Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2009

Av Malin wiper - 28 december 2009 15:42

 

Bilden på brevpressen ovan hittade jag här 


  


Jag har satt in en ny tillfällig header över nyår och det är utsikten från mitt fönster. Jag kan ju inte stå som en tomte nu när julaftonsdagarna är över... . Hoppas ni alla har det bra och att inte snön smälter bort för fort, tråkigt för barnen som äntligen fått lite snö att åka pulka i. Min son har börjat jobba i dag så han har det fullt upp. Min mage har lugnat ner sig lite och det beror på den magvänliga lunchen.

 

   

Jag kan varmt rekommendera Lammhults kalvsylta som är jättegod. Jag klarar inte av hårda och sega syltor. Jag gillar egentligen inte kalvsylta men smaken på denna är så god och smakrik. Det är ett litet familjeföretag i hjärtat av Småland som tillverkar kalvsyltan. Den har dessutom fått en ny förpackning.

 

Klicka här för att besöka deras hemsida.

 

 

Av Malin wiper - 28 december 2009 13:41

  

 

 

I går såg jag filmen "Love Happens" som är en romantisk komedi från 2009. Regissör är Brandon Camp och i rollerna ser vi: Jennifer Aniston, Aaron Eckhart, Dan Foyler, Judy Green, Martin Sheen mfl.


 

Handlingen:

 

Aaron Eckhart spelar en man som mist sin fru för tre år sedan i en bilolycka. Han arbetar numera med seminarium för andra i samma situation som honom. Dom har work shops för att ta itu med sina rädslor efter sina förluster av anhöriga. Själv har han inte bearbetat sin sorg och har en massa hyss för sig som att gå uppför 10 trappor mm. Han träffar en florist (Jennifer Aniston) på hotellet där hon dekorerar fina blomsterarrangemang. Han har skrivit en bok som gör att han får fullt med folk och uppmärksamhet på sina seminarium. Berättar inte mer om ni skall se filmen.

 

Filmen hade kunnat göras mycket bättre eftersom temat var bra. Det var långt ifrån den sämsta komedin jag sett men jämför man med handling och skådespeleri i ex Love Actually så är den en B-rulle. Jennifer Aniston ser och spelar lika från film till fim och sen har hon även stannat i ålder som många skådespelare gör så länge det går. Eckhardt har ju i alla fall lite livstecken i ansiktet och kan röra på detsamma. Jag tyckte ändå att filmen var sevärd och roande. Fick faktiskt en tår i ögat på några ställen och även lite skratt. Filmen var en behaglig liten bagatell som passade mig just då. Jag hade nämligen sett några av dom filmer jag köpt på second hand och dom flesta var riktiga bottennapp. 


 

Jag ger filmen 2 starka regissörsstolar av 5 möjliga... .

 

        

 

 

Av Malin wiper - 28 december 2009 12:55

     


Jag trodde att jag skulle kunna gå ut i dag men tydligen tålde inte min mage dom två hårdbrödsmörgåsarna jag åt i morse. Borde ha gått på diet lite längre efter maginfluensan. Nu är jag helt uppsvullen och har fått IBS på besök... . Har även en förlamande trötthet så det är lika bra att vara inne och ta det lugnt med nån bra film. Mr T skall iväg sen när videobutiken öppnar för att hyra några filmer åt mig. Nu kommer jag att få leva på diet med vad allt det innebär. Inga smörgåsar, bara kokt mat. Min man var ut och handlade lite nyss och i dag blir det kalvsylta som är mild för magen och bara grönsaker till som magen tål. Det är inte lätt att inte kunna äta bröd nu på ett tag så jag har ett knep:

 

Ta ett stort salladsblad

lägg på en skiva kokt skinka

på toppen läggs lite keso

 

rulla sen ihop och ät till en kopp te eller vatten istället för smörgås.

 

Klicka härför att läsa om IBS. Allt som står där stämmer inte på alla. Vi är olika individer.

 

       

  

Av Malin wiper - 28 december 2009 10:29

  

The Kinks var en brittisk pop/rockgrupp som bildades 1963 i London och gjorde sin sista livespelning 1996. Bandet är dock inte formellt upplöst, och rykten om återförening av gruppens originalsättning cirkulerade i pressen runt årsskiftet 2007-2008.


Klicka här för att läsa mer om The Kinks

Av Malin wiper - 28 december 2009 09:44


   


Typiskt att vi vaknat för sent ändå har jag fått en ny väckarklocka av min man i julklapp men det gäller att använda den också... . Magen blir bättre och bättre så i dag skall vi i alla fall gå ut och gå. I år kommer jag att ha ett nyårslöfte och det har jag inte haft på många år. Säger inte vilket förrens jag ser om jag lyckas. Det känns så tomt efter att min son åkt. Tur ändå att han bara bor 35 mil bort. Förut bodde han 67 mil härifrån och det var inte roligt. Sätter in lite vinterbilder som jag fått av honom. Jag tror inte han tagit dom själv än om han är bra på att fotografera. 

 

   

Min man står i duschen och sen är det min tur så det dröjer länge innan vi blir klara i dag. Snön håller på att smälta bort och det duggregnar lite. Vi får antagligen ett snöfritt nyår. Vi har inte bestämt nåt men funderar på att åka till mamma över dan eftersom vi inte kunde träffa henne på juldagarna. Nåt festande blir det ändå inte för jag orkar inte efter denna magsjukan och även nackbesvären jag haft en längre tid.

