt för jag tänker först på vanlig golf ;) tack för att du upplyste mig.

Soliga kramar till dig också

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards