Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2010

Av Malin wiper - 20 januari 2010 13:23

        


Den som först kommer på den felande länken och sätter in en kommentar vinner en trisslott och några recept på vykort.  

   

  

Av Malin wiper - 19 januari 2010 19:44

     

Jag har hittat ett gratisnöje på fredag eftermiddag 22/1 17-19... .  Jönköpings Läns museum har en konstutställning av konstnären Zijo Zolic. Det blir både mingel och musikunderhållning av gruppen "The Odd Couple" som brukar spela på Café Lakatos.

  

      

Klicka här om ni vill veta lite mer om konstnären Zijo Zolic. Han är född 1961 i Bihac, Bosnien.

 

Klicka här om ni vill besöka Jönköpings Läns museums inbjudningssida. 

  

    

Här nedan ser ni en tavla som min man vann för 11 år sedan på ett konstlotteri på vårt dåvarande arbete. Tavlan är målad av en konstnär som heter Curt Hillfon han är född i Stockholm 1943. Han gick på konstfack 1960-1963 och konstakademin i Stockholm 1964-1966. Han är bosatt och verksam i Degerfors på Österlen i Skåne. Motivet på tavlan är en fjäder och alla tavlor på den utställningen var i form av fjädrar i olika färger och valörer.

 

    

Det är svårt att få fram på bild och blir lite konstigt upptill på fjädern.

 

    

Här ser ni en bild på konstnären Kurt Hillfon.

 

Klicka här om ni vill läsa lite mer om honom.

  

Av Malin wiper - 19 januari 2010 10:22

  

Min man kom nyss från tandläkaren och det var inget kul besked vi fick. Han måste rotfylla tanden och det går på 4000:- sen måste han ha en krona och den kostar minst 5000:-. Då frågade min man om han kunde dra tanden istället eftersom den sitter så långt in men det tyckte inte tanläkaren eftersom han tar medicinen Varan och det kan bli svårt att få stopp på en blödning. 

    

 

Vi har haft buffert men nu har jag köpt nya glasögon också och en buffert tar snabbt slut. Detta år började inte bra och vi får gå och fika mer sällan och inte köpa så mycket men det har vi egentligen inte gjort heller utan det har blivit mycket second hand och inga utlandsresor men nåt måste väl en människa ändå få unna sig. Jag har inte köpt så mycket kläder på sista tiden och nu är det bara att gå ner i vikt så jag kan ha sånt som blivit lite för litet och bara hänger i garderoben. I går lyckades vi klara hela dan utan slarv. Vi var rätt desperata i går kväll men försökte hjälpa varandra.

 

                                      

Just nu känns det inte som om jag orkar blogga nåt mer i dag för jag blir så orolig och stressad av detta. Till saken hör att min man mist 4000:-/månad sen han blev arbetslös och det har jag också men ännu lite mer. Jag vet att det finns många därute som är i samma situation. Vi i den här åldersgruppen är inte van att vara fattiga utan har kunnat unna oss saker och även sparat en del men till slut så finns det inget extra kvar längre.    

 

Vi har varit till banken och dom skall dra en summa varje månad till sparande för mig och min man så vi inte råkar illa ut. Nu har det ändå hänt och vi måste ro båten i land. Nu sa min man att han inte behöver kronan direkt utan kan göra rotfyllningen först och ha en lägre uppbyggnad. Tandläkaren sa att många måste avbetala i flera år numera så dyrt har det blivit. Jag är så glad att vi skött våra tänder i alla år så inga stora apparater kommer hela tiden utan blir utspridda.

 

                             

 

Jag får se om jag bloggar nåt mer i dag. Kommer att gå ut på en långpromenad och rensa tankarna. Tur att jag själv varit till tandhygenisten för hon tog röntgenbilder och inget fel syndes på rötter eller annat. Jag blir nog lite positivare framåt dan men nu sitter gråten och oron i halsen. Var tvungen att skriva av mig lite...   .

 

   

 

Sköt om er allihopa...   

Av Malin wiper - 18 januari 2010 17:11

  

Här sitter vi nu och inviger vår nya vaxduk...   . Mr T hade till och med tänt levande ljus för att höja mysfaktorn... . 

 

   

Dessa kaffekoppar såg jag på second hand sist vi var där och dom är rätt färgstarka men det är en uppsjö av små koppar överallt men ingen tycks köpa dom. Jag själv vill gärna ha ett bra grepp på koppen så man inte sitter och balanserar.

 

    

Fotade ett servettställ också som var rätt praktiskt med tandpetare på vardera sida om stället. Ingen dum idé men helst i annan färg och form.

 

    

Här på fönsterbrädan i vardagsrummet har jag ställt en av mina ljushållare som jag köpte på "Butik Ingelund" häromdan.

 

Klicka här för att gå in på hennes hemsida. Jag har även en permanent länk insatt.     

