Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 7 oktober 2009 15:33

  


Jag skulle gå in på en blogg och läsa härmodan och såg att bloggen var borta. Hon kallade sig för "Kajsa varg" jag har henne som länk. Ville inte ta bort länken eftersom jag trodde det hade blivit nåt fel men nu förstår jag att hon lagt ner sin blogg. Hoppas det inte hänt henne nåt så det bara är att hon inte ville eller orkade blogga längre.

 

  

 

Jag har själv lagt ner två bloggar p.g.a att jag blivit dålig och inte orkat. Jag blir ju gärna besatt av saker som är roliga och det funkar inte när hälsan inte är som förr. Hoppas allt är väl med dig och vill  bara säga att det var kul att läsa din blogg. Sköt om dig. Kram från wiper Kyss

 

  

 

 

Av Malin wiper - 7 oktober 2009 12:52


  

När jag var ute och gjorde lite ärenden så gick jag in på Konsum för att handla lite och såg då att dom hade sushi i fina förpackningar. Jag vet att Mr T köpt sushi på ICA och dom smakar rätt bra och riset är inte så illa. Jag blev så nyfiken så jag bestämde att vi skulle testa dessa till lunch.

 

   

Så här såg förpackningen ut och det var jättefräscht.

 

    

Såg inte illa ut heller när vi öppnade förpackningarna. Tyvärr var det ingen höjdare. Vasabin smakade inget vidare och riset var som en gröt så vi kunde inte äta upp allt.

 

    

Det var tråkigt men ICA:s är mycket bättre säger min man.

 

Konsums sushi får bara 2 sushin i betyg av 5 möjliga.

 

Dessa sushin som ni ser ovan är tygkuddar Skrattande. En sån skulle jag vilja ha och dom går att köpa. Tyvärr så är dom rätt dyra 400:/st så det är möjligt att man kan sy sen sån själv istället.      

 

Här kan ni gå in och läsa om kuddarna  

 

Av Malin wiper - 7 oktober 2009 11:47


  

I dag fick jag verkligen testa den nya rullgardinen och den håller vad den lovar. Den är fullständigt tät och håller den gassande solen på avstånd. Vädret är ju sagolikt just nu. Här behövs ingen vinterjacka än. Nu har dom filmat det färdiga resultatet på skorstenen så nu dröjer det inte länge förrens vi ser den i reklamen på ICA. Fast det är nog bara på vårt lokala ICA vad jag kan förstå.

 

I går när vi var på väg hem så såg vi en rosa volkswagen på en parkering och jag blev eld och lågor för den var så häftig.

 

   

Den var så välskött och helt i rosa både kaross, fälgar och inuti.

 

Det är så roligt att folk tar tillvara på dessa gamla folkwagnar så dom får leva vidare.

 

   

Dom hade gjort som en vinge bak som såg uppseendeväckande ut.

Avgasrören såg jättehäftiga ut också.

 

   

Inuti var det en orgie i rosa, från säten till ratt Glad

  

Av Malin wiper - 7 oktober 2009 09:06

  


Ja då var klockan slagen för ännu en dag. Jag har inte varit uppe med tuppen i dag men det har min man som just nu sitter på Arbetsförmedlingen i 4 timmar. Hör och häpna han skall lära sig att skriva CV Skrattande. För det första så har både han och jag flyttat runt mycket och bytt jobb ett antal gånger. Vi är så gott som specialister på meritförteckningar som det hette förr. Vi har till och med fått beröm för våra CV genom åren och nu har dom inget annat att hitta på för dom arbetslösa än att sitta med sånt i 4 timmar. När det är yngre oerfarna så är detta helt ok men en person som har ett långt arbetsliv bakom sig så känns det helkorkat. Det borde ju finnas nåt vettigare att få göra. Nåt jobb finns inte just nu för min man som bara kan jobba högst halvtid.


Vi har tack och lov en bra Arbetsförmedling här och dom som jobbar där är toppen och tycker själva detta är...ja ni förstår. Han har fått nån slags utbildningsmaterial för att liva upp sina kunskaper i ventilationsteknik som han håller på med också på datan fast det är han snart klar med. Han får ändå aldrig nåt jobb inom detta område längre. 


  


Nu måste jag gå och göra mig i ordning för jag skall till banken 10.00 och sen skall jag skicka iväg ett brev till min väninna ia med Lalla Hanssons autograf, tog ju en till henne också.


  

Hoppas ni får en riktigt bra dag därute Kyss  

  


Av Malin wiper - 6 oktober 2009 20:56


        

På lördag kommer dokumentärfilmen ”Bananas!*” att visas för första gången på svensk bioduk. Filmen, som visas på Lilla filmfestivalen i Båstad, har väckt stort intresse eftersom fruktbolaget Dole stämt dokumentärfilmaren Fredrik Gertten, producenten Margarete Jangård och bolaget ”WG film”. Under tisdagen blev det också klart att en advokat och specialist på yttrandefrihet kommer att försvara ”Bananas!*” i amerikansk domstol.

 

                                                              

 

Jag hoppas den kommer att visas på fler biografer för den vill jag verkligen se. Jag själv har bojkottat Doles bananer och försöker i möjligaste mån köpa Eko-bananer.  

 

Carl Fredrik (von) Gertten, född 3 april 1956 i Malmö, är en svensk filmare och journalist.

