Direktlänk till inlägg 9 juni 2010
Detta är smarrig morotspasta som vi åt i går. Jag har en massa recept som kommer från Aftonbladets viktklubb. Det är godare än det ser ut.
Jag använder inte lätt Cremé fraiche längre för det är förkastligt. Bättre att använda riktiga produkter och äta lite mindre portioner istället. Jag brukar ta krossade tomater med basilikasmak men det behöver man inte men det är jättegott. Jag använder röd lök istället för gul och tillsätter ingen oregano eller basilika. Jag kryddar såsen med svartpeppar istället.
Istället för cremé fraiche så har jag nu testat med den nya sorten Smetana som är lite krämigare och det blev jättelyckat.
Den är dessutom laktosfri. Jag har nog haft detta recept inne förut men det var så länge sen. Till denna anrättning passar fullkornspasta jättebra. En helt vegetarisk rätt med en ny annorlunda smak.
Här har jag förberett alla ingredienserna. Socker måste tillsättas annars blir det så kärft eftersom tomater inte jämt är så söta. Ta en nypa och testa efter att det kokat ett tag och tillsätt lite mer om det behövs.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|