Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2009

Av Malin wiper - 28 november 2009 07:12

 

Här har vi varit uppe sen 06.30 för vi skall rulla iväg till Jönköping 09.30 och det är skönt att ha lite tid på sig. Vi har suttit och myst vid en långfrukost. Ovanligt att vakna när det är så mörkt ute. Vi ser verkligen fram emot den här dan och det känns skönt att man är i så pass bra form. Vi gick och la oss tidigare och har sovit som stockar .

 

   

 

Just nu duschar min man och jag gillar lite toahumor. Hittade denna lilla roliga grej på en sajt. Det är en gubbe som sitter på toa och är i form av en tejprullehållare. Den har även plats för pennor och anteckningsblock. Det finns en massa kul att kolla in på den sajten. Stället heter www.prisjakten.se. taperullehållaren kostar 129:-. Jag kommer att skicka efter denna själv för att ha på mitt databord.

 

Klicka här om ni vill se mer

 

  

 

Tog lite kort sist vi var på Café Lakatos. Dom har alltid så fint på sin toalett. Kameran är med överallt .

 

  

 

Kolla in vilken lustig toalett . Toaletten finns på "Sköna hem". Den var med på hem & villamässan i Stockholm förra helgen. Frågan är bara om den fungerar. Det finns massor av kul att kolla på där.

 

Klicka här om ni vill gå in på sajten.

 

   

 

Eller varför inte sitta kungligt på toa  

 

   

 

Det finns hur mycket som helst ute på nätet. Här regnar det för fullt men vad gör väl det när man skall vara i glada vänners lag i dag.

 

Jag hoppas ni alla får en härlig lördag. Sköt om er  

 

    

 

Av Malin wiper - 27 november 2009 16:00

  


Mer än så här blir det inte i ena köksfönstret. Vi skall inte ha nån adventsljusstake där. Bara en poslinslampa föreställande en gran med lite håler i och en annan hög glasburk med ljusslingor i. På borde skall vi ha en adventsljusstake med levande ljus. Vi hittade inte julstjärnan vi köpte i fjol som skall vara i det andra fönstret så i morgon när vi åker till Jönköping så får vi köpa en ny. Synd för denna var en dyrare variant som man kan ha många år. Vi skall ändå in för jag skall träffa en bloggvän med familj och det blir första gången . Berättar mer senare.

 

  

 

På lördagar händer det mycket i Jönköping. Loppmarknaden på tändsticksområdet går av stapeln varje lördag och det är hur stort som helst. Sen har vi ju torgmarknaden som vi besökte förra lördagen. Misstänker att stan kommer att sjuda av folkliv i morgon.

 

  

 

Nyss höll jag på att ställa till en olycka eftersom jag hade lite för hög framfart. Öppnade ytterdörren för hastigt och tänkte inte på att min man stod på en stege för att sätta upp julytterbelysning . Han fick stoppa mig annars hade det inte blivit kul om han ramlat ner för hela trappen. Jag ville ha en bild på när han satt upp den men det får jag vänta med nu.

 

     

 

Nu har jag en paus för att lyssna på WWR när ia spelar härlig musik i TeaGarden . En kopp te eller kaffe skulle inte heller sitta illa

 

  

 

Tragisk bild som skall föreställa rolig . Vi har fått en massa nya smilisar och då får man ju försöka använda dom

 

 

Charles Aznavour är en fransk viskompositör, sångare och skådespelare. Han är född 1924 och har Armenskt ursprung. Hans genombrott kom när Edith Piaf tog sig an honom. 

 

Av Malin wiper - 27 november 2009 10:12

     

 

Ja då var fredan här igen och vi har sovit för länge. Min man gör sig i ordning nu och sen skall han städa köket. Vi hittar inte julstjärnan som vi köpte förra året. Den är i tjockt vitt papp med små hål i och det blir sån fin effekt. Den har vi i det ena köksfönstret. Ett fönster är i alla fall klart sen skall jag leta efter ytterligare en julkartong som jag inte hittat än . Varje år så tänker vi ut vart vi skall sätta julsakerna när julen är slut men ändå hittar vi dom aldrig så minnet är inget att skryta med.   

 

Hörde att det skall bli lite kallare till helgen men sen kommer det milda vädret tillbaka igen. Jag har inte så mycket att skriva om eftersom jag inte varit ute så mycket på dom sista dagarna utan bara varit inne och städat och försökt rensa upp i röran och det tar lite tid när kroppen gör motstånd.

 

     

 

Det är inte ofta min man använder fönen för att torka sitt hår. Trots att han har rätt tjockt hår så torkar det fort. Gubben på bilden borde ha avstått . Här blir det lite svartvitt på morgonen. 

    

 

Jag hoppas ni alla har en bra fredag att se fram emot. Misstänker att det är en del jobb inför första advent. Ta det lungn och stressa inte för det kommer surt efter (vilka pekpinnar) .

 

 

Jag undrar hur Leila K har det numera. sist man hörde ifrån henne så var hon hemlös. Eftersom hon har så många fans så har många försökt hjälpa henne men hon är så förstörd av droger och sprit. Det är för sorgligt. Gillar verkligen denna låt som är full av energi och hon gör den så bra. 



Efter att jag skrivit detta så googlade jag henne och upptäcker att hon sitter i fängelse. Kronobergshäktet i en cell på 8 kvadratmeter. Hon hävdar att hon är oskyldigt dömd.

Klicka här om ni vill gå in och läsa mer om detta.

 

  

Så här ser hon ut nu och har hunnit bli 33 år gammal.  


 

Av Malin wiper - 26 november 2009 14:35

                    


Ja då är man inte helt blond längre utan mellanblond. Frissan gjorde håret lite mörkare och i verkligheten är det ännu en nyans mörkare. Så här kort hår var det länge sen jag hade och hon har tunnat ut det rejält så nu behöver jag inte gå dit på ett tag. Kolla in pilotbågarna  Dom hittade jag i julkartongen, hur dom nu kommit dit. Dom är nog inhandlade på second hand för länge sen. Jag har nog en del maskeradprylar liggande på vinden.

 

Här kommer en rolig historia som min väninna ia mejlat mig     


Det var dags för en ansiktslyftning tyckte den 47-åriga mannen och gav sig själv en födelsedagspresent. 40 000 kr fattigare men med ett yngre ansikte, kom han nöjd ut. På vägen hem från doktorn köpte han en tidning och passade på att fråga damen i affären hur gammal hon trodde han var.

 

– Runt 35, trodde hon.
Han svarade glatt att han var faktiskt var 47. Eftersom han var lite hungrig passade han på att stanna på McDonalds. Väl framme vid kassan ville han igen kontrollera att han såg yngre ut än han var. Så han frågade tjejen i kassan hur gammal hon trodde han var. Hon trodde att han var 29 år. Han log och sa:
- Jag fyller 47 idag!
En stund senare på busshållplatsen, när han stod och väntade på bussen hem, så såg han gammal dam bredvid honom, och passade på att fråga samma fråga. Hon svarade:

 

- Jag är 88 år gammal och har nästan ingen syn kvar. Men som ung hade jag en säker metod att bestämma ålder på männen. Jag brukade stoppa handen innanför byxorna och känna efter. Och jag prickade alltid rätt!
Mannen tänkte en stund, tittade sig omkring och såg att det inte var någon där, så, varför inte? Efter att ha klämt och känt ett bra tag på alla håll och kanter, sa hon nöjt med ett leende:

 

- Du är 47 år!
Mannen såg förvånad ut och frågade:
- Hur visste du det?
Damen log mycket brett och svarade:
- Jag stod bakom dig i kön på McDonalds...

 

 

Av Malin wiper - 26 november 2009 13:59

  


Jag hittade ett par gardinlängder som jag köpte på second hand för minst ett år sedan för 30:-. Dom är lite tjockare och lite glansiga med inslag av ännu glansigare textliknande slingor. Blev så överraskad hade alldeles glömt bort dom. Skall sätta i öljetter och ha dom i sovrummet över julen. Ska inte ta hjälp av mannen utan försöka klara detta själv. Dom är ju redan färdigsydda och klara så detta går rätt snabbt. Har nu fått upp adventsljusstakar och andra ljusgrejer i tre fönster och har endast ett kvar och det är i köket. Kan inte göra nåt där än för min man sitter och jobbar med lite grejer där så kaos råder. Hittar inte en fin vit julstjärna som vi hade där förra året så det är bara att gå upp på vinden och röja.

 

  

 

Vi åket ut en stund med bilen och såg oss omkring men jag glömde kameran som satt på laddning . Nästa gång jag åker till second hand så skall jag försöka få tag på små vida runda låga glas så jag kan göra dessa smörgåsbakelser som vi åt på Café Ritz sist vi var där. Där hade dom dessa i plastmuggar. Rundlarna i olika bröd är det ju bara att ta ut med glaset. Vad jag kunde se och känna så var det bredbar leverpastej mellan ett lager och sen mjukost och sist nån slags kaviarkräm. Dekorera ovanpå kan man ju göra som man vill.

 


Av Malin wiper - 26 november 2009 11:12

  


Blir beklämd varje gång jag är med min man när han skall köpa skor. Han har storlek 46-47 och det finns knappt nåt att välja på så han måste ta det som finns. Även stora skor till kvinnor har det varit ont om. Nu har det emellertid dykt upp en massa ställen på nätet som specialiserat sig på detta men det blir inte billigt. Min man blir överlycklig om han nån gång hittar nåt på rea. Dessutom sliter han skor snabbt. Mina skor slits knappt men hans är nästan slut efter ett år. Nu har vi emellertid hittat en affär med jättebra och fina kvalitetsskor liknande Ecco och där fick han tag på ett par förra året som håller lite längre eftersom sulan är så tjock. Affären heter "Foten" och ligger lite utanför centrum i Jönköping.

 

  

 

Så här pass sliten blir hans skor efter ett år men sulan är ju helt otrolig på dessa. Nu är det här höst och vinterskor med en kvalitetsläst. Skon kostade 600:- och det är billigt för den här kvaliten. Jag tror dom var nedsatta några hundra.

 

 

Själv har jag storlek 39 men när jag var yngre 38 så storlekarna har blivit mindre med åren, tror inte mina fötter växt i vuxen ålder . Jag har sällan några problem att få tag på skor och det är jag tacksam för. Numera kan jag inte ha billiga skor utan måste köpa bättre sorter eftersom kroppen inte fungerar som förr.

 

Klicka härom ni vill gå in på en sajt med stora skostorlekar. Storlekarna är ända upp till 52. Det gäller detsamma för damskor på sajten.

 

  

 

Varför inte slå två flugor i en smäll och skaffe en sån här sko med mulitfunktion .    

 

 

Av Malin wiper - 25 november 2009 19:28

  


Här händer det inte mycket. Jag har plockat undan och dammtorkat i rummet men orkade inte dammsuga utan la mig och vilade och somnade en stund. Hittade en rolig sajt när det gäller detta med munskydd som disskuteras nu om det kommer att bli aktuellt. Många har hamstrat både det ena och det andra om det skulle bli allvarligare med svininfluensan men vi har inte gjort nåt än men har rätt många flaskor desinfektion som inte behövs om man har tillgång till tvål och vatten. Dessutom så bistår många restauranger och cafén med dessa medel nu på toaletterna. Får kanske ta och köpa in ett lager med både konserver och annat. När kylan kommer så vet man ju inte hur det blir.

 

  

Klicka här om ni vill gå in och se dom roliga munskydden med motiv.  

 

   

 

Fingret upp för den hemska djurhållningen på många svenska gårdar.

Nu är det grisarnas tur att få uppmärksamhet. Det borde vara tätare kontroller från kontrollanter så inte sånt här kan hända. Dom visar en film på Aftonbladet som varnas för men jag klarar inte av att se den. Bara att det står att grisar äter döda grisar räcker för mig. Jag mår illa av att bara tänka på att djur och även barn far illa.

 

Såg en intervju med en bonde för ett tag sen och han tyckte inte att djuren skulle få gå fritt ute utan stå inne i ladan hela tiden. Först sa han att dom trivdes bäst så men sen kröp det fram att han förlorade för mycket i inkomst. Synd att en del bönder förstör för andra som ser sina djur som ett liv och behandlar dom med respekt. Den bonden var så kall och kylig så jag rös ända in i märgen. 

 

Själv har jag slutat med skinka på mina smörgåsar för länge sen men av en annan anledning. Tycker att den kokta skinkan som man köper till smörgåspålägg är för salt numera. Till jul skall jag själv inte äta skinka heller eftersom att detta hänt och även för att jag inte gillar skinka så särskilt mycket numera. När jag växte upp så smakade skinkan helt annorlunda. Djuren blev säkert bättre behandlade förr också. Nu är det pengarna som styr. 

 

 


Av Malin wiper - 25 november 2009 16:37

   

Medans jag städat vardagsrummet så kollade jag efter lite mer autografer och hittade hela uppsättningen från Svenska "The Phantom of the opera" som gick på Oscarsteatern i stockholm mellan 1989-1995, en riktig långkörare. Mr T och jag var och såg den 941217 och vi var så upplyfta efterråt så min man hade velat se den igen men vi hade inte råd eftersom 475:- ansågs väldigt dyrt då. Tekniken och allt hade kostat en förmögenhet.

 

   

Här är hududrollsinnehavaren Mikael Samuelssons autograf. Han gjorde sitt livs roll och hans röst var magisk. När föreställningen var slut så släpade jag med mig min man till baksidan av huset där skådespelarna kommer ut efter föreställningen. Jag stod där inne nedanför en trappa och en och en droppade dom förbi mig och man kände inte igen dom utan smink och vackra kläder. Jag fick hela uppsättningen men visar bara upp dom två som hade huvudrollerna. Alla var vänliga och tillmötesgående. Jag har bara råkat ut för två otrevliga personer när jag tagit autografer och dom slängde jag direkt. Visserligen måste man ju få ha en dålig dag men detta var lite över det vanliga men jag avslöjar aldrig vilka dom var.

 

   

Mikael samuelsson är född 1951 i Njutånger, Hälsingland. Han är opera, vissångare, skådespelare och kompositör.

 

Klicka härom ni vill läsa mer om honom.

 

   

Här har vi hon som spelade den kvinnliga huvudrollen, Inger Olsson Moberg. Det är otroligt att tänka sig att det gått 15 år sen detta gick av stapeln. I teaterfoajen såldes både T-shirts, masker mm. Det var full ruljans och det märktes att musicalen gått i flera år. Det var en av dom mest minnesvärda upplevelserna jag haft när det gäller musical. Mikael Samuelsson svävade över publiken i ett nummer och det var hisnande och spännande. Fast den gått i flera år så var det fullsatt.

 

     

 

Klicka här om ni vill gå in på Inger Olsson Mobergs hemsida.

 

    

  


  

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards