Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2010

Av Malin wiper - 28 maj 2010 13:36

  

I dag har jag gjort ett säkert kort till lunch. Der är en vegetarisk lasagne som jag fick recept på när jag var med i Aftonbladets viktklubb. Då var jag farligt nära 100 kilosstrecket. Gick på lyckopiller och hade nyss diagnostiserats med utmattningsdepression. Jag har haft receptet inne förut så det finns under kategorier "recept". Den innehåller: krossade tomater, champinjoner, röd lök, keso, vitsås med smör och riven ost och lasagneplattor av märket "Barilla" som är dom bästa.

 

  

Jag hittade en filmrulle i en gammal kamera från 2004. Där fanns detta kort på mig och många andra. Satt in det i ett montage. Det ser ut som om jag är jätteglad men bakom fasade mådde jag urdåligt. Det går nog att se att jag vägde ännu mer då och var farligt nära 100-kilosstrecket. Jag hade min naturliga hårfärg som inte klädde mig så bra längre. Gick på sk lyckopiller och jag tror att det både var dom och inaktiviteteten som blir när man drabbas av utbrändheten som bidrog till viktökningen. Jag brukar väga mellan 56 kg upp till 65 kg.  

 

Jag har klippt ur kortet ur sitt sammanhang. Vi hade främmande från Norrland och satt ute på altanen och drack kaffe men jag vill inte visa upp dom utan att ha frågat. Har verkligen fått arbeta med mig själv under dessa år och kommit till många insikter och lagt tråkigheter bakom mig. Dom sista två åren har varit dom bästa på många år och trots att det går lite upp och ner så har jag fått tillbaka lite av mitt liv men i annan form.  

 

Tyvärr har utbrändheten och min nackskada gjort mig lite skör och det känns konstigt när man ansett sig vara urstark och klara vad som helst. Det känns ändå skönt att leva i nuet och ta vara på dom bra dagarna. Jag har fått nya vänner genom datan och det är så värdefullt. Sen ser man att man inte är ensam om sina krämpor och smärtor. Det är tråkigt att se att så många kvinnor i sina bästa år har fibromyalgi som verkar vara som att leva i en "smärtbubbla".

 

Klicka här för att läsa lite om utmattningsdepression

 

klicka här för att läsa om fibromyalgi

 

   

Min man har varit ute i trädgården och beskurit ett äppelträd som såg så vildvuxet och spöklikt ut. Träden är från samma år som huset byggdes 1943. 

 

   

Här ligger en hel hög med äppelblom. Vi köpte en sån bra grentång förra året. 

     

 

  

Så här fint och ansat blev trädet. Nu har vi ett träd som vi måste såga ner. Mr T måste vila mellan varje moment men till slut har han fått gjort lite i alla fall. I dag har han tydligen en rätt bra dag. 

 

 

  Han har varit så pysslig så han gick ner i källaren och hämtade en stor vas som han satt äppelblomsgrenar i...  

 

    

 

Av Malin wiper - 28 maj 2010 08:19

                 


Då var det fredag igen och vädret verkar bli kanonfint. Nu har gräset växt upp igen och det är dags att klippa. Min man har fått hjälp av grannen att köra undan grenar och annat som han rensat mellan vårat och deras hus. Grannens son har en släpkärra och vi är jättetacksamma för detta. Vi har sån tur att ha bara bra grannar så jag har aldrig känt nåt obehag utan bara harmoni. Vet ju att en del har grannar från hel...........et om ni vörstår vad jag menar... .

 

          

 

Vilken besvikelse i går när inte Anna Bergendahl gick vidare i kvalet till melodifestivalfinalen. Hon var verkligen kanonbra och gjorde allt av sin låt. Det känns ofattbart att en sån bra låt och sångerska inte får vara med. Jag tycker hon var bäst. Nu är det ingen mening känns det som att se på finalen. Dom flesta av dom kvinnliga deltagarna verkade vara barfota.

 

 

Får man inte gårhud av detta så vet jag inte......    

Av Malin wiper - 27 maj 2010 16:04

       

 

Jag var in på Pisans blogg och hon hade satt in denna gamla goding som är så tidlös och bra med Scorpions. Jag kände för att ta in den hos mig också nu.

 

  

 

Klicka här för att komma in på Scorpions hemsida.                       


Klicka här för att komma in på blocket där dom säljer denna fina elgitarr av märket Les Paul studio P-90

 

Jag inser nu att jag inte hinner kommentera på era bloggar i dag. Det funkar inte och jag har fullt sjå med att hålla igång bloggen. Ha en fin kväll och tack för era kommentarer...  

              

Färgstark keramiktavla från second hand för 20:-. Bara fotat inte köpt...    

Av Malin wiper - 27 maj 2010 13:59


   

Vi blev så glada efter beskedet om mamma så vi åkte ner till Ritz konditori för att ta en fika...  den här goda smörgåsen tog min man och jag en tonfiskbaguette.

 

   

Så här fint ser det ut framför konditoriet och dom har satt ut lite trädgårdsmöbler i den lilla parkdelen där dom vita stålbänkarna breder ut sig. 


 

Här följer lite saker jag fotade hos Mimmis Magasin i går när jag var in och handlade lite.   

 

   

Här en häftig burk för klädnypor eller nåt annat.

