Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 22 oktober 2009 16:39

                 

  

Vi har köpte den här gjutjärnsgrytan på loppis för flera år sedan för 30:-. Grytan var inte mycket använd. Vi har en större men för 2-3 personer så är den perfekt. Jag har intalat mig att den är från 70-talet men jag kan ha fel. Är det nån som vet hur gammal en sån här gryta kan vara?. Märket är Huskvarna.

        

                  

Grytlappar från 70-talet. Nu börjar detta nästan bli en nostalgiblogg ofrivilligt Skrattande. Det är så många som älskar 50-talet just nu men vad jag läst om i en tidning så är 70-talet på stark frammarsch. Kom ihåg när jag hade en röd medaljongtapet som man då tyckte var jättehäftig men nu förfasar sig över Glad. Det nya som kommer är i lite moderniserad form och ser inte lika tråkigt ut som dom tråkig 70-talstapeterna i hyreshusen där man hade 2 eller 3 sorter att välja mellan.

 

   

Denna skål har jag köpt på second hand för 40:-. Den ser helt oanvänd ut och är i 50-talsblått. Den har en form som är tidlös.

 

       

Det är en Rörstrand. Får kolla upp vilket år den gjordes. Glasyren är jättefin. Fattar inte prissättningen på denna, dom hade ju kunnat få mycket mer för den.

 

  

 

Den här telefonen kom ut 1959 och var alla flickors rosa dröm. Det var nog dom som var tonåringar 1959 som fick en sån om föräldrarna hade råd.

 

Klicka här så kommer ni in på "Presento.se". Jag hittar hela tiden en massa roliga sajter men man kan ju inte handla hur mycket som helst men ögonshoppa går ju lika bra Glad. 


Av Malin wiper - 22 oktober 2009 15:16

  


I dag har vi bestämt oss för att inte fly ut igen när vi inte orkar göra nåt hemma. Min man orkar inte sätta upp lamporna direkt utan måste vila emellan momenten p.g.a hans kol. Det är svårt att stå med armarna upp mot taket. En skena skall ju sättas upp. Det är mycket mätning och han är supernoga. Ingen idé att störa honom för då tappar han tråden. Vi måste skärpa oss nu och inte slösa pengar som vi gör för rätt som det är så står vi där och får stora bekymmer. Nu råder köpstopp ett tag framöver. Min man har ju blivit arbetslös och a-kassa får man inte hur länge som helst numera. Får man inget jobb så är det socialen som återstår och det är inte säkert det går att få några pengar därifrån längre heller. Ibland undrar man vad man betalt skatt till i alla dessa år.

 

       

Han har ju i alla fall börjat nu och även fått uppmätt för skenan så nästa moment är att borra dit den. Allt går så mycket långsammare nu för tiden med våra krämpor som stoppar oss. Jag har fått lära mig att ha lite mer tålamod.

 

   

   

Vi lagade jättegod mat i dag. Tunna kycklingskivor i kantarellsås och till det ungsbakad potatis, morötter och palsternackor. Kantarellerna har vi fått av en grannfamilj som plockar varje år och dom får så mycket över att vi får njuta av resten.

  

   

Så här ser det ut på tallriken. Kan säga att det smakade underbart gott.

 

   

Jag har en lamineringsapparat och den använder jag till att plasta in mina recept så man kan torka av dom. Jag sölar otroligt mycket när jag lagar mat Tungan ute. Sätter sen in dom i en snygg pärm.

 

  

 

 Tänk om man hade en sån ölsamling Skrattande istället för tändarsamling Glad

 

Av Malin wiper - 22 oktober 2009 11:08


  


En lista där du väljer det ena =)

Markera det du väljer med fetstil

 

Hav eller sjö

 

TV eller Dator

 

Höst eller vår
 

Jul eller Påsk
 

Svart eller Vit

 

Ipod eller MP3
 

VH1 eller MTV

 

Rosa eller Lila

 

Hund eller Katt

 

Guld eller Silver

 

Bad eller Dusch 

 

Sko eller Sandal

 

Afrika eller Asien

 

Löshår eller Äkta
 

Mobil eller telefon

 

Klänning eller kjol

 

Lägenhet eller Hus

 

Plugga eller arbeta
 

Blond eller brunett

 

Vanilj eller Choklad
 

Ringeller halsband
 

 

Jeans eller leggings

 

Stjärnor eller månen

 

Jordgubb eller hallon

 

Nyår eller Midsommar
 

 

Långt hår eller Kort hår

 

Nagellack eller Läppstift

 

Sanning eller Konsekvens

 

Blå ögon eller Bruna ögon

 

Snowboard eller skidor

 

Berg-och-dalbana eller Vattenbana

 

 

Harry Potter eller Lord of the rings
 

Christina Aguileraeller Britney Spears

 

           

 

Denna lista hittade jag hos lollopettersson

 

 

   

 

Det passar ju bra att jag sätter in en låt med Christina Aguilera eftersom jag valde henne framför Britney Spears. Jag brukar inte lyssna på nån av dom men denna låt gillar jag och hon gör den rätt bra.


 

 

Av Malin wiper - 22 oktober 2009 10:47

  


Hittade en länk till en sajt på Kajsa-vargs blogg. Där kunde man gå in och värdera sin blogg. Jag gjorde det på kul bara och min bogg visade sig vara värd 17.493 kr. Sen sätter man in den bland länkarna med orden: min blogg är värd......och summan.


         

 

Klicka här så kommer ni in till värderingsstället.

 

 
Av Malin wiper - 21 oktober 2009 17:01

  

Jag åt en hamburgare till luch eftersom min man åkte till Jönköping för att byta sin snarkapparat...Glad som gått sönder. Han åt på IKEA efterråt. Han köpte ytterligare en lampa till vårt vardagsrum och i morgon skall vi sätta upp skenan och lamporna.

