Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2009

Av Malin wiper - 21 september 2009 09:15


  

I dag blir det en morgonrocksdag är helt slut både fysiskt och psykiskt men får jag bara vila en dag så blir det nog bättre. Jag kör igång för mycket när jag mår bättre och då kommer det surt efter. I dag skall jag kurera mig med diverse medikamenter och lite kroppsvård. Har dessutom drömt så mycket i natt så jag är helt snurrig. Det är nog filmen som påverkade mig. Samma soliga väder ute som det varit nu en hel vecka.


  


Denna morgonrock är ekologisk och går att köpa på Mollis Sweden undrar om det känns annorlunda att ha på sig en sån.

 

I dag har jag tid hos Tandhygenisten men det finns inte på kartan så jag ringde och frågade om min man och jag kan byta tid med varandra för han skall vara där på onsdag. Min snälla roliga tanhygenist hade inget emot detta och jag känner mig lättad.

 

           

 

Han skall vara där 12.45 bra att man kan få göra så. Vår Tandhygenist är jättebra och första gången så hade hon en föreläsning om hur man sköter tänderna fast inte på nåt pekpinnevis utan det var intressant. Jag brukar köpa mina mellanrumsborstar där eftersom dom är lite stabilare än dom man köper på apoteket. Apotekets håller dåligt och är så ostadiga så dom böjer sig efter två gånger och det har man ju inte råd med, mellanrumsbortar är ju hutlöst dyra. Nu har det kommit en mellanrumsborste i plast som håller längre och man behöver inte han nån hylsa att stoppa in den i. Jag hittar inte sorten när jag googlar.

 

Hoppas ni alla får en fin dag.Vad passar väl inte bättre än lite morgonrock

Av Malin wiper - 20 september 2009 19:41


  


Det blev lite för mycket i dag för vi var och kollade lite utanför stan innan bion också. Stället heter "Stallqvarn" och består av gamla röda trähus med vita knutar. Det har varit en gammal kvarn där förut. Det är jättevackert att gå omkring i området och det finns även en Antikt & Kuriosa i ena huset.

 

   

Så här ser det ut när man kommer körande på den lilla idylliska vägen.

 

  

 

   

   

  

 

  

Här är ingången till Antikaffären som har öppet Fredag 14.00-18.00 och lördag-söndag 10.00-15.00 

 

   

Det är gigantiskt stort därinne men det gick bara att få två bilder eftersom det kryllade av folk. Det är inte bara antikt utan allt möjligt. Tyvärr så var det lite mögellukt så jag kunde inte stanna där mer än 10 minuter och sen mådde jag lite dåligt en stund. Hade det varit värre då hade jag inte kunnat gå in ens. Jag har jobbat i mögelhus i 5 år på 80-talet utan att jag visste det då och nu är jag superkänslig mot mögel så jag skulle nog kunna jobba extra som mögelhund Skrattande.

 

  

  

Det fanns så många rum med olika saker i så vi hade kunnat gå där i flera timmar om vi haft tid och jag klarat möglet. Vi kommer ändå att återvända dit och jag får vara där en stund i alla fall.

 

Jag köpte spelkort med gamla filmstjärnor och dom ser ut som filmisarna man bytte med varandra på den tiden.   

 

   

 

Sen hittade jag en ask med filmstjärnornas Tuggummi Kyss Detta var Raymond Burrs han i den gamal deckarserien "Perry Mason" om nu nån mer än jag känner till den Skrattande.

 

Här kommer ett klipp från serien som hade ett ledmotiv som man aldrig glömmer. 

 

   

 

Raymond Burr föddes 1917 och dog 1993. Här kan ni läsa mer om honom på wikipedia

Av Malin wiper - 20 september 2009 18:13


  


Nu har jag sett filmen "Flickan som lekte med elden" och jag tyckte denna var ännu bättre än den förra "Män som hatar kvinnor" filmen var lite tätare och det var fart och spänning hela tiden. Musik och bild är som handen i hansken till filmen och inte det minsta störande. Skådespelarna spelar jättebra och en del av dom så bra så man baxnar. Mikael Nyqvist är inte riktigt passande för enligt min mening han är lite för tam och jag kommer bara att tänka på hans rollfigur i "Såsom i Himmelen". Det tog ett tag efter filmen innan man hann samla sig igen, jag blir då påverkad men har inte läst böckerna som min syster säger är ännu bättre och hon tycker jag skall försöka få ta på en ljudbok och jag tar henne kanske på orden. Dom flesta har nog läst böckerna innan dom ser filmen. Den kan tyckas rå men har man inte med dom scenerna så blir det helt fel.

 

  

 

För mig är det ändå en höjdarfilm som får 5 filmrullar av 5 möjliga. Svensk bra film är inget man är bortskämd med.

 

                   


  

Av Malin wiper - 20 september 2009 10:31


  


Trots att jag har ont i rygg och nacke så fick jag sån lust att gå på bio och se "Flickan som lekte med elden" som hade premiär 18/9. För mig är bio rena magin och hade jag råd så skulle jag gå mycket oftare. Förra filmen i Stieg Larssons triologin var så otroligt bra men ändå skrämmande och otäck så ibland fick man nästan blunda. Vilket skådespeleri och handling man baxnar nästan. Denna har också fått bra omdöme så det skall bli spännande att se den. Vi fick biljetter till 14.30 om vi går senare så får vi inte sitta bredvid varandra.