Gertten arbetade som journalist för tidningar, radio och television i Afrika, Latinamerika, Asien och runt om i Europa under 1980- och 90-talet. År 1995 kom reseboken "Ung man söker världen" (Gong Gong förlag). Krönikör i tidningen Arbetet (1990-2000). Han var krönikör i tidningen Kvällsposten 2001-03 och har arbetat över hela världen för radio, TV och tidningar.

 

Han har för SVT, TV 4 och TV 3 producerat både historiska dokumentärer, nöjesprogram och ett mediagranskande magasin. Han har ett stort kontaktnät inom den svenska mediavärlden och driver produktionsbolaget WG film i Malmö.

 

                                                      

 

 

Under 2009 har Gertten väckt stor uppmärksamhet med dokumentärfilmen Bananas!* vilken handlar om en grupp nicaraguanska fruktarbetare och deras rättsliga strid med fruktjätten Dole.


                                 


Filmen, som handlar om nicaraguanska fruktarbetare och deras rättsliga strid med Dole och bolagets användning av det förbjudna växtgiftet DBCP, väckte tidigt starka reaktioner hos Dole. Fruktjätten anser att filmen far med osanningar och att företagets 75.000 anställda därmed lidit personlig skada. Dole har ännu inte framställt sina skadeståndskrav, men kräver att filmen inte visas och att filmens regissör aldrig får uttala sig om företaget.

 

Härkan ni läsa mer om bakgrunden till konflikten 

 

Trailern till dokumentären "Bananas" 


Av Malin wiper - 6 oktober 2009 17:12

  

Nu har Mr T satt upp rullgardinen i vardagsrummet så nu blir jag inte bländad vid datan. Den går över hela fönstret och släpper inte igenom en enda solgnutta. Lätt att dra ner med ett hårdplastband som sitter i en hållare som gör det lättare. Förut hade vi tre smala rullgardiner som glipade och var alldeles för tunna. IKEA är toppen. Den kostar 345:- och är 2 m bred.

 

   

Nu drar jag ner rullgardinen för i dag... Nej! jag bara skojade Glad Vi har naturligtvis en gardinkappa också ovanför men den hade inte hunnit komma upp än när jag tog fotot.

 

Sen åkte vi iväg till vårt älskade Café Lakatos och tog oss varsin cappuccino. Vi pratade en stund med Maria Lakatos och Annica, dom är ju så underbara personer.

 

   

Jag tog 2 mörka chokladtryfflar till och min man en kaka.

 

   

Dom hade fått in massor av nytt i både choklad och tesorter. Även kex med choklad på i fina kartonger. Dom var rättvisemärkta och det gillar jag.         

 

   

Dom hade fått hem jätteläckra kvalitetskassar som dom sålde, jag kunde inte motstå och köpte en till mig själv. I denna kassen ligger två paket cellofan inlindade paket som Annica fixade. Det är överraskningar till min son och hans tjejkompis. Vi skall åka och hälsa på min son på fredag och stanna hela helgen. Han bor i Enköping.

 

   

Det är reklametiketter som motiv föreställande tet "Kusmi" som vi dricker jättemycket av eftersom det både är gott och hög kvalitet. det blir inte dyrare än ett vanligt te eftersom det räcker jättelänge och man kan använda en sil flera gånger bara man sätter in den i en kopp i kylen.

 

  En liten blomma till Maria och Annica som gör stället ännu mer tilldragande.

 

 

Jag önskar er alla en skön kväll Kyss 

 


Av Malin wiper - 6 oktober 2009 16:37

  


I dag har vi ätit på en Italiensk restaurang som heter "Salotto" Vi har ätit där en gång förut men inte på lunchen. Det är en otroligt fin inredning och miljö. Dessutom är ägarparet jättetrevliga. Jag har visat inredningen förra gången vi var där så vill ni se så är det bara att gå till kategorier "Café och restaurang" och kolla.

 

  

     

Min man beställde in canelloni och jag en lasagne. Dom hade massor av rätter att välja mellan på lunchen. Det smakade lika ljuvligt som förra gången vi var där men då åt vi alá carte.

 

   

Så här ser min lasagne ut. Dom har även ett salladsbord som inte går av för hackor heller.

 

   

Här är min mans Cannelloni. Han tog även varma brödsnittar till maten.

 

   

 

    

Detta är lite ovanligt att det står servettställ på varje bord så man slipper ta med sig från där man beställer och betalar sin mat.

 

    

Man drömmer sig nästan bort till Italien när man sitter där och njuter av maten. Vi har ju varit till Venedig för ett antal år sedan.  

 

     

Så här ser det ut utanför. 


Av Malin wiper - 6 oktober 2009 15:30

  

 

 

Nu är vi tillbaka från vår tur till Jönköping och min man sätter upp nya rullgardinen i vardagsrummet som vi köpt på IKEA. När vi tog in posten så blev jag så glad eftersom jag köpt en halsduk och pannband av  min bloggvän "Dagssländan" trodde inte jag skulle få detta så fort.

Hon stickar halsdukar som ser ut som skinn. Fattar inte hur hon får till det, måste vara jättesvårt att sticka i ett sånt garn.

  

           

Tyvärr så blir jag aldrig bra på bild men ni ser ju det fina stickade i alla fall. Det är ännu snyggare i verkligheten. Det glänser och ändrar färg. Pannbandet är lite ljusare eftersom hon hade inte kvar några i exakt samma som halsduken men det gör inget, syns knappt.

 

   Tack snälla Dagssländan jag är jättenöjd.

 

Gå gärna in och kolla hennes häftiga blogg här 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards