Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 13 oktober 2009 09:25

  


Här är det verkligen Error i hjärnan Foten i munnen. Jag känner mig jättestressad och får inget gjort här vid datan. Bara att bearbeta alla bilder jag tagit på min helgtripp tar en evighet. Sen har jag inte besökt era bloggar på länge. Det är rena kaoset i huvudet och jag kommer inte ifatt. Jag har ju haft så roligt och på dessa 3 dagar har vi gjort en massa roligt och även gått på bio. Jag får beta av lite i sänder.

 

   

I det här huset bor min son på tredje våningen och han har nu ett förstahandskontrakt och det är inte så lätt när man bor så nära Stockholm. Det är ett lugnt fint område och det ligger som ett "U" med två hus på sidan.

 

   

Här är ena hussidan. Det är idylliskt med vanliga villor runtom.

 

   

Här är innergården.

 

   

På ett av hörnen ligger en Pizzeria men där var vi aldrig in.

 

    

Här är min son som inte ville vara med på bild utan mundering Glad.

 

    

Här är en av hans syntar som han hade haft på vår vind ett tag men nu skulle börja använda igen. 

 

 

Hans tjejkompis Miss M som bor en bit därifrån hade köpt en tändare till min samling för ett tag sen i form av ett gevär i metall.

 

    

Så här ser det ut.

 

    Lågan kommer framtill ur pipen Glad. 


   

Vi åkte sen iväg och kollade på butiken "Minns du"

   

  

Där hittade jag en skottehund i gjutjärn som hade en medföljande piphållare. Nu blir jag tvungen att köpa en passande pipa till denna och ställa in i mitt samlingsskåp. Skåpet är nu för litet så jag är tvungen att kolla in nåt nytt passande. Jag skall ha ett som fungerar som lite utställningsmonter.

  

Värm er vid brasan och ha det så gott.   

Av Malin wiper - 12 oktober 2009 17:44

     


Vi kom nyss hem och jag är så fruktansvärt trött och har ont i hela kroppen. Känner mig även lite förkyld men vi har haft det toppen och jag har så mycket att skriva om. 

 

         

 

Vill tacka er för att ni kommenterat trots att jag inte varit hemma. Ni är så gulliga och omtänksamma Kyss. Även att så många ändå besökt min blogg trots bortavaro i flera dagar.

 

            

Vi avslutade vårt frosseri på en toppenrestaurang i Motala som heter Bella Notte. Vilken mat och vilken miljö... Vi kom 13.55 och tänkte att vi inte hann få dagens lunch, men där stod hovmästaren och tog emot oss och sa att det gick så bra så.

 

         

 

      

Denna vackra öltunnelampa mötte oss i foajen. Jag frågade hovmästaren om jag fick fota lite där och det gick hur bra som helst. Han sa att deras vinkällare är exklusiv och unik.

 

    

Här är trappan ner till vinkällaren men den fick jag nog inte gå ner i antar jag... fast nu börjar jag undra om jag inte fick det eftersom dörren var öppen..vilken miss jag gjorde.

 

     

Här lite bilder på hur det ser ut på första våningen.

 

    

      

Maten var rena gourmén. köttfärsbiff med fantastisk kryddning och en stor klick ajvar ovanpå och sen ungsstekta potatishalvor med tunnt skal på. Före vi åt så serverades både soppa och en salladsbuffé som inte gick av för hackor.

 

     

          

    

Det var gammalt och nytt i en salig blandning på övervåningen. Jättevackra kristallkronor överallt.      

 

    

 

 

Ha en härlig kväll allihopa.  

