Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 24 oktober 2009 13:54


Nu har Mr T äntligen fått upp lampa nr 2 i vardagsrummet. Nästa steg är att sy gardinerna och en snygg duk. Sen skall vi klä om rumsstolarna med ett snyggt tyg som vi köpte för länge sen. Stolarna är fynd från second hand. Min svärmor sa när hon var här i somras att eftersom det är sju pinnar på ryggstödet så är dom en finare sort Glad när det gäller denna modellen. Jag hade velat ha en modernare stol men vi hade inte råd just då.

 

   

Nu hänger dom från taket och vill man flytta dom lite åt vardera hållet så går det jättebra. Det måste vi nog göra när vi drar ut bordet till full storlek. Nu går det att ha i tre storlekar. Konstigt att lamporna ser så små ut på bilden än om detta är taget på avstånd. Dom är rätt mäktiga i verkligheten.  

 

Lamporna heter "Hotta". Klicka här om ni vill gå in på IKEA:s lampsida.

 

   

Skall be mannen att sänka dom nån cm så blir det perfekt. Som ni ser så har mina blommor sett sina bästa dar och måste bytas ut.

        

Av Malin wiper - 24 oktober 2009 10:04

  

Vi somnade tidigt och vaknade sent så nu skall man väl vara utvilad. Så här ser det ut utanför mitt vardagsrumsfönster. Lite grått men ändå fint. Vi kommer inte att göra nåt särskilt i dag heller utan ägna oss åt att fixa härhemma. Nu skall äntligen Mr T sätta upp lampa nr 2 ovanför rumsbordet. Vi har sånt litet kök så när vi har främmande på mat så måste vi sitta i vardagsrummet. Fast är man bara 4 st då kan man sitta i köket och dricka kaffe vid barbordet som min man fixade när vi reparerade köket.

 

   

Vi köpte en hel påse med avokado och som ni vet så är dom alltid hårda och mognar samtidigt..Tungan ute. Nu blir det till att äta avocado till allt eftersom vi bara är 2 personer. Kolla in smörgåsarna ovan som min man fixat åt mig till frukost. Jag blir så full i skratt av hur han skär både banan och avocado. Blir nästan lite rörd och det smakar alltid bättre när han gjort i ordning nåt Kyss Brödet ser lite blekt ut men det är för att det är glutenfritt men ack så gott ändå.

 

   

Jag letade efter recept så vi kan variera oss med alla våra avocadon så vi inte blir helt gröna som hulken Glad. Hittade ett på "Raringens vegetariska" se bilden ovan.

 

klicka här för att gå in och kolla receptet. Vi kommer i alla fall att testa  receptet.

 

   

 

I dag skall jag försöka klippa min man för vi skall spara in på en kostnad hos frissan Skrattande. När vi träffades så var vi bara vänner i början och han frågade mig om jag var duktig på att klippa hår. Eftersom jag var intresserad av honom så ville jag imponera men till saken hör att jag är helt värdelös när det gäller att klippa nån. Syrran däremot har gåva för detta och har klippt sin man många gånger genom åren. Jag sa ja till att klippa honom. Till saken hör att då hade han ännu tjockare hår än nu och det var helt spikrakt och lite sträft så det var ju inte det lättaste ens för proffs.   

 

Han satt sig och jag satt igång och kände genast efter första klippet att detta kommer att sluta i katastrof. Det blev ojämt så jag jämnade till hela tiden och till slut var jag tvungen att ge upp. Jag skämdes när han gick till spegeln och förstod att det inte fanns nån framtid för oss längre Skrikandes det var värre än punkfrisyr. Eftersom han är en cool och lugn person så tog han det med fattning och frågade om jag kunde ta fram telefonkatalogen. Vi fick ringa akut till frissan som förbarmade sig över honom men tyvärr så blev han nästan snaggad innan hon fick ordning på håret Glad. Nu har vi varit ihop i 19 år Förvånad. Att han låter mig göra detta igen förvånar Skrattande. Ni får kanske se resutltatet senare eller katastrofen....

 

   

 

Nu önskar jag er en härlig lördag ni goa därute Kyss

 

     

Av Malin wiper - 23 oktober 2009 19:50

  


Ja då var det dags att titta på IDOL om det inte finns nåt bättre program men jag måste se hur det går för min favorit. Här har det inte hänt mycket i dag. Vi kommer bara att vara hemma och mysa och ta det lugnt. Nästa fredag så skall vi ev gå och se Jan Johansen på Martini här i samhället.

 

  

 

Jag har inte så mycket att säga eftersom ingenting har hänt och det kan vara skönt det också. Blev påmind när jag var in på Lollos sida att det var länge sen jag lyssnade på Scorpions. Dom får avsluta min bloggdag.

 

  

 

Sköt om er och ha en häftig kväll Kyss     

 

 

Av Malin wiper - 23 oktober 2009 14:05

   

Lite från wipers tändarsamling. Alla i denna serien är lite kopparfärgade.

 

   

Denna har jag fått från en väninna för några år sedan. Det är ett lejon som sitter på en jordglob. För att tända den så trycker man ner svansen och en låga kommer ur munnen plus att ögonen lyser gröna.

 

   

Denna hästtändare köpte jag på Tradera för ett tag sen. För att få låga så trycker man ner spaken bakom huvudet så lågan kommer upp mellan öronen. Den andra är en vanlig tändare men med lite pärlemorskimmer.

 

   

Tennisracket tänds genom att dra bak spaken på sidan och då kommer lågan upp ur skaftet längst upp. Roboten har jag fått av min son för massor av år sedan. Höger arm trycks ner och då kommer lågan upp i huvudet.  

 

   

Damhuvudet har jag fått av min mans bror Mr J. Man tänder genom att dra bak spaken som sitter som ett hår bakpå huvudet. Lågan tänds uppepå huvudet. För att tända skiftnyckeln så trycker man ner den räfflade kanten och lågan kommer ut längst upp. 

   

Ödlan tänds genom att man trycker ner höger arm då kommer lågan ut ur mun och ögonen lyser gröna. Handen som håller kortleken är en jättestor nyckelring som ingen skulle vilja bära omkring på...Glad.

Den tänds genom att man drar bak spaken vid nyckelringen, då kommer ett extrakort ut samtidigt som lågan tänds uppepå ett av korten. Den lilla tekannan köpte jag i Borås för säkert 9 år sedan. För att få eld så trycker man på lockknoppen och då kommer lågan ut ur pipen.

 

Nu när man inte kan köpa så mycket så har jag hittat två tändare på Tradera som jag skulle vilja ha men vi får se om jag kan tömma en av mina spargrisar...Skrattande.

 

    

Denna är ju bara för läcker och lite retro. Budet som är lagt hittills är 31:- Auktionen slutar 25/10 och många lägger bud i sista minuten. 

 

   

Denna ser ju också jättefin ut och den kommer från Skultuna och är i mässing. Den kommer nog att bli dyr. Numera har jag utökat samlingen så jag har inte bara roliga tändare utan: snygga ovanliga, tändstickor, askfat, piphållare mm. Budet på denna är 71:- och slutdatum 25/10. Jag kan ändå inte skaffa fler förrens jag har ett större skåp. Då blir det som ett litet uställningsglasmonter av nåt slag så alla syns väl.

 

Klicka härså kan ni se guldtändaren på tradera om ni vill kolla lite mer. 

 

Av Malin wiper - 23 oktober 2009 11:19

  

Hamnade på en sida där jag hittade en liknande sköterska som jag syr. Denna är i minimodell för barn att ha saker i. Den kostar 159:-.

Min är en större modell och jag har både designat och sytt den själv. Kul att se en annan variant. Denna är lite modernare och jättefin. 

 

Klicka här och gå in på sajten som säljer denna och även annat till barn.

 

    

Min ser ju ut så här som ni vet. Under förklädet finns förvaringen och även i ringning och på sidor. Min är mer som en påse medans den ovan är en riktig klänning med ärmar och allt. Nu går jag igång och skulle vilja sy en sån också Glad. 

 

Av Malin wiper - 23 oktober 2009 09:16

  Ebba Forsberg är sångerska och skådespelare.

klicka här och läs mer om henne.

 

 

  

Av Malin wiper - 23 oktober 2009 08:47

  


Ja då var det fredag...igen Förvånad hur fort går tiden egentligen?. Stoppa tiden jag vill hoppa av som en musikal från förr hette Glad(stoppa världen hette den nog). Mr T har varit och tagit Varanprov på vårdcentralen. Han har tur och varanvärdet har legat konstant och bra. Det finns en del som inte får riktigt ordning på detta utan det pendlar upp och ner.

 

  

 

Så var det då detta med vaccinationen. På tisdag är det dags för riskgrupperna här att få vaccinet och min man är ju tvungen men jag måste ta ett beslut och det har jag inte lyckats med. Kollade på debatt i går och det blir man inte klokare av. Forskare och läkare är oense så vem kan man lita på?. Jag är själv lite känslig när det gäller medicin och har ångest varje gång jag måste ta nåt nytt. Enligt debatten i går så framhöll vissa att det är som ett vanligt förkylningsvirusvaccin. Min man säger att han inte skulle ta det i min situation och inte är i riskgruppen. Jag har haft två allvarliga influensor för 10 och 5 år sen och inget mer efter det. Ett beslut måste ju tas och jag hoppas på att det blir det rätta. 

 

  

 

Det har regnat i natt och snön lyser med sin frånvaro. I dag är jag mycket piggare så nu blir det en promenad för min del. Vi har ju köpstopp och då är det ingen idé att åka in till storstan om man inte kan låta bli att shoppa. Vi har ju lite att pyssla med hemma. Den andra rumslampan skall upp och gardiner skall sys.  

 

 Jag Önskar er alla en härlig fredag vad ni än hittar på Kyss

 


Av Malin wiper - 22 oktober 2009 19:22

                              

Nu har vi fått upp en av lamporna i skenan, sen blev mannen för trött och tar resten i morgon. Bara att få belysning över bordet är en höjdare och mysfaktor. På bild får man aldrig  fram riktigt hur det ser ut. Lampskärmarna ser mindre ut på bild.

 

   

Här hänger den ner mot bordet.

 

                         

Jag var tvungen att ta med blixt och då blir den alldesles för röd. I morgon kommer nytt foto på det färdiga resutltatet.

 

   

 

  

                                   

 

Denna burklampa drivs av solceller. Den kostar 359:-.    

 

Du ställer din sol- eller månburk på ett ljust ställe, när solen gått ner stänger du locket och - vips - har du en liten burk full av sol eller måne som sprider ljus, värme och mys. Det finns de som säger att detta beror på solceller och batterier men vi föredrar att kalla det magi säger företaget som säljer dom.

 

Klicka här så kommer du in på sajten som heter "Sun Jar cool stuff"

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se