Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2010

Av Malin wiper - 14 april 2010 08:36

         


Snart så rullar grannarna ut sina ekor i ån för det känns nästan sommar. Det finns faktiskt både kräftor, gädda, aborre, mört och ål i vår å. ån kommer från Hjortsjön och mynnar ut i Lagan. Vi har en camping vid Torsbo. 

 

 Vi hade själv kunnat ha både båt och brygga nere vid vattnet men har inte orkat ta tag i detta p.g.a att vi varit sjuka. I sommar så hoppas jag att min man kan fiska lite. Han har både flugfiskat, metat, pimplat och fiskat med drag. Dessutom har han haft kurser i både flugbindning och draggjutning. Fast det var så länge sen och han verkar inte ha så stort intresse av detta längre utan nöjer sig med ett kastspö. Han har varit ute några gånger med min svåger som har en bra båt.         


klicka här för att läsa lite om Vaggeryd med omnejd.       


Jag har tyvärr sovit lite för länge men det är inte nåt att göra åt utan lägga på ett kol så nåt blir gjort. Först promenaden och sen lite mer rensning. Det känns verkligen i kroppen att jag hållit på med detta och jag måste ta paus jätteofta men nu ser jag åtminstone slutet och det skall bli skönt att få ordning uppe på vinden.

 

  

 

Tack för era alltid läsvärda kommentarer...    Det handlade mycket om hårklippning. När jag dejtade min man för 20 år sedan så frågade han mig om jag kunde klippa hår?. Jag ville imponera dumt nog så jag hörde mig själv som i en dimma säga "Ja"...  Han kom hem till mig och jag började klippa och det slutade med att han fick gå akut till frisören och dom var tvungna att snagga honom och det tog sen jättelång tid innan håret var utväxt igen... . Tur att han är så snäll och tålig och inte visade med en min nån ilska eller frustration. Jag är förvånad över att jag har klippt honom nu några gånger och att det blivit så bra...     


 

Av Malin wiper - 13 april 2010 19:56

   

 

klicka här för att komma in på en sida med saxar och annat som är blommigt... 

 

             

 

Svar till en kommentar: 

 

Jag fick en kommentar från en tjej i dag ang ett inlägg jag skrev för ett tag sen om att jag har klippt håret på min man några gånger. Hon ville veta hur jag gjorde och ha lite tips.... . Går man till frisören så blir det för det mesta bäst. Vi ville spara lite pengar eftersom det är så dyrt för mig att gå till frissan numera när jag är blond. Förut när jag hade min naturliga mörka färg så kunde jag tona det hemma själv men inte klippa för jag har ett tjockt hår och måste ha det urtunnat, uppklippt och format.

 

    

 

Så här gjorde jag:

 

Jag drog upp håret mellan fingrarna och sen klippte jag bara topparna, jag tog en sida i taget. Det gäller att ta det lugnt och hålla på ett tag och inte ta så mycket i sänder. Sen måste man ju klippa lite på längden också. Viktigast är att ha en bra och vass sax...  min man har samma frisyr hela tiden så det var inte så svårt. Jag är ingen specialist på klippning så nån annan än honom skulle jag aldrig våga mig på. Till slut måste han ändå gå till frisören men vi har i alla fall sparat in några klippningar.

 

  

 

Här visar min man hur jag gjorde. Sen klipper man håret en bit mellan varje finger. Det göres på egen risk...  men jag lyckades rätt bra.

 

          

 

Klicka här för att komma in på Göteborgs perukmakeri. Det är nog dit vi får vända oss sen när jag sabbat hans hår....  det är bara en tidsfråga...     

Av Malin wiper - 13 april 2010 15:33

               

Här sjunger Nancy Sinatra ledmotivet till Bondfilmen "You only live twice".    

 

Klicka härför att komma in på Nancy Sinatras hemsida. Hon föddes 1940 i Jersey, New Jersey, USA. Nancy är både sångerska och skådespelerska. Dessutom är hon dotter till legendariska Frank Sinatra.  


Klicka härför att komma in på sidan där jag hittade dessa spionglasögon. Det finns mycket annat att kolla in där också.

 

  

 

När jag rensade i lådor så hittade jag min mans gamla glasögon och dessa är idel pilotbågar och högsta mode nu...    Fast jag skulle tro att dom nyprodicerade är många snäpp snyggare. Nu går dom till second hand.

 

   

Här lite mer av hans samling...    det går inte att spara på allt. Känner mig flera kilo lättare av att ha blivit av med sammanlagt 8 stora papperspåsar med sånt som stått på vinden i åratal.      Av Malin wiper - 13 april 2010 14:30

          


Nu har jag fått ihop 5 påsar till som min man nu åkt till second hand med. Tyvärr kunde jag inte följa med har fått legat till sängs en timme för magen värkte och jag blev helt uppsvullen på vänster sida där tarmarna sitter. Förstod då att jag fått stopp i rören...   (too much information)...   det är den förbaskade IBS:en som ställt till det och nu blir det inget slarvande mer.

 

  

 

Eftersom jag har överfullt i mitt tändarskåp så hade jag rensat bort dessa tändare och ett askfat. Hittade dom på vinden och nu blev det en finrensning och jag behåller bara några stycken av dom.

 

      

Mobilnyckelringtändare som jag behåller.        

 

          

Denna behåller jag också för jag har fått den av min son. På den står det "We love soccer". Jag kommer inte att kunna köpa några mer tändare förrens jag skaffat ett större tändarsamlingsskåp. För att tända denna tändare så får man trycka ner bakdelen på fågeln.     

 

   

 

Detta askfat som också tillhör samlingen blir kvar ett tag till.     

 

   

 

Hittade denna tändare på en blogg och den är i form av en "Louis Vuitton" väska. Det stod inget om vart man kan hitta en sån. 

    

 

Louis Vuitton Malletier, vanligtvis Louis Vuitton, ibland förkortat till LV, är ett franskt företag som tillverkar lyxvaror. Det är en av LVMHs huvudavdelningar och har sitt huvudkvarter i Paris. Louis Vuitton är speciellt känt för sina väskor. Företaget samarbetar ofta med framstående personer i sin marknadsföring och design (till exempel supermodellen Gisele Bündchen och modedesignern Marc Jacobs).          

 

 

 

             

 

Detta är en spiontändare med både mikrofon och kamera.

 

Klicka härför att komma in på sidan där tändaren finns. Där finns spionklockor och annat kul också. 

 

   

 

Här ser ni mina två egna tändararmbandsur som jag även kan använda om jag vill. Dessa skall jag inte göra mig av med för snart finns dom inte längre att köpa ute. Jag har visat den i bloggen förut för länge sen.

 

    När man tänder genom att trycka på den svarta knappen på sidan så lyser och blinkar klockan också men det syns inte så väl på bilden.              

 

 

Av Malin wiper - 13 april 2010 11:12

  


Jag bytte skor innan jag gick ut på min promenad och dessa "Ecco" har jag fått av syrran för några år sedan, dom är jättebekväma och bra när man skall gå en lång promenad. Tyvärr gjorde jag misstaget att inte sätta på skavsårsplåster. Jag har tunn hud på fötterna så när jag byter skor så uppstår detta problem jämt än om jag haft skorna för ett år sen. Värst är det mitt bak på hälen och på insidan av foten.

 

  

 

Det var bara att vandra in till Apotekt och köpa dessa plåster som är som en extra hud. Klicka härför att få allmänna råd vid skavsår

 

  

 

Då såg jag att den gamla Apoteksskylten är utbytt så nu går gamla apoteket i graven...  Vi får se hur mycket dyrare allt blir. På dörren satt en skylt där det stod att man kunde få sitt blodtryck taget bara man anmälde sig i kassan. Jag hade för högt undertryck sist jag var till Vårdcentralen så jag skall åka ner till apoteket efter maten och ta trycket. Det verkar vara gratis.

 

   

När man nästan är framme i samhället så tornar detta gamla fina hus upp sig framför blickfånget.

 

   

Här en gammal fågelholk som sjunger på sista versen.

 

   

När jag var på väg hem så mötte jag min man som alltid lyssnar på en ljudbok när han promenerar.

 


Av Malin wiper - 13 april 2010 07:44

  


När jag ändå är inne på gamla tider så kommer här ett musikklipp med den tidlösa Elvis.

 

  

 

Här ser ni min Elviständare. Den är inget märkvärdigt utan finns att köpa med olika bilder och en sån falsk Zippo kostar ca 99:-

 

klicka här för att komma in på Elvis hemsida

 

 

   

Denna läckra gitarr finns att beskåda här . Sidan innehas av en bildkonstnär och illustratör som heter kim Malmborg  

 

Av Malin wiper - 13 april 2010 07:04

                 


Ytterligare en vårdag ser ut att torna upp sig ute. Solen skiner men det är -1.3 grader men det var det i går också sen blev det 12 grader varmt. Vi är uppe rätt tidigt för vi fortsatte att röja på vinden i går men det tar tid eftersom jag måste vara försiktig med nacken och ryggen. När nacken är som sämst så får jag ont i hela ryggen också. Vi har redan blivit av med 4 påsar till second hand och nu har jag fått ihop 4 till men det kommer att bli mer under dan och vi skall åka med detta till grannsamhället dom har en second hand som öppnar 14.00 i dag.

 

   

 

Kassarna står i hallen just nu. Det känns verkligen befriande att rensa bort en massa onödigt. Det är mycket som vi inte använt på länge och man måste ta ett beslut. Nu efter kaffet så skall jag fortsätta att rensa. Min man bär ner från vinden och jag sorterar. Nu är det inte så att jag inte städat vinden förut utan det har varit hur fint som helts däruppe  Det spårade ur av att vi inte orkat och varit sjuka och trötta långa tider.

 

  

 

  

 

Detta fanns att läsa i Aftonbladet häromdan och det är skrämmande att det nu är yngre kvinnor som bränner ut sig och det värsta med det är att har man gått in i väggen ordentligt så får man bestående skador som inte går att reparera. Koncentrationen blir sämre och stressnivån mycket lägre mm. Redan 1986 skulle jag själv ha dragit i handbromsen men hur skulle man kunna veta det då. Ingen pratade om utmattningsdepression på den tiden. Det fanns arbetsgivare som älskade såna som mig för vi arbetade för två och hittade även på en massa lösningar och annat på sidan om. Alla mina skador i kroppen har jag fått p.g.a stress.

 

Klicka här för att läsa om utmattningsdepression i sitt akuta skede   

  

  

 

Såna här krav fanns inte på samma sätt förr. Visst ville man se snygg och modern ut men kraven var inte så högt ställda då och det var skillnad mellan vardag och fest. Alla dessa tidningar med råd om hur en kvinna skall se ut och vara är bedrövliga. Det blir så här när samhället är inriktad på bara konsumtion. Det är lätt att bli påverkad och handla på sig för mycket och inte tänka sig för. Jag är själv intresserad av heminredning och annat men kan inte handla som förut när jag jobbade utan jag får rätta mun efter matsäcken (gammalt uttryck)...    Fast ibland går jag över gränsen än om jag än så länge har mat för dagen och lite guldkant på tillvaron...   

  

     

Av Malin wiper - 12 april 2010 15:53

        

 

Louie Bellson är en av världens bästa trummisar och jag har varit på en konsert med honom i Gävle i början av 80-talet. Jag fick även träffa honom live och prata lite och han var en charmerande person men väldigt uppe i varv så jag som själv är en stressad personlighet blev helt stirrig...     Han var så otroligt pigg och fartfylld...  Jag hittar inte autografen just nu för jag håller på att sätta in alla autograferna i nya album och få bättre ordning. Tyvärr dog han förra året men blev i alla fall 86 år gammal. Jag var medlem i Gävle jazzklubb och umgicks i musikerkretsar.

 

                      

 

Louie Bellson, född Luigi Paulino Alfredo Francesco Antonio Balassoni 6 juli 1924 i Rock Falls, Illinois, död 14 februari 2009 i Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk storbandstrumslagare. Han blev ibland kallad "en av de tre stora" tillsammans med Gene Krupa och Buddy Rich.

 

             

 

Louie Bellson spelade med alla de stora orkesterledarna under storbandstidens glansdagar: Count Basie, Tommy Dorsey, Duke Ellington, Benny Goodman, Harry James och Woody Herman. Under senare år fungerade han som inspiratör och mentor för många unga trumslagare samtidigt som han ledde egna orkestrar. Han var aktiv fram till sin död den 14 februari 2009  

 

                

               

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 19/1

 

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se