Av Malin wiper - 18 januari 2010 15:58

  

När jag ändå var inne i samhället så passade jag på att fönstershoppa. Här ser ni först Mimmis magasin som säljer både presentartiklar, tyger, garner mm. Sen vår blomsteraffär längt bort.

 

   

I fönstret står dessa fina porslinsbehållare som man kan ha stående på diskbänken för att ha diskmedel i och en hög för diskborstar och det finns många variationsmöjligheter. Jag har sett detta förr men nu har dom fått hem lite nya färger och kombinationer. Jag har inte råd att köpa dessa eftersom dom är rätt dyra och skall man ha alla så går det nog loss på flera hundra. Snyggt är det i alla fall.  

 

   

Jag har gjort min egen lilla budgetvariant som består av saker från IKEA. Denna emaljerade skål kostar ca 40:-.

 

   

Det höga porslinsglaset för diskborstar mm kostar ca 20:- sen hade jag en tillhörande diskmedelsburk i samma som skålen men den blev rostig så jag har nu en vanlig tvålflaska som jag fyller på med diskmedel. Sen kan man ju variera som man vill.   

 

   

Jag gick i alla fall in för att kolla lite och såg en vaxduk på rea som jag inte kunde motstå. Det är kaffekoppar i olika former och massor av text med kaffevarianter på. Den kostade bara 49:-/m.

 

   

Jag köpte lite mer än en meter som behövs på barbordet för att göra även denna variant i form av ett underlägg. Fyra såna skall jag klippa ur och måttar med ett annat underlägg jag har. Det är jättebra att kunna variera. Bordsskivan är lite känslig så vi får slipa och olja in några gånger /år med oljevax.

 

   Nu ropar min man att kaffet är klart så vi kan inviga den nya vaxduken...               

 

 

Av Malin wiper - 18 januari 2010 10:11

The Bangles unplugged. Amerikansk popgrupp som bildades i Los Angeles 1981. Dom var verksamma fram till 1990. Gruppen uppstod igen år 2000.

 

  

klicka här om ni vill gå in på The Bangles hemsida. 



    Lite mer reklam för min sons bok "Bianca" som kommit ut på www.vulkan.se

 

  

Av Malin wiper - 18 januari 2010 09:42

  


Bilderna i detta inlägg kommer från min bloggvän "Kew Grafik" hon tipsar om en bok i dag som handlar om ett otroligt starkt livsöde.

 

Klicka här om ni vill ha reda på vilken bok hon tipsar om i sin blogg.

 

   

 

Vi har nyss vaknat och efter att jag skrivit två inlägg på morgonen så är det promenad som gäller. Det är -2 grader och det snöar lätta flingor så fint. Det verkar som att snön kommit för att stanna ett tag och det känns faktiskt bra. Min man och jag börjar nu vår vandring mot ett smalare och sundare liv. Hoppas vi kan uthärda och stå ut dom första veckorna för då är en liten seger vunnen. Min nacke har varit så pass bra nu att jag väntar med akupunkturen och låter min man göra lite zoonterapi istället på mina fötter. Läste Aftonbladet på nätet om att nu höjs medicinen inför privatiseringen av Apoteket. Det första privata invigdes i Stockholm i går. Då blir det ännu värre för alla som behöver mediciner. Skulle inte förvåna mig om högkostnadskortet försvinner också.

 

   

 

   Denna gitarr är en sparbössa som vi såg när vi besökte Eko-hallen häromdan...  Den var gjord av porslin och är rätt stor.

 

   Alla ni goa bloggläsare.    

Av Malin wiper - 17 januari 2010 19:11

  


Denna skapelse hängde i taket på bion och jag undrar om dom har samma takkronor överallt eller om det är nån lokal förmåga som skapat underverket... 

 

  

 

Nästa film jag vill se är "Snabba Cash" den har fått bra kritik och numera kommer det ofta bra Svensk film som det var bristvara på en period. Joel Kinnaman som spelar huvudrollen är en riktig höjdarskådespelare på frammarch. Har sett lite från trailern och han har det där magiska och medfödda som gör att han blir den rollfigur han gör.

 

     

 

Charles Joel Kinnaman, född 25 November1979, är en svensk skådespelare. Bror till Melinda Kinnaman. Han är mest känd i som rollen "Frank Wagner" i Johan Falk filmerna. Han är idag bioaktuell i filmen "Snabba Cash", baserad på Jens Lapidus succeroman, i rollen som stureplansstekaren Johan "JW" Westlund. Joel är halvamerikan med amerikanskt medborgarskap och bor just nu i Los Angeles.

 

  

 

I Göteborg rustas det nu för den 33:e internationella filmfestivalen. Önskar att man hade råd och ork att bo en vecka på hotell och bara gotta sig i alla filmer. Där får man se filmer som inte går upp på dom vanliga biograferna och det är intressant.

 



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards