Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin wiper - 15 oktober 2009 16:04

  


Min man har märkt att jag varit i dålig form dom sista dagarna och blev lite orolig när jag endast orkade sitta vid datan och skriva inlägg men inte gå ut. Han var ute och handlade och plötsligt dök han upp bakom min rygg med denna vackra blombukett Kyss.

 

  

 

Vilka vackra rosor och samma färg som som dom rosor jag hade i min brudbukett för 18 år sedan. Han ville muntra upp mig lite och det lyckades han med men jag skall villigt erkänna att jag fällde en tår.

 

  

 

Han är en riktig juvel min man Kyss kom att tänka på att det var länge sen jag uppvaktade honom så det är nåt att tänka på framöver. Förr kunde jag bara komma hem med en skjorta eller annat klädesplagg för att överraska honom med och även blommor. Jag får saker av honom rätt ofta och nyss en digital kortram. Jag får skärpa till mig lite och inte ta honom för given.

 

  

 

Jag bad Mr T önska en låt han ville höra just nu. Det blev Frank Sinatra med I´ve got you under my skin.

 

 

Av Malin wiper - 15 oktober 2009 11:28

  

Här träffar vi på en kvinna som var jättetrevlig och på hugget.

Hon sålde lite av varje. Muggar, hemstöpta ljus, julkort som hennes dotter tillverkat och lite till. Nu glömde jag fråga vart hon kom ifrån och det var synd.

 

   

Jag köpte ett av dotterns julkort och dom är så välgjorda och fina. tyvärr så blev det lite för mycket intryck på söndan så vi glömde att notera och minnet tycks spela oss ett spratt.   

 

    

Sen såg jag min man stå och äta korv vid ett annat marknadsstånd som tillhörde Nibble Gård. Om man ville så kunde man grilla sina korvar sjäv på färdigställda grillar och bredvid grillarna hade dom ställt upp bänkar med värmande dynor på.

 

    

Vi köpte två sorters senap som Nibble Gård sålde. Vi fick smakprov och dom var jättegoda. Dessa sparar vi till jul.  

   

Folkdansarna ville inte vara med på bild och det respekterar jag. Min man skrev på för lotter.

 

    

Vid parkeringen hittade jag detta fina motiv i form av ett jättegammalt cykelställ.     

 

 

Av Malin wiper - 15 oktober 2009 10:13

  


God morgon! Jag har en liten svacka just nu och vaknade inte förrens 09.30 Det är +2 grader varmt ute. Jag känner att jag snart är på banan igen och då skall jag ut och gå med min nya stegräknare.

Tack för era fina kommentarer och synpunkter dom värmer och sporrar. Ni är för goa Kyss.

 

   

I söndags efter att vi varit på Gränsö slott så åkte vi till en en gårdsbutik med Café på Nibble Gård. Det var bondens marknad där just då och sista helgen före vinteruppehållet. Nibble Gård ligger två mil söder om Enköping vid Mälarens strand. Gården har brukats i tre generationer. Den var från början en mjölkgård sen köttdjursuppfödning och nu en gård med livsmedelsförädling och turism. Här är deras hemsida.

 

Vi handlade en del där bl.a svartvinbärssaft och glögg.

 

   

Här hyllan med deras olika safter.

 

   

Vi köpte 3 flaskor glögg och en av dom är vit glögg.

 

   

Jag köpte mig en rolig ispåse bara på kul men den kommer säkert till användning också. Den skall fyllas med kallt vatten och sättas mot huvudet på onda stället. Såna har det ju skämtats om i många filmer.

 

   

På en hylla hittade vi olika vinägersorter såsom lavendel och dragom mm.

 

   

Denna häftiga humla är nån slags vindvimpel som står som en utsmyckning vid caféets uteplats.

 

    

Här ser man lite av huset som har både Café och gårdsbutik.

 

    

Dom hade en liten loppis där jag köpte denna roliga burk där man förvarar allt från kakor till te.

 

   

 

    

Här står min man och son och kollar in vad som finns på loppisen. 

 

    

Vid ett marknadsbord stod en trevlig man och sålde sina egna produkter. Han kom från Vallgarns gårdsmejeri och sålde getostar. Jag brukar inte gilla sån ost men efter att ha fått provsmaka små bitar av allt han sålde så var man (såld) Glad själv så goda var dom. Det var en krämig tilltalade konsistens och smaken mums!. Vi köpte några sorter som vi både skall ha på smörgås och i sallader.