 

   

Så här ser en sån apparat ut och den heter Auto set spirit 2. C pap-apparat. Den är ett andningsstöd som motverkar snarkning och sömnapné. Mr T var tvungen att börja använda en sån för några år sedan och då var dom dubbelt så stora. Nu är det bara en liten grej som sitter i näsan men förut var det en som satt över hela mun och näsa. Det utvecklas till det bättre hela tiden.

 

   

Min man hade 50 andningsuppehåll/natt innan apparaten nu har han inga andningsuppehåll längre. Han har även kol fast en lindrigare form men den påverkar sömnen  ändå. Han har rökt i 20 år men slutade för 18 år sedan trots detta har han ändå dragit på sig kol. Om han lyckas gå ner 20 kilo i vikt så kan snarkningen försvinna men vi vet inte om han slipper apparaten utan det återstår att se.

 

   

Det är så många som har en sån apparat nu och även i yngre åldrar förekommer detta. Kvinnor är inte förskonade. Tyvärr så blir jag störd ibland av apparaten på natten eftersom min man vänder och vrider sig och då kommer slangen ur led och det börjar leva om nästan värre än snarkningen. Nu har det emellertid bättrat sig lite eftersom han har den i näsan och där sitter den stabilare.

  

 En snarkare får inte ha nåt kul....Skrattande

 


klicka här och läs om sömnapné


Av Malin wiper - 21 oktober 2009 16:34

                                                  


Dessa dammsugare är kuddar som man kan köpa. Klicka här så får ni se. Det finns även annat.

 

   

Det är inget ont som inte har nåt gott med sig. Ett ordspråk som jag tar till nu när jag fick ett ofrivilligt datauppehåll. Jag har nog inte fått så mycket gjort hemma på länge som i dag...Glad tack vare detta. Jag har dammsugat köket och strukit en massa kläder.

 

Sen har jag satt om blommorna i köket och rengjort lite här och där i huset. Fattar inte varifrån energin kommit. Jag fick sån bloggabstinens och då gick det inte att vara stilla utan lika bra att köra på en om långsamt.

 

   

Här har jag stått och strukit samtidigt som jag kollat på tv.

 

    

Så här ser det ut i köksfönstret efter att nya blommor kommit dit. Jag har ganska spartanskt i fönstret, vill inte ha så mycket saker som förr. Nu blev det bara bladväxter eftersom blommorna dör för mig hela tiden hur jag än gör.  

 

Av Malin wiper - 21 oktober 2009 15:04

    

 Tack snälla gulliga Pisan för att du hjälpte mig att få ut ett meddelande till mina läsare Kyss Du är en pärla som även pärlar Skrattande

  

 

Nu är jag tillbaka. Det var hos vårt brebandsbolag som felet låg. Vi ringde för en stund sen dit efter att syrran påpekat för oss att det kan vara fel hos dom. Tack gulliga syster Kyss. Vi trodde att vi fått in nåt virus även fast vi har det bästa virusprogrammet. Underbart att vi slapp formatera om allt. 

   

 

Nu vill jag bara önska er en härlig eftermiddag goa bloggläsare Kyss.  

 

 


Linus på linjen...en gammal klassiker Glad


Klicka här för att läsa om Linus på linjen.

Av Malin wiper - 20 oktober 2009 18:10

  

Så här ser lampan ut vi köpt att ha över rumsbordet. Vi kommer att ha två likadana. Köpt på IKEA och märket heter "sända" och finns i rött och vitt plåt. Dom finns även i svart men då i en kupad. Det är lite avskalat retro.    

 

Enavlång skena hängs i taket och man kan fästa lamporna vart man vill och flytta. Även flytta dom vart man vill i skenan. Vi kommer att ha fler skenor i taket där vi sätter spolights som även ingår i denna serien. Det är lite dyrt men det blir snyggt och välordnat. Dessutom får man snyggt ljus överallt i rummet. Kollade nyss på förkväll  tv4 där i en inredningsdel har dom använt sig av samma system fast en kupigare form på dom stora lamporna.

 

   

Skenorna heter Sända precis som lamporna.   

 

Vi har även köpt tyg till nya rumsgardiner på rea. Tyget kostar 40:-/m men har kostat 125:-/m. Vi är lite osäkra på om det passar in men om det inte gör det så har vi andra rum att använda tyget till.

 

         

Den här gardinkappan sydde min man för några år sedan och det tyget var dyrt men en fantastisk kvalitet som hållit många tvättar.

 

   

Så här ser det nya tyget ut och det skall bli spännande att se om det passar in. Det blir kappor med öljetter. Vi har två stora fönster i rummet.

 

   

Jag hittade en sida med gamla nostalgimönster. Det finns både bilar och gamla motorcyklar där.

 

   

Klicka här så kan ni se sidan som heter "CC Hot Rag". Går man runt på sidan så hittar man mycket att kolla såsom smycken, herrflugor, hundprylar, prydnadssaker, gamla köksprylar mm. 

 

Nu blev det lite inredning i blygsam skala Glad. Jag har i alla fall fått lite gjort i dag hemma. Rensat undan lite hemma och  pratat i telefon med min gulliga syster. Hon jobbar just nu hemifrån. Mr T har varit ute och tagit en långpromenad. Nu är det utfyllnad så det smäller om det....Foten i munnen

 

   

Hittade en bild på ett gammalt syresefodral där allt finns för resan. Det ser verkligen använt ut. Till och med en strumpebandshållare finns där av modell "gammal" Glad.

        

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se