 

   

Jag var in och kollade nyheterna och nu blir det många i Nynäshamn som får fira nyår utan bostad p.g.a den stora branden. Tänk att bara stå utan allt som fanns i deras hem. Det är många minnen i form av kort och annat som har ett värde än om man får vara glad att överleva en sån gång. Hoppas dom får all hjälp dom behöver och tas om hand på ett bra sätt. 10 hus är i fara just nu och 60 personer är evakuerade. Det stod inget om brandorsaken, det vet dom nog inte än. Sen dessa stackars flyktingar som blivit dumpade i Sävsjö. Jag skulle dö av klaustrofobi om jag blev instängd i en kontainer i 18 timmar. Det var så härligt att se att dom blev så väl omhändertagna. Hoppas nu inte detta slutar i tragedi efter allt som myndigheterna ställt till med dom sista åren.

 

   

Klicka härom ni vill gå in och kolla sidan där denna brevpress finns.  

 

När jag såg denna brevpress på en sida så började jag tänka på min morfar som är borta för länge sen och jag hann inte lära känna honom riktigt. Ser hans stora skrivbord framför mig med en rund fin brevpress stående på sidan. Gillade mönstret inuti som var olika lila tror jag och inuti blomformationer. Stod alltid och kollade på den och lyfte upp den för att se mer. Nu har brevpressarna antagit andra former också än dom runda. Jag har själv en som jag köpt på ett glasbruk när vi varit ute och åkt.

 

    

Så här ser min ut och kommer från "Gusums glasbruk". Jag köpte den när vi bodde i Katrineholm och vi var ute och åkte runtomkring i bygden som vi brukar göra. Paret som hade glashyttan kom ursprungligen från Tjeckoslovakien.

 

Klicka här om ni vill gå in och kolla på deras hemsida.  

 

Har ni andra nån eller några brevpressar?. I så fall kan ni väl lägga ut bild på era bloggar. Jag tycker dom är så fina och det skulle vara kul att få se lite olika sorter.

 

ag önskar er alla en fin måndag...  nu skall jag gå och försöka snygga till mig.    

 

 

Av Malin wiper - 27 december 2009 14:36

         

Duett med Mary J.Blige och U2 "One"Av Malin wiper - 27 december 2009 14:02

      


Tråkigt att författaren Vilhelm Mobergs dåvarande hem brunnit ner. Alltid tråkigt när kulturskatter går upp i rök. Han bodde där i omgångar. Huset kallades Söderäng och låg på Väddö i norra roslagen. Huset brann ner på annandagen och gick inte att rädda.

 

        

 

Smålänningen Vilhelm Moberg flyttade dit på 1950-talet efter att ha spenderat en lång tid i USA.

 

    

Här står Vilhelm Moberg vid sin skrivarstuga på Väddö.

 

Klicka här om ni vill veta mer om branden  

 

Han var ofta med i tv när jag växte upp och mina föräldrar tyckte väldigt bra om honom och hans böcker. Pappa var en bokläsare av rang. När jag tänker på "Utvandrarna" så har nog dom flesta någon i släkten långt tillbaka som har utvandrat till Amerika. Jag har rätt många på min mammas sida.

 

   


Av Malin wiper - 27 december 2009 10:42

  

 

 

Denna musiker lyssnar Babben Larsson på just nu för hans bra texter. Jag tycker inte att han har så bra röst så jag lessnar efter ett tag. För mig är röst och melodi lika viktig som text.

 I går hade mannen köpt Aftonbladet med extra bilagan "Härligt hemma" Där har Babben Larsson en krönika på slutet av tidningen. Henne såg jag uppträda tillsammans med Lasse Karlsson på Chokladfestivalen i Linköping för två år sedan. Det var ett konferanscentrum med en stor teaterlokal. Vi visste inte att hon och han skulle vara där så det blev en överraskning. Dom hade några föreställningar på dan och vi gick på den sista så vi inte missade nåt på festivalen.

 

 

  

 

Babben och Lasse karlsson fyllde verkligen upp scenen med sin roliga stå uppkomik. Han var lika bra som henne i denna föreställning. Dom hade ingen rekvisita utan stog där helt ensam på en stor tom scen och ändå kunde det bli så bra och kul. Dom hade med sig ett nytt ungt stjärnskott som dom ville presentera men vi tyckte inte att han höll hela vägen men han hade inte så stor erfarenhet än. Trots att dom haft två föreställningar före på dan så var det nästan fullsatt. Hur i hela friden kunde jag låta bli att ta autografen även denna gång...    jag hade fått för mig att det var lite fånigt och barnsligt. Man har sina knäppa stunder.

 

   Så här ser komikern Lasse Karlsson ut.

Presentation

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Vaggerydstorget

   

Arkiv

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Tematrädgårdar Enköping

 

Evenemang i Västmanland

  

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Bildspel Volvo PV 29/6 2019

 

Onedotzero promo

 

Doug Seegers Officersmäss Västerås 4/8

 

Woodstock 50 år. Hyllningskonsert Västerås 18

 

Åsby Hem & Trädgård

    

Boka bord på Restauranger

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Fitness Center Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Kulturhuset Hallstahammar

 

Hammarteatern Hallstahammar

   

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Supernova Sightseeing Bipolar piano disorder

 

Sonens filmklipp från Båtmässan 2018

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se