Öppen Ridå

Alla inlägg under maj 2010

Av Malin wiper - 30 maj 2010 10:57

  

Innan vi var framme i Borås så dök en skylt upp vid Viskafors att dom hade både loppis och marknad. Vi hamnade på second hand som var nyöppnad och inte hade nåt namn än. Där sålde dom allt för halva priset för att konkurrera med den stora loppisen på gummifabriken dit vi inte orkade gå. Sen har vi svårt för att motstå och det rullar iväg för mycket pengar...  

 

Denna second hand ligger på Varbergsvägen 109 i viskafors och har öppet.

 

Måndag 11-18         

Onsdag  11-18

Lördag   11-16         

 

   

En hatt i 40-50-talsstuk tronade upp sig på en hylla. Den kostade 40:- men eftersom det är halva priset så blir det 20:-.

 

   

Klicka här för att komma in på en sida med olika hattar, mössor och baskrar

 

   

Min man köpte en kaffedoserare som är från 70-talet. Kom ihåg att en del hade såna upphängda på väggen i sina kök. Den låg i sin orginalkartong som var helt oförstörd.

 

klicka härför att se hur en kaffedoserare ser ut i dag.

 

   

Det är en Melitta och så här ser den ut. Han hade tänkt ta ner den till lokalen som hans projekt har men nu börjar jag undra om man inte skall spara den. Får kolla på sidor med grejer från 70-talet.

 

   

Jag köpte detta brosch i form av ett par skor och det gick på 15:-.        

 

   

Även denna pajazzon gick för 15:-. 

 

   

Jag köpte en kruka som jag sett förut när jag hade min första blogg. Den är som skruvad och öppen så det går inte att plantera direkt i krukan. Den är lite rolig och kostade 15:- också. Nu får jag byta ut igen för vi har ju renast bort så mycket och jag vill inte ha mer...  Jag skall ha den på altan.

 

   Så här blev den i fönstret när den inte är tänd. Vi tände den på kvällen och den var till belåtenhet och blev lite ljusare i färgen. Lampfoten är också köpt på second hand för länge sen.

 

   

Det var så välkomnande utanför Lindängs ingång när vi skulle hälsa på mamma. Dom hade ställt ut en sån fin kruka med blommor och som pricken över i:et en välkomstskylt. Tänk vad sånt kan göra mycket. 

 

Av Malin wiper - 30 maj 2010 10:10

  

 

Jag letade nån låt som handlade om Mothers day men alla var så överdrivna och lite sliskiga så jag valde en lite tuffare variant med Christina Aguilera som heter "Oh mother" 

 

Klicka här för att komma in på Christina Aguileras hemsida som är lite extra.



   Take care out there...

OBS! Glöm inte gissningstävlingen som avslutas i morgon kl.10.00 Gå in på kategorier på höger sida i bloggen. Välj sen gissningstävlingar så ser ni där vad ni skall gissa på. Eller också kan ni rulla ner längre ner i bloggen för att kolla.

Av Malin wiper - 30 maj 2010 09:46

 

Vi var in på den fantastiska spelbutiken i en gränd ner mot stora torget. Där har jag köpt lite tändare förut och nu var det dags igen. Hade helst velat haft två stora tändare i form av ett flygplan och motorcykel men dom var för dyra.          

 

   

När man öppnar för att tända denna så blinkar den i turkost ljus som inte går att får fram på bild. Den är i form av en mobil.   

 

           

Den här ändrar bild från ett omslingrat par till en bikiniklädd kvinna. När man öppnar och skall tända så kommer musik och blixtrande ljus.

 

    

Här en spindelmantändare som lyser på spindeln när man tänder. 

 

              

Den här tändaren var den läckraste men det går inte att få fram på bild. Den är kraftfull  avlång och fyrkantig, lite klossaktig. När man tänder så blixtrar utsirningarna på sidorna i flera olika färger nästan som en ljusorgel. Den ser lite 50-tal ut.

 

               

Av Malin wiper - 30 maj 2010 09:25

             


Grattis alla mödrar därute inklusive mig själv...  . Vi firade ju min mamma i går men jag har inte blivit firad själv så vi får se om min son i alla fall ringer mig. Han är i Stockholm och roar sig med en kompis. Dom skulle ut två kvällar i rad eftersom hans kompis skall flytta till Afrika. Det är inte så ofta sonen går ut på sånt han är ingen krogmänniska så vi är väldigt olika varandra. Han är dessutom en lugn person inte så yvig som mig...  


   


I går när vi åkte genom Borås så fikade vi på "Tant Grön"  och jag fick lov att fota dessa fantastiska wienerbröd med jordgubbar i mitten. Vi åt varsin god smörgås. Dom hade leverpastejsmörgåsar som var precis i min smak med tunna skivor och massor av grönsaker på.

 

  

 

Sen gick vi ner till stora torget i Borås där det skulle hända en massa i går med marknad och annat. Här sjunger en kör från Kulturskolan på stora scenen. Jag kände verkligen med dom som sjöng för dom fick avbryta hela tiden för flera sjöng falskt och dom kom av sig och kören blev tyst...  Alla skall ju får sjunga heter det men då måste körledaren ge dom  skiftande svårighetsgrader för att det skall stämma och bli bra. Jag hör varje falsk ton och det skär i huvudet. Jag har ett medfött musiköra och då är det värre. Sen är det övning som gäller.

