Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2010

Av Malin wiper - 3 april 2010 19:32

  


Denna kulspetspenna i form av en tupp fick jag av min bloggvän Petra förra påsken...   

 


Nu funkar datan igen och vi vet inte vad som var fel. Vi åkte i alla fall iväg till Skene och kinna för att hälsa på mamma, syrran, hennes man och deras husdjur. Vi kom hem för en stund sedan och jag är för trött för bloggvandring så jag kommer in på era bloggar i morgon bitti. Tack för era kommentarer som jag verkligen uppskattar. Det tar sån tid att göra iordning alla korten också. Vi åkte först genom Borås där vi både åt och fotade lite i Stadsparken igen. Fick nu med lite mer skulpturer. Borås har blivit skulpturernas stad.

 

Tack för hjälpen syrran...  

 

   

Den här kaninen i plåt fanns inte där sist vi var i parken.  

 

  

 

   

Sen har vi detta lodjur som är gjort av Arvid Knöppel 1952

 

Under sin uppväxt tillbringade Arvid Knöppel mycket tid med sin far i skog och mark. Han utbildade sig på Althins målarskola, på Tekniska skolan, på Konstakademien i Stockholm och därefter i München och Italien. Från 1944 var han bosatt på sin gård Knöppelåsen i Sälboda i närheten av Arvika i Värmland, där han hade ett reservat för nordiska vilda djur. Han är framför allt känd för djurteckningar och -skulpturer.    

 

    

Detta är också en skulptur av Arvid Knöppel. Den heter "Knallen"

 

    

Sist men inte minst denna höjdare som jag inte vet namnet på men den är verkligen mäktig där den står i vattnet framför ett vackert gammalt hus. På andra sidan står vi på en liten promenadväg vid vattnet och beundrar detta konstverk.

 

    

 

   

Högst upp på huset som mannen i vattnet står vid kan man se denna lilla utsmyckning i form av en kvarn.

 

    

Här promenerar vi vid vattnet. Borås är verkligen en fin stad och nästa gång skall jag jaga mer skulpturer.

 

   

 

Mitt emot vårt parkeringshus så tronar detta vackra Grand hotell upp. Tänk om man bara kunde gå in och boka ett rum för natten och känna lyxen slå emot sig... 

 

   

Högst upp på hotellet så kan man se en avsats som jag inte vet vad det är. Kan vara en utsiktsplats eller balkong el annat. 

     

 

Hoppas ni får en fin kväll så hörs vi i morgon...  Sköt om er...   

 

Av Malin wiper - 3 april 2010 08:35

Det går inte att skriva något inlägg för det är något galet, det är så långsamt och jag blir utslängd och det står bara och rullar hela tiden. Om jag inte kommer ut mer idag så har vi inte fått ordning på det här.

Detta är Wipers syster som nödbloggar.

   

Wiper som ung Påskkärring

Av Malin wiper - 2 april 2010 08:47

           


För några dagar sen såg jag den verklighetsbaserade filmen "The Blinde Side". Sandra Bullock fick en oscars för bästa kvinnliga huvudroll. Filmen är ett drama från 2009 i regi av John Lee Hancock. I rollerna ser vi: Sandra Bullock, Quinton Aaron, Kathy Bates, Lily Collins, Tim MCGraw, Kim Dickens, Rhoda Griffis, Ray McKinnan, Jae Head, Shawn Knowles.

 

  

 

"The Blind Side" är den verklighetsbaserade berättelsen om Michael Oher, en ung svart man som växt upp under svåra förhållanden och med hjälp av sin fosterfamilj får en chans att klara skolan, vilket sedermera leder till en proffskarriär i amerikansk fotboll. Manuset bygger på en bok om sporten av Michael Lewis.

 

           

 

Visst är filmen bra och Sandra Bullock gör en av sina bättre prestationer. Hon är annars inte min favorit, jag tycker hon spelar samma figur hela tiden och är lite för skrikig för min smak. Behållningen är skådespelaren Quinton Aaron son spelar den manliga huvudrollen. Han var riktigt trovärdig i sin roll som tyst uppgiven tonåring. Att se hans utveckling när han får den hjälp han behöver var upplyftande. Jag läste inte så mycket om filmen innan jag såg den och det tipset har jag fått av min son som inte läser så mycket om filmen före han sett den. Det funkar bra i dom flesta fall.

 

   

 

Här en bild på Quinton Aaron. 

