Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 16 oktober 2009 16:27

  

Min man var med i en slogantävling på ICA för ett tag sen. Dom hade invigning av en ny utbyggnad. I dag ringde telefonen och han var vinnaren av priset. 200 personer hade varit med i tävlingen så det var inte illa.

 

   

Priset är en årsförbrukning av kaffe plus en fin termos. Han fick välja vilka sorters kaffe han ville ha. Han tog även lite snabbkaffe som vi brukar dricka på morgonen eftersom våra magar inte är så bra. Kul att få vinna för en gångs skull det är går långt mellan gångerna vi brukar vinna nåt.

 

   

GRATTIS MR T TILL VINSTEN.

 

   

Så här ser termosen ut som heter "Vildmark" 

 

Svart kaffe med Ray Montana band.  

 

Av Malin wiper - 16 oktober 2009 14:38

  

Av alla mina autografer så smäller en av dom högst och det är den med Clark Terry. Han är en Amerikansk swing och bop trumpetare som föddes 1920. Jag har träffat honom 2 gånger i Göteborg när han hade spelade med sitt band på konserthuset 1977.

 

Clark Terry "Jazzcorner"

 

Clark Terry "Wikipedia"

 

   

Detta foto är bland dom snyggaste som han signerat. Min autografvän skrev till honom eftersom han hade en mycket bättre Engelska än mig och sen fick jag tillbaka massor av signerade kort och även ett brev. Han ville träffa mig när han kom till Göteborg en tredje gång men jag var lite för blyg och rädd för att jag inte skulle kunna prata med honom och uttrycka rätt ord på hans språk men jag var rätt bra på detta och nu ångrar jag mig fruktansvärt.

 

   

Jag har även en vinyl LP som är signerad av hela hans band men den finns på vinden och nu hittar jag den inte.

 

                                   

 

   

Clark Terry var nog den mest sympatiska musiker jag träffat. Han var jättepigg, alert och tillmötesgående. Han såg så fräsch ut för sin ålder och jag tror han skötte sig rätt bra vad gäller festande.

 

 

 

   

Här är brevet jag fick från honom plus alla korten.

 

Av Malin wiper - 15 oktober 2009 20:58

                                          


Lägger ut lite fina foton som min son tagit.

 

   

   

  

   

   

   

   

     

   


God natt och sov så gott Kyss

  

Av Malin wiper - 15 oktober 2009 16:04

  


Min man har märkt att jag varit i dålig form dom sista dagarna och blev lite orolig när jag endast orkade sitta vid datan och skriva inlägg men inte gå ut. Han var ute och handlade och plötsligt dök han upp bakom min rygg med denna vackra blombukett Kyss.

 

  

 

Vilka vackra rosor och samma färg som som dom rosor jag hade i min brudbukett för 18 år sedan. Han ville muntra upp mig lite och det lyckades han med men jag skall villigt erkänna att jag fällde en tår.

 

  

 

Han är en riktig juvel min man Kyss kom att tänka på att det var länge sen jag uppvaktade honom så det är nåt att tänka på framöver. Förr kunde jag bara komma hem med en skjorta eller annat klädesplagg för att överraska honom med och även blommor. Jag får saker av honom rätt ofta och nyss en digital kortram. Jag får skärpa till mig lite och inte ta honom för given.

 

  

 

Jag bad Mr T önska en låt han ville höra just nu. Det blev Frank Sinatra med I´ve got you under my skin.

 

 

Av Malin wiper - 15 oktober 2009 11:28

  

Här träffar vi på en kvinna som var jättetrevlig och på hugget.

Hon sålde lite av varje. Muggar, hemstöpta ljus, julkort som hennes dotter tillverkat och lite till. Nu glömde jag fråga vart hon kom ifrån och det var synd.

 

   

Jag köpte ett av dotterns julkort och dom är så välgjorda och fina. tyvärr så blev det lite för mycket intryck på söndan så vi glömde att notera och minnet tycks spela oss ett spratt.   

 

    

Sen såg jag min man stå och äta korv vid ett annat marknadsstånd som tillhörde Nibble Gård. Om man ville så kunde man grilla sina korvar sjäv på färdigställda grillar och bredvid grillarna hade dom ställt upp bänkar med värmande dynor på.

 

    

Vi köpte två sorters senap som Nibble Gård sålde. Vi fick smakprov och dom var jättegoda. Dessa sparar vi till jul.  

   

Folkdansarna ville inte vara med på bild och det respekterar jag. Min man skrev på för lotter.

 

    

Vid parkeringen hittade jag detta fina motiv i form av ett jättegammalt cykelställ.     

 

 

Av Malin wiper - 15 oktober 2009 10:13

  


God morgon! Jag har en liten svacka just nu och vaknade inte förrens 09.30 Det är +2 grader varmt ute. Jag känner att jag snart är på banan igen och då skall jag ut och gå med min nya stegräknare.

Tack för era fina kommentarer och synpunkter dom värmer och sporrar. Ni är för goa Kyss.

 

   

I söndags efter att vi varit på Gränsö slott så åkte vi till en en gårdsbutik med Café på Nibble Gård. Det var bondens marknad där just då och sista helgen före vinteruppehållet. Nibble Gård ligger två mil söder om Enköping vid Mälarens strand. Gården har brukats i tre generationer. Den var från början en mjölkgård sen köttdjursuppfödning och nu en gård med livsmedelsförädling och turism. Här är deras hemsida.

 

Vi handlade en del där bl.a svartvinbärssaft och glögg.

 

   

Här hyllan med deras olika safter.

 

   

Vi köpte 3 flaskor glögg och en av dom är vit glögg.

 

   

Jag köpte mig en rolig ispåse bara på kul men den kommer säkert till användning också. Den skall fyllas med kallt vatten och sättas mot huvudet på onda stället. Såna har det ju skämtats om i många filmer.

 

   

På en hylla hittade vi olika vinägersorter såsom lavendel och dragom mm.

 

   

Denna häftiga humla är nån slags vindvimpel som står som en utsmyckning vid caféets uteplats.

 

    

Här ser man lite av huset som har både Café och gårdsbutik.

 

    

Dom hade en liten loppis där jag köpte denna roliga burk där man förvarar allt från kakor till te.

 

   

 

    

Här står min man och son och kollar in vad som finns på loppisen. 

 

    

Vid ett marknadsbord stod en trevlig man och sålde sina egna produkter. Han kom från Vallgarns gårdsmejeri och sålde getostar. Jag brukar inte gilla sån ost men efter att ha fått provsmaka små bitar av allt han sålde så var man (såld) Glad själv så goda var dom. Det var en krämig tilltalade konsistens och smaken mums!. Vi köpte några sorter som vi både skall ha på smörgås och i sallader.

 

   

Lite fakta om Vallgarn: Gården från 1600-talet fram till 1996 har Vallgarn varit arrendegård under Uppsala Akademi. Gården är nu ombyggd till en modern getgård med gårdsmejeri och butik. Jag har stor lust att åka dit och besöka butiken vid nåt tillfälle. Getterna på gårxden är en oförädlad lantrasget som förr var vanlig på fäboddrift i Jämtland och Härjedalen. Jämtgeten är lekfull och läraktig och dess följsamhet gör den lätt att arbeta med.

 

   

Här syns ostarna som bonden sålde.

 

Här kan ni kolla hemsidan. 


 

Fortsättning följer..... 

 

Av Malin wiper - 14 oktober 2009 17:04


   

När vi var till min son så fick jag igen ett vykort som han fått av mig för flera år sedan. Jag samlade ett tag på lite roliga vykort men fick sen andra samlarintressen. Jag har några kort kvar än. 

 

   

Här är det som min son fick och han har bevarat det genom att låta kortet sitta kvar i sitt genomskinliga fodral. Kortet ser ju bara ut som en sedlig dam från förr. När man drar i den röda pilen så åker en hinna ner från bilden och detta som ses nedan händer.

 

   

Plötsligt är hon nästan i mässingen i den tidens mått räknat.

Han ville att jag skulle ha tillbaka detta kort. Jag undrar om det finns några roliga annorlunda kort nuförtiden?. 

 

   

På Tradera fanns ett vykort på ålderstrappan "Mannens åldrar" auktionen var avslutad och kortet såldes för 5:-. 

 

 Här är två av mina egna som jag köpte för 18 år sedan.

 

   

En sån maskin vill jag ha Skrattande tänk att slippa all bantning och tjat om viktminskning... 

 

   

Här detsamma för männen. Tyckte korten var lite roliga och samtidigt gulliga.  


Hittade denna gamla grupp av en slump på Youtube och har adrig varken hört eller sett dom förr Glad Det är verkligen en orgie i lila färg Skrattande. Nu blev det en salig blandning här.

 

Här är deras hemsida. Gruppen bildades redan 1961.


Av Malin wiper - 14 oktober 2009 14:46

      

I går hyrde min man en film som visade sig vara en riktig pärla. Det var länge sen jag såg en sån måbrafilm.   

 

   

Jag har aldrig hört talas om denna film som heter "Last chance Harvey" Den handlar om två ensamma mogna människor som träffas av en slump.

 

Drama från 2009 med Dustin Hoffman, Eileen Atkins, Emma Thompson, James Brolin, Kathy Baker, Liane Balaban, Michael Landes, Patrick Baladi, Richard Schiff och Alex Avery m fl..  

 

Jag var inte beredd på att filmen skulle vara så bra. Vet ju ändå att Dustin Hoffman och Emma Thompson är suveräna skådespelare och så även in  denna film. Dom hade ett fantastiskt äkta känsloregister.

 

          

 

New York-bon Harvey Shine (Hoffman) håller på att förlora jobbet som reklamjingelskompositör - chefen ger honom en sista chans att leverera något. Helgen innan mötet som ska avgöra hans karriär flyger Harvey till London för sin dotters bröllop.

            

Väl på plats möts han av beskedet att han valts bort av sin egen dotter - den som kommer att leda henne till altaret är istället hennes styvfar. Han flyr innan bröllopet, missar planet hem och får sparken via telefon. Men när allt är som svartast träffar han Kate (Thompson) i flygplatsbaren och ett samtal som kommer att påverka bådas liv inleds.

 

Kan nämna några saker jag kände. Utanförskap, ensamhet och förlorade möjligheter. Ett stort stråk av humor och ett hopp som tänds. Jag både skrattade grät och rördes av filmen. Filmen både rörde och berörde känslosträngarna.

 

Jag är beredd att ge filmen 4 filmrullar av 5 möjliga.

 

               



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards