Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 29 oktober 2009 18:14

  


Eftersom vi kör med budget just nu så gick vi på Café Adelanten som vi besökt ett antal gånger. Deras mat är rena gourmén till ett bra pris. Det är ett ställe man kommer tillbaka till hela tiden. Skulle vilja träffa kocken för att ge honom beröm personligen Flört.

 

   

Kyckling har jag tagit flera gånger och dom försöker alltid variera samma rätt. Förra gången jag åt kyckling där så hade dom såsen i en liten vit porslinsskål. Då var det kycklinglår och nu kycklingbitar som var så möra att dom smalt i munnen. Anrättningen var rätt strakt kryddad men min mage mår jättebra av dessa indiska kryddor som även verkar välgörande för magen. Har inga som helst besvär efterråt så jag kan rekommendera indisk mat till alla som har IBS-mage.

 

     

 

  

 

Här är lite av deras godsaker som är förbjudna för oss...Rynkar på näsan

 

   

Så här ser det ut bakom disken.

 

     

Min man har satt in dom på Cafékartan. klicka här får ni se.

 

Klicka här för att läsa hur en videobutik blev Café Adelante. 

 

Av Malin wiper - 29 oktober 2009 12:45

  

 

Nu åker vi till Jönköping. Här kommer ett litet klipp där man blir guidad runt i stan. Vi har varit på dom flesta ställen.  

Av Malin wiper - 29 oktober 2009 10:18

 


Det är nog lite för sent att säga god morgon men jag gör det ändå. Sent uppstigen p.g.a mardrömmar igen men konstigt nog så sitter dom inte kvar när jag vaknar och ingen tung känsla i huvudet. Däremot så har jag jättebesvär med ögonen just nu dom är torra kärva och trötta. Till saken hör att jag fick känsliga ögon när jag jobbade 5 år i mögelhus utan att veta om det. Drabbades ständigt av ögonlocksinflammation och till slut fattade inte läkaren varför det inte läkte trots ögonsalva och droppar.

 

   

Alla undrade också varför dom rev upp golven överallt och la in mosaikplattor. Ingen sa nåt till oss och det var hög sjukfrånvaro. Sen slutade jag mitt jobb på den terapin och bara ett kort tag efterråt försvann alla symptom. Jag fick även tillfällig förhöjning av sköldkörtelhormon så jag minskade kraftigt i vikt utan att banta. Numera är jag extremt känslig mot mögel. Det går att anlita mig som mögelhund...Glad.

 

   

Jag har utvecklat en allergi. Sen  jobbade jag i industrin rätt många år och utsattes för utsläpp och annat. Fattar ändå inte att jag klarat mig så bra. En räddning när ögonen känns skräpiga mm är att använda ögon/linsskölj som ovan. Dessa finns på apoteket och inehåller inget konserveringsmedel. Det är en koksaltlösning och vem som helst kan använda dessa. Jag behöver bara använda dom periodvis och nu är det dags igen.

 

   

Sen  har vi dessa som heter "Cellufluid" och är bra om ögonen bara är lite torra. Jag är känslig mot smink på ögonen därför kan jag inte måla ögonen varje dag men när jag då gör det så måste jag använda dessa pipetter efter jag rengort mig från sminket och då klarar sig ögonen mot irritation. Inget konserveringsmedel är tillsatt. Att jag skriver detta är för att tipsa att det finns milda fina grejer att ta till om man behöver tillfälligt. 


 

Nu har vi ätit frukost och mannen är inne i duschen. Jag är inte påklädd än.Vi har sån abstinens att det nog blir en tur till storstan.

Eftersom vi ev skall gå och se Jan Johansen på restaurang Martini i morgon så behöver jag nåt nytt på överkroppen. Köpte en ny blus när vi var på Lalla Hansson men jag vill inte ha samma igen (typiskt kvinnor). Jag har visserligen rätt mycket nytt men känner mig inte bekväm i dom kläderna eftersom jag gick upp lite i vikt igan efter att ha varit till Enköping.

 

   

 vill jag bara önska er en fin torsdag Kyss

 

Av Malin wiper - 28 oktober 2009 14:59

  


Som synes så har Beriths fina blomskott kommit i en kruka och står och tornar upp sig i köksfönstret Glad. Detta skall bli spännande. Hur sköter du dina svärmorstungor Berith?.

 

Jag hade tagit upp korv från frysen som jag tänkte laga till i en pyttipanna av rester vi har. Då sa mannen att han kunde göra en korvsoppa istället och det nappade jag på direkt. 

   

Alla ingredienser blir här tillskurna och korven blir i sneda korvslantar som det heter. Han skär sen potatis, morötter, palsternacka och kålrot i tunna skivor rätt stora. Efter det purjolök. 

 

   

Ser inte det färdiga resultatet gott ut?. Det riktigt immar på kameralinsen... Grönsakerna har ett bra tuggmotstånd.

 

   

Jag mår så bra i magen efter soppan så nu blir det soppa flera gånger/vecka. Har en massa bra sopprecept jag fått av ia. Många kvinnor vill inte släppa in sina män i köket för dom gör på ett annat sätt. Alla sätt är bra utom dom dåliga. Sen får man inte störa mannen och komma med förslag utan låt honom hållas. Jag njuter av att äta min mans goda mat. Jag är ju van att min pappa gjorde lika mycket som mamma i hemmet så för mig är det som det skall vara.