 

   

Lite fakta om Vallgarn: Gården från 1600-talet fram till 1996 har Vallgarn varit arrendegård under Uppsala Akademi. Gården är nu ombyggd till en modern getgård med gårdsmejeri och butik. Jag har stor lust att åka dit och besöka butiken vid nåt tillfälle. Getterna på gårxden är en oförädlad lantrasget som förr var vanlig på fäboddrift i Jämtland och Härjedalen. Jämtgeten är lekfull och läraktig och dess följsamhet gör den lätt att arbeta med.

 

   

Här syns ostarna som bonden sålde.

 

Här kan ni kolla hemsidan. 


 

Fortsättning följer..... 

 

Av Malin wiper - 14 oktober 2009 17:04


   

När vi var till min son så fick jag igen ett vykort som han fått av mig för flera år sedan. Jag samlade ett tag på lite roliga vykort men fick sen andra samlarintressen. Jag har några kort kvar än. 

 

   

Här är det som min son fick och han har bevarat det genom att låta kortet sitta kvar i sitt genomskinliga fodral. Kortet ser ju bara ut som en sedlig dam från förr. När man drar i den röda pilen så åker en hinna ner från bilden och detta som ses nedan händer.

 

   

Plötsligt är hon nästan i mässingen i den tidens mått räknat.

Han ville att jag skulle ha tillbaka detta kort. Jag undrar om det finns några roliga annorlunda kort nuförtiden?. 

 

   

På Tradera fanns ett vykort på ålderstrappan "Mannens åldrar" auktionen var avslutad och kortet såldes för 5:-. 

 

 Här är två av mina egna som jag köpte för 18 år sedan.

 

   

En sån maskin vill jag ha Skrattande tänk att slippa all bantning och tjat om viktminskning... 

 

   

Här detsamma för männen. Tyckte korten var lite roliga och samtidigt gulliga.  


Hittade denna gamla grupp av en slump på Youtube och har adrig varken hört eller sett dom förr Glad Det är verkligen en orgie i lila färg Skrattande. Nu blev det en salig blandning här.

 

Här är deras hemsida. Gruppen bildades redan 1961.


Av Malin wiper - 14 oktober 2009 14:46

      

I går hyrde min man en film som visade sig vara en riktig pärla. Det var länge sen jag såg en sån måbrafilm.   

 

   

Jag har aldrig hört talas om denna film som heter "Last chance Harvey" Den handlar om två ensamma mogna människor som träffas av en slump.

 

Drama från 2009 med Dustin Hoffman, Eileen Atkins, Emma Thompson, James Brolin, Kathy Baker, Liane Balaban, Michael Landes, Patrick Baladi, Richard Schiff och Alex Avery m fl..  

 

Jag var inte beredd på att filmen skulle vara så bra. Vet ju ändå att Dustin Hoffman och Emma Thompson är suveräna skådespelare och så även in  denna film. Dom hade ett fantastiskt äkta känsloregister.

 

          

 

New York-bon Harvey Shine (Hoffman) håller på att förlora jobbet som reklamjingelskompositör - chefen ger honom en sista chans att leverera något. Helgen innan mötet som ska avgöra hans karriär flyger Harvey till London för sin dotters bröllop.

            

Väl på plats möts han av beskedet att han valts bort av sin egen dotter - den som kommer att leda henne till altaret är istället hennes styvfar. Han flyr innan bröllopet, missar planet hem och får sparken via telefon. Men när allt är som svartast träffar han Kate (Thompson) i flygplatsbaren och ett samtal som kommer att påverka bådas liv inleds.

 

Kan nämna några saker jag kände. Utanförskap, ensamhet och förlorade möjligheter. Ett stort stråk av humor och ett hopp som tänds. Jag både skrattade grät och rördes av filmen. Filmen både rörde och berörde känslosträngarna.

 

Jag är beredd att ge filmen 4 filmrullar av 5 möjliga.

 

               Av Malin wiper - 14 oktober 2009 13:36

     

Jag har inte kommit längre än till söndag i min helgtrippsdokumntation Glad. Detta skepp som heter "Constantia" är vi på väg till. Dom har en rundvandrig på båten men endast i söndags. Skutan fyller 101 år i år, alltså är den byggd 1908 men ack så skön och välbevarad. Båten byggdes i Marstal Danmark. Hon har använts från fraktfartyg till skolfartyg. Vi har köpt en liten bok där vi kan läsa om hela skutans historia "På samma köl i 100 år".