 

  

 

På lilla scenen skulle det bli nåt också men vi var för tidigt ute. I Borås var det svinkallt så jag fick ta på mig en tjockare jacka som jag hade med mig.

 

  

 

Kolla in vilken fantastisk trädrad vid torget. Dessa är klippta som i fyrkanter.

 

  

 

Pelargonen jag har på vår inomhusveranda börjar slå ut nu. Vi köpte den på vår handelsträdgård. Tyvärr är den så yvig och ser ut som en klängväxt snart och då har jag en fråga till er: går det att klippa ner dom dom långa bladarmarna som gör att blomman inte ryms nånstans?. Fast då försvinner ju en massa knoppar. Kanske lika bra att sälla den på ett ställe för sig själv så den får växa fritt.

 

            

 

Ha en fin dag allihopa och sköt om er och njut av dan om ni kan...   

 

 

Av Malin wiper - 29 maj 2010 20:14

  


Vi kom hem rätt sent från mamma och stannade ett tag i Jönköping också innan vi åkte hem. Vi har haft det toppen och vädret har varit lite varierande med både kyla reng och sol. Mamma var väldigt trött och hade svårt att gå. Hon  var ändå vid gott mod och ville gärna följa med oss ut. Jag kollar nu på programmet som går före melodifestivalen och upptäcker att jag även gillar Tysklands bidrag som är lite Miss Li stuket. Jag är lite trött så jag bloggar inget mer i kväll utan återkommer i morgon.

 

           

 

Lena Meyer-Landrut, född den 23 maj 1991 i Hannover, är en tysk popsångerska och skådespelerska. Hon tävlar för Tyskland i finalen av Eurovision Song Contest 2010 med bidraget Satellite

 

 

  

 

Utanför Lidl i skene stod denna läckra volkswagen av modell 1303 S. Det är en av dom finare modellerna. Mannen som rådde om den ville sälja den till mig för 40.000:-...  Jag hade banne mig köpt den om jag hade så jag bara kunde lägga upp 40 bagare...  

 

Klicka här för att läsa om denna Volkswagenmodell

 

       

 

 

  

Mamma fick blommor, choklad, kort och en sten som det står "Älskade mamm" på från syrran, brorsan och mig. Hon fick även en blus som passade jättebra på henne men gör sig inte på bild tyvärr.

Ha nu en fin och njutningsfull kväll...  Bloggvandrar i morgon.

                

 

Av Malin wiper - 29 maj 2010 07:02

            

 

Här sjunger Totta Näslund tillsammans med Jenny Öhlund. Hon heter numera Jenny Silver.

 

            

 

Erik Torsten "Totta" Näslund, född 1 april 1945 i Sandviken, död 19 juni 2005 i Göteborg, var en svensk musiker och skådespelare. För mig är Totta en bluesman som jag sett två gånger på Liseberg med "Tottas blues band".

 

            


Jenny Maria Silver, född Öhlund 22 januari 1974, är en svensk country-, dansbands-, pop- och rocksångerska från Ängelholm. Hon är gift med Thomas Silver, tidigare gitarrist i hårdrocksgruppen Hardcore Superstar


Jag har en stark känsla av att jag spelat denna låt förut...  det kan bli så när man bloggar mycket och är inne på sin tredje blogg. John Lennonlåten har jag också haft inne här förut såg jag när jag gick tillbaka lite i bloggen...  


Av Malin wiper - 29 maj 2010 06:08

         


Ridån hade lite svårt för att gå upp i dag. Tyvärr sover jag alltid dåligt natten innan jag skall åka nånstans och är nu som  zoombie. Mannen fixar kaffe så vi vaknar till sen blir det dusch och iväg så fort som möjligt så vi hinner nåt. Det ser ut att bli varierande väder med lite sol och regntunga skyar. 


           


Det skall ändå bli skönt att komma iväg lite och uppleva nåt. Vi skall äta grillat hos syrran och svågern. Han är en hejare på grillning och det blir alltid jättegott. Konstigt egentligen att det mest är mannen som grillar. Frågade min man och han tror att det påminner om lägereldning...  


          


Undrar om det hjälper om jag upprepar ramsan ovan...  

 

          

 

Detta brosch köpte jag för 10:- på tillfälliga loppisen där vi köpte litografierna. Allt dom sålde var lite finare grejer som varit mycket dyrare. Fast jag förstår inte varför jag köper såna eftersom jag sällan bär brosch så nu sitter jag med en rejäl samling...  

 

   

 

Den här lilla andbroschen gick inte att fånga riktigt på bild men den fick jag ge 15:- för.

 

           

 

Ett litet fint hänge i form av en väska för 10:- som jag skall fråga syrran om hon vill ha. Det går att sätta i ett armband eller halsband.

 

   

 

Dessa två svampbroscher köpte jag på kupan för 5:-/st och dom är bra att ha till mina sydda alster.

 

                  

 

Ha en toppenlördag och sköt om er...  


       

Av Malin wiper - 28 maj 2010 19:28

                

 

Här kommer lite eurodisco med E-Type "Hold your horses"

 

Klicka här för att komma in på E-types hemsida.



                  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Några av mina bästa bilder i ett bildspel

 

Hallstahems elbilspool

 

Christina Grigoryants 23/2 16.00 Kulturhuset

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se