Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2010

Av Malin wiper - 26 januari 2010 07:15

     


Guldbaggegalan började bra men blev ett magplask. Ingen som helst musikunderhållning att prata om utan skådespelare som härmade hårdrocksgrupp var det enda som bjöds på. Tydligen har svångremmen varit framme på svt. Annars vann dom som skulle vinna en bagge. Noomi Rapac var fåordig med sitt: tack, tack, tack och det var lite trist. Såg att jag missat 2 svenska filmer som skall vara bra. Apan och Det enda rationella.

 

  

 

Dom får jag se på dvd. Bästa manliga skådespelare blev otippat för mig Klas Ljungmark som tydligen gör en toppenprestation i "Det enda rationella" där han spelar mot Pernilla August. Klas Ljungmar kan ses på tv 1 i "Andra avenyn" som gangster. Han höll ett humoristisk tacktal och verkade vara en härlig person. Johan Glans var en katastrof och jag fick inte fram ett enda skratt åt hans skämt, dom fastnade i halsen.

 

  

 

Att jag är uppe så tidigt beror på att vi skall åka till min mamma om några timmar. Ute är det -19 grader. Önskade att en sån här bil körde fram till dörren och hämtade upp oss med tillhörande privatshaufför. Längst bak en liten futtig camper...  den verkar gå att köra från vilket håll som helst och man undrar om en sån finns eller om det är ett montage. Det kan ju finnas nån galning som bygger osannolika bilar för sitt nöjes skull.

 

        

 

Nu blir det inget mer bloggande förrens i eftermiddag då vi är hemma igen.

 

   

 

Jag önskar er alla en fin och händelserik tisdag...    

  

Av Malin wiper - 25 januari 2010 20:17

  


Nu har jag en högtidsstund med Guldbaggegalan och öppningsnumret var jättebra och ännu bättre hade det varit om Johan Glans hade kunnat sjunga...  Lena Endre kunde faktiskt sjunga hjälpligt.

 

  

 

Hoppas verkligen att en av filmerna i Stig Larsson triologin vinner som bästa film. Alla tre filmer borde vinna egentligen som en helhet. Sen att Noomi Rapace vinner bästa kvinnliga huvudroll tar jag för givet. Det har gjorts många bra filmer 2009 och det verkar fortsätta även i år.

 

  

 

Hittills är galan jättebra och jag måste fortsätta titta nu. Johan Glans är lite fånig och inte en komiker i min smak. Lite lättköpta skämt tycker jag att han körde med.

 

   Ha en fin kväll...   

 

 

Av Malin wiper - 25 januari 2010 14:18

 

 

Här ser ni ett Star wars schackbräde för inbitna Star wars-fan

 

Klicka här om ni vill gå in och kolla sidan 

 

Jag spelar ledmotivet till Star wars för min son som älskar dom filmerna och även samlar på lite Starwars prylar. Han har själv spelat massor av sån musik när han var med i en blåsorkester

  


John Towner Williams, född 8 februari1932 i Floral Park, Long Island, New York, är en amerikanskfilmmusikkompositör. Han är en av de mest erkända filmmusikkompositörerna i världen. Bland Williams mest ihågkomna filmmusik hör temat från Stjärnornas krig-filmerna, Indiana Jones-filmerna och Hajen. Fram till 2006 har han fått 45 Oscarsnomineringar, det är bara Walt Disney som har fått fler.


  


John Williams med sin oscar.

Av Malin wiper - 25 januari 2010 13:45

  


 Gör lite mer reklam för min sons bok "Bianca" som är en scifi roman. Den finns att köpa på www.vulkan.se där kan man även läsa några sidor ur boken så det går att få en inblick i vad den handlar om.

 

 

 

  

 

   Detta bokmärke i rostfritt stål kommer från "my Heart" presenter från hjärtat. Den kostar 79:-

 

Klicka här om ni vill besöka sidan som har mycket annat också 

 

  

Av Malin wiper - 25 januari 2010 08:26

     


Mr T fixar frukost så jag får göra mina inlägg på morgonen. Nu är det kyligare ute igen -15 grader. Tur att vi köpte en påse med solrosfrön till änderna. Kommer det att vara så här kallt så får vi nog mata svanarna också. I morgon skall det vara en ljusmanifestation ang sjukreglerna men jag har sökt som en galning på nätet och hittar ingenting om detta. Det är så dålig upplysning i detta att jag får ge upp. Åker till mamma istället och följer med henne till sjukhuset. Hon har såna besvär med sin näsa och fått stå i kö i ett helt år för att bli undersökt. Hon har polyper som dom inte velat operera bort för hon är så gammal, istället har dom gett henne medicin som skulle ta bort polyperna men så har inte skett. Nu skall det utredas om dom ändå skall operera henne. Hon är fysiskt stark så jag tror hon klarar detta.

 

  

 

Jag skickade ut Mr T med kameran i går för att fånga våra sångsvanar med kameran. Tyvärr fick han zooma in rätt mycket eftersom dom var en bit ut i vattnet. Ibland kommer dom springande för dom tror det vankas mat. Sångsvanar har inget fint läte men dom låter ju i alla fall, det gör ju inte knölsvanar. Vi har sett många dramatiska scener nere vid ån när sång och knölsvanar drabbat samman. Vi har filmat det hela och det gäller att jag lär mig nån gång att lägga in klipp på Youtube som inte skall vara så svårt. Får be min son att visa mig.

 

 

 

Här följer ett litet axplock av dom bilder Mr T tog. 

 

  

 

  

 

  

 

  

 

 

 

   Hoppas ni alla får en fin måndag.


 

    

Av Malin wiper - 24 januari 2010 13:30


Min väninna ia och jag pratade i går över msn och jag frågade hur hennes hund mådde och då fick jag en massa bilder på henne som är så fina att jag sätter in dom här. Trots att ia och jag känt varandra så länge nu och träffats flera gånger så har det inte slumpat sig så att jag träffat hennes hund. Nästa gång vi åker till min son så skall vi även åka till ia och hennes familj och hälsa på. Hon bor bara 8 mil från min son.

 

   

Här är hon bara en liten valp. Hon fyller 6 år i maj. Det är ia:s son som håller henne så fint. Diva är en Jack Russel med korta ben.

 

   

Här är hon lite större och så söt så man smälter...  

 

   

Likaså här. Bilderna är fantastiska.

 

   

Här är hon vuxen och ligger och sover i tvättkorgen med ren tvätt...  

 

   

 

Mattan var rolig att leka och busa med. Kolla in tungan...

 

 Jag hittade ett självlysande koppel på en sajt.

 

Klicka härom ni vill gå in på sidan som har annat också.

 

Klicka här om ni vill läsa lite om hundrasen Jack Russel  

 

  

Av Malin wiper - 23 januari 2010 16:58

     


Jag bara latar mig i dag och kollar på film och sköter min nacke. Det känns lite bättre efter både kyla och salva. Detta får jag tyvärr leva med så man blir van. Synd bara att man inte orkade gå ut i det fina vädret. Jag lyssnar just nu på WWR som min väninna ia sköter om i dag som Dj. Jag har fått önska en massa låtar som jag njutit av. I kväll är det sista avsnittet av Stjärnorna på slottet och det känns tråkigt. Den här omgången har varit den bästa tycker jag. Deltagarna har inte bråkat och tjafsat lika mycket. Dessutom är det så kul att dom är så härligt barnsliga, dom lever verkligen ut och tar till vara på tiden på bästa sätt.

 

  

 

Jag såg en film häromdan "De andras liv" som fått en massa priser och inte är en dussinfilm. i huvudrollerna ser vi bl.a Ulrich Mule och Ulrich Tukur. Filmen är från 2006 och är ett drama.

 

   

 

De andras liv, originaltitel Das Leben der Anderen, är en tyskfilm från 2006.

Det är en samtidigt skrämmande skildring av det östtyska övervakningssamhället och Stasis metoder, som en skildring av människors möjlighet till förändring. Filmen är regissören Florian Henckel von Donnersmarks debutlångfilm och vann Oscar för bästa utländska film vid 2007 års gala.

 

  

 

Lite om vad jag tyckte: 

 

Man får en inblick hur det kan te sig i ett övervakningssamhälle. Det gäller att  passa sig för vad man säger för det kan tolkas på ett annat sätt. Vem som helst kan ange dig än om du inte gjort nåt. Det går inte att berätta så mycket men filmen var verkligen sevärd och tankeväckande. Det är ett krypande obehag och en rädsla som gör att folk inte kan slappna av och leva sina liv som dom vill. Man får inte se nåt våld men men det känns ändå under huden att nåt otäckt försiggår bakom kulisserna. Jag kunde inte slita mig från filmen utan satt som klistrad. Filmen utspelar sig i Östberlin med början 1984. I förgrunden står den till synes känslolösa stasimannen Gerd Wiesler som får i uppdrag att övervaka författaren Georg Dreymann och dennes flickvän. Sen händer intressanta vändningar som inte skall avslöjas om nån vill se filmen. Jag fick tag filmen  när jag köpte 3 filmer för 199.

  

Jag ger filmen 4 filmrullar av 5 möjliga.

 

           

 
Av Malin wiper - 23 januari 2010 12:31

  

 

När jag var barn så var det poppis med sk lappmössor. Jag älskade min med en stor tofs upptill. Dom såg lite olika ut.

 

Jag hittade mössan på denna blogg 

  

 

Sofia Jannok, född 15 september1982, är en svensk-samiskartist, sångerska, låtskrivare och programledare i radio från Gällivare. Tillsammans med Mariela Idivuoma var hon programledare vid musikfestivalen Liet-Lávlut2006. Jannok ledde programserien Mailbmi – små folk stor musik i Sveriges Radio P2.

Sin inspiration och sin kraft hämtar Sofia Jannok från en blandning av olika musikinfluenser, som visa, pop, jazz och jojk. Hon sjunger oftast på nordsamiska och skriver sina låtar även på både svenska och engelska.

Sofia Jannok ingick tidigare tillsammans med Anna Kärrstedt i duon Sofia och Anna.

Hon uppträdde i mellanakten i Melodifestivalen 2009 med Waterloo på samiska

 

 


Klicka här för besök på sidan

 

 

Klicka här för att komma in på sajten "Samiska slöjdare och hantverk"

 

Här följer ett axplock av våra samearbeten.

 

   

Den här kniven fick min man sist han fyllde jämna år av syskon och mamma. det ätt samearbete som kommer från Vuollerim och materialet är sjödränkt ek från ett gammalt vrak som använts för att laga skeppet Wasa.

 

   

Här en liten ask som min man tror att samerna haft salt i. Den är väldigt tät när locket är på.

 

   

Dessa örhängen i Karesuandosilver har jag fått av min man plus både halsband och fler örhängen som jag inte hittar just nu. Det var länge sen jag hade på mig dessa.
Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se