Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 28 maj 2010

Vegetarisk Lasagne!

Av Malin wiper - 28 maj 2010 13:36

  

I dag har jag gjort ett säkert kort till lunch. Der är en vegetarisk lasagne som jag fick recept på när jag var med i Aftonbladets viktklubb. Då var jag farligt nära 100 kilosstrecket. Gick på lyckopiller och hade nyss diagnostiserats med utmattningsdepression. Jag har haft receptet inne förut så det finns under kategorier "recept". Den innehåller: krossade tomater, champinjoner, röd lök, keso, vitsås med smör och riven ost och lasagneplattor av märket "Barilla" som är dom bästa.

 

  

Jag hittade en filmrulle i en gammal kamera från 2004. Där fanns detta kort på mig och många andra. Satt in det i ett montage. Det ser ut som om jag är jätteglad men bakom fasade mådde jag urdåligt. Det går nog att se att jag vägde ännu mer då och var farligt nära 100-kilosstrecket. Jag hade min naturliga hårfärg som inte klädde mig så bra längre. Gick på sk lyckopiller och jag tror att det både var dom och inaktiviteteten som blir när man drabbas av utbrändheten som bidrog till viktökningen. Jag brukar väga mellan 56 kg upp till 65 kg.  

 

Jag har klippt ur kortet ur sitt sammanhang. Vi hade främmande från Norrland och satt ute på altanen och drack kaffe men jag vill inte visa upp dom utan att ha frågat. Har verkligen fått arbeta med mig själv under dessa år och kommit till många insikter och lagt tråkigheter bakom mig. Dom sista två åren har varit dom bästa på många år och trots att det går lite upp och ner så har jag fått tillbaka lite av mitt liv men i annan form.  

 

Tyvärr har utbrändheten och min nackskada gjort mig lite skör och det känns konstigt när man ansett sig vara urstark och klara vad som helst. Det känns ändå skönt att leva i nuet och ta vara på dom bra dagarna. Jag har fått nya vänner genom datan och det är så värdefullt. Sen ser man att man inte är ensam om sina krämpor och smärtor. Det är tråkigt att se att så många kvinnor i sina bästa år har fibromyalgi som verkar vara som att leva i en "smärtbubbla".

 

Klicka här för att läsa lite om utmattningsdepression

 

klicka här för att läsa om fibromyalgi

 

   

Min man har varit ute i trädgården och beskurit ett äppelträd som såg så vildvuxet och spöklikt ut. Träden är från samma år som huset byggdes 1943. 

 

   

Här ligger en hel hög med äppelblom. Vi köpte en sån bra grentång förra året. 

     

 

  

Så här fint och ansat blev trädet. Nu har vi ett träd som vi måste såga ner. Mr T måste vila mellan varje moment men till slut har han fått gjort lite i alla fall. I dag har han tydligen en rätt bra dag. 

 

 

  Han har varit så pysslig så han gick ner i källaren och hämtade en stor vas som han satt äppelblomsgrenar i...  

 

    

 

 
 
Lena

Lena

28 maj 2010 15:20

Guud va gott det såg ut, jag älskar vegetarisk mat.

Måste gör detta nån gång. Knycker genast receptet och skäms inte ens :)

Kram

Lena

http://wilenas.blogg.se

 
Cattis

Cattis

28 maj 2010 16:20

Hej vännen!
Jag berömmer dig som går ut och skriver om din situation. Du ser verkligen jätteglad och lycklig ut på kortet från 2004. Men jag kan känna känslan du kanske hade inom dig. Ibland har man en fasad av att må bra men inom sig är det precis tvärtom. Det här är svårt att förstå för många.
Men vad jag har förstått så mår du mycket bättre idag även om det inte alltid är bra. Man tar inte livet för givet längre utan man är glad för de dagar som är bra och de som är mindre bra har man lärt sig att acceptera. Nästan.
Kram och ha en jättebra kväll.

http://www.bergbrink.blogg.se

 
wiper

wiper

28 maj 2010 16:30

Lena: Kul att du gillar vegetarisk mat. Du verkar även ha hittat receptet ;)

Ha en fin kväll
kram

Cattis: Tack snälla du ;) jag kände för att bjuda lite på mig själv eftersom jag hittade kortet i kameran. Ja jag förstår att du kan leva dig in i detta. Ja du många har trott att man mår bra bara för att det ser ut så utanpå. När man mår som sämst så går man inte ut. Ja du jag mår så mycket bättre än om jag får bakslag och dom får jag ta. Bra skrivet av dig Cattis. Mitt i prick.

Ha en bra kväll själv kära du
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

28 maj 2010 17:57

Hej Wiper!!!
Trevligt att få se bilder av dej...mörk o andra glasögon...vädligt annorlunda jämfört med nu!!! Men inte ser du ut att våga så mycket!!!
Duktig din mn är som jobbar och tar bort kvistar...
Önskar er båda en trevlig helg!!!
Kramiz!!!

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards