Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 20 oktober 2009 15:28

  

Det blev inte som jag tänkt mig i dag men det kommer en dag i morgon också. Hade förutsatt mig så mycket och jag måste komma igång med promenaderna eftersom min hälsa blir bättre då och jag orkar mer. Utbrändheten gör att detta är viktigt annars  blir jag  deprimerad och nedgången. Önskar många gånger att jag kunde vrida klockan tillbaka och dragit i handbromsen i tid.Vi människor har ju olika personligheter och min har varit högvarvsperson. Nu efter många år och behandlingar så är jag ändå mycket lungnare och flyger inte fram och slår mig halvt färdärvad längre Skrattande. Det har hänt många malörer genom åren som man kan skratta åt nu. Tyvärr ger en långvarig utmattning bestående skador som inte går att reparera helt. Jag har blivit stresskänslig och då kommer symptomen som ett brev på posten. Jag har verkligen försökt att ta mig tillbaka till arbetslivet. Kände bara att jag ville dela med mig lite om mig själv. Tyvärr så syns det inte när man har bra dagar och när dom är dåliga håller man sig inne. 

 

Nu har jag sett min andra snyftarfilm på kort tid. Jag rekommenderar att ni har tillgång till flera paket pappersnäsdukar om ni skall se den Gråter.

 

   

Filmen heter "The stone angel" och är ett drama från 2007.

 

Regissör Kari Skogland

 

I Huvudrollerna: Ellen Burstyn, Wing Hauser, Ellen page, Kevin Zegers, Dylan Baker, Luke Kirby, Christian Home coh  Cole Hauser.  

 

Att bli gammal är inget för veklingar! Den klipska men argsinta och enormt stolta Hagar Shipley rymmer hemifrån när hennes son Marvin och hans fru Doris försöker få in henne på ålderdomshem.
Hon ger sig ut på en resa för att försöka göra upp med sitt tumultartade förflutna. Hagars ålder tar ut sin rätt och hon får svårt att skilja mellan då och nu. Vi lär känna henne när hon som passionerad och upprorisk kvinna står brud i en stad långt ute på vischan. Där gifter hon sig med ”fel sort” och hennes far tar avstånd från henne.

 

  

 

Hagar minns ett övergivet hus nära havet och gör allt för att ta sig till den trygga tillvaron där. Samtidigt kan hon inte låta bli att tänka på alla förvecklingar och besvikelser hon varit med om i sitt brokiga liv.
Hennes tankar växlar mellan dåtid och nutid och vi får följa med och uppleva alla de intensiva stunder, hemliga passioner och ansikten från förr som varit avgörande för hennes liv.

 

Filmen är otroligt gripande och går rakt in i hjärteroten. Ellern Burstyn som spelar den äldre kvinnan gör sitt livs roll, bättre än så här kan det inte bli för en skådespelare. Det finns inte nån som inte är bra i filmen och man kan inte slita sig trots det smärtsamma temat. En kvinna på dödens rand i minnenas allé. Det är många tillbakablickar på hennes liv som inte blev som hon hade tänkt sig.

Den ingav ändå ett hopp om försoning. Glöm inte näsdukarna Glad. 


 

Filmen får 5 filmrullar av 5 möjliga eftersom jag blev så beröd av temat och skådespeleriet.

 

              

 

 

klicka här så kommer ni in på en slags hemsida för filmen.

Av Malin wiper - 20 oktober 2009 11:08  

 

 

Ella Fitzgerald Amerikansk jazzsångerska föddes 1917 i Newport, News Virginia.

 

Hon dog 1996 i Beverly Hills, Los Angeles Kalifornien.

  


  


Noten ovan är ett reflexband. Klicka här så kan i se andra roliga reflexband.

Av Malin wiper - 20 oktober 2009 10:54

  

Följande bilder visar mitt sinnestillstånd utan att säga ett ord Glad 

 

   

 

   

     


Av Malin wiper - 19 oktober 2009 21:52  


Vi åt på Café Adelante i dag och det var gott som vanligt. Vi satt och myste i värmen från värmeljusen och den häftiga ljussättningen.

Det är otroligt att sån förstklassig mat bara kostar 59:- vilken tid som helst på dan.

 

  

 

Kyklingdelar med Indisk sås, smaksatt ris och bröd.

 

     

 

God natt alla goa bloggläsare och bloggvänner. Sleep well Glad

 


  

Av Malin wiper - 19 oktober 2009 18:45

  

I går såg jag en pärla till film som verkligen berör. Det är ett drama från 2007 och heter "Tillbaka till Yorkshire".

 

Regissör: Anand Tucker

 

I Huvudrollerna: Jom Broadbent, Colin Firth, Juliet Stevenson mfl.

 

   

Handlingen:

 

Arthur Morrison får reda på att han har cancer och att han bara har några veckor kvar att leva. Hans vuxna son Blake reser till Yorkshire för att bo hos sin mamma i byn där han växte upp. När Arthurs tillstånd förvärras ser Blake tillbaka på sitt förhållande med pappan. Han minns saker de gjort tillsammans, förtroligheten mellan dem och även de förbistringar de haft. När fadern dör börjar Morrison fundera kring det band de haft. Han ger tydligt uttryck för motsättningar, frustration, kärlek och förlust som alla är delar i det komplicerade förhållande som finns mellan en far och hans son.  

 

Som vanligt så var dom engelska skådespelarna fantastiska. Filmen både berörde och träffade ömma punkter. Den handlade mycket om när barnet blir skadat och förnedrat, att det lever kvar upp i vuxen ålder. Barnet lämnar oss aldrig. Man kan både hata och älska sina föräldrar samtidigt. Trots ett långsamt tempo så kände jag mig inte uttråkad.


 

Jag ger filmen 4 filmrullar av 5 möjliga.

 

              

 

 

Av Malin wiper - 19 oktober 2009 18:06


När vi har fikat klart och fått samspråka ett tag med fina trevliga Maria Lakatos så beger vi oss till IKEA där vi förut har spanat in ett bra lampsystem som vi vill ha i vardagsrummet. Det är som en skena som man sätter i taket och sen kan man fästa vilka lampor man vill. Det går att bygga till i sektioner. Det går att ha en vanlig rumslampa hängande ner och även spotlights.

 

   

Innan vi når IKEA så ber jag min man bromsa in när jag ser denna vackra gamla Volvo duett lysa upp framför mina ögon. Jag blir supernostalgisk och bilen är så otroligt välskött och fin.

 

  

 

   

Mina föräldrar hade ganska många bilder när jag växte upp och Volvo duett var en av dom men i blått och grått som bilden ovan. Även televerket som Telia hette förr använde dessa bilar och då var dom orangefärgade.

 

Anita Lindblom var en av Sveriges populäraste schlagerartister under 1960-talet. Hon hade en fin altröst lämpad för passionerade sånger. Hon hade tillräckligt mycket humor och distans till texten för att göra nödrim nästan sagolika. 1957 slog hon i genom i Scalarevyn där hon sjöng När den svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun. Anita var en mångsidig artist och passade bra i revysammanhang, hon spelade hos Hagge Geigert i Uddevalla och hos Kar de MummaFolkan.

 

    

Nu blir det lite nostalgimusik igen. Denna med Anita Lindblom är lite udda. Nu skulle inte en sån låt vara så populär när dom flesta slutar röka. Jag har själv aldrig rökt men det passar ändå bra när jag samlar på tändare.

 

   

Platt blank tändare från 60-talet. Den ingår i min tändarsamling. 

     

Av Malin wiper - 19 oktober 2009 12:58

  


Vi har bestämt oss för att åka in till Jönköping för att promenera i stadsparken och även gångvägen vid vattnet inne i centrum. Klockan är så mycket nu och vi har några ärenden också i stan.

 

  

 

Min man har försökt få ett bra foto på mig i kepsen men jag ser så snäll ut men i verkligheten så ser jag tuffare ut i kepsen. Vi gör ett nytt försök när vi kommer hem.

 

  

 

Det blir naturligtvis en kopp kaffe också när vi ändå är ute. Nu är det i alla fall slut med allt slarvande.

 

  

 

Kolla in dessa Glad hittade en sajt med miljövänliga grejer och bl.a smycken. Dessa ser ju retro ut och är mönster från porslin man känner igen. Inte min stil presis men snyggt.

 

Gå gärna in och kolla här Firman heter Wilma & Friends.

 

  

 

Nej nu är det dags att lägga på ett kol. Arrivederci friends Kyss

 

 

 

Av Malin wiper - 19 oktober 2009 10:36

  


I dag känns det bättre i kropp och själ. Jag kommer nu att börja promenera varje dag för att stärka mig och även gå ner dom kilon som behövs för att hälsan och blodtrycket skall stabiliseras. Nu är Mr T i duschen och sen är det min tur. Det blir lite sent i dag men det kan inte hjälpas.

 

Min son berättade att när filmen "Avatar" har premiär i mellandagarna så fodras 3D glasögon. Om vi har möjlighet att åka till honom i jul så skall vi se filmen i Västerås nån av mellandagarna.  

 

  

 

Så här står det på sajten "IDG.se". Gå in härom ni vill läsa mer. 

 

Man kan tro att 3d-tekniken idag är helt annorlunda jämfört med för 60 år sedan när den först blev populär och allmänt tillgänglig. Men dagens kvalitetsförbättringar och finurliga lösningar förändrar inte det faktum att grunden är precis den samma idag som i början på 1950-talet.

 

   

När vi var på bio i Västerås så såg vi att denna film kommer upp på bio inom kort. En framtidsvision som jag själv kommer att gå på och det är lite konstigt att man fortfarande vill se såna filmer när vi snart närmar oss branten...för att vara lite dramatisk Glad.

 

Här kan ni läsa om filmen och se trailern.

 

   

Lustigt träd på Grönsö slott.  

 

 

 

   

Utsikt från min sons franska balkong.

 

   

Västerås torg. Staty med cyklande arbetare på väg till ASEA. Närbild av en cyklist. 


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se