Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 19 oktober 2009 09:43

  

Inte för att det är nån katastrof att vi sovit tills nu men dan blir så mycket kortare. I dag har jag lite saker som skall färdigställas så tiden är knapp. Ute var det alldeles grått för en liten stund sen men nu ser det ut att skina upp. Vad jag kan se så har det kommit lite regn i natt. 


 

Jag har sett två bra och gripande filmer  som Mr T hyrde i går som jag skriver om under dagen. Mannen sover fortfarande och jag hör hur han småsnarkar Flört.

 

  

 

Låt oss drömma oss tillbaka till sommaren en liten stund. En snäll man visade mig en sajt med glassar från 60-talet och framåt. Där kan man vandra iväg i glassnostalgin.

 

Nu hör jag att min man har gått ur sängen och bökar i köket. Hoppas han fixar frukosten i dag Kyss. Ja nu hör jag att han sätter på kaffet och öppnar kylskåpsdörren...Glad. Härligt då hinner jag klart detta inlägg.

 

    

 

Jag Önskar er alla en bra måndag Kyss


  

Av Malin wiper - 18 oktober 2009 14:20

Hörde nyss denna låt på WWR. Blev supernostalgisk eftersom den är en del av min uppväxt. Har aldrig kunnat trott att Chris De Burgh spelat in denna. Joan Baez   lyssnade på med denna låt. Har själv försökt mig på att spela den på min dåvarande gitarr.

 

     
Jag sa att jag skulle lägga ut en bild på mig själv med min nya keps i dag men jag orkar inte göra mig iordning, har en dålig dag och då ser jag ännu värre ut än vanligt Tungan ute. Det får bli i morgon. Den har legat i frysen över natten, det är ju tillrådligt när man köpt på second hand.

      iper önskar er en fortsatt bra dag Kyss

Av Malin wiper - 18 oktober 2009 13:44

  


Ett litet collage av överblivna kort från min resa till sonen i helgen som var.

 

  

 

Vi stannade i Malmköping för att fika. Tyvärr så har samhället blivit lite nedgånget sen vi var där sist då dom hade fler fina Caféer. På deras hemsida säger dom att samhället utvecklats framåt i långsam takt men förut var detta samhälle fullt av militärer. Dom hade ett regemente med övningsområde. Vi hittade detta Café som heter "Kafé Ottilia".

 

 

  

 

Stadshuset i Malmköping som ligger vid torget. Det var en fin och välskött byggnad. Fina bänkar framför där det satt folk i samspråk.

 

  

 

  

 

Här rundar min man hörnet för att gå in på Caféet. 

 

     

 

   

 

Beställning pågår...

 

   

 

   

 

Inredningen var lite huller om buller med gamla möbler från olika tidsepoker. Det fanns tre rum att välja mellan och alla med olika gamla stilar i ett virrvarr. Det var charmigt på sitt sätt.

 

   

 

Både bröd och kaffe smakade bra. Jag tog en dröm och min man en obstämdbar sak.

 

   

 

Det finns många fina stenhus i Malmköping.

 

   

 

   

 

På en liten tvärgata så fann jag denna gamla bil parkerad.

 

  

 

 

 

     

 

 

 

        

 

 

Av Malin wiper - 18 oktober 2009 11:06

  


Trodde inte att detta kunde ske 2009, att SD för det första kunde ta sig in i rikstan. När man hör deras åsikter så blir man mörkrädd. Dom vill ha det som i USA lås in folk på livstid och släng nyckeln. Dödsstraffet tillbaka. Tänk dessutom så många som sitter oskyldigt dömda i USA och vilka är det? Jo många fattiga från slummen som inte fått nån chans i livet. Det bästa av samhällen skulle ge alla en chans från början och även fånga upp elever i skolan som börjar avvika. Nu blir jag lite tjatig men man hör ju hela tiden att barnens väl och ve skall gå i första rummet men det är bara skitsnack. Många barn och ungdomar mår uruselt.

 

  

 

Jag är så fullständigt emot dödsstraff och mår illa av tanken på att nåt sånt skulle ske i vårt land.

Budskapet är helt klart vad gäller SD det går inte att gömma sig bakom tomma ord. Tyvärr så har jag stött på rätt mycket rasism på sista tiden i min närhet och blivit så besviken på vissa personer som jag har kännt länge.

 

   

 

Snacket går att invandrare kommer hit och åker omkring i lyxiga bilar och utför brott. Alla dras över en kam. Det är politikerna som misslyckats med invandrarpolitiken och inte gett folk vettiga bostäder och arbeten. Politiker har misslyckats helt med integrationen. Dom har tagit bort fritidsgårdar, elevassistenter, vuxna i skolan på raster. Invandrarbarn som mår illa har ingenstans att vända sig. Bara tomma ord allting. Det finns rötägg bland alla folkslag även hos oss och inte så lite heller.

 

  

 

Redan 1976 när jag flyttade till Göteborg så jobbade och umgicks jag med sk invandrare och tyckte inte detta var nåt konstigt dom är samma människor som vi. Själv har jag som många Svenskar Belgiska rötter sk"Valloner". Det är ett obehagligt klimat som sprider sig och jag vill inte vara delaktig i detta. Då bodde jag i områden där Svenskar och invandrare bodde sida vid sida fortfarande. Jag måste säga att jag känner inte igen mig som det ser ut nu.

 

Tack för ordet!

 

        Här en länk till Aftonbladet i detta ämne

 

Här ytterligare en.

Av Malin wiper - 18 oktober 2009 09:35

   

 

En ny dag som visar sig från sin bästa sida. sol, vind och vackra vyer.

I natt har vi sovit som två stockar. Dan i går blev så lyckad och vi var rätt pigga, sånt kan man leva på ett tag. I vår ålder blir tiden dyrbar och det känns som det är för lite tid som återstår därför är det viktigt att göra nåt när man kan och orkar. Förut skulle det hända nåt jämt  och jag blev lätt uttråkad. Nu har lugnet mer infunnit sig och jag njuter i det lilla. Fast inte är det roligt att bli äldre men bättre än alternativet.

 

  

 

Det är kanske dags att skaffa sig ett roligare boende Glad. Dessa bilder har jag fått från en nätvän.

 

  

 

   


   


            


   


        


              


  


  


  


  


        


   


Sen promenerar man över till sin arbetsplats...Glad

 

 

   Här kommer lite härlig musik med vackra bilder att drömma sig bort till. Hittade klippet hos Cattis.

 

Joe Dassin med The guitar don´t lie  


  


  


Nu önskar jag er alla en fin söndag Kyss 

 

  

Av Malin wiper - 17 oktober 2009 19:17

   


Innan vi gick på bion så hann vi både fika och äta. Först besökte vi vårt stamfik Café Lakatos. Dekalen ovan har vi fått upptryckt på Vistaprint. Det är magnet baktill och vi tryckte fast den på bildörren och ställde oss utanför Lakatos så dom kunde se Glad.

 

 

   Astronauten Donald Pettit har uppfunnit en kaffekopp för astronauter, läser vi på Giz. Den skall kunna användas för fikapauser i rymden. Ytspänningen i kaffet skall tydligen utnyttjas; fråga mig inte hur. Hittills har tydligen astronauterna tvingats dricka kaffe ur påsar. Hu!

 

  

 

  

 

Min man tog ett nytt te som nu är månadens te och lite nedsatt i pris. Tet heter "Almond green tea". Till tet tog han en chokladtryffel som var nyinkommen. Jag tog min vanliga cappuccino dubbel mellanstark. Min tryffel hade en Bayliesfyllning.

 

  

 

   Det har varit lite bitande regnväder i dag.

 

  

 

Så här ser Mr t:s tryffel ut i genomskärning. Den består av mörka bär. Behöver jag säga att båda tryfflarna var superba...? Glad

 

  

 

  

 

Vi hann även gå på second hand och där hittade jag en röd ullkeps för 30:- som såg helt ny ut. Den får ligga i frysen i natt så inga löss kan ta sig till mitt huvud Glad. I morgon skall jag be min man fota mig med kepsen på och lägga ut en bild på bloggen. Till kepsen skall jag ha Lisas hemstickade halsduk som jag köpte för ett tag sen.

 

  

 

Jag köpte mig en beige jacka som kommer att passa till det röda. Jackan köpte jag på Axelssons för 590:-. Den är snyggare i verkligheten än på bilden. Jackan är lite insvängd i midjan och går lite utåt nedtill. Även ärmen är utsvängd nedtill. När jag hade min naturliga mörka hårfärg så passade jag inte i beige men nu går det jättebra.

 

  

 

Vi köpte fuskfälgar till vinterdäcken, dom gamla hade spruckit. Vi fick 4 st för 179:- på Biltema.

 

       

 

 

Cheryl Crow sjunger ledmotivet till Bondfilmen "Tomorrow never dies" 

 

  

 
  

Av Malin wiper - 17 oktober 2009 18:23

  


Det blev en heldag i storstan. 15.00 gick vi på dagbio och såg filmen "Bröllpsfotografen" av Ulf Malmros. En måbrakomedi från 2009.

 

  

 

 

I huvudrollerna: Björn Starrin, Tuva Novotny, Kjell Bergqvist, Johannes Brost mfl.

 

  

 

Handlingen:

 

I ”Bröllopsfotografen” lär vi känna värmlänningen Robin (Björn Starrin) som alltid velat bli fotograf. En dag får han idén att plåta bröllop och med en ny fin kamera ger han sig iväg till Stockholm för att starta karriär.

 

  

 


Filmen var klart sevärd men tappade tempo när drygt halva filmen återstod. Det är en lite långsam lågmäld historia med rätt mycket mysig humor. Tråkigt bara att inte hela filmen kunde få bli välgjord, genomtänkt och bidra med ett vettigt och mer överraskande slut.

 

 

 

      

Björn Starrin som spelar den ledande huvudrollen är en ny bekantskap som överraskar, vi får nog se mycket mer av honom i framtiden.

Kjell Bergqvist är lysande. Johannes Brost som jag aldrig gillat har nu fått sin bästa roll och gjorde den med bravur. Han fick nu spela en lite seriösare roll där man kunde se att han även hade ett annat känslouttryck än bara en flamsig Joker...Glad.

 

       

  

Jag kan tyvärr inte ge filmen en 4:a eftersom den var sämre än "Sommaren med Göran" Den får 3.5 filmrullar av 5 möjliga av mig.          .5          


  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Christina Grigoryants 23/2 16.00 Kulturhuset

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se