Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2010

Av Malin wiper - 23 januari 2010 11:46

  


Vi har liten toalett men vi får i alla fall igen dörren och slipper sitta på halva toaringen...  som på toalettbilden ovan. Här blir det morgonrocksdag och behandling av nacken. Det är möjligt att jag kommer ut lite senare i dag.

 

     

 

  

 

Jag sitter just nu med en ispåse på nacken och först lägger jag in den i en diskhandduk för att det inte skall bli för kallt. Jag har flera såna isgelepåsar som jag köpt på Apoteket.

 

  

 

Jag viker ihop och lägger en vanlig mjuk halsduk under så jag kan knyta om mig allt och inte behöver ligga i sängen. Har man en nackskada som påverkar synen och öronen när man är som sämst så är ispåse det bästa alternativet. Dimsynen försvinner efter en stund.

 

  

 

  

 

Hjälper det inte fullt ut så tar jag till det tunga artelleriet och kombinerar med Voltarensalva 2 gånger/dag. Dom andra salvorna på apoteket är inte lika effektiva som denna. Jag har en känslig mage så att ta avslappnande värktabletter är inget alternativ för mig.       

  

 

 

Av Malin wiper - 22 januari 2010 19:27

  


  

Vi är nyss hemkomna från Jönköping där vi minglat på vernissage. Vi har haft det toppen och jag måste säga att jag gillar hans konst som är lite som ett collage. Rätt som det är så har han satt vykort eller en grekisk gudinna eller annat i sina verk. Jag tycker han har en egen stil och varierar sig inom den ramen. Jag frågade konstnären om jag fick fota lite av hans tavlor och det gick jättebra.

 

    

Jeanette Gustavsson som spelar med i The Odd couple" jobbar som utställningsansvarit på Länsmuseét. Hon pratade lite om utställningen och hälsade alla välkomna. 

 

   

Så var det dags att presentera konstnären själv innan vi kunde börja gå omkring och njuta av konsten.     

 

    

Nere i foajen hängde denna tavla som sträckte sig över en hel vägg. Tavlorna skall helst ses i verkligheten och på nära håll kommer det fram saker i tavlorna som man blir överraskad av och inte ser direkt. Hans tavlor kostar från 9.500:- till ca 25.000:- Vill man ha tavlan ovan som är i flera sektioner så får man betala 150.000:- Den passar nog bäst i en offentlig miljö.

 

    

Bandet satt igång och spelade medans vi andra gick omkring och njöt av att kolla Zijo Zolics verk. 

 

    

Vi går upp en trappa upp där det finns lite mer tavlor och i så pass storlek att man kan ha dom i ett normalt hem. Här föreställer jag mig ett brinnande hus.       

 

   

Vinet börjar ta slut för det är ganska mycket folk. Jag lät Mr T ta ett glas vin så körde jag hem.   

 

   

Det fanns flera tavlor som jag hade kunnat tänka mig ha hemma. Denna har en slarvigt målad fuskram som passar bra till hans stil. Han har placerat ut en stämpelliknande rundel på många av sina verk och i den ser det ut som att det är utspilld rosévin. Som ni ser har han en fyrkantig ruta längst ner och i allt som är målat kan man se figurer av olika slag. 

 

   

Denna tavlan har skoavtryck som tycks vandra över tavlan. Hans målningar är jätteläckra att se i verkligheten.

 

   

Jag gillar den här som bara har stämpeln och en bild och är lite indiskinspirerad i sitt motiv.

 

   

Tack för era läsvärda och gulliga kommentarer som jag svarar på lite senare för nu är jag så trött och vill njuta av Let´s dance. Ha en riktigt fin kväll...    

 

  

Av Malin wiper - 22 januari 2010 13:19

  


Ang viktminskning så använder jag mig inte av vågen för då tappar jag lusten direkt. Jag är mer överviktig än jag ser ut eftersom jag lägger mest på höfter, baken och låren än om övriga kroppen inte är smal heller. Jag använder mig av måttbandet som är en bra måttstock. Sen märker man på kläderna att dom sitter lösare. Vi är bara inne på dag 5 än så länge och för mig brukar det börja hända lite efter 14 dagar.