Av Malin wiper - 9 oktober 2009 07:56

  


I natt har det regnat för fullt men nu är det uppehåll. Vi får se om solen bryter fram. Jag mår lite bättre i dag och magen har lugnat ner sig lite. Vi gick och la oss jättetidigt motför vi brukade så det känns att man sovit ut. Nu håller vi på att packa det sista och göra oss i ordning så vi kommer iväg till 10.00

 

   

För 3 veckor sen var en kille hit och skrev upp oss för jultidningar som numera även innefattar vanliga böcker och annat. I går hör och häpna så kom han med dessa böcker. Det känns helt galet och som ren och skär försäljning vid dörren. När jag växte upp så kom en ung kille eller tjej och skrev upp på en lista vad man ville ha och då kom jag ihåg att mamma eller pappa sa: är det säkert att vi hinner få dom till jul, då sa personen: vi skall försöka så ni får dom dan före julafton. När dom sen kom så var det rena julafton att bläddra i dessa under julen. Nu känns det bara snopet Foten i munnen. 

 

 

Har bläddrat lite i boken "Hälge" och det finns massor av kul i den, inte bara serierna utan roliga historier och annat. Det känns lite konstigt att se namnet Lars Mortimer på boken eftersom han var min brors bästa vän när vi växte upp i Sundsvall och jag själv var småkär i honom för han var så snygg. Blev blyg varje gång min bror tog hem sin kompis Glad jag var ju bara ca 8-10 år.

 

Jag hinner bara skriva detta inlägg och sen återkommer jag på söndagskväll eller måndag förmiddag. Detta blir en bloggvila på flera dar och det behöver jag. Vill även ha tid att umgås med min son.

 

    

Nu önskar jag er alla en härlig helg. Sköt om er. Kram från wiper Kyss Jag hinner tyvärr inte besöka era bloggar förrens jag är hemma igen. 

  



Av Malin wiper - 8 oktober 2009 19:00


   

Jag var tvungen att skicka min man som stand in på F-kassans möte. Hade ju anmält både honom och mig så jag behövde inte muta honom Glad. Jag kan inte gå nånstans just nu utan hoppas bara att jag är bättre tills i morgon.

 

Här är det lugna gatan och regnar för fullt ute. Tur att jag packade lite på förmiddagen, vi skall inte göra samma misstag som vi brukar och ta med oss för mycket kläder.

 

          

Jag har tagit mig en härlig chailatte som jag fick upp ett fint skum på. Det värmer i magen och känns välgörande.

 

    

Så här lite skall jag ha med mig plus lite på sidan som jag skall ge min son. Vi har lite överblivna möbler också som min son vill ha. Nu var det ett tag sen vi var dit så jag vill ju så gärna träffa honom. Det skall bli kul att se hans nya lägenhet. Vi skall gå ut och äta sushi när han slutar sitt jobb. Dom har ett toppenställe mitt i stan. Det passar min mage perfekt.

 

      Nu skall jag gå och kurera mig lite.

 

Ha en fin kväll Kyss

     

Av Malin wiper - 8 oktober 2009 16:02

  

Jag har legat till sängs några timmar. Var inte helt kurant i morse och det blev bara värre. Magen är urdålig och nacken likaså. Hjärnan går på halvfart. Förstår att jag sovit uruselt i natt. Vi skall åka till min son i morgon så jag får ta det lugnt resten av dan. Blir även orolig så fort jag skall åka längre sträckor nu för tiden. Min utmattningsdepression har gjort att så fort det är nåt extra så spänner jag upp mig och blir både snurrig och trött. Nu har jag även haft frossa och mina händer är som istappar. Har fått låna Mr T:s stora varma morgonrock.Typiskt nog så var min vita varma i tvätten. Jag gnäller på riktigt rejält nu men behöver skriva av mig lite.

 

Tur att det finns filmer och annat att kolla på när det känns så här. Jag har börjat se en serie som gick på tv 1979. Den heter "Katitzi" handlingen är fritt efter författaren Katarina Taikons bok. Serien är sammanlagt 3 timmar lång och jag fick tag på den billigt på vår lokala audioaffär. Den funkar fortfarande och det är ett stycke kulturhistoria. Fast lite skrämmande eftersom tiden tycks stå lite stilla i vissa avseenden. Vi har inte kommit särskilt långt i tolerans och medmänsklighet.

 

  

 

I Rollerna ser vi skådespelare som var unga då: Kjell Bergqvist, Janne "Loffe" Carlsson, Monica Zetterlund, Christina Schollin, Stig Ossian Ericson och Jarl Borssén mfl.

 

   

När zigenarflickan Katitzi är åtta år, hämtas hon från barnhemmet av fadern. Hon ska nu bo med sin familj – tre äldre syskon och pappans ny fru – på deras kringresande tivoli. Året är 1939, och ransoneringen slår hårt mot alla, särskilt mot de landslösa romerna. Vart de än kommer roar sig folk på tivoli på kvällen, men dagen därpå tvingas de resa därifrån. Det är en svår tid för familjen Taikon, men för Katitzi är det också ett stort äventyr. Hennes nya liv som zigenare har bara börjat

 

Katarina Taikon föddes 1932 och dog 1995, alldeles för tidigt.

 

  


Här är Hans Caldaras hemsida. Han har gjort musiken till serien. 

   


Det finns nästan inget från detta att hämta från Youtube och inget av Hans Caldaras musik.

 


Av Malin wiper - 8 oktober 2009 12:33

   PISAN FÖR SMYCKENA DU GAV MIG Kyss

 

Blev så överraskad när jag hämtade in posten i dag.

 

   

Detta låg i paketet och även ett tovat hjärta som hon gjort, jättefint.

 

  

 

Nu fick halsbanden som hon gjort förut örhängen som passar till.

 

      

Allt går i lila i detta inlägg eftersom Pisan älskar den lila färgen. 



Av Malin wiper - 8 oktober 2009 09:40


  

I dag vaknade vi till ett dimmigt Småland. Dimma kan också vara vackert. Jag blev så glad när jag gick in på bloggen och såg att Kajsa Varg som jag efterlyste i går inte alls är försvunnen. Det hade blivit nåt fel med ett "s" i hennes bloggtitel men nu är allt som vanlig igen. Härligt med en positiv början på dagen.

 

   

Detta nästan döda spöklika äppelträd skall min man såga ner så fort han kan. Nu har det stått där och sett ut som en skulptur länge nog Glad.

 

  

 

I kväll 18.00 har jag blivit kallad på ett möte av F-kassan. Vi skall hålla till på Biblioteket och det blir säkert mycket folk. Dom skall prata om pensionen. Enligt kallelsen så kommer dom att ta upp nyttan av att arbeta så länge som möjligt för att få en ordinär pension. Dom som inte kan arbeta längre då p.g.a sjukdom?. Räcker det inte att man arbetat sen man var 14 år för att få sin rättmätiga pension?. Jag kommer nog att bli på dåligt humör och ställa obekväma frågor. Är redan uppretad. Nej nu får jag inte förstöra den positiva stämningen som infann sig när jag gick in på bloggen Glad. 


 

Min man kom hem med en tändare som jag har sen förut men denna skulle han behålla själv. Den är i form av en motorcykelmotor och min är i silverfärgat men hans är svart ovanpå och jag skulle vilja ha den också till min samling så jag får nog bearbeta honom lite. I går skojade jag med honom och sa att jag ville köpa den Glad Har inte fått nåt svar än Kyss

 

    

              

Man drar upp knappen och sen tänder man genom att trycka den bakåt. 


 

Nu önskar jag er alla en härlig dag       

 

 


Musik från filmen City of Angels.

Av Malin wiper - 7 oktober 2009 16:41

  

Fick två underbara bilder på syrran och svågerns katter, kan man annat än smälta så säg?.

 

   

Här är självständiga Nisse som gonar sig på en häftig pläd eller vad det är. Den har jag inte sett måste vara ny. Han är en katt som är väldigt mycket utomhus på äventyr. Det är en ynnest att få klia och klappa om honom. Efter att ha varit kattvakt några gånger så har han acceptera mig och det gör mig så lycklig.

 

   

 är ser man båda katterna och den andra heter Pip Larsson. Dom är så olika varandra men så fina båda två. Dom älskar att ligga och mysa på denna fönsterbräda på kontoret. Pip Larsson han kan stå och skrika om man inte bryr sig om honom tillräckligt. Han blir även arg om vädret inte är som han vill Skrattande dessutom kurrar han väldigt högt när man kliar honom, har aldrig hört dess like Glad

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards