Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2010

Av Malin wiper - 29 mars 2010 22:19

            

 

Min bloggvän Sussi har en tävling på sin blogg. Jag har själv anmält mig till den. Kolla priset nedan som är en glasljushållare som ger illusion att ljuset svävar.

 

Klicka här för att gå in på hennes sida och läsa mer. 

 

  

  

 

  

 

Av Malin wiper - 29 mars 2010 17:58

Hittade detta nedan hos min första bloggvän Cattis. Jag har nu svarat på frågorna och mina tankar runt dessa.

 

Skriv ett inlägg om
Hur du vaknade imorse
Vad du tänker på just nu
Och skriv en låt som beskriver just dig idag

 

               

 

Jag vaknade så trött att min man fick fixa en kopp kaffe så att jag vaknade till liv. Kl var 08.00 så det var på tiden. När jag äntligen satt mig vid frukostbordet och tittade ut över vår å så infann sig ett lugn.

 

                                 

 

Just nu tänker jag på att jag längtar efter att åka och hälsa på min son och min väninna ia. Hoppas det kan förverkligas i slutet på april. Vi skulle ha åkt i påsk men min man orkar inte åka så långt än efter hans pärs för ett tag sen då han svimmade och hamnade på sjukhuset.

 

            

 

En låt som beskriver mig i dag är: Melody Gardot med Somewhere over the rainbow. Hon sjunger den så bra och annorlunda. Dessutom är bilderna till klippet helt underbara. 

 


Jag känner mig avslappnad och inte så stressad så denna låt passar bra. Mindfullnessen funkar bättre för varje dag.


             

Av Malin wiper - 29 mars 2010 11:46

  


Om ni vill se en fantastisk film så skall ni se denna "Precious" som fick en Oscar för både bästa manus och bästa biroll. Även Mariah Carey har en liten roll i filmen. Det är ett drama i regi av: Lee Daniels, Ophra Winfrey, Tom Heller och Tyler Perry. Filmen är baserad på en novell "push" by Sapphine. 

 


Paula Nielsen belönades för bästa biroll för sin roll som den missbrukande mor till ett ghetto tonåring och manusförfattare Geoffrey Fletcher vann för bästa manus

  

Hon till vänster är huvudrollsinnehavaren och han till vänster är sångaren, gitarrist och musikproducent Lenny kravitz som spelar manlig sjuksköterska. 

    


Precious Jones

Precious Jones, en 16-årig analfabet, har hela sitt liv varit osynlig.

 

Osynlig för pappan som utnyttjar henne, mamman som slår henne och myndigheterna som bara ser henne som ett i raden av Harlems alla förlorade själar. Men när Precious, gravid med sitt andra barn med sin far, möter en beslutsam och radikal lärare påbörjar hon en resa av utbildning och upplysning. Och Precious lär sig inte bara att skriva om sitt liv, utan gör det även till hennes eget för första gången.

 

Filmen Precious visas under Stockholm Filmfestival 2009.Filmen är så välspelad och smärtsam men man står ut och kan inte lämna filmen för en sekund eftersom det finns en nerv och mening med filmen. Gabourey Sidibe som spelar precious är så otroligt bra och stark i sin rollkaraktär att man tror att hon är den personen. Paula Nielsen som spelar mor till flickan är så otroligt bra att man blir både arg och förfärad och då har man lyckats få fram budskapet. Jag gillade även fotot i filmen och själva sättet att filma på som passade som handen i handsken till handlingen.

 

        

 

Filmen har delat USA i två läger eftersom dom inte vill veta av nån fattigdom.  

Jag vet inte mer vad jag kan säga annat än att det är en stark film som verkligen påverkade mig. Filmen kan inte få mindre än högsta betyg. Alltså 5 filmprojektorer av 5 möjliga.

 

              Av Malin wiper - 29 mars 2010 09:18

    


Klicka här för att kolla in en häftig sida med bl.a paraplyerCreedence Clearwater Revival, CCR, eller bara Creedence, var ett amerikanskt rockband som bildades år 1967. Gruppen bestod av bröderna Tom Fogerty och John Fogerty, båda på gitarr och sång, Stu Cookelbas och Doug Cliffordtrummor. Under gruppens femåriga karriär, gav den ut en uppsjö av stora hits, många av vilka än i dag räknas till klassiker. CCR:s musikaliska ledare var John Fogerty, vars färgstarka person också var en av de bidragande orsakerna till bandets tidiga splittring.