 

  

 

Nu skall vi snart åka iväg till Jönköping för att besöka Jönköpings Läns museum och mingla på konstutställning...  Tyvärr kan vi inte dricka nåt glas vin som dom kommer att bjuda på eftersom en måste köra bilen och alkohol innehåller för många kalorier och kolhydrater. Vi skall ändå kosta på oss att njuta en stund på Café Lakatos men då blir det en smörgås till kaffet.

 

  

 

Har sett bland bloggarna att det är rätt många som försöker att gå ner i vikt nu efter julen. Det känns lättare när man är två som hjälps åt. Min man var på väg att ta en tallrik till av soppan och jag var där och sa stopp direkt...    han kollar upp mig också så jag inte smyger ut i köket på kvällen och öppnar kylskåpet...  i går höll jag på att bli galen så sugen var jag. Jag tyckte extremt illa om förslaget om att gravt överviktiga skulle få betala dubbelt så mycket för att flyga. Det är diskriminerande och skall små smala personer betala halv avgift då?. Skall långa människor betala extra?, man kan dra det hur långt man vill.

 

Denna symfoniorkester heter Liepaja och Melo-M. Står inte mycket skrivet om dom men jag tycker klippet är häftig och roligt. 

 

 

Av Malin wiper - 22 januari 2010 08:36

  Jag har fått den här fina awarden av Sussie

Tack snälla du

Den för med sig lite förplikterser.. 

 

A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna
award!

 

Jag ska tydligen hitta på 7 intressanta saker om mig själv! det är inte lätt men  Jag  skall försöka. Vet inte vad jag skall välja.

 

1. Jag avskyr att få för mycket mat på tallriken när jag är ute på restaurang. Då menar jag ett helt lass med mat utan nån fantasi och uppläggningsförmåga. Därför passar den moderna uppläggningen med lite men vackert att titta på för mig. Det har hänt att jag lämnat maten och smugit mig diskret ut från matstället...  

 

2. Jag har svårt att ljuga, det kommer alltid fram till slut.

 

3. Alla trodde jag skulle bli sångerska när jag växte upp men var så blyg att jag stog bakom ett draperi och sjöng.

 

4. Jag tar gärna ut alla sorger i förskott och har ett dåligt tålamod. Om jag vet att jag har nåt framför mig som skall hända så kan jag inte bara luta mig tillbaka och ge mig till tåls.

 

5. Min snabbhet är både min styrka och svaghet.

 

 6. Jag har livlig fantasi och inlevelseförmåga

 

Jag hade velat ge en award till alla mina bloggvänner men resten får jag ta nästa gång. För mig känns det svårt att välja ut 7 vill alltid ha med alla. Förra gången tog jag dom som inte är med nu.

 

Skickar denna vidare till:

 

Annelie

 

Berith

 

Lambergsfrua

 

Fru Gretas pyssel

 

Lenas lilla

 

Pisan

 

margit Holm

 

 

Av Malin wiper - 21 januari 2010 17:11

  

I går när jag var till Butik Ingelund så fick jag en cd skiva av ägaren Christina Randow. Hennes man spelar i gruppen Blue Rain och deras musikstil är folk/rock med lite Irländska inslag.

 

                                             

 

Så här står det på deras hemsida:

 
Blue Rain regerade den lokala musikscenen i Vaggeryd under 1990- och början på 2000-talet. Ingen Hjulafton var komplett utan deras framträdande, och de var en frekvent akt på pubar och restauranger.
 
Trots att de tidvis var kända som ”det irländska bandet” tack vare  den populära låten Long Hot Summer (senare titelspår på deras andra album), är musiken mer att beskriva som en blandning av Rolling Stones, John Fogerty och Tom Petty.
 
Kent Norberg, bandets frontfigur, skriver låtar med texter om livet runt honom, både nära och ute i världen. Idag kan bandet välja från en diger katalog om ca femtio låtar inför livespelningarna.
 
Bandet tog en paus 2003 men återförenades igen 2009. 

 

           
 
Klicka härför att gå in på deras hemsida. Där kan ni lyssna på låtar med gruppen. 
  
 
Jag har nu lyssnat på skivan och både jag och min man tycker att dom är skickliga musiker. Jag Skulle vilja gå och lyssna på dom nång gång så jag skall fråga vart dom spelar härnäst. 
 
    
 
Låten "Love must come first" är den min man och jag gillar bäst.
 
 
Av Malin wiper - 21 januari 2010 09:17

  

 

Erik Torsten "Totta" Näslund, född 1 april1945 i Sandviken, död 19 juni2005 i Göteborg, var en svenskmusiker och skådespelare.

Näslund växte upp i Köpmanholmen och bosatte sig 1970 i Göteborg. Han uppmärksammades som musiker under progg-vågen, då han var med först i Nynningen och sedan i Nationalteatern. Han var också en av frontfigurerna i Tältprojektet. Sedan proggen dött ut har han bland annat varit verksam som bluesartist i Tottas bluesband. Sin stora berömmelse bland de breda folklagren fick Totta med sina soloskivor som gjordes efter 1995.

 

Han avled 2005 efter lång tids sjukdom i cancer. Totta blev 60 år gammal 
   


Klicka härför att komma in på sidan där jag hittade denna bild   Av Malin wiper - 20 januari 2010 20:59

  

I dag gick vi tillbaka till Butik Ingelund för jag ville ta lite mer foton. Dom har skyltar på två ställen och denna sitter på en träställning som ser ut som en mjölkpall men nygjord.

 

Klicka här för att komma till Butik Ingelunds hemsida.

 

  

 

Jag fick inga bra bilder förra gången på deras smycken. Det var inte så lätt att fota nu heller för silver mot vitt är inte så lägg men nu lyckades det lite bättre. Deras smycken går i silver och svart.

 

   

Här är det både halsband, örhängen och armband på 4 sidor om montern.

 

   

Här en närbild på ett av hängsmyckena. Det var jättefint och lite annorlunda. 

 

   

Hon säljer jättefina gratulationskort också i färgskalan svart, silver och vitt.

 

  

Dessa fina skålar såg jättetunga ut men det var dom inte. Dom finns i två storlekar plus en liten i en annan form. Om nån vill ha reda på priserna på sakerna så är det bara att säga till så frågar jag Christina. Jag borde ha skrivit upp men jag tror den mellersta skålen kostar 150:-.

 

    

Hon har massor av jättefina och bra barnböcker i en trådbokhylla.

 

    

Allt är så stilfullt inrett.

 

    

Jag är nu lycklig innehavare av Nostalgiboken om godis & glass... 

 

    

Det är dessa två kvinnor som är upphovet till boken. Journalisten och författaren Annica Triberg och textilutbildade Eva Kallhed. Fotot står Albert Håkansson för. Jag kommer nu att gå i nostalgins godismarker varje gång jag slår upp denna ljuvliga bok som sträcker sig från 50-talet fram till 80-talet.

 

        

 

Av Malin wiper - 20 januari 2010 15:45

     

 

Jag fick direkt in en vinnare som kom på vad som tillkommit på min header.

Så här kommenterade hon:

 

Jag tror bestämt att bänken fått sig en besökare. Vinnaren heter Christel och verkar inte ha nån blogg.

 

   Tack för att du ville vara med i minitävlingen...   

 

  

 

Här är priset: en trisslott och 4 recept på vykort. Du kan mejla in din adress till: wiperium@hotmail.se  Kopiera mejladressen istället för att klicka på den för det funkar inte att mejla in på det viset. klistra in den när du mejlar din adress.

 

   Två av mina bloggvänner har inspirerat mig till denna tävling. Dom skrev i en kommentar att dom skulle vilja sätta sig på bänken...    

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se