Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2009

Av Malin wiper - 29 december 2009 23:17

  

 

Odetta Holmes, () December 31, 1930 - December 2, 2008, känd som Odetta, var en amerikansk sångare, skådespelare, gitarrist, låtskrivare och en människorättsaktivist, som ofta kallas "The Voice of medborgarrättsrörelsen". 

 

En viktig person i den amerikanska folkmusiken återupplivandet av 1950-talet och 1960-talet var hon inflytelserika musikaliskt och ideologiskt till många av de viktigaste uppgifterna i folk-återupplivandet av den tiden, bland annat Bob Dylan, Joan Baez, Mavis Staples och Janis Joplin

 


Av Malin wiper - 29 december 2009 21:44

  


Mästerregissören James Cameron är tillbaka med ett actionpackat äventyr olikt allt vi tidigare sett. AVATAR tar oss med till en spektakulär ny värld bortom fantasins gränser där en motvillig hjälte tvingas ta stridför vad han egentligen tror på.

 

   James Cameron Regissör
 
 

 

Den desillusionerade marinsoldaten JakeSully skickas tillplaneten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allteftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.


 

 

 I rollerna: Sigourney Weaver, Sam Worthington, Zoe Saldana, m.fl Det är en sci-fi, action, äventyr.  

    



Filmen är magisk, vacker, spännande, skrämmande, hoppfull och har ett budskap. Den är 2.40 tim lång men man upplever den mycket kortare p.g.a att det händer nåt hela tiden som man vill vara delaktig i. Fotot är makalöst och skådespelarna jättebra. Animeringarna är suveräna och man upplever skogsfolket na´ner som levande varelser. Jag skulle kunna se om filmen i morgon så bra var den. Kände efter ett tag lite ilska för det kändes lite som det som händer med regnskogen då man bara skövlar och kör bort urbefolkningen till varje pris utan känsla och reson. Kan varmt rekommendera er att gå och se den. För att få den ultimata upplevelsen, se den på bio.




Jag ger filmen 5 filmrullar av 5 möjliga.


              



Av Malin wiper - 29 december 2009 09:31

  


Snön ligger kvar och solen tittar fram. Jag är piggare så nu gör vi ett nytt försök att åka till Jönköping. Jag känner mig som en fånge när jag inte kan gå ut. Dieten börjar redan hjälpa min mage och vi kan inte äta ute för den maten är för mastig. Fika går bra om jag tar te istället för kaffe. Skulle vara skönt att bara gå omkring och njuta och kanske till och med gå en sträcka på hamnpromenaden.

 

           

 

Det känns overkligt att det redan har gått 10 år sen milleniumskiftet. Fattar inte vart dessa år tagit vägen men om man tänker tillbaka så har mycket hänt både i världen och personligen. För mig och min man har dessa år varit även lidande i form av sjukdom och flera dödsfall i släkten men så är det för dom flesta. I samhället har det hänt mycket och skyddsnätet för människor i nöd rämnar mer och mer. Barn far illa och krig verkar aldrig ta slut. Det är en helt förändrad värld motför när jag började mitt liv. Tycker synd om dom unga som börjar sitt vuxna liv utan jobb och har inte råd med en bostad utan måste bo hemma alldeles för länge. 

 

 

Obehaglig händelse år 2000 London bridge. Klicka här om ni vill läsa mer

 

   Ha en fin dag ni alla därute. Sköt om er...     



Av Malin wiper - 28 december 2009 15:42

 

Bilden på brevpressen ovan hittade jag här 


  


Jag har satt in en ny tillfällig header över nyår och det är utsikten från mitt fönster. Jag kan ju inte stå som en tomte nu när julaftonsdagarna är över... . Hoppas ni alla har det bra och att inte snön smälter bort för fort, tråkigt för barnen som äntligen fått lite snö att åka pulka i. Min son har börjat jobba i dag så han har det fullt upp. Min mage har lugnat ner sig lite och det beror på den magvänliga lunchen.

 

   

Jag kan varmt rekommendera Lammhults kalvsylta som är jättegod. Jag klarar inte av hårda och sega syltor. Jag gillar egentligen inte kalvsylta men smaken på denna är så god och smakrik. Det är ett litet familjeföretag i hjärtat av Småland som tillverkar kalvsyltan. Den har dessutom fått en ny förpackning.

 

Klicka här för att besöka deras hemsida.

 

 

Av Malin wiper - 28 december 2009 13:41

  

 

 

I går såg jag filmen "Love Happens" som är en romantisk komedi från 2009. Regissör är Brandon Camp och i rollerna ser vi: Jennifer Aniston, Aaron Eckhart, Dan Foyler, Judy Green, Martin Sheen mfl.


 

Handlingen:

 

Aaron Eckhart spelar en man som mist sin fru för tre år sedan i en bilolycka. Han arbetar numera med seminarium för andra i samma situation som honom. Dom har work shops för att ta itu med sina rädslor efter sina förluster av anhöriga. Själv har han inte bearbetat sin sorg och har en massa hyss för sig som att gå uppför 10 trappor mm. Han träffar en florist (Jennifer Aniston) på hotellet där hon dekorerar fina blomsterarrangemang. Han har skrivit en bok som gör att han får fullt med folk och uppmärksamhet på sina seminarium. Berättar inte mer om ni skall se filmen.