      


Av Malin wiper - 29 mars 2010 08:09

  


Här fortsätter det att regna så snart är snön ett minne blott. Nu har allt skräp kommit upp på gården som vi måste rensa bort. Det är inte så mycket utan vi får fylla bilen och åka till skroten. En del är bara krukor som vi skall ha kvar och jag hoppas dom klarat sig i all snö i vinter. Vi var nog inte i form i höstas eftersom vi inte tagit in allt som bör stå inne. Tack och lov så är våra nya trädgårdsmöbler i tryggt förvar på vår inbyggda altan. Härligt att vi köpte lite nytt förra året då dom reade ut jättefina trädgårdssoffor på IKEA. Som vanligt så är det mina promenader som gäller och sen skall vi börja städa vår vind och rensa bort en massa och det kommer att ta några dagar.

 

  

 

Nu har vi i alla alla fall fått i oss kaffet så vi piggnar till lite eftersom vi är uppe lite senare i dag. Jag nämnde i ett inlägg för ett tag sen att second hand blivit dyrare på sista tiden och många har hållit med om detta. Jag har sett priser på saker som är dyrare än dom var i nypris och då är nåt riktigt galet. Sakerna får organisationerna gratis och dessutom så går man till second hand för att göra fynd och samtidigt skänker man då pengar till välgörenhet. Röda korset har tabbat sig så med skandalen med Donner så jag tycker inte att det är lämpligt att höja priser.

 

  

 

Det är inte meningen att våra pengar skall gå till topplöner för cheferna. kvinnor och några män som jobbar på second hand gör detta ideéllt utan en enda krona. Det har blivit mer fattigdom här i Sverige också så second hand kan vara sista utvägen för många av oss. 


 

Detta kommer mig osökt att tänka på personen som vunnit 215 miljoner, han satsade 70:-. Personen bor i Helsingborg och svarar inte i telefon så dom misstänker att han inte vet att han vunnit. Om jag vunnit så mycket så skulle jag först betala bort skulder på både nya datan, glasögon och annat. Sen skulle vi dela upp allt i två högar och ge bort en summa till våra respektive familjer, släkt och några vänner. Efter det så skulle vi rusta upp vårt hus och även bygga ett garage eftersom vi trivs så bra att bo här. Efter det så skulle vi åka ut på en resa som var så bekväm att vi orkade och hade tillgång till behandling när så behövs för våra skröpliga kroppar. Naturligtvis så skulle vi skänka en del till ett säkert bra välgörande ändamål. Drömma kan man ju alltid...      

 

 

Nu får jag sluta upp att drömma och komma tillbaka till verkligheten och göra det jag måste för att fungera. I lördags när vi var till Jönköping så besökte vi även den nyöppnade gallerian på östra sidan om stan. Den heter "Smedjegallerian" och ligger en gata ner från huvudgatan i dom gamla husen.

 

Klicka här för att se en bild över gatan 

 

   

 

Först gick vi in på den nya denna butik som ligger intill gallerian och man kan även gå ut från butiken till gallerian och där sitta och dricka kaffe precis som inne i denna butik. Den heter "A.Karlssons delikatessbod AB" och där finns det allt möjligt i gourméväg. En delikatessdisk med fina ostar, oliver, korvar, kex, choklader mm. Tyvärr så kunde jag inte fota inne nånstans eftersom det kryllade av folk. Det var Maria Lakatos som tipsade oss om detta.

 

Klicka här för att se bilder och läsa om nyöppnade Smedjegallerian.

 

  

 

Här är min man på väg in och som ni ser så finns bänkar och bord på höger sida och där kan man sitta och fika. Det är bara några affärer som öppnat hittills så det var rätt tomt där än så länge.

 

    

Hälften av dom gamla husen är inbyggda i inomhusgallerian. Det ser rätt fint ut men jag tycker att stället känns kallt och kalt.

 

    

I det röda huset ligger en affär som heter "Rabalder" man kan bara gå in från gatan men ser in i affären från insidan.

 

    

Så här ser taket ut. Jag och min man orkade inte gå där så länge för det var så mycket folk att vi blev supertrötta. 

  

 

Nu har jag surrat så mycket här på morgonen så det är bäst att jag ruckar på ridån och går ut i den regniga naturen medans tid finns...  

 

Hoppas ni får en fin och skön dag....   

 

Av Malin wiper - 28 mars 2010 18:06

  


klicka här för att gå in på en fotosida där denna kamera från 60-talet finns. Där kan ni se fler bilder på kameran och annat. Jättehäftig sida.               