 

  

 

Jag är tvungen att ta vara på dom bra dagarna och då försöker jag ta igen en massa förlorad tid så det blir lite mycket ibland för mitt eget bästa. Känner en sprittande livslust i dag och då måste jag ta vara på den. Synd att kroppen inte hänger med längre. Popcorn är det enda biogodis som numera är tillåtet Obestämd.

 

  

 

En sån här filmklappa går att köpa på Loudness Hembio för 225:- och det finns nu 10 st i lager Skrattande den skulle jag vilja ha på kul. Även en liten biograf Glad.

 

  

 

Nu skall jag gå och behandla min nacke med värmevetekrage och sen Valdemarskragen Kyss kram på er alla goa därute.

 

 

Av Malin wiper - 20 september 2009 10:06


  

Jag hade helt glömt bort att skriva om Wallanderfilmen "Cellisten" som jag såg häromdan.

 

   

Det behövs ju ingen presentation av rollistan eftersom alla som ser dessa filmer vet vilka som är med.

 

  

 

HANDLINGEN

 

 

En rysk konsertcellist utsätts för ett bombdåd efter ett uppträdande i Ystad. Kvinnan visar sig vara ett kronvittne i ett mordåtal mot en medlem av den ryska maffian, nämligen sonen till dess ledande man, den länge internationellt efterlyste Leb Munchin. Wallander och hans kollegor befinner sig med ens mitt uppe i ett krig mot en mäktig internationell motståndare vars metoder är skoningslösa. Men Wallander anar att Leb Munchins motiv denna gången inte handlar om pengar och krass vinning, utan om något mycket djupare. Till slut står Wallander öga mot öga mot en åldrad brottsling som är redo att utkämpa sin sista strid med alla medel han förfogar över...

 

Jag tycker att denna Wallander var en av dom bättre och inte så sentimental. Lite mer hårdkokt. Den var spännande och den bjöd på lite överraskningsmoment som jag inte skall berätta om här då förstör jag handlingen. Förra filmen var rätt bra också men denna är ett snäpp bättre enligt mig.

 

Förra filmen fick 3 filmklappor och det får denna också men med ett litet plus efter.

 

        och ett litet +

 


 

 

Av Malin wiper - 20 september 2009 09:03


  


I dag har vi tagit lite sovmorgon eftersom det blev lite mycket i går och jag är helt slut. Vet inte än om det blir en morgonrocksdag. Vi har inte ätit frukost än men det är på gång. Det är lite disigt och solfritt uten men i går var det full sommar.


  


Vi köpte byråer på IKEA för några år sedan och dom heter "Malm" eftersom dom är vita så har översidan blivit lite fula och även skadade på en av dom. Vi har funderat om vi skall måla eller sätta dit nåt självhäftande men då såg vi att IKEA börjat med glasskivor i samma storlek som man bara lägger på. Förut kostade en stor över 129:- nu hittade vi 2 stora och en små på fyndavdelningen. Den stora kostade 99:- och den lilla 59:-  

 

BYRÅ FÖRE  


Skivan på denna byrå har blivit missfärgad p.g.a att jag la på en sån där löpare av trä och den missfärgade byrån.

 

BYRÅN EFTER

 

   

Så här fint blev resutltatet och vi tog den i grön nyans som passar till vår vägg. Skivorna finns även i bunt och grått. Nu behöver jag inte lägga på dukar längre utan det blir både stilrent och praktiskt. Skivorna skall vara extra tåliga.

 

  

Även mitt nattuksbord fick sig en skiva.

 

Vad sägs om en Elvislåt så här på morgonen?

 

Här en liten annan version där Celin Dion sjunger duett med Elvis som ju inte finns längre. Det är häftigt att det går att göra detta med tekniken numera nästan lite kusligt. Av Malin wiper - 19 september 2009 23:42
  


  

Av Malin wiper - 19 september 2009 19:34


  

Sen var vi bara tvungna att avsluta vår dag på Café Lakatos. Mr T tog en gårdagens smörgås som smakade som om den vore nygjord. Jag tog 2 70%-iga chokladtryfflar och och njöt som bara den Kyss.  

 

   

Jag har blivit rena Papparazzin numera och drar mig inte för nåt Skrattande Kameran har blivit en älskad ägodel. Jag ryggar varken för att fota av nåns fikabricka eller att föreviga toaletter.

 

   

Kunde bara inte låta bli att fota en kunds godsaker och hon tycktes inte ha nåt emot detta. Glassen är Italiensk och brödet ni ser är smaskig wienertosca som skall vara supergott.

 

     

 

Sen detta med toaletten men jag måste ju få visa att dom har nåt som jag inte träffat på förut. Toaringsskyddsautomat. Sen har dom ju så fint på toaletten för övrigt också.

 

  

 

   

Jag har nyligen börjat ge även restaurang & Café betyg inte bara sätta in dom på Cafékartan. Nu är det Café Lakatos tur och eftersom dom är speciella och mitt favoritfik så får dom 5 chokladtryfflar av 5 men även ett extra plus.

 

             

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se