 

          

Den här kaffeburken gillar jag skarpt, den är lite speciell. 

 

         

Ytterligare en läcker kaffeburk.   

 

        

Dessa gröna flaskor är det lite 70-talskänsla över.    

 

    

Här lite fräscha löpare. Jag har mer bilder men får portionera ut lite eftersom.   


 

Klicka härför att komm in på ett ställe med gamla burkar och annat. Den heter "Fröken Fiffig" och det är bara att söka sig fram där.

 

Av Malin wiper - 27 maj 2010 10:45

                 


Syrran ringde nyss för sjukhuset hann ringa före 11.00 och nu är faran över. Vår mamma måste vara en riktig krutgumma...  Utslagen i går och på benen i dag. Nu var hon uppe och tvättade sig själv som om inget hänt och var lika glad och spirituell som vanligt. Syrran och jag har skrattat tillsammans för det är lite dråpligt. Varje gång vi trott att hon varit nere för räkning så är hon på benen igen som om inget hänt.

 

     

 

Hon hade 132 i blodvärde och ett otroligt bra blodtryck. Kotskadan var tydligen från ett gammalt fall och trots det hårda fallet så hade hon inte fått nån hjärnskakning. Alla andra värden var på topp. Vi syskon är i sämre form än vår 87-årig mamma...       Hennes problem är demens och lite dålig blodcirkulation i benen. Det känns så härligt för nu kan vi åka dit på lördag och gratta henne ordentligt på Mors dag. 


Tack Sanna  Pisan och Sussi för era värmande ord...    


  


Detta är en Fucsia från Akleja. Inte ett löjtnantshjärta som jag trodde.


Av Malin wiper - 27 maj 2010 09:22

     


Dessa fina hjärtestenar finns på Mimmis Magasin. En sån vill jag ge min mamma som hon kan hålla i. Jag är orolig nu så det blir inte till att gå in på era bloggar förrens jag pratat med sjukhuset efter 11.00 Det är jobbigt att veta att hon for så illa i går men jag är så glad att svågern åkte upp. Tack snälla du...    Klicka här för att komma in på Eva Cassidys hemsida.

 

  

 

Dessa hade dom också. Jag återkommer senare...sköt om er.

Av Malin wiper - 27 maj 2010 07:49

             


Jag är ledsen och orolig i dag för min mamma gick och ramlade i går och slog bakhuvudet. Syrran ringde oss när vi var på väg hem från Jönköping. Dom hade skickat henne med ambulans till Skene lasarett men där tog dom inte emot henne för dom höll på att lägga ner akuten. Sjukhuset har varit nedläggningshotat flera gånger men protestropen har skallat och det har stoppats i sista sekunden men nu verkar det vara på gång igen för vad är väl ett sjukhus utan akutmottagning...  Mamma kräktes så fort hon vände på huvudet.

 

            

 

Det var ingen idé att åka upp till Borås för nån av oss syskon för dom visste inte om hon skulle bli hemskickad ingen och hon var vid gott mod och kunde röra armar och ben. Syrran ringde till sjukhuset och då fick vi reda på att en läkare skulle ringa så fort som möjligt. Läkaren ringde inte så syrran ringde igen och då hade mamma fått vänta så längen men då sa dom att snart får hon komma in. Inget hände så till slut åkte svågern dit och det visade sig att hon inte fått komma in på röntgen än efter så många timmar. Hon låg där och kräktes för sig själv och hade inte fått nåt att äta eller dricka på minst 6 timmar.

 

            

 

Svårgern påtalade detta och sa att dom måste sätta dropp. Då tittade dom lite konstigt och mumlade om att har det varit så hela tiden?  . Alltså så har dom inte tittat till henne. Dom sa då att vi får väl sätta dropp då...   Flera läkare hade varit utanför salen  men ville inte ta tag i detta och så funkar det tydligen i Borås... . Min svåger såg till att hon fick komma till röntgen och det visade sig att kotor tryckt ihop i ryggen, det heter visst "kompression". Jag skall ringa dit efter ronden för att höra hur det blir och vi står i startgroparna för att ev åka dit. 

 

  Hoppas ni alla får en bra dag utan komplikationer...    

Av Malin wiper - 26 maj 2010 19:10

               

Den här fina blomprydnaden i plåt och i form av en "häger" köpte vi i dag på "Mimmis Magasin". Den är ännu mäktigare i verkligheten och går att placera på andra ställen också i trädgården. Mimmis dotter har den vid ett träd. Detta är den stora storleken som kostar 120:- den finns även i en mindre för 80:-.

  

Hägrar (Ardeidae) är en fågelfamilj inom ordningen storkfåglar (Ciconiiformes). Familjen består av ett 70-tal arter kategoriserade i de båda släktgrupperna rördrommar och hägrar 

 

   

Vi köpte en dynbox på Rusta för 299:- så vi slipper springa in med dynorna så fort det regnar.    

     

    

Såg en moped som hade en annorlunda färgkombination. Det ljusa är lite mer gulbeige men jag fick inte fram det riktigt i fotoprogrammet.  

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Några av mina bästa bilder i ett bildspel

 

Hallstahems elbilspool

 

Christina Grigoryants 23/2 16.00 Kulturhuset

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se