Av Malin wiper - 28 mars 2010 17:22

  

Klicka härom ni vill gå in och titta på gamla kaffekopparNaturligtvis så gick vi in på Café Lakatos när vi ändå var i storstan i går. Det var lite mindre folk den här gången så vi hann få oss en pratstund med Maria Lakatos. Hon skulle gå och se Sarah Dawn Finer med 7 väninnor på kvällen och jag hoppas det blev till belåtenhet. Jag visste inte att hon skulle uppträda i Jönköping så jag får nog gå in och kolla vad som händer i vår region lite bättre hädanefter. Fast vi har svårt numera att bestämma långt före om vi kan gå, mycket kan hända.

 

   

För oss blev det inget slarv utan vi tog varsin nygjord smörgås och dom smakar jättebra och skinkan är av bästa kvalitet. Hon lägger alltid en massa gott på toppen jämt.

 

   

Mannen tog en med solrolsfrön och både ost och skinka.

 

   

Det fanns små marsipankycklingar som lyste mot oss från disken och gjorde sitt tappra försöka att locka oss med det söta goda...  men vi stod på oss.

 

   

Det fanns också några nya chokladbakelser so såg smaskiga ut...

 

  

 

I dag har vi bara tagit det lugnt och jag har mest sett på film och nyss såg jag en gripande höjdare som jag skriver om i ett senare inlägg. Ute har det mest regnat hela tiden. Min man har pratat med sin mamma och min son som skall få en motionsmaskin som vi gett till min mans bror men han använder den inte längre. Det är en "Fitness flyer" som jag köpte på tv-shop för många år sedan och nu är sonen intresserad av den...  Han är mycket för att träna och tar även långa promenader varje dag. Han besöker även gymmet på sitt arbete.

 

   

Så här ser den ut och är fortfarande jättebra och effektiv. Man ställer sig på tramporna och rör sig nästan som man åker skidor och även armarna följer med så det blir en bra träning. Kul att den går vidare till nån annan, när den föregående ägaren lessnat...  

 

  

 

Av Malin wiper - 28 mars 2010 12:03

  

När vi hade ätit på "Raggmunken" i går så gick vi över till Erikshjälpen som hade öppet ytterligare en halvtimme. Det är rätt stort och mycket att gå igenom där. Dom har allt från smycken, husgeråd, möbler, kläder, tyger mm. Det går också att ta få sig en fika där men vi har inte testat än.

 

   

Det fanns otroligt mycket med serviser och annat porslin. Långa rader hyllmeter sprängfyllda men det är inte mycket ändå som man vill ha. Här är väldigt välbevarade tallrikar med en vackert målad ros på alla. För 12 st fick man betala 125:- och dom är i ett kvalitetsmärke som jag inte kom ihåg nu...  Vi har så mycket porslin men behöver fintallrikar men då vill jag ha ovala eller en annan rolig form och lite större än dessa. Storleken på dessa ser ut som en stor asiett eller liten tallrik.

 

   

Detta är en riktig gammal höjdare som kan pryda en passande bredvid en gjutjärnsspis. Den var rätt dyr och lite skadad på flera ställen. Det är ett målat blått handtag längst ner som inte ser riktigt rätt ut.

 

   

Där fanns en riktigt gammal kvalitetsskärmaskin med trähandtag och trästomme. Det är en "Nils Johan" och jag vet inte om det märket finns längre. den var så fin och välbehållen så man kan nästan ha den till en inredningsdetalj....  men då måste man ha ett stort kök...  

 

  

 

Min man hamnade i bokavdelningen som är ett höjdarställe för en bokmal...  som han. 

   

Som vanligt finns det nu hur mycket serviser som helst och dom är praktiskt taget oskadade dom flesta. Denna stod att beskåda i ena fönstret.

 

   

Jag köpte tyvärr denna klockan som visade sig ticka så otroligt mycket så vi var tvungna att ta ner den från väggen direkt. Vi har haft en ovanför bokhyllan i rummet som var jättekul i form av en liten singelskiva med en 50-talsbil på som bild. Den har nu gått ur tiden och vi märker att våra blickar dras dit upp varje gång vi kommer in i rummet. På urtavlan finns både luftfuktighetsmätare och temperatur. Nu går den tillbaka till second hand igen...  Jag skall spara ihop till en 50-tals retroklocka som jag hade inne i ett inlägg längre ner istället. Det lönar sig ibland att köpa lite dyrare när det gäller väggklockor så man slipper detta höga tickande.

 

   

Sen hittade jag en grej som jag skall ha till nästa gissningstävling. Ingen visste vad föremålet skulle användas till men min man kom på det till slut och därför kan jag använda mig av saken....  så håll ögonen öppna för en ny gissningstävling som startar inom kort.

 

          

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Några av mina bästa bilder i ett bildspel

 

Hallstahems elbilspool

 

Christina Grigoryants 23/2 16.00 Kulturhuset

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se