Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2009

Av Malin wiper - 18 september 2009 09:01


  

Har inte lyssnat på Scorpions på länge så jag sätter in ett klipp. Har alltid gillat dom till max och dom håller verkligen år ut och år in. Scorpions officiella hemsida. Gruppen bildades 1965 i Hannover. Dom är still going strong.


Här är en annorlunda version där dom spelar med en symfoniorkester.


Av Malin wiper - 18 september 2009 08:38


  


Hallå därute nu är det fredag igen. Är det så här det skall bli i kväll eller blir det lugnt och nyktert. Här blir det nog det senare alternativet eftersom vin och sprit inte går ihop med viktminskning men ett glas gör ju inget utan får igång blodcirkulationen på en utmattad kropp Skrattande. I natt har inte drömfångaren gjort sitt jobb så jag har haft en del otäcka och obehagliga drömmar. Fast jag har bara drömt mardrömmar 2 gånger sen jag köpte den och det var ju 2 månader sen så jag är nöjd ändå. Läste på ett ställe att den skall hänga fritt från taket och inte mot väggen som jag har den. Nu kom jag inte ihåg drömmarna men jag vaknade flera gånger och kände en obehaglig känsla i kroppen och hade svårt att somna om men nu är jag rätt utvilad ändå känns det som. Nu glömde jag att göra större text innan jag börjar med inlägget men då får det bli i nästa inlägg.  


Eller är det så här fredagskvällen skall bli. Mr Travolta i full gång (nu är kärringen tokig) men jag hittade så många bra bilder som jag vill använda Skrattande Det fina vädret fortsätter i alla fall som det verkar. Jag blev inte klar med städningen i går så nu är det vardagsrummet som skall dammsugas och torkas. Det tar lite tid när man har nackbesvär man får vila emellan varje moment.


     


Vad sägs om en liten rå jakthistoria?


Två herrbekanta var ute i skogen på jakt när den ena plötsligt, vit i ansiktet, tar sig för bröstet och faller livlös till marken. Vännen, som blir skräckslagen, tar fram sin mobiltelefon och ringer sos-alarm.

Operatören: -Vad är det som har hänt?

-Min vän har fått en hjärtinfarkt och ligger livlös på marken. Han är alldeles vit i ansiktet, jag tror att han är död!

-Försök ta det lugnt och följ mina instruktioner. Det första du ska göra är, att förvissa dig om att han verkligen är död.

-Ja, vänta ett ögonblick då.

Mannen lägger ifrån sig telefonen och operatören hör strax en ljudlig knall i luren, varpå mannen åter lyfter telefonen och säger: -Ja han är död, vad gör jag nu?


  


  


Nu måste jag gå och fixa till mig inför fredagens bravader. Ha en fin förmiddag alla ni goa besökare.


Av Malin wiper - 17 september 2009 17:36


  


iesson utmanar oss i att kunna skriva tre saker om oss själva som är bra. Jag har funderat ett helt dygn om jag skall klara detta så svårt är det för oss kvinnor att uppskatta oss själva lite mer. Känner mig pinsam och som blyger när jag skall skriva mina tre punkter Foten i munnen Karlar rackar inte ner på sig själv hela tiden utan har ett bättre självförtroende. Det har ju även med jantelagen och om hur flickor blir uppfostrade. Det är en evig jakt på att bli nöjd med sig själv. Länken nedan skall ni gå in på så får ni lite bättre självförtroende.


  


Tryck på länken nedan:


http://www.utbildning-co.se/sv/peppa/peppa.asp

 

  


Läs här på iessons blogg

 

  


Här kommer nu mina tre punkter:

 

1. Empatisk

 

2. Snabb

 

3. Kreativ

 

Kreativiteten har jag slängt bort på mycket onödiga grejer som jag kunnat göra nåt bättre av.

Snabbheten har gjort att jag skadat mig mycket så jag undrar om detta verkligen är något positivt Skrattande

Att jag är empatisk har jag haft nytta av och är glad att ha den egenskapen. Detta känns lite KBT.

 

  


iesson trycker verkligen på en öm punkt. Jag har själv haft mer manliga vänner än kvinnliga genom åren.

Av Malin wiper - 17 september 2009 15:05


  

Här sätter jag in autografen från Britt Ekland. Janne på samlarsidan har en av henne också. Denna har nog varit på bloggen förut vad jag kan minnas.


