Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2009

Av Malin wiper - 28 november 2009 21:41

  Musik från filmen "Ljuva november" från 2001 med Kenaue Reeves och Charlize Theron. Regi Pat O´connor. Musik av Christopher Young. Jag kommer inte ihåg om jag sett filmen så nu måste jag se den

    


Av Malin wiper - 28 november 2009 20:50

   

Denna fina tomte har Pisan tovat till mig. Den har en magnet på baksidan så nu har jag satt den på kylskåpet . Det var Pisan med familj som vi träffade i dag i Jönköping. Det var första gången vi sågs och allt gick bra och hela familjen var jättetrevliga. Hennes döttrar var så gulliga och fina. Vi började med en fika på Café Lakatos. Vi var där så pass tidigt att vi fick bord direkt.

 

   

Ingen av oss ville var med på foto så här får ni bara se hur vi sitter vid bordet och har uppbullat . Pisans kille hade en sån läcker hatt i skinn så jag kunde inte låta bli att ta en bild där han la ifrån sig den.

 

   

Den var inpregnerad och regnet bara rann av, inte illa . Vi satt ett bra tag och bara njöt och pratade. Det är så varmt och ombonat på Lakatos, det går inte att låta bli att trivas och Maria Lakatos är ju så proffsig och gullig så det gör ju inte saken sämre.

 

   

Jag föreslog att vi skulle åka ner till tändsticksområdets second hand eftersom dom bara har öppet på lördagarna. Jag tror att dom gillade att gå omkring och kolla där. Vi hittade alla nåt att köpa. Jag handlade bl.a denna glaskula som jag skall hänga nånstans i jul.

 

   

Jag hittade små tändsticksaskar i en stor orginalask med riktigt gammalt plån i fosfor och svavel i stickorna. Sammanlagt 16 små askar. På askarna står det "La Petit" safety matches made by sweden. Nu är jag snart tvungen att köpa mig ett riktigt utställningsskåp. Vill ha full belysning och ställa ut alla tändare och stickor så dom syns ordentligt. Dessa ständstickor har grafisk design och finns att köpa men kostar mycket mer än jag behövde betala.

 

Klicka härså får ni se vad som står.

 

    

Detta fina tovade julbrosch har jag köpt av Pisan som är en hejare på att tova.

 

    

Dessa örhängen köpte jag av henne också. Dom är inte så tunga som dom ser ut utan superlätta.

 

    

När vi lessnat på loppisen så åkte vi in till östra sidan av stan och där fick flickorna tag på både kläder och annat. Vi var in på Indiska och jag köpte mig en julstjärna i glas med värmeljus i. Den skall jag ha på en gammal öltunna som står på sidan om soffan.

 

Av Malin wiper - 28 november 2009 08:23

     


 

Detta är en av mina idoler i slutet av 70-talet och framåt.

 

Alan Stivell (född Alan Cochevelou 6 januari 1944) är en fransk och Breton musiker och sångare, artist och befälhavare keltisk harpa som från början av 1970-talet återupplivade internationellt intresse för den keltiska (speciellt Breton) harpa och keltisk musik som en del av World Music. [1]Klicka här för att komma till hans hemsida

 

Jag hinner tyvärr inte gå in på era bloggar förrens i kväll.

  

 Av Malin wiper - 28 november 2009 07:41

  

Denna häftiga motorcykel fotade jag när vi var i Jönköping sist. Den är Italiensk av märket Ducati. Ducati grundades 1926 av familjen Ducati med lokala finansiärer i Bologna.

 

Klicka härom ni vill läsa mer på wikipedia.

 

Klicka härom ni vill se fler Ducatin.


Tracy Chapman är född 1964 i Cleveland, Ohio. Hon är Amerikansk singer-songwriter. Hon slog igenom 1988 med låten "Fast car"

 


Klicka här om ni vill gå in på hennes hemsidaAv Malin wiper - 28 november 2009 07:12

       

 

Här har vi varit uppe sen 06.30 för vi skall rulla iväg till Jönköping 09.30 och det är skönt att ha lite tid på sig. Vi har suttit och myst vid en långfrukost. Ovanligt att vakna när det är så mörkt ute. Vi ser verkligen fram emot den här dan och det känns skönt att man är i så pass bra form. Vi gick och la oss tidigare och har sovit som stockar .

 

   

 

Just nu duschar min man och jag gillar lite toahumor. Hittade denna lilla roliga grej på en sajt. Det är en gubbe som sitter på toa och är i form av en tejprullehållare. Den har även plats för pennor och anteckningsblock. Det finns en massa kul att kolla in på den sajten. Stället heter www.prisjakten.se. taperullehållaren kostar 129:-. Jag kommer att skicka efter denna själv för att ha på mitt databord.

 

Klicka här om ni vill se mer

 

  

 

Tog lite kort sist vi var på Café Lakatos. Dom har alltid så fint på sin toalett. Kameran är med överallt .

 

  

 

Kolla in vilken lustig toalett . Toaletten finns på "Sköna hem". Den var med på hem & villamässan i Stockholm förra helgen. Frågan är bara om den fungerar. Det finns massor av kul att kolla på där.

 

Klicka här om ni vill gå in på sajten.

 

   

 

Eller varför inte sitta kungligt på toa  

 

   

 

Det finns hur mycket som helst ute på nätet. Här regnar det för fullt men vad gör väl det när man skall vara i glada vänners lag i dag.

 

Jag hoppas ni alla får en härlig lördag. Sköt om er  

 

 

    

 

Av Malin wiper - 27 november 2009 16:00

  


Mer än så här blir det inte i ena köksfönstret. Vi skall inte ha nån adventsljusstake där. Bara en poslinslampa föreställande en gran med lite håler i och en annan hög glasburk med ljusslingor i. På borde skall vi ha en adventsljusstake med levande ljus. Vi hittade inte julstjärnan vi köpte i fjol som skall vara i det andra fönstret så i morgon när vi åker till Jönköping så får vi köpa en ny. Synd för denna var en dyrare variant som man kan ha många år. Vi skall ändå in för jag skall träffa en bloggvän med familj och det blir första gången . Berättar mer senare.

 

  

 

På lördagar händer det mycket i Jönköping. Loppmarknaden på tändsticksområdet går av stapeln varje lördag och det är hur stort som helst. Sen har vi ju torgmarknaden som vi besökte förra lördagen. Misstänker att stan kommer att sjuda av folkliv i morgon.

 

  

 

Nyss höll jag på att ställa till en olycka eftersom jag hade lite för hög framfart. Öppnade ytterdörren för hastigt och tänkte inte på att min man stod på en stege för att sätta upp julytterbelysning . Han fick stoppa mig annars hade det inte blivit kul om han ramlat ner för hela trappen. Jag ville ha en bild på när han satt upp den men det får jag vänta med nu.

 

     

 

Nu har jag en paus för att lyssna på WWR när ia spelar härlig musik i TeaGarden . En kopp te eller kaffe skulle inte heller sitta illa

 

  

 

Tragisk bild som skall föreställa rolig . Vi har fått en massa nya smilisar och då får man ju försöka använda dom

 

 

Charles Aznavour är en fransk viskompositör, sångare och skådespelare. Han är född 1924 och har Armenskt ursprung. Hans genombrott kom när Edith Piaf tog sig an honom. 

 

Av Malin wiper - 27 november 2009 13:26

  

Vi har en sån här Christina Schollinängel ljusstake som vi köpte för många år sedan och nu när jag packad upp den ur en julkartongen så hade en av änglavingarna lossnat. I fjol lossnade den i mitten men som tur är så är inget trasigt utan det är bara att limma på den igen.

 

Vi har faktiskt besökt hennes änglabod i gamla stan. När vi bodde i Katrineholm så var det så nära till Stockholm så stan blev som Jönköping är för oss nu.

 

Klicka härför att gå in på hennes hemsida för änglaboden. Vi har även en ängel från hennes bod i vår hall. Den har vi där året om.

 

   När jag nu försöker att hitta alla julsaker så upptäcker jag i lådorna sånt som jag lagt undan och glömt. Det gör vi lite till mans. Jag arbetade idéelt i en ungdomsklubb för alla nationaliteter när jag bodde i ett bostadsområde i Göteborg i slutet av 80-talet. Jag var sekreterare och en Dansk man ordförande. Vi hade jättekul och det hände så mycket. Alla minnen dök upp när jag hittade två par typiska 80-talsörhängen.

 

   

Detta har jag fått av honom och han köpte det på en resa till sitt hemland Danmark.

 

   

Så här skulle smycket sitta i örat. Fick inte till nån bra bild tyvärr men det syns ju ändå.