 

Quinton Aaron (född 15 augusti 1984) är en amerikansk skådespelare. His first lead role was as Baltimore Ravens offensive tackle Michael Oher in the 2009 film, The Blind Side . Hans första huvudroll var som Baltimore Ravens kränkande itu Michael Oher i 2009 års film, The Blind Side

 

Filmen får 4 filmrutor av 5 möjliga 

 

           

Av Malin wiper - 2 april 2010 07:23

                                                


Hos oss händer inte mycket i Påsk utan vi tar det lugnt och ev åker vi till mamma i morgon. I går eftermiddag började det blåsa och sen regna så nu är det nästan ingen snö kvar hos oss. Jag skall ta en promenad och sen bara pyssla med sånt som är roligt och även lite rensning av saker på vinden men då skall Mr T ta ner lite grejer och vi skall ta ställning till om vi skall behålla eller lämna till second hand. Först skall jag fråga om min son vill ha nåt. Han skall få mitt tändarsamlarskåp som nu är för litet för min samling.  

 

   

Nu börjar allt som gömts i snö komma fram och detta är en kanot som en granne äger.    


   

Här en vanlig plastbåt som en annan granne rår om. Vi kan själva ha båt men det har inte blivit så. När jag träffade min man för 20 år sedan så hade han 2 båtar varav en i aluminium, den hette "Inka fisching 400". I dag kostar en sån båt 28.000 men han köpte sin beganad för 11.000 Då var fiske min mans stora passion och han hade flera kurser i både flugbindning, draggjutning mm. 

 

      

 

Långfredagen var den längsta och tråkigaste dagen när jag växte upp. Det kändes som om man bara gick och led sig igenom den långa trista dagen...  . Då var precis allt stängt. Att gå ut och roa sig var inte att tänka på. Sen har detta ändrat sig för jag har själv varit ute och haft kul på långfredagen i många år.

 

Förut kunde jag inte tänka mig att inte få gå ut och dansa flera gånger i veckan och då hade jag en fantastisk kondition. Dans är bra sätt att hålla vikten sen är det så roligt också. Sist jag dansade var 2008 då vi åkte till Åland med våra grannar. Då hade jag nyss fått en ny höftled och gick med en krycka så det var lite svårt men jag kunde dansa lite i alla fall...  

 

Klicka här för att komma in på en sida där det finns lite information om alla högtider

  

 

 

Ha en hoppfull och kul långfredag

     

Av Malin wiper - 1 april 2010 19:22

  


Innan vi åkte hem i dag så gick vi in på second hand och denna IKEA lampa sålde dom för 25:- när vi sen var till IKEA så kostade en likadan lampa 89:- men var nu nedsatt till 62:- på fyndlagret. Turkos verkar vara den nya modefärgen i vår och sommar vad jag kan se när jag går runt i affärer.

 

           

 

  

 

Dom sålde 10 såna här nygamla fat i emalj som är tillverkade hos Kockum. Priset var satt till 45:-/st. I etiketten inuti fatet står det Kockum och bästa kvalitet. Dm var helt oanvända och jag var så sugen på att köpa ett men vad skall man ha det till?. Förut använde dom såna fast lite större till handfat med en stor kanna bredvid.

 

Klicka härför att komma in på en sida där kockum har emaljerat både gammalt, nytt och annat.

 

  

 

Här håller min man upp en ägguleseparerare i form av en vit kanna. Den var faktiskt riktigt fin och kostade 25:- vi stod och funderade men bestämde att inte köpa den ändå.

 

     

 

Sen dök vi på ett skoskåp när vi gick in på deras möbelavdelning. Det var knappt använt och jag vet att ett sånt kostar mellan 800-900:- på IKEA och jag vet inte om detta kommer från IKEA eller nån annan inredningsaffär. Vi frågade personalen vad dom ville ha för detta. Dom visste inte så chefen kallade ut från sitt kontor och vi blev paffa när han sa: 150:-...  Vi köpte det direkt för att ha i vår lilla yttre hall där vi nu haft ett jätteklumpigt och opraktiskt skoställ.

 

   

Här har vi nu placerat skoskåpet och den lilla hallen blev större och luftigare. Nu blir jag tvungen att snygga till lite runtomkring också...  funderar på att köpa en ny matta som passar bättre och sätta upp en tavla eller nåt annat över skåpet. Sen finns det plats för nåt ovanpå skåpet också...  det blir en hel kedjereaktion...  

  

Av Malin wiper - 1 april 2010 16:04

  

Denna bild har jag lånat av Vicke. Han gör såna fina och roliga animeringar. Vi kom hem tidigt från Jönköping för jag är så otroligt trött och har så varit ett tag. Är jättepigg halva dan sen är det kört och jag tror att det är nån slags vårtrötthet. Ljuset påverkar mig och jag tål knappt gå ut utan solglasögon. Vi hade det i alla fall trevligt dom få timmar vi var där.

 

   

Naturligtvis besökte vi Café Lakatos och härliga Maria Lakatos. Hon hade köpt in en ny choklad som vi fick provsmaka. Vi fick smaka en med 42% cacaohalt och den var jättegod så jag var tvungen att köpa en kaka med mig hem...  det är en sån man bara tar en bit nån gång då och då av som all kvalitetschoklad.

 

Klicka här för att gå in på hemsidan för denna choklad ovan "L Artigiano"

 

    

Maria hade bakat två sorters Cheese Cace. Den ena med aprikos o persika.

 

    

Den andra med jordgubb. Hon tyckte vi skulle ta varsin bit men då sa jag att jag inte ville för viktens skull men då sa hon att dom inte är så söta och att hon använt kesella i och det är mycket magrare. När vi började äta så fick vi gåshud så gott var det och inget sötsug dök upp utan den var lättäten och krämig. När man äter en vanlig chees cace så blir man helt stinn och mätt men inte av denna. Hon säger som så att har man bara bra ingredienser i sina bakverk så blir dom inte lika söta, sliskiga och fettbildande.

 

    

Hon hade sånt fint påskris med videkvista uppepå disken. Hon och Annica plus några till var och såg Sarah Dawn Finer på Elmia i lördags och hon sa att hon är i världsklass och dom hade haft gåshud när hon sjöng. Dessutom hade hon jättebra musiker med sig och själv hade hon ett bra mellansnack mellan låtarna. Maria Lakatos fick en skiva signerad av henne och när vi var där så satt hon på den så vi fick njuta till kaffet av Sarahs röst.

   

Av Malin wiper - 1 april 2010 15:03

      


Först och främst vill jag säga att jag inte lyckades lura er så nåt April, april behöver jag egentligen inte skriva...  Själv gick jag på detta med hull och hår i morse när syrran ringde och lurade mig...  Jag blev så upprörd och ilsken att mitt humör sjönk i botten...  Jag tänkte...skall EU bestämma över oss hela tiden och nu även begränsa oss vid datan... 

 

       

 

Tyvärr så skrev jag ett halvt inlägg i går som jag inte publicerade utan ville vänta tills i dag och fyllde på med aprilskämtet. Då blev det lite fel på datumet och det har flera av er uppmärksammat...  

 

  

 

Så här löd aprilskämtet:

 

I dag är jag lite uppretad och det känns inte bra nu när när påsken inleds. Jag har haft svårt till och från att komma ut på nätet på sista tiden och i går fick jag reda på att EU bestämt att inom kort kommer vi användare tilldelas varsin kvot och när den är full så får man vänta tills nästa månad...  Jag kan inte med ord beskriva hur upprörd jag blir på alla dessa paragrafer och bestämmelser inom EU

 

  

 

Vi var in på vårt Video Hollywood i går för att lämna tillbaka filmer som vi lånat. Ägarinnan var där och jag fick fota lite.

 

  

 

Här är Mr T på väg in.

 

  

 

Här ser ni några Påskgula tändare från min samling...  Den platta Blendtändaren har jag fått av min son och den är speciell för den är så platt. Kamelen köpte jag för många år sedan. Min son har köpt en tändare i Enköping där han bor som jag skall hämta när jag åker till honom.

 

  

 

Här en liten överblick över videobutiken. På mitten står det en pall full med gamla filmer till lågt pris.

 

  

 

Dom har väldigt mycket lösgodis och det är alltid färskt och gott. Jag har jämfört och detta godis är bland det bästa vanliga godiset jag ätit. Nu har dom dessutom luckor som stäns automatiskt och då kan det aldrig bli torrt. Dom fyller på ofta för det går åt rätt mycket godis där.

 

  

 

Här lite mer godis med papper på. Dom har ägg i olika storlekar som man kan fylla till ett billigare pris ser det ut som.

 

  

 

Grafikbilden kommer från Cinas Design.

 

 

Av Malin wiper - 1 april 2010 09:49

RÄTTELSE

 

  

 

Jag hade skrivit i ett inlägg nedan att dessa ljusstakar från Butik Ingelund kostade 990:-/st...  och det är naturligtvis helt fel...  dom kostar 99:-/st...  hur tokigt det kan bli när inte huvudet är med och man har bråttomt i sitt skrivande...  

 

  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se