  

Träffade henne på Park Avenue Hotell i Göteborg där hon stod och checkade ut från hotellet. Hon hade då blivit lämnad av Rod Stewart så hon såg inte så glad ut men var jättevänlig mot mig. Hon var i Sverige för att spela in en tv serie som sen blev helt bortglömd. Jag och min autografvän var där för att ta en autografer av en operasångare från Moskva.


                           Här ett klipp från Bondfilmen "Mannen med den gyllene pistolen" som Britt Ekland medverkade i.


Av Malin wiper - 17 september 2009 13:01

  

Hittade en artikel i en tidning där en läkare påstod att choklad lindrade hosta. Här kan ni läsa en del av artikeln och resten länkar jag till så ni får läsa själva Glad


Istället för medicin - godis


  

Norrköpingsläkare ordinerar choklad mot hosta

Problem med hosta? Om du bor i Norrköping kan ett besök hos doktorn sluta med godis istället för medicin.

 

Laszlo Sinkvist på vårdcentralen Östertull ordinerar en halv chokladkaka om dagen mot hosta.

För två år sedan läste Laszlo Sinkvist, specialist i allmänmedicin på vårdcentralen Östertull i Norrköping, att choklad kan vara tre gånger mer effektivt än hostmedicin. Sedan dess rekommenderar han en halv chokladkaka om dagen mot hosta.

- Jag ger patienterna en kopia på artikeln och föreslår mörk choklad som alternativ till hostmedicin. De blir oftast positivt överraskade, säger han till aftonbladet.se.

Det är ämnet teobromin i kakao som ska ha en dämpande effekt mot hosta. Desto mörkare chokladen är, desto mer teobromin innehåller den.


Här kan ni läsa om resten som står i texten


                            


Det låter ju helt underbart men det är mörk choklad och den kan man inte äta så mycket av Skrattande Kan det vara därför jag inte har nån hosta.... fast jag äter inte en halv kaka numera bara några rutor Skrattande


  


Hittade en sida där dom har en massa fina kaffesorter och även recept på denna smaskiga muffins som riktigt rinner av choklad Kyss

 

Av Malin wiper - 17 september 2009 09:31

 

  

Janne från samlarsidan frågade mig hur jag förvarar mina autografer.Jag har dom numera i album som har tunna silkiga mellanpapper så dom inte kommer till skada och får lång hållbarhet. Albumet skall dessutom ha syrafritt papper. 

 

Här har jag ett tomt kvalitetsalbum som jag köpt för en billig penning på second hand och då hade jag tur. Det är inte så snyggt men duger ändå. Det finns olika former på albumen breda, höga mm. Svart papper är rätt läckert.


  

Här ser man dom fina mellanbladen som skyddar både kort och autografer. Skall man köpa ett album ute så kostar det en del men det ryms rätt mycket i dom och kvaliten är som sagt hög.

  

Jag använder mig av fotohörn som jag fäster i varje hörn på autografen och sen klämmer jag dit dom på papperet bara. Vet inte om det är det bästa men att klistra in dom är förödande.

 

   

Nu har jag hittat en penna som funkar jättebra och det verkar som artisten gillar att skriva med den också. Pennan är köpt på en Scrapbookaffär.

 

   

Det dök upp en autograf av operasångerskan Kerstin Dellert (Stjärnorna på slottet) när jag höll på med detta. Denna tog jag redan 1978 när jag bevistade en teaterpjäs på teatern i Angereds Centrum i Göteborg.

Hon var jättehäftig och ungdomlig och blev förvånad att jag ville ha hennes autograf eftersom hon hade med sig en berömd koreograf. Jag mitt punschuvud tog inte hans Foten i munnen. Sven Wollter var med i pjäsen men hans autograf tog jag senare. Denna pjäs hette "Vi betalar inte" av Dario Fo.

 

   

Konstigt att autografen hållit sig fin i så många år trots det dåliga papperet jag tog den på. Då måste det vara vara bra förvaring. 

 

Det funkar inte med att förstora texten, det blir kursiv ibland och sen vanligt. Skall man skriva texten innan man går in på font och förstorar?. Jag skrev texten sen markerade jag och gick in på font och tog nr 3 i forstoring men nu har jag gått tillbaka men det ser inte klokt ut. Det ser ut som jag lyckats bättre i förra inlägget men det kanske inte ser ut så för er?

 

 

Av Malin wiper - 17 september 2009 08:47

Av Malin wiper - 17 september 2009 08:34
Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se