 

   

Fick även det här som är i silver med mönster. Måste putsa upp det för glansen är helt borta. Det är säkert många som känner igen sig när dom ser dessa det var ett mode som inte varade så länge.

 

   

Sen hittade jag orginalmärken till kampanjen "Rör inte min kompis" som var rätt stor då och vi hade jämt på oss dessa märken. Jag har alltid tagit avstånd från både mobbing och rasism. Jag har umgåtts med alla kulturer, vi är människor allihopa. Detta med ordet "utlänningar" har jag aldrig förstått. Vad är vi då när vi åker utomlands?.

 

Jag blev själv utsatt för en del mobbing i skolan precis som många andra. För min del var det inte fysiskt utan psykisk mobbing. Det var speciellt en killa som jag inte glömt än i denna dag än om jag förlåtit honom. Han mådde nog inte så bra. Rastvakter tycker jag att det skall finnas på skolgårdarna så man snabbt kan fånga upp mobbarna. Tyvärr så förekommer ju mobbing även bland vuxna och jag själv har blivit mobbad på ett jobb av två kvinnor som var 20 år äldre än mig. Jag stod ut i 3.5 år sen slängde jag nyckeln på bordet och sa: här sätter jag inte min fot längre. Konstigt nog så är det offret som får maka på sig. Jag fick bra hjälp av facket och hittade snabbt ett nytt jobb där jag trivdes jättebra.


 

Även ett minne från när min man och jag var nykära dök upp i ett skrin som låg i en kartong.

 

    

Vi hade en kedja var med ett halvt hjärta på som passade ihop   Det var ingen hög kvalitet utan sånt skräp som håller ett tag. Vi träffades sent i livet och då upplever man allt på nytt igen med allt som tillhör  Nu har vi varit ihop i 19 år.

 

   

När det begav sig. Fotade av ett fotografi så det blev inte så bra men man ser lite ändå hur vi såg ut. 

 

    

Mammas gamla glasögon låg där också och har nu blivit rätt moderna igen. Dom ser helt oförstörda ut på bilden men på bågarna så är dom slitna och mycket ljusare. Jag har arkiverat dom för kommande behov. Det kan finnas nån i familjen som vill ha dom. Jag kommer inte att använda dom. Det är för tung båge för mig. Dom passar ju att ha på maskerad också. 

 

 

Lite 80-talsmusik med Kim Wilde.


Klicka här om ni vill läsa lite om henne.  


 

Av Malin wiper - 27 november 2009 10:12

     

 

Ja då var fredan här igen och vi har sovit för länge. Min man gör sig i ordning nu och sen skall han städa köket. Vi hittar inte julstjärnan som vi köpte förra året. Den är i tjockt vitt papp med små hål i och det blir sån fin effekt. Den har vi i det ena köksfönstret. Ett fönster är i alla fall klart sen skall jag leta efter ytterligare en julkartong som jag inte hittat än . Varje år så tänker vi ut vart vi skall sätta julsakerna när julen är slut men ändå hittar vi dom aldrig så minnet är inget att skryta med.

 

          

 

Hörde att det skall bli lite kallare till helgen men sen kommer det milda vädret tillbaka igen. Jag har inte så mycket att skriva om eftersom jag inte varit ute så mycket på dom sista dagarna utan bara varit inne och städat och försökt rensa upp i röran och det tar lite tid när kroppen gör motstånd.

 

     

 

Det är inte ofta min man använder fönen för att torka sitt hår. Trots att han har rätt tjockt hår så torkar det fort. Gubben på bilden borde ha avstått . Här blir det lite svartvitt på morgonen.

 

       

 

Jag hoppas ni alla har en bra fredag att se fram emot. Misstänker att det är en del jobb inför första advent. Ta det lungn och stressa inte för det kommer surt efter (vilka pekpinnar) .

 

 

Jag undrar hur Leila K har det numera. sist man hörde ifrån henne så var hon hemlös. Eftersom hon har så många fans så har många försökt hjälpa henne men hon är så förstörd av droger och sprit. Det är för sorgligt. Gillar verkligen denna låt som är full av energi och hon gör den så bra.

 

  


Efter att jag skrivit detta så googlade jag henne och upptäcker att hon sitter i fängelse. Kronobergshäktet i en cell på 8 kvadratmeter. Hon hävdar att hon är oskyldigt dömd.

Klicka här om ni vill gå in och läsa mer om detta.

 

  

Så här ser hon ut nu och har hunnit bli 33 år gammal. 

 

 

 

    

 


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se