Av Malin wiper - 28 oktober 2009 13:27

  


Nu är brevet till Helge Skog postat och jag blev nästan utstirrad när jag själv fotade detta högtidliga tillfälle...Skrattande.

 

  

 

På väg hem så tornar flera såna här fina bänkar upp sig utefter en gång och cykelväg. Det är nog en Byarumsbänk eftersom vi har fabriken bara 4-5 km härifrån.

 

Klicka här om ni vill läsa om Byarums gjuteri ab och även se deras produkter.

 

  

 

Här är en av deras nya moderna bänkar.

 

  

 

Jag cyklade förbi terapiaffären "Knuten" där jag handlat en del genom åren. Fotade lite från ett av skyltfönstren. Dom har tagit fasta på detta med svininfluensan och tillverkat jättestora grisar i ett obestämbart material. Det står på en lapp: Köp en gris för 40:-...Skrattande.

Jag måste gå in och kolla upp grisen när jag åker till byn nästa gång.

 

        Jag var duktig nu som inte strödde pengar omkring mig, motstod frestelsen fast det var svårt Glad

 

Av Malin wiper - 28 oktober 2009 12:41

  

Sen gav jag mig glad i hågen ut på min cykeltur. Solglasögon är nästan nödvändigt nu när solen skiner så skarpt. Vantar behövs inte så varmt är det ute.

 

   

Naturligtvis så hamnade jag efter 25 minuters cykeltur på "Café Ritz" Skrattande men jag har inget dåligt samvete eftersom min man just då satt med sina gamla arbetkamrater och fikade på deras rast. Först gick jag in på spelbutiken för att köpa en dubbeltriss men jag råkade ta i fel lott och det var två olika som satt ihop med ett gem. Jag är så skrockfull så det blev dessa två istället som är en vanlig triss och en sverigelott. Jag har ingen tur i spel just nu så då är det bra att ha tur i kärlek istället...Glad än om han just nu är lite fattigare än mig...Flört.

 

  

 

Jag tog ett kort på en av dom som jobbar där när hon gjorde iordning min cappuccino. Tyvärr så blev bilden suddig. Hon är som dom andra jättetrevlig.    

 

Dom hade jätteroliga spökbakelser som stirrade på mig när jag kom in genom dörren. Hon tyckte jag skulle komma tillbaka i på fredag för då har dom bakat halloweentårtor som skall vara lite extra. Får åka dit och ta ett foto.

 

   

Dom ser väl för härliga ut, man vill bara ta en tugga...Glad tyvärr så har jag sötsaksförbud lång tid framöver Gråter.

 

  

 

   

Hallowwenstubbarna radar upp sig för uppätning...

 

   

Min man såg så rolig ut när han var på väg så jag var tvungen att ta ett kort. Vi har en mellandörr från hallen och ut. När han står där så ser han ut som en tavla i ram...Glad 

 

   

Jag upptäckte en ängel som hängde på dörrfodret till köket. Den har hängt där sen förra julen och jag har inte sett nåt...Förvånad. Den får hänga kvar för den har lite halloweenfärger. 


Av Malin wiper - 28 oktober 2009 12:07

  


Jag var på väg ut för en cykeltur då jag kom ihåg att jag glömt ta in posten. Där lyste en grön stor postpåse emot mig. Var tvungen att gå in eftersom jag var så nyfiken...Glad Sen blev jag glad som en sol.

 

   

Däri låg detta som jag skulle få av min bloggvän Berith. Hon skrev om sina fina blommor "svärmors tunga" på sin blogg och då kommenterade jag att jag haft såna förr och dom håller så bra. Tyvärr har jag inga gröna fingrar. Hon mejlade till mig att hon kunde skicka ett skott och nu har det kommit tillsammans med ett jättefint kort där hon skrivit så fint i. Det var internationella björndan i går så kortet passar så bra.

 

  

 

Skottet är så fint och fräscht och nu skall jag plantera den i en kruka som skall stå i köket så jag ser hur den sakta växer upp. Tar en bild när den är planterad och på plats.

 

  

 

Svärmorstunga eller bajonettlilja (Sansevieria trifasciata) är en mycket tålig och populär krukväxt. Den tillhör familjenstickmyrtenväxter och kommer ursprungligen från Sydafrika, Kongo och Tanzania.

 

Klicka här för att läsa mer om svärmorstunga 

 

 

   iper tackar allra ödmjukast för din gulliga gest Kyss

 

  

 

Kolla in cykeln ovan...Skrattande nästa cykelmode blir väl att klä in sin cykel. 

  


Ett litet klipp som passar till inlägget från humorprogramet "Lorry" här ser vi Suzanne Reuter.

Av Malin wiper - 28 oktober 2009 08:44

  


Ja då var det en ny dag igen... och den ser ut att bli lika solig och fin som i går. Det är ingen verklig kyla att tala om utan har varit 11 grader varmt några dagar än om det var frost i morse. Min man hade tänkt åka ner till sin gamla arbetsplats för att fika med sina forna arbetskamrater men han glömde ställa klockan och min är trasig. Nu åker han dit till 11.00 kaffet istället. Han saknar sitt jobb så fruktansvärt och även sina arbetskamrater som han stormtrivdes med.

 

Nu skall jag gå och duscha sen blir det antingen cykeltur eller promenad. Det tog helt plötsligt stopp när jag skulle skriva för det fanns inget att berätta så snart är det nog dags för en bloggvilodag.

 

sköt om er och ha en bra dag Kyss

 

Lite vackra bilder och avslappnande musik av Runrig.

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se