 

Filmen hade kunnat göras mycket bättre eftersom temat var bra. Det var långt ifrån den sämsta komedin jag sett men jämför man med handling och skådespeleri i ex Love Actually så är den en B-rulle. Jennifer Aniston ser och spelar lika från film till fim och sen har hon även stannat i ålder som många skådespelare gör så länge det går. Eckhardt har ju i alla fall lite livstecken i ansiktet och kan röra på detsamma. Jag tyckte ändå att filmen var sevärd och roande. Fick faktiskt en tår i ögat på några ställen och även lite skratt. Filmen var en behaglig liten bagatell som passade mig just då. Jag hade nämligen sett några av dom filmer jag köpt på second hand och dom flesta var riktiga bottennapp. 


 

Jag ger filmen 2 starka regissörsstolar av 5 möjliga... .

 

        

 

 

Av Malin wiper - 28 december 2009 12:55

     


Jag trodde att jag skulle kunna gå ut i dag men tydligen tålde inte min mage dom två hårdbrödsmörgåsarna jag åt i morse. Borde ha gått på diet lite längre efter maginfluensan. Nu är jag helt uppsvullen och har fått IBS på besök... . Har även en förlamande trötthet så det är lika bra att vara inne och ta det lugnt med nån bra film. Mr T skall iväg sen när videobutiken öppnar för att hyra några filmer åt mig. Nu kommer jag att få leva på diet med vad allt det innebär. Inga smörgåsar, bara kokt mat. Min man var ut och handlade lite nyss och i dag blir det kalvsylta som är mild för magen och bara grönsaker till som magen tål. Det är inte lätt att inte kunna äta bröd nu på ett tag så jag har ett knep:

 

Ta ett stort salladsblad

lägg på en skiva kokt skinka

på toppen läggs lite keso

 

rulla sen ihop och ät till en kopp te eller vatten istället för smörgås.

 

Klicka härför att läsa om IBS. Allt som står där stämmer inte på alla. Vi är olika individer.

 

       

  

Av Malin wiper - 28 december 2009 10:29

  

The Kinks var en brittisk pop/rockgrupp som bildades 1963 i London och gjorde sin sista livespelning 1996. Bandet är dock inte formellt upplöst, och rykten om återförening av gruppens originalsättning cirkulerade i pressen runt årsskiftet 2007-2008.


Klicka här för att läsa mer om The Kinks

Av Malin wiper - 28 december 2009 09:44


   


Typiskt att vi vaknat för sent ändå har jag fått en ny väckarklocka av min man i julklapp men det gäller att använda den också... . Magen blir bättre och bättre så i dag skall vi i alla fall gå ut och gå. I år kommer jag att ha ett nyårslöfte och det har jag inte haft på många år. Säger inte vilket förrens jag ser om jag lyckas. Det känns så tomt efter att min son åkt. Tur ändå att han bara bor 35 mil bort. Förut bodde han 67 mil härifrån och det var inte roligt. Sätter in lite vinterbilder som jag fått av honom. Jag tror inte han tagit dom själv än om han är bra på att fotografera. 

 

   

Min man står i duschen och sen är det min tur så det dröjer länge innan vi blir klara i dag. Snön håller på att smälta bort och det duggregnar lite. Vi får antagligen ett snöfritt nyår. Vi har inte bestämt nåt men funderar på att åka till mamma över dan eftersom vi inte kunde träffa henne på juldagarna. Nåt festande blir det ändå inte för jag orkar inte efter denna magsjukan och även nackbesvären jag haft en längre tid.

 

   

Jag var in och kollade nyheterna och nu blir det många i Nynäshamn som får fira nyår utan bostad p.g.a den stora branden. Tänk att bara stå utan allt som fanns i deras hem. Det är många minnen i form av kort och annat som har ett värde än om man får vara glad att överleva en sån gång. Hoppas dom får all hjälp dom behöver och tas om hand på ett bra sätt. 10 hus är i fara just nu och 60 personer är evakuerade. Det stod inget om brandorsaken, det vet dom nog inte än. Sen dessa stackars flyktingar som blivit dumpade i Sävsjö. Jag skulle dö av klaustrofobi om jag blev instängd i en kontainer i 18 timmar. Det var så härligt att se att dom blev så väl omhändertagna. Hoppas nu inte detta slutar i tragedi efter allt som myndigheterna ställt till med dom sista åren.

 

   

Klicka härom ni vill gå in och kolla sidan där denna brevpress finns.  

 

När jag såg denna brevpress på en sida så började jag tänka på min morfar som är borta för länge sen och jag hann inte lära känna honom riktigt. Ser hans stora skrivbord framför mig med en rund fin brevpress stående på sidan. Gillade mönstret inuti som var olika lila tror jag och inuti blomformationer. Stod alltid och kollade på den och lyfte upp den för att se mer. Nu har brevpressarna antagit andra former också än dom runda. Jag har själv en som jag köpt på ett glasbruk när vi varit ute och åkt.

 

    

Så här ser min ut och kommer från "Gusums glasbruk". Jag köpte den när vi bodde i Katrineholm och vi var ute och åkte runtomkring i bygden som vi brukar göra. Paret som hade glashyttan kom ursprungligen från Tjeckoslovakien.

 

Klicka här om ni vill gå in och kolla på deras hemsida.  

 

Har ni andra nån eller några brevpressar?. I så fall kan ni väl lägga ut bild på era bloggar. Jag tycker dom är så fina och det skulle vara kul att få se lite olika sorter.

 

ag önskar er alla en fin måndag...  nu skall jag gå och försöka snygga till mig.    

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards