Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2009

Av Malin wiper - 2 november 2009 15:05

                                                                                    


Här öser regnet ner just nu och det är så mörkt inne så vi har fått tända lamporna redan. Jag håller på med lite syning. Klipper till ett litet avlångt örngott i fleece till en bloggvän och sen skall jag klippa till en klädnypeklänning till en annan bloggvän. Lika bra att hålla på med lite hobbyarbeten när vädret är så ruggigt.

 

   

Så här ser det ut när mönstret ligger på tyget. Hur jag än gör i Photoshop så blir färgen fel. Det är mer rödlila, greddelin som dom sa förr...Glad. Nu skall jag bara klippa till och sy ihop hur enkelt som helst.

 

   

Så här ser mitt mönster ut till klädnypeklänningen och sen har jag ett till förklädet också. Vet inte om jag skall göra den till julpostklänning istället för då har den två funktioner.

 

    

Den här hårdplastskålen för knappnålar har jag nog haft i mer än 12 år och den funkar fortfarande. Det är magnet i den så nålarna ligger kvar och ramlar inte på golvet. Har sett att dom säljs fortfarande fast nu finns det fler färger att välja på.

 

    

Jag har en massa tyger uppe på vinden som måste sys upp och jag skulle vilja hitta på nåt nytt men har inte samma lust för sömnad längre. Förstår inte varför intresset svalnat. Datan har tagit överhanden och har blivit till nästan besatthet.

  

  

Av Malin wiper - 2 november 2009 12:37

  

Kom i alla fall ut på en cykeltur än om det inte var med ovan häftiga cykel. Klicka här så ser ni vart jag hittade den. Det går ju att ta med sig mannen eller nån annan fram i vagnen Skrattande. Det är så pass varmt ute så jag kunde ta en höstjacka med en varmare tröja under. Det blåser lite men inte så mycket som i natt. Vi är sena med maten så min man lagar till den medans jag bloggar.

 

   

Jag cyklade den vanliga cykelvägen i dag och dom har hållit på med att gräva ner denna ledning så allt på sidorna har varit uppgrävt.

 

   

Jag gillar dom vanliga som har blivit gråa och vindpinade. Här ser ni ett exempel.  

 

   

Det är så vackert att cykla och gå efter denna väg som har både vatten och många gamla fina småhusförråd och lekstugor.

 

   

Sen var cyklade jag ner till samhället för att handla på ICA och då stod lokaltåget inne och detta heter "krösatåget".

 

   

Så här ser våra tåg ut.

 

   

Nu har båtarna dragits upp på land hemma hos oss. Här syns vår bänk som fått stå nere vid vattent i sommar.  

 

Under bron så står vår stora blå fågel som vi haft som prydnad på bron i många år men nu har den spruckit och får finna sig i att stå lite gömd band stenarna under bron men den syns lite i alla fall.

 

   

Vi har en granne som har sin kanot nere vid vattnet och det ser så fint ut.

 

    

Av Malin wiper - 2 november 2009 09:54

  


I går såg jag ytterligare en film och det var en komedi från 2009 som heter "Proposal" I huvudrollerna: Sandra Bullock och Ryan Reynolds.

I en liten roll ser vi även svenskan Malin Åkerman. Även härliga Betty White (pantertanter) är med i filmen.

 

  

 

Lite av handlingen:

 

En ambitiös förlagsredaktör med toppjobb i New York finner sig dragen över samma kam som mexikanska städare i Los Angeles: hon har slarvat med uppehållstillståndet och ska deporteras. Lyckligtvis har hon en slav, en ung assistent med författardrömmar, som hon kan hota med uppsägning om han inte gifter sig med henne omedelbart.

 

     

 

Jag tycker att filmen är klart sevärd och Sandra Bullock spelar bitsch riktigt bra. Hon sprider skräck på sitt kontor med sitt kontrollbehov och känslokalla uppförande. Den var bitvis riktigt komisk. Det var en måbrafilm men inte av den allra bästa sorten. Jag blev ändå inte uttråkad utan höll intresset uppe hela filmen.

 

Jag ger den 3 ormar av 5 möjliga

 

        

 

 

Av Malin wiper - 2 november 2009 09:13

  

I dag känns det lite som på bilden men jag måste klättra uppför istället för att komma igång. Magen spökar fortfarande men det tar några dagar innan jag är mig själv igen. Det har nästan blåst storm i natt så det ser lite skräpigt ut och vi kanske slipper rensa bort skräp från tak och rännor, det är väl en önskedröm... Min man har svårt att gå upp på taket numera så vi får leja nån som rensar bort skräp och löv. Jag själv har höjdskräck och dessutom riskerar jag inte att få mer skader i kroppen.

 

   

Slog på tv 2 av misstag i går och det ångrar jag inte. Det var ett fantastiskt program om jazzmusikern Toots Thieleman. Han är känd för att spela kromatiskt munspel, vissla och spela gitarr. Han föddes i Bryssel 1922 och är från Belgien. Alltså är han 87 år jag växte upp med honom eftersom mina föräldrar gillade Toots. Han var ofta i Sverigen och på tv. Han har en egen stil så man hör när det är han som är i farten. Han berättade själv från sitt hem om sitt liv. Han bor i Frankrike sen många år.

 

 

  

 

Trots sin ålder så turnerar han fortfarande och det är fulla hus på hans konserter. Senast 2008 var han på en konsertturne i sverige.

Han har spelat med alla dom stora såsom: Ella Fitzgerald, Qvincy Jones, Miles Davies mfl. På senare år så har han även samarbetat med yngre artister och utvecklats hela tiden. Dessa är bl.a Paul Simon och billy Joel. Han har skrivit en del filmmusik och ett ex är Dunderklumpen.

 

Spela munspel 

- ett roligt och bra sätt att träna sin lungkapacitet

Beskrivning

 

För att hålla balansen stödjer användaren sig på en aluminiumväska (se tillhörande tips) när han spelar munspel. Har man svårt att hålla i munspelet kan man använda ett munspelställ, se tillhörande tips.

Tipsarens kommentarer

Att spela munspel är ett bra instrument för personer med höga ryggmärgskador med nedsatt lungfunktion. En bra början är ett bluesmunspel i C, D, E eller F dur som kräver minst in- och utblås. En aluminiumväska att förvara munspelen i hjälper även till att hålla balansen.

 

  

Att spela munspel borde vara en obligatorisk syssla i rehabiliteringen då man tränar upp lungkapaciteten på ett roligt sätt. 

 

Av Malin wiper - 1 november 2009 18:09

  


 

Vi fick i alla fall besök av utklädda barn i går och det var så synd att jag glömde säga till Mr T att han kunde fota istället för mig som låg tilll sängs med dåliga magen. Min man hade ju gjort iordning 6 påsar med godis för vi ville ju inte bli utsatta för bus...Skrattande. När han stod där med barnen så ropade jag åt honom att ge dom alla påsarna trots att dom bara var 4 st för jag trodde inte att det skulle komma fler, tji vad jag bedrog mig. Det kom två grupper till som vi gav pengar istället och det verkade funka bra det också Glad.

 

     

 Nu skall jag kolla på nästa film som jag berättar om i morgon.

 

  

 

Av Malin wiper - 1 november 2009 16:15

  


Jag känner mig lite bättre nu och har slappnat av med WWR:smusik. Blev lite    och kände att jag ville göra nåt annat också så min man var och hyrde några filmer till mig.

 

Nu har jag sett färdigt en av dom och det är en ny Wallanderfilm som heter "Prästen" från 2009. Det är nog en av dom bästa jag sett av alla Wallanderfilmerna. Krister Henriksson är suverän i sitt skådespel och får fram så mycket känslor att jag fick en tår i ögat. Han är verkligen karismatisk. Jag tycker även att dom andra skådespelarna var i toppform och filmen kändes lite längre än dom andra. Det hände mer och filmen var inte så forcerad som många av dessa filmer kan vara.

 

   

HANDLIGEN

 

En församlingspräst hittas skjuten utanför ett vandrarhem i Ystad, efter vad som ser ut som ett försök till kallblodig avrättning. Medan prästen, som tros kunna identifiera den skyldige, kämpar för sitt liv på lasarettet, söker Kurt Wallander och hans kollegor efter ledtrådar. Först när det går upp för polisen att prästen haft en utomäktenskaplig kärleksaffär, står det klart att det handlar om ett svartsjukebrott. Men var finns mordvapnet - och vem av de bedragna parterna har haft det starkaste motivet?

 

  

 

Filmen får 4 filmrullar av 5 möjliga. Jag brukar aldrig annars ge sånt högt betyg för en film i denna genre men det är den värd.

 

              

 

Tyvärr så finns inte trailern ute än på Youtube. 

 

Av Malin wiper - 1 november 2009 10:57

  


Jag är bara inne här för att säga att jag inte kan blogga i dag. Inte som det känns nu i alla fall, vi får se längre fram på dan. Vi kom inte iväg på Jan Johansen i går. Min IBS slog ut i full blom ändå försökte jag få på mig kläderna trots att magen var som en ballong och värkte. Jag borde ha förstått att jag inte skulle ha gått på kalas dan före detta evenemang. Var rätt dålig hela dan i går och det var blandningen av ätandet och att jag blandade vinet med en annan dryck. Tänk att man aldrig lär sig. Jag är så besviken och ledsen eftersom jag var så inställd på detta och verkligen såg fram emot att både lyssna på honom och få autograf och bilder. Nu får jag se fram emot nästa evenemang dom har istället på Martini. Jag saknar även att få vara på restaurang Martini som är ett sånt fint ställe med både god mat, toppenpersonal och härlig stämning.

 

  

 

Det är detta läge som skall intas idag än om inte i sån fin miljö. Kommer att vila min mage i dag så att jag kan gå ut i livet i morgon igen. Hoppas ni alla haft en bra halloweenhelg. Tack för era fina kommentarer. Jag kan skatta mig lycklig som har så gulliga bloggvänner Kyss. Sköt om er allihopa.

 

  

 

Klicka här om ni vill läsa om IBS. Allt som står där stämmer inte på mig eftersom vi är individuella individer.

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Mitt nya bildspel 19/1

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se