 

Härkan ni läsa om föreningen Constansia.

 

   

Så här ser den ut.

 

Vi promenerar ner mot vattnet på en fin gångväg i skogen tills skeppet dyker upp mellan grenverken.

 

   

Min son som seglat i hela sitt liv blir eld och lågor och även vi tycker detta är spännande. Vi kommer att få se hela båten och en jättetrevlig man guidar oss runt.

 

   

Först går vi runt på däcket och kollar in allt som finns där. Det är välskött och snyggt. Kan inte ta foton i alla vinklar eftersom det kryllar av folk som känner samma intresse.

 

  

 

   

Den manliga guiden som även åker runt med båten brann av intresse över båten. Vi vet inte vem han är förrens vi läst boken.

 

   

Med hårt arbete, stort kunnande och en aldrig sinande entusiasm har Hakon Malmborg med mångas hjälp sett till att Constantsia är i det fina skick hon är. Detta står i boken att läsa.

 

   

Nu är vi nere i maskin och där får vi se den gamla motorn från Scania Wabis som är tillverkad 1962. Dom får ibland utföra en del reparationer på motorn.

 

  

Kabyssen.

 

   

Skeppets livbåt.  

 

   

Här är vi nu inne i kajutan där det står ett långt gigantiskt bord. Här äter man och umgås.

 

   

Här ser ni kojerna bak och en lång förvaringslåda som går över det hela.

 

   

Här syns kojerna lite bättre. Dom är utdragbara så två ryms i bredd om så behövs.

 

  

 

   

Ledmotivet till en Engelsk tv serie som hette "Onedinlinjen" serien pågick från 1971-1980. Det blev 91 avsnitt sammanlagt. Serien var mäkta populär och en av mina favoriter.


Av Malin wiper - 14 oktober 2009 10:55

Denna hittade jag på marias blogg och för den vidare.

Mot barnmisshandel.

Ta gärna detta med er och lägg till på eran blogg.

Skicka detta vidare så det går runt

 i hela Data världen.

 

Mot barnmisshandel.

 


                                                  


                                     


Jag fullständigt avskyr när vuxna bär hand på sina barn. Det finns andra metoder att uppfostra. Sånt sätter sina spår resten av livet det vet dom som har fått utstå detta.

 

 

Av Malin wiper - 14 oktober 2009 09:49

  

Tyvärr så tål inte min IBS mage äpplen annat än i äppelkaka då frukten bearbetats i ugnen. Äter jag ett äpple så blir magen som en ballong Skrattande Ganska dråpligt att gå på en äppelmarknad i det läget.

 

   

Tyvärr så går det ju inte att få så många bilder inifrån tältet eftersom det var så mycket folk där. Jag försökte fota runtom men det var sån ruljans så jag gav upp.

 

   

Dom hade slagit upp ett stort partytält där man kunde köpa både äpplen, äppeldricka och äppelglögg mm. Här ser ni äppelglögg som vi köpte en flaska av. Det går ju alltid att ge bort i present. Min man sa att glöggen var jättegod och härligt kryddad.

 

   

Här ser ni en äppelsort som var den största jag sett. Den heter "Peace good". Korgar med äpplen i långa banor på flera bord, undrar hur många äppelsorter det finns egentligen?.

 

   

Nu fick jag ju inte med namnen på äpplena.

 

   

På sidan om tältet stod detta fina välskötta härbre.

 

   

 

    

Vi började känna oss sugna på en fika. Här ser ni Caféet som ligger en bit från slottet så idylliskt vid vattenkanten.

 

    

Här kan man börja tala om äppelkaka med vaniljsås för detta var en klass för sig. Tyvärr var det superdyrt. En coca Cola, 2 kaffe och tre äppelkakor gick loss på 186:- rätt sanslöst men ack så njutbart.

 

      

Nedervåningen var fullsatt så vi gick upp en trappa till övervåningen.

 

    

Där var det långbord som gällde och högt i tak.

 

   

På ena sidan var det ett jättehögt fint fönster som hade fullt med stenare och snäckor på fönsterbrädan.

 

   

Här en häftig träformation utanför